Scudo Sports

Araba arkasında bisiklet taşımak

@Ömer Kepenek Bence eski iç lastikleri kullanabilirsiniz kesip taşıyıcının borusuna sararsınız gayette iş görür bence

Scudo
Bende BNB RACK swift touring düşünüyorum kullanan oldu mu?

Aracım megane-3 HB

@Ömer Kepenek Kauçuk ucuz diye kullanmışlar. Hiçbir çözüm üretemezseniz yada bulamazsanız, güderi veya deri kaplayabilirsiniz.

Decathlon'da satılan bu taşıyıcıyı kullanan veya yakından inceleyen var mı? Gördüğüm kadarıyla taşıyıcının arabayla teması sadece çeki demirinden yapılıyor. Eğer kullanışlı ve güvenilirse almayı düşünüyorum. Bende Thule'nin araç arkası üçlü bisiklet taşıyıcısı var, 2010'da almıştım. Ancak ne kadar dikkat etseniz de taşıyıcının araca temas ettiği yerler fazla olduğundan (en başta kancalar), zamanla çok sayıda çizik oluşturuyor. Ancak asıl sorunum çizik olması değil, bisiklet taşıyıcısını her defasında arabaya takmak sonra sökmek çok fazla zaman alıyor ve sıcak havalarda bisiklet sürmekten daha fazla terletiyor.

(link)

Biraz önce Decathlon'daki yorumları okudum: bisiklet taşıyıcı arabaya 5 saniyede takılıyor, bisikletleri yerleştirmekle birlikte 30 saniye yeterli olur diyorlar.

upload_2015-6-12_16-41-49.png

upload_2015-6-12_16-42-11.png

ben dün albea nın arkasında taşıdım .taşıyıcısız.tekerleri çıkarıdım.iple bagajı bağladım.60 km öyle gittim.:)

tavana yatay şekilde yatırıp bağlıyacan :komik: arka kısımda bisiklet taşınması ne kadar doğrudur zaten ? biri arkadan çarpacak olsa bisiklet yamulur.

Merhabalar, Buzz Rack Mozzquito veya Beetle modellerini kullanan var mı?

Selamlar, bu konuda yardıma ihtiyacım var :)

Bende bisiklet taşıyıcısı araştırıyorum bir iki gündür, burada gördüğüm kadarıyla sıkıntı yaşayan kişiler hep 2 veya daha fazla bisiklet taşıyanlar. Öyle bir kullanımda bende tavanda taşımayı düşünürdüm ama ben senede bir kez kullanacağım, tek bisiklet taşıyacağım ve arabam sedan. Bu durumda,

- Bagaj arkası taşıyıcı tavsiye edilir mi? bisikletim 12kg civarı, pek ağır bir bisiklet değil, 28 jant.
- Marka model farkeder mi? Eğer çok kolay takılan sökülen bişey varsa 250tl'ye kadar çıkabilirim ama fazlası beni zorlar. N11'de hepsiburada'da satılan 60-70tl'lik taşıyıcılar benim işimi görecek gibi değilse, güvenilmez ise de gerek yok. Orta noktayı bulmaya çalışıyorum bir nevi.
- Bisikleti bağladıktan sonra bagajı kullanabilirmiyim? Bu modelden modele değişir mi?

Cevaplar için teşekkür ederim şimdiden.

@mühendis

Saris solo rack tam aradığım ürün galiba, harika bişey. Çok teşekkürler :)

@Bahadır Gürel
Bu taşıyıcı çeki demiri olan arabalar için çok pratik eğer çeki demiri varsa tavsiye ederim

@İnal İnal Buzz Rack Mozzquito modelini bir süredir kullanıyorum, oldukça kullanışlı ve kaliteli bir ürün. İki bisiklet taşıdım 120-130 yaptım araçla sorun yok. Şurası da şöyle olsaymış diyeceğim bir durum olmadı. Arabama da hiç zarar vermedi. Tek bisiklet taşıyacaklar için ben de saris solo tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Hamid Asım
@Yusuf G. Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Ben de Beetle modelini aldım geçen hafta ancak henüz kullanmadım. Ürün güvenli görünüyor gerçekten.

Linkte (biraz uzun olmasına rağmen) Alman STK sı ADAC ın testi var bunu izlediğinizde araç taşıma aparatlarının hangi hızlarda nelere mağruz kaldıgı çok net görülüyor. Pek aklımıza getirmesek de istenmeyen bir durumun nasıl ortaya çıkacağı ve sonuçlarını görmek mümkün.

Öneri olarak değil ama süper ve güvenilir bir model olarak şunu da koymak istedim bir araç taşıyıcısı olması açısından fikirler çok değişik ve kullanışlı. Üselik güvenilir. Ancak fiyatı aman aman....

Alman amca uzun uzun anlatmış ve göstermiş, anladııgm kadarıyle en sağlam olanlar çeki demirine sabitlenenler gibi görünüyor. Ben de dandik (thule 969 a benzeyen) arkaya askı aparatı kullanıyorum ve memnun da değilim. Bir kez askı koptu, bisiklet tek kolla o kadar yol gelmiş düşmedğinine dua ettim. Bagajı zaten kullanamıyorsun vs..
En önemlisi araca uygun olanını bulmak, forumda sıkıntı çeken arkadaşların da bilgi ve fotoları var.

Benimki arabayı çizmesi diye yapmadıgım kalmadı kancalarını elektrik bandıyla sardım, demirleri çöpten buldugum yumuşak köpüklerle ve şamrellerle sardım vs. İnşallah biz de bir gün güzel bir taşıyıcı sahibi oluruz diyorum.

Merhaba bu iki ürün arasında kaldım. Bütçem 200 lira ile sınırlı.

300 BİSİKLET TAŞIYICI - 3 ADET B'TWIN
(link)

BUZZ RACK MOZZQUITO 3'LÜ OTO BİSİKLET TAŞIYICI
(link)

Sizce hangisini almalıyım? 2 bisiklet taşıyacağım.

Decathlonunki saglam gibi @volkanxx

En azindan bir sikintiniz oldugunda garantibiz ve muhatapiniz olur

• Beğen
Tepkiler: volkanxx
@volkanxx biz decathlondan almıştık 3 lü taşıyıcı, sedan arabada kullanıyoruz. aparat kenarları sadece metal olduğu için aracı çizebiliyor, metal üstüne plastik kaplama arzı bir şeyler olsa daha sağlıklı olacak, metal araç çizme dışında sorun yaşanmadı izmirden fethiye, gökova, burhaniye, eğirdir festivallerine gidildi hepsinde 3 lü bisikletle, hiçbir sıkıntı yaşamadık,

• Beğen
Tepkiler: volkanxx
Hafta içi hergün 2 km. Lık dik yokuşu aracımın arkasında taşımam gerekiyor. (Aracım megane2 sedan) bu konuda bir tavsiyesi olan arkadaşım varmı acaba?
Saris solo işimi görürmü ? Pratik ligi hakkında tavsiye edebilecek kullanıcılar varmı? Teşekkür ederim.

tutucu ile aracın arkadasında taşımak yerine ön tekeri söküp bagaja koymak daha mantıklı değilmi ?

Geri