Carbon için tasarladıkları aksesuar bu ama yine de ben tam olarak güvenemediğimden yeni bir taşıyıcı aldım.
306977 dosyayı görüntüle
Karbon kadrolar için Thule Upride ya da Yakima Highroad gibi tekerden bağlanan alternatifler düşünülebilir. Tekeri söküp , araç içerisinde taşırım derseniz alternatifler daha da artıyor. Önümüzdeki hafta İngiltere'den Yakima getireceğim. İnceledikten sonra tecrübelerimi paylaşırım.
306979 dosyayı görüntüle
Uzun süre yeni taşıyıcı ile seyahat ettim, sanırım artık tecrübelerimi paylaşabilirim.
Yakima Highroad , Thule ye kıyasla çok daha ağır bir yapıda. Alttaki bar aluminyum olmasına karşın , tekeri kavrayan barlar çelik ve oldukça ağır. Ha keza sabitleme mekanizması da oldukça büyük ve ağır bir yapıda. Standart olarak 3 adet kayış ile , araç üstü barlara bağlanırken ben opsiyon olarak thule wingbarlara da uyan Smart slot kitleri aldım. Barlar üzerindeki raylara bu şekilde sabitledim. Thule gibi taşıyıcıyı barlara sabitleyen kilit sistemi var. Anahtar ile kilitlenebiliyor. Thule'de tutucu çene sıkıldıktan sonra kilitlenerek bisiklet güvenliği sağlanırken , bunda arka tarafta gömülü olan kalın bir çelik halat , entegre asma kilit benzeri bir kilit ile güvenliği sağlıyor.
Ağır yapısı sayesinde bisikletin araç üzerinde salınımı çok daha az ve özellikle karbon kadrolar için kadroya bir basınç uygulamıyor. Ara ara yaptığım kontrollerde , yolculuk esnasında hiçbir gevşeme ile karşılaşmadım.
Gördüğüm en büyük eksisi, ön taraftaki sabitleyici kol arkaya yatırılınca , taşıyıcının gövdesi üzerinde serbest dutuyor ve bozuk yollarda ses yapıyor. Bunun için eva köpük ile bir tampon yapıp, bisikletsiz seyahatlerde velcro bant ile sabitleyeceğim. Thule kollar sıkı olduklarından , salınım olmuyordu. Thule upride'da nasıldır bilmiyorum ama çok basit bir tasarım zaafiyeti olmuş.
Genel olarak memnunum, güvenli bir seyahat sağlıyor. Bisikleti yerleştirmesi , Thule Proride kadar olmasa da , gayet kolay. Kadroya zarar verme gibi kaygıları olanlar için tavsiye edebilirim. Bu kez Thule dışında bir marka tecrübe etmek için denedim ve pişman etmedi şu ana kadar.