Scudo Sports

Araba arkasında bisiklet taşımak

@baki celik

Güzel bir şeymiş bu gerçekten. Ama iki bisiklet kapasitesi biraz az.

Bende Thule'nin üçlü taşıyıcısı var, gayet memnunum, hiç bir sorun yaşamadım. Tabi aracın beş kapılı (hatchback) olması gerek bunar için. Kimi araçlara uygun "clip on" isminde bir modeli de var, inanılmaz derecede pratik. Benim aracıma uymadı ne yazık ki.

Sedanlara uygun arka taşıyıcılar da var bildiğim kadarıyla, kısa bir araştırma ardından bulunabilir. Ama bisiklet ve doğa sporları seven bir insana da hatchback araba gerekir zaten. Sedan da neymiş, şirket arabası mı bu :)

Scudo
@Emre Yıldız

Aşağıdaki testlere tabi tutmak lazım :) Ucuz olması güzel ama yahnisi nasıl olur bilemem.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Tunahan KORKUT
Araç arkası taşıyıcılarda da tavandaki kadar güvenle taşıyacağınız modeller bulunuyor.Seçimi iyi yapmak gerekli elbette.Araç üstü olması durumnda zaman içinde kayak veya port bagaj v.b.lerinide kullanma imkanınız olacaktır.Bu da değerlendirilebilir diye düşünüyorum.Çok fazla kullanım olmayacaksa araç arkası kullanılan kaliteli bir taşıyıcı TUV v.b. sertifikalı örneğin değerlendirebilirsiniz.

(link)

• Beğen
Tepkiler: tahaakkus
@Murat.K

Bahettiğim ürünü aldım. Açıkara en iyi arka taşıyıcı diyebilirim.
Bagajdan çıkartıp takmam sadece bir kaç saniye sürüyor.
(link)

thule feeway 968 kullanıyordum çıkarıp takması zahmetli olduğundan saris bones rs 3 aldım. her ikisiyle de 3 bisiklet uzun yol yaptım. ikisini de tavsiye ederim.
saris 850 tl
ancak kesinlikle parasını hakediyor. iki üç hamlede takılıyor. oldukça sağlam ve pratik.
askı halatlarıyla uğraşmayı göze alıyorsanız thule kesinlikle sınıfının en iyilerinden.
saris ve iki bisiklet fotolar.

http://img.tapatalk.com/d/14/03/16/ubaqe3ug.jpghttp://img.tapatalk.com/d/14/03/16/ybuhamez.jpg

Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Kayışları fazla sıkıp benim gibi bagaj üstünü yamultmayın dikkat :)

LT28h cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

aklıma gelmişti ama açıkçası turnaklarının o kadar güçlü olacağını sanmazdım. kapak yamulmadan diş atlar sanmıştım.
bundan sonra fazladan dikkat ederim

Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Araç üstü taşıma aparatı nerden bulurum daha önce kullanan tavsiye eden varmıdır ? Az bir araştırma yaptım taşıma aparatı ve bisiklet taşıyıcıları ile birlikte 1.200 tl civarı bir fiyat çıkıyor,daha farklı bir fiyat bulabilirmiyim ?

Büyük 3 küçük boy 1 adet bisikletimiz var ,bagaj için uygun olacagını düşünmüyorum :( Belkide yanılıyorumdur yardımcı olursanız çok sevinirim.

Aracım sedan vw Bora.

Konunun başlangıcı eski ama yine de başkalarına faydası olur umarım.

Yıllardır tavan üstü taşıyıcı kullanıyorum, çok memnunum. Kilitlenebilir olması, bagajın kullanılabilir olması artıları.
Thule barlar pahalı diyene Cruz öneririm, Bauhaus'lardan taksitle edinmek mümkün.
Bir de yetkili servise sormakta fayda var, bir önceki arabam için yetkili servis fiyatı çok uygundu (150 liraya tavan barları)

Geçtiğimiz ay bir gezimizde arkadaşımın araç arkası taşıyıcısındaki bisikletim, manevra esnasında direğe vurmamız sonucu kullanılamaz hale geldi.
İmkanı olan tavan taşıyıcı baksın.

• Beğen
Tepkiler: Kübra C.
@Homer

Sizinde söylediğiniz gibi konu eski lakin aynı konuyu tekrar açmak istemediğim için burdan devam edersek sağlıklı olur diye düşündüm.

Taşıma aparatı zannedersem farklı markalarda bulabiliyoruz,önemli olan bisiklet için taşıyıcıyı makul bir fiyata bulmak :) Bauhaus internet sitesinden bir araştırma yapacağım umarım uygun bir ürün bulabiliriz. Bilgilendirme için teşekkürler.

Arkadaşlar konu tarihi eski fakat tekrardan konu açıp kirlilik yaratmak istemedim. O yüzden bu konu altında devam ediyorum. Yakın zamanda bisikletime kavuştum fakat bir yerden bir yere taşıma konusunda sıkıntı çekiyorum ön tekeri sökerek bagaja koymak zorunda kalıyorum ve bunun da sağlıklı olmadığını düşünüyorum.
Aracım Seat Cordoba 2006 model sedan ve araç arkası taşıma kullanmak istiyorum. Kullandığınız veya bu taşıma aracınıza uyar deyeceğiniz önerilerinizi bekliyorum. Araç üstü kullanamıyorum çünkü taşıma barım yok, taşıma barı ve bisiklet taşıyıcısının maliyeti fazla olacak o yüzden araç arkasında kullanılan modellere yöneldim.
Şimdiden teşekkürler.

@sinan sertkaya

tek bisiklet taşıyacaksan herhangibir marka model işinizi rahatlıkla görecektir. Decathlon da arasıra indirimler oluyor takip edin .

3 bisiklet taşımak araç arkasında sıkıntı yaratan bir durum , ağırlık fazlalaştıkça özellikle çukurlara hızlı girişlerde bagaj zarar görüyor . Bu tarz bir taşıma düşünüyorsanız kaliteli markalardan şaşmayın thule, mont blanc ... + bağlama konusunda çok dikkat edin . Ağırlık kuvvet kolu dağılımı iyi olmalı + tekeri egzoza dek getirmeyin.

uygun bir ürün arıyorsanız maksimum 50 tl ye halledebilirsiniz. ben şahsen aldım internetten. iki bisiklet taşıma kapasiteli. fazla fazla yetiyor.

@Mehmet Ural

Thulenin 9103 modeli var fakat benim aracıma uyar mı uymaz mı bilmiyorum uyum listesinde de aracımın modelini bulamadım. BN'B markasının taşıyıcısını kullanan var mı onunda modelleri fena değil gibi.

@aeneskral
Uygun olmalı olmasına fakat aracıma zarar vermesini de istemem. Dimyata bulgura giderken evdeki pirinçten olmayalım.

@sinan sertkaya
bağlama ile alakalı. düzgünce bağladınız mı arabanıza niye zarar versin.

Uçakta bisiklet taşımak mümkün mü? Bu konuda tecrübesi veya bilgisi olan var mı? İyi forumlar :)

@aeneskral

Şöyleki;
Benim sadece bir kaç kez kullanabildiğim bir taşıma aparatı var. Yalnız bu aparatın alt bölümü aracın arka tamponu üzerine denk geliyordu. Bir kaç taşıma sonrasında tampon ile gövdeyi bağlayan menteşeler attı ve tampon bir taraftan bariz biçimde gövdeden ayrık durmaya başladı.

Kısacası taşıma aparatı aracınıza uygun yapıda değilse bu tür sorunlar çıkabiliyor.
Aracım Honda Sedan idi.
taşıyıcı ise ekteki resimdekine çok benzer bir üçlü taşıyıcı.
http://image5.sahibinden.com/photos/31/88/19/95318819ouh.jpg

Arkadaşlar bende de basit bir taşıyıcı var.Tek bisiklet için yetiyor. Ancak kadro/ kaporta-cam koruma kauçukları eskidi. Nerelerden temin edilebilir? İzmir'de temin edebileceğim bir yer var mıdır? Bisiklet mağazalarında yedek parça olarak maalesef yok. Bir arkadaş çantacılarda olabilir demişti ama denk gelemedim..Fikri olan varsa sevinirim.

Geri