Scudo Sports

Arka aktarıcı kırıldı kadro kulağı yamuldu

Sorun ayıplı mal çerçevesine girdiğinde para iadesine kadar hakkın var ama Tüketici Hakem Heyetine başvurduğuında ne istediğini belirt ve rampa aşağı 50 km hızlara çıkıpta can emniyetinden özellikle bahset.

Scudo
no ss no güven

• Beğen
Tepkiler: dgntkn
@Saikou valla kardes konunun ust kisimlarini okudun mu bilmiyorum rampa cikmaya hazirlaniyordum 2X4 den 1X3, 1X2, 1X1 e gecmek icin hazirlaniyordum daha 1X2 ye gelmeden kaldim yolda kime sorsam aktarici janta takilmistir dedi ama kendimi ikna edemedim buna ve sans eseri zincirdeki bakla kirigini gordum sonra kirik zinciri tekrar taktim ve pedali cevirdim takilan yerleri kirik aktarici uzerinde aradim ve buldum :)
@Asusmune hocam simdi krondan cevap bekliyorum bakalim ne diyecekler onlardan cevap alamazsam tuketici hakem heyetine kadro,zincir,arka aktarici,arka ruble, on 3 lu kaset, kadro kulagi olmak uzere tamaminin yenisini talep ederek basvuruda bulunacagim. Bakalim surec nasil gelisecek bu baslik alyinda gelismeleri sizlerle paylasacagim. Sizden ricam konu hakkinda hukuki bilgisi olan faydali olabilecek bilgilerini paylasmalari....

@DOĞANTEKİN
Tekrar geçmiş olsun. Ben hukukçu değilim. sadece biraz sıkı araştırır ve genelde niyetlendiğim sıkıntılarımı kesin çözerim. Sizin durumda Tüketici hakem heyeti kesin çözecektir. Sadece başvurunda özellikle bu durumun tespiti için tarafsız bilirkişi talebinizi yazılı olarak beyan edin. Genelde yetkili servislerinin görüşlerini baz alır ki firmaların yetkili servisleri olayları çok çocuksu bakış açısıyla ele alır. ( geçen benimde ilk sözde bakımda kadro kulağı hiç kontrol edilmedi az daha kazaya sebep olacaktı ) dilerim istediğiniz gibi sonuçu en kısa sürede alırsınız.

Anladim hocam tesekkurler ama bakin burda bile buyuk bir bilgi var benim icin 'tarafsiz bilirkisi' bilmiyordum bunu :)

Dun bisikleti aldigim YkBisiklet e de bu konuyla ilgili bir mesaj attim.durumu ilettim sonuclarindan sizde muteselsilen sorumlusunuz diyerekten, hangi parcalari istedigimi sordu yanitladim bir saat sonra filan cvp atti ben kronda yetkili iki kisi ile gorustum.size donus yapacaklar mutlaka dedi. Dedigi gibi de kron yetkililerinden birisi aradi ozur diledi halimi hatirimi sordu olayin nasil oldugunu ne talep ettigimi sordu sadece zincir gondereyim dedi once uyaniklik yapcak guya olmaz dedim zincirin zarar verdigi parcalari istiyorum en basta zarar gorenler diye arka aktarici kadro kulagi yeni bir zincir gonderecekler rubleyide dile getirdim ama cok da ciddi bir zarar olmadigini dislileri yipratmadigini filan soyledi bende gercekten disliler zarar gormemis oldugu icin fazla uzatmak istemedim tamam dedim. Kargoyu bekliyorum simdi...

Tebrikler,,,
Şimdiye kadar hiçbir üründe müşteri hizmetleri haklısınız, hemen telafi edelim demedi ama biraz ısrarlı ve bilinçli olunduğunda hemen etkisini gösterir. Dilerim sıkıntıların çabuk giderilir.

@DOĞANTEKİN

Bana has bi tecrubesizlik ve sanssizlik kac kiside bir ihtimal kirik zincir gelmesi ve farkedilmemesi.... :) tesekkur ederim hocam baska bir sorun cikmazsa bu mesele hallolacak gibi gorunuyor...

Ve geldi yedek parcalar.... bir adet kilitlemeli zincir bir adet arka aktarici ve kadro kulagi kadro kulagi benimkine uygun degil gibi gorunuyor ama gondermis olmalari bile buyuk birsey....

Sen bakma hakkımı vermiyorlar diyenlere, gidiyorlar servislerden hak arıyorlar, onlarda öyle değil deyince kızıp kenara çekiliyorlar.:)
Hak verilmez, Alınır:)

@DOĞANTEKİN

Haklisiniz hocam
' HAK VERİLMEZ ALİNİR' :)

Her zamanki güzergahta ilerlediğim esnada arkadan gelen çatır çutur sesten sonra durup kontrollerimi yaptığımda, kadro kulağının kırıldığı aktarıcının üstteki dişlisinin ve metal çerçevesinin kırıldığını farkettim. Arkada en büyük dişlideydim (28 arka) ön tarafta da en küçük dişlide hafif rampayı tırmanmıştım. (34 ön)

Fotoğraflara geçiyorum

> Beyaz çizgi izlediğim çizgi hendeğin yanından geçtiğim esnada sesi duyduğum yer kırmızı ile işaretlendi :)

a0b6feb6bb45443da62f7b761da71f44.png

Olay mahalinde çektiğim ilk fotoğraf
e3ef8bb8fdc544159b11cbf220546d56.png

75d2ce69cc854b2ead7f77603cb94397.jpeg

Daha sonra evde incelemem üzerine hasar daha net görünüyor.
8709e1c21be64a5f80640f08369b0a7d.jpeg

b697922ba4aa439aba25ae619c5ad19d.jpeg

Olayın sebebini anlamadım neden kırıldığını bilmiyorum herhangi bir çarpma durumu da olmadı. Tahminim hendekten geçtiğim esnada aktarıcının en alt kısmının yüksek bir noktaya temas etmesiyle üst taraf kaset ve zincire baskı uyguladı ve kırıldı.

1) En büyük kaset dişlimin 28 en küçük 11 olması sebebiyle kısa bacak Ultegra aktarıcı alsam uyumsuzluk yaşar mıyım? Zincirden bakla eksiltmem gerekir mi :) Teşekkürler.

Bence en mantıklısı bu, vites düşürüp gıdım gıdım gideceğime rampa yukarı yol eğimi azalana kadar iner yürürüm daha iyi. Hem bacaklar dinlenmiş olur. Ayrıca bacakları kuvvetlendirmeye birebir; pedallar sağlamsa tabi IMG_20190709_214805.jpg

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Merhaba,

Yurtdisina cikan arkadasimin bisikletini 1 yil kadar kullanmak icin aldim ancak bisikletin arka aktaricisinin kirik oldugunu gordum. Marka ve model KRON XC2000.

Dun bir bisiklet magazasina danistim ve aktarici fiyatlarinin 300 tlden basladigindan bahsetti. Bu aktariciyi kendim alip takmak istiyorum ancak siparisi verirken nasil bir urun secmem gerekiyor? 20190914_213334.jpg

Merhaba,

Yurtdisina cikan arkadasimin bisikletini 1 yil kadar kullanmak icin aldim ancak bisikletin arka aktaricisinin kirik oldugunu gordum. Marka ve model KRON XC2000.

Dun bir bisiklet magazasina danistim ve aktarici fiyatlarinin 300 tlden basladigindan bahsetti. Bu aktariciyi kendim alip takmak istiyorum ancak siparisi verirken nasil bir urun secmem gerekiyor? 209144 dosyayı görüntüle
Sadece arka aktarıcı için size yüksek fiyat çekmişler şu sitede ki ürüne bakabilirsiniz ama sizin bisikletteki aktarıcıyla aynımı bilmiyorum
(link)

• Beğen
Tepkiler: ilkay.mert
Sadece arka aktarıcı için size yüksek fiyat çekmişler şu sitede ki ürüne bakabilirsiniz ama sizin bisikletteki aktarıcıyla aynımı bilmiyorum
(link)

Hidromek,

Yorumun icin tesekkur ederim. Benimkinde de ACERa yaziyor fakat modelini bilemedim. Bunu ben rahatlikla degistirebilir miyim sizce? Ille bir bisikletcinin mi ayarlamasi vs gerekli?

Hidromek,

Yorumun icin tesekkur ederim. Benimkinde de ACERa yaziyor fakat modelini bilemedim. Bunu ben rahatlikla degistirebilir miyim sizce? Ille bir bisikletcinin mi ayarlamasi vs gerekli?
Bu soruyu soruyorsanız bisikletçinin ayarlaması gerekir.
Eskisi kaç vites ise yenisini de aynısından alın. Acera ise muhtemelen 8 vites, ama emin olun. Arka dişlide toplam kaç tane dişli var? Sağ Vites kolundaki en büyük rakam da bunu söyler.

Merhaba,

Dun bir bisiklet magazasina danistim ve aktarici fiyatlarinin 300 tlden basladigindan bahsetti. Bu aktariciyi kendim alip takmak istiyorum ancak siparisi verirken nasil bir urun secmem gerekiyor? 209144 dosyayı görüntüle

8 vites uyumlu, kısa bacak, braketsiz (kulağa alyanla sabitlenen) ve kadronuzda ayar kovanı yoksa ayar kovanı takılabilen (slx gibi aktarıcılarda olmuyor) herhangi bir aktarıcı almak işinizi görecektir benim size tavsiyem;

Fiyatı uygun ;

(link)

Üzeindekinin aynısı;

(link)

Üst seviyeye yükseltmek isterseniz;

(link)

Aktarıcının yanısıra kulağıda değiştirmeniz gerekebilir. Düzeltmeye çalışırken çok zorlarsanız kırılacaktır.

Aktarıcıyı değiştirmek için zincir sökme aleti ve alyan seti size yeterli olacaktır. Kulağı pense yardımı ile düzeltebilirsiniz (kadroya demonte halde iken)

8 vites uyumlu, kısa bacak, braketsiz (kulağa alyanla sabitlenen) ve kadronuzda ayar kovanı yoksa ayar kovanı takılabilen (slx gibi aktarıcılarda olmuyor) herhangi bir aktarıcı almak işinizi görecektir benim size tavsiyem;

Fiyatı uygun ;

(link)

Üzeindekinin aynısı;

(link)

Üst seviyeye yükseltmek isterseniz;

(link)

Aktarıcının yanısıra kulağıda değiştirmeniz gerekebilir. Düzeltmeye çalışırken çok zorlarsanız kırılacaktır.

Aktarıcıyı değiştirmek için zincir sökme aleti ve alyan seti size yeterli olacaktır. Kulağı pense yardımı ile düzeltebilirsiniz (kadroya demonte halde iken)
Üstad ayar kovanı derken High ve Low yazan ayar kısmınımı kastettin ?

@ilkay.mert
Bisikletin Kron xc 2000 olduğundan emin misiniz?
Eğer öyleyse daha önce de arka aktarıcı değişmiş olabilir. Çünkü bildiğim kadarıyla Kron XC2000'de slx arka aktarıcı kullanıyor.

Geri