Scudo Sports

Apple Kullanıcıları Kulübü

Scudo
Ben Yosemite'ye geçtim, özellikle icloud çok daha iyi olmuş, onun dışında telefonu mac üzerinden cevaplamak özellikle çalışırken çok kullanışlı oluyor, tasarım değişikliklerine pek alışamadım başta ama sonradan gözüm alıştı onun dışında pek bir sıkıntı yaratmadı bana.

Klavye pili 6 ay kadar bitmiyor. Mouse olarak günlük kullanımda microsoft, Adobe serisi kullanımında Magic mouse kullanıyorum. Ama dediğinizde haklısınız apple mouse pili çabuk bitiyor. Safariye hiç bir zaman alışamadım. Iphone kullanırken de saferi kullanmazdım. Apple'ın yapmayı beceremediği bi uygulama. Bence daha geliştirmeleri lazım zaman tuttuğumda 3 saniye kadar fark var

Yosemite'in Mavericks'e göre tek dezavantajı batarya süresi. Yosemite'te batarya daha çabuk tükeniyor. Batarya konusuna açıklık getireyim. Mavericks'de icloud kullanmıyordum. Yosemite'e geçince icloud'u denemek için açmıştım. Şimdi kapadım ve cihaz eski batarya performansına geri döndü.

iCloud çok lazım bir şey aslında özellikle telefonda. Klavyeden yana sorun yok gayet güzel ama mouse konusu çok kötü yav pil dayanmıyor toplasan 15 gün gidiyor 16. gün pil bitiyor. İşte bunun tek çözümü şarjlı pil kullanmak. Şarj aleti aldım bir tane. Şimdi şarj edip edip kullanıyorum şarjlı piller de oturdu iyice uzun süreli gidiyorlar en azından 1 hafta falan size de öneririm. Diğer türlü 15 günde bir pil al al nereye kadar. Kablolu mouse iMac'te hiç yakışmıyor ben denedim çok kötü görüntüyü bozuyor. iMac dedin mi, sadece elektrik fişi olacak başka kablo olmayacak yoksa görüntüsü bozuluyor tuhaf oluyor alışkanlık da olabilir veya bilmiyorum ama ben ısınamadım bir türlü.

@Atahan Eker Katılıyorum Apple zaten tarayıcı firması değil alanları bu olmadığı için Safari hep aynı kalıyor gelişmiyor. Ne zaman güncellense aynı sorunlar devam ediyor ama gelin görün ki, ben vazgeçemiyorum Safari'den. Gerek iPhone'da gerek iMac'te gerekse de iPad'de Safari vazgeçilmezim. İhtiyaç duydukça Chrome açıyorum o kadar.

Bende apple kullanıyorum pazara gittimi hem yeşilinden hem kırmızısından alıyorum size hangisi lazımdı :D.

• Beğen
Tepkiler: Ali Ç.
Bir iPhone gurusu olarak istediğiniz gibi soru sorabilirsiniz öm atmamak kaidesiyle [emoji4]

5 senelik bir iPhone 3GS ve 2 günlük bir iPad mini non-retina kullanıcısı olarak aranızdayım :)

iOS 6 hakkında sorularınızı alabilirim :D :D :D

Bu arada iPad Mini canmış, cananmış. Çok kullanışlı çok ergonomik bir cihaz. iOS 8.1 ile de stabil devam ediyor maşallah diyelim.

@Ali Ç.

Benim İphone 3Gs cihaz bu yazın başında masanın üzerinde öylece dururken birden bire ışığı yanıp sönmeye başladı. Bir baktım "bu aksesuar ile şarj etme desteklemiyor" şeklinde bir uyarı çıkıyor. 3 - 5 saniye duruyor sonra ekran kararıyor. 30 saniye sonra tekrar aynısı oluyor, ışık yanıyor ve hata.. İşin enteresan tarafı telefon şarjda bile değil!!! Sabaha kadar aynı hata devam etti. Sabah bir yeri aramak istiyorum uyarı veriyor, menüye gireceğim uyarı veriyor, telefonda elimi neye atsam aynı uyarıyı vermeye başladı. Bende delirdim ve telefonu çok sert bir şekilde arabanın vites topuzuna vurdum "Parçalamak için". Sonra bir baktım artık o hatayı vermiyor ancak ekranın üst kısmından yaklaşık olarak 7-8mm sıra piksel öldü. Şerit halinde sadece gri rengi vererek kaldı. Artık şarj hatası vermiyor ama foruma tapatalk aracılığı ile girersem ekranı yatırarak kullanıyorum. Çünkü başlıkları yada gelen mesajların başlıklarını gösterdiği bölüm tam da ölü pikselli bölgeye denk geliyor. Ne yapabiliriz hocam? Var mı çözümü :D:D:D:D

@SerkanH

çözümü türk usulü halletmişsin serkan abi :D o korku telefona bi 5 sene daha yeter :D

Birisi beni, bomboş playlistte bir anda ortaya çıkıveren U2 şarkılarından kurtulma konusunda bilgilendirebilir mi? U2 antipatim yok ama dinlemeyeceğim şeyin cihazımda durmasını da istemiyorum açıkçası.

Edit: Hallettim. :D

Iphone da önbellek temizleyen bir program biliyor musunuz? Mevcut olanları store'dan kaldırıldı. Hafızanın büyük bölümünü önbellekler kullanıyor ve bu sorun için uygulamayı silip tekrar yüklemekten başka seçenek bilmiyorum..

@ouzoo

Jailbreak ile app'in dosyasına girip ordan silmek veya bir ipa bulsak da paylaşsak o eski applerin birinin

@chn krmz

İyi oldu. Ekranın o bölümü gitti ama artık şarj olurken öyle hatalar vermiyor. Hem ayrıca sen kimsin de benim aldığım adaptörleri kabul etmiyorsun? Bak yine elim ayağım titremeye başladı.. :D:D:D

iPhone varsa iCloud gerekli olabilir. Ama ben iPhone kullanmaya hiç alışamadım. Satın almıştım bir hafta sonra satmıştım. Apple bilgisayar kullanırım ama Apple telefon kullanmam.

@ouzoo

Pc'ye "tongbu" diye bir program var. Onu kur, tabi pc'de itunes yüklü olmalı. Sonra tongbuyu aç orada gereksiz dosyaları silme bölümü var. Rahatça silersiniz. Jb gerekmez.

@ilbey666

o 8.1'in canınına okuyayım ben.

Geçen akşam bir format atıyım dedim telefona. İcloud'da bütün numaralarım mevcutken telefona bir türlü çekemiyorum. Aslında kendiliğinden olması gerek 1 saat uğraştım olmadı. Şöyle bir nette araştırdım. Telefonun wifi bağlantısını kesip icloud hesabımdan çıkıp tekrar girdim düzeldi.

@Hakan Genç

Sanırım bununla ücretlileri de indirebiliyoruz

Geri