Scudo Sports

Araç üstü bisiklet taşıma barı tavsiyesi

Teşekkürler. Aynen Thule Proride kopyası ancak Turtle Pro-S gövde daha uygun fiyat olduğunu kısa zaman içinde alacağım İNŞALLAH 1. deneyeceğim. İlgileriniz için minettarım

Merhaba ford yetkili servislerinden THULE marka olanı piyasaya göre çok ucuza sipariş vererek satın alabilirsiniz.

(link)

ekleme: sipariş etmek için ford aracınız olması gerekmiyor :)

Scudo
@isok Teşekkürler. Fiyat iyiymiş ama 2 tane almam gerekiyordu. o yüzden ekonomi sıkıntı olmamak için sahibinden.com üzerinden TURTLE PRO-S 2 tane az önce SONUNDA sipariş verdim (tanesi 2.299 ₺) bunun hakkında aylardır araştırdım şikayet sıkıntı vb olmadığını gözüktü baya kaliteli bi üründür. Gönül ferahladığım için aldım bi an elime ulaşsın bi süre kullanayım size kalite tavsiye vb bilgilendirme yapacağım. :)

Carbon için tasarladıkları aksesuar bu ama yine de ben tam olarak güvenemediğimden yeni bir taşıyıcı aldım.

306977 dosyayı görüntüle

Karbon kadrolar için Thule Upride ya da Yakima Highroad gibi tekerden bağlanan alternatifler düşünülebilir. Tekeri söküp , araç içerisinde taşırım derseniz alternatifler daha da artıyor. Önümüzdeki hafta İngiltere'den Yakima getireceğim. İnceledikten sonra tecrübelerimi paylaşırım.

306979 dosyayı görüntüle

Uzun süre yeni taşıyıcı ile seyahat ettim, sanırım artık tecrübelerimi paylaşabilirim.

Yakima Highroad , Thule ye kıyasla çok daha ağır bir yapıda. Alttaki bar aluminyum olmasına karşın , tekeri kavrayan barlar çelik ve oldukça ağır. Ha keza sabitleme mekanizması da oldukça büyük ve ağır bir yapıda. Standart olarak 3 adet kayış ile , araç üstü barlara bağlanırken ben opsiyon olarak thule wingbarlara da uyan Smart slot kitleri aldım. Barlar üzerindeki raylara bu şekilde sabitledim. Thule gibi taşıyıcıyı barlara sabitleyen kilit sistemi var. Anahtar ile kilitlenebiliyor. Thule'de tutucu çene sıkıldıktan sonra kilitlenerek bisiklet güvenliği sağlanırken , bunda arka tarafta gömülü olan kalın bir çelik halat , entegre asma kilit benzeri bir kilit ile güvenliği sağlıyor.

Ağır yapısı sayesinde bisikletin araç üzerinde salınımı çok daha az ve özellikle karbon kadrolar için kadroya bir basınç uygulamıyor. Ara ara yaptığım kontrollerde , yolculuk esnasında hiçbir gevşeme ile karşılaşmadım.

Gördüğüm en büyük eksisi, ön taraftaki sabitleyici kol arkaya yatırılınca , taşıyıcının gövdesi üzerinde serbest dutuyor ve bozuk yollarda ses yapıyor. Bunun için eva köpük ile bir tampon yapıp, bisikletsiz seyahatlerde velcro bant ile sabitleyeceğim. Thule kollar sıkı olduklarından , salınım olmuyordu. Thule upride'da nasıldır bilmiyorum ama çok basit bir tasarım zaafiyeti olmuş.

Genel olarak memnunum, güvenli bir seyahat sağlıyor. Bisikleti yerleştirmesi , Thule Proride kadar olmasa da , gayet kolay. Kadroya zarar verme gibi kaygıları olanlar için tavsiye edebilirim. Bu kez Thule dışında bir marka tecrübe etmek için denedim ve pişman etmedi şu ana kadar.

IMG_20231008_160011.jpgIMG_20231008_104912.jpg

• Beğen
Tepkiler: ahmetcaliskan
(link) sipariş ettim. Amazon fiyatı, firmanın kendi web sitesine göre çok daha uygun. İnceleme videolarında da kaliteli gözüküyor. Aynı marka ara atkı da sipariş ettim, onlar geldi ve kalitesi gayet güzel çıktı.

• Beğen
Tepkiler: isok ve fatikngage
Merhaba,
yıllar önce 999TLye (link) aldığım vakumlu tavan üstü taşıyıcı. Toplamda 5-6 kez kullandım. Memnunum, bir problem çıkarmadı. Öneririm.

• Beğen
Tepkiler: Orkun Hoja
Son mesajıma güncelleme yapayım. Sadece 1 aracın barlarını Turtle Air 1 olarak aldım, o araçta zaten kendi yan barları vardı. Onun haricinde 2. araç için ikinci el temiz (1 senelik) thule barlar ve 4 adet Thule 598 Proride bisiklet taşıyıcıyı uygun fiyata aldım.

Thule barlar, 754 taşıyıcı ve VW uyum kiti ile geldi. Benim aracım için 753 olan taşıyıcı ayaklar ve aracıma özel kit gerekiyordu, onu da uyguna ikinci el olarak buldum. Oldukça memnunum kurduğum setten.

Ancak toplu olarak aldığım için uyguna geldi ve bu Proride 598'lerin 2 ya da 3 tanesine hiç ihtiyacım olmayacak. Büyük ihtimalle onları satışa koyarım, aldığım fiyat avantajı ile 2 adet Thule ayak seti, 135 cm barlar, VW kiti (satılacak) vs. hepsi bedavaya ya da bedavaya yakın fiyata gelecektir. 754 ayak setine şimdilik ihtiyacım yok ancak ileride araba değiştirirsem lazım olabilir düşüncesi ile onları da tutacağım.

754 ayak seti tavanda bar ya da bağlantı kısmı olmayan araçlar için. Araca uygun kiti alıp bu tip tüm araçlarda kullanılıyor.
753 ayak kiti tavanda bağlantı yeri (fix poin) olan araçlar için (Bmw, Peugeot, Citroen vs.) ve buna da uyum kiti alarak, bu tip tüm araçlarda kullanabiliyorsunuz.

Dosyalar

• 20240901_110727.jpg
    20240901_110727.jpg
    132,8 KB · Okunma: 17
  • Beğen
Tepkiler: Hellheimr
Geri