Scudo Sports

Apaçi gençlik

@ozan erdem Evet hocam sizden bahsediyorum. Millet ister markası belli olmayan bisiklet sürer ister FOX lu SLR lı XT li bisiklet kullanır. Bunları kıstas alarak kimsenin ne olacağını söylemek bir başkasına düşmez.

Peki hocam madem milletin aldığı fox maşaya laf ediyorsunuz; siz neden hobi amaçlı canyon aldınız? Altı kesmedi mi?

Profesyonellik konusunda ise kimse kendini kanıtlamadan o parayı kazanamıyor. Böyle bir amaç uğrunda kol bacak kırmak da kişinin göze aldığı bir risk olmalı zaten. Bu yetenek bu imkanlar Martyn Ashton a doğuştan verilmedi. Denge kabiliyetini cesaretiyle geliştirerek böyle oldu.

Evet maalesef ülkemizde bisikletle ilgili yatırım kesinlikle yetersiz. Ama bu şekilde abilerimizden gelen heves kırıcı yorumlar bu durumun böyle sürmesini sağlayacaktır. Halil İbrahim Duran' nın da dediği gibi 'büyüklere düşen bu tarz konuşma yerine daha yapıcı ve eğitici yaklaşmak' gayet güzel bir cümle. Örnek alınmalı.

Scudo
@MeTaLioNs
Teşekkür ederim mesajınız için.Aslında konunun alevlenmesi sanırım az önceki mesajda da dediğim gibi face profilinden konuya yaptığım alıntı,sanırım biraz sert olmuş :) Onun dışında yüksek donanım özentisinden kastım aslında şöyle;mesela genç bir arkadaşımız bisiklet alacak,forumdan öneri istiyor,iyi güzel ya da forum da şart değil günlük hayatta da oluyor çünkü.Hemen bazı arkadaşlar '' sakın v-fren alma'' ''xt'den aşağısını napıcan'' '' maşa mı abisi kesinlikle fox'' falan başlıyorlar yığılmaya,ya arkadaşlar bir sakin olalım.Araziye çıkmayacak adama zaten mtb aldırdık bu 1.hata,sonra hidrolik disk fren aldırdık bu 2.hata,sonra asfaltta sürecek adama fox,dt v.s maşa aldırdık 3.hata,sonra tabi vites olayı var şehir içinde gezecek arkadaşa xt,xtr aldırıyoruz v.s derken bu böyle gidiyor. . .
Ya bu nedir allah aşkına,insanların sonuçta cebinden çıkıyor bu para biz bu markalardan prim alsak inanın bu kadar heveslenmeyiz önerirken :)

Kaldı ki diğer konu;donanımla ya da bisikletle hava atma olayı.Bu zaten komple saçma,neden? Bisikletli ruhuna ters de ondan ! Ayrıştıran bölen bir bisiklet sporu bence hiçbir işe yaramaz birbirimize hava atarak yani. . .

Üstad Forum kafasının yanlış olduğunu savunuyorsan hak veriyorum sonuna kadar.

Ekonomi kısıtlı imkan ile maksimum kazanç sağlamaktır. Bu doğrultuda tavsiye isteyene sorulması gereken iki temel soru vardır:
- bütçenin üst limiti
- ne amaçla kullanılacağı

Ancak mantıklı tavsiye böyle verilebilir. Yoksa 1500 tl üst limiti olan ve yol bisikleti isteyen kişiye "11 li grupsetten aşağısına bakma performans alamazsın" demek abesle iştigal olur. Bu arkadaşa daha fiyat / performans odaklı ve iyi antrenman yapabileceği muhtemel temiz ikinci el alternatifler daha çok uyacaktır

@ozan erdem

Ne anlatmak istedigini ben mi anlayamadım bilmiyorum fakat bahsettiginiz gibi genc biri 15-19 arası diyelim okuyor ve ailesi ile yasıyor babasının durumu iyi ve oglunu-kızını seviyor . Cocuk bisiklete meraklı istiyor ve babası olmusken iyisi olsun diye elindeki imkanlarla iyi bişeyler alıyor. Hiç bir cocuk heves ettigi bişeye alma demez. Anlamadıgım ise bu yastaki her cocuk okurken yada okumasa bile ailesi ile yasarken calısmak zorunda mı? daha zamanı yok mu? baba parası diosunda kimin parasını harcasın komsudan calıp onunlamı alsın ? Ayrı bi bisiklet alınca ille biri mi olmak gerekiyo sürekli bunu vurgulamıssın. Ben yıllardır bisiklet sürerim o dedigin ismi ilk kez duyuyorum cok da ilgilendirmiyor kendim olarak sürüyorum yıllardır. Sen bisiklet sürerken amacına uygun olarak kim olmayı hedefliosun?

Güzel bir deyiş vardır bazi arkadaşların imzasinda da gorulur:

"Çaylaklar bisikletlerini, tecrübeliler nasıl süreceklerini, gerçek bisikletçiler ise bisiklet kültürünü konuşurlar"

Genclik kani ile o yastakiler icin zaten hayatta hemen hersey ovunme, one cikma, hava atma, etkileyici ve digerlerinden farkli olma kaygisiyla yapilir :)
Aptalliklar ve hatalar olgunlugu getirir ;)

Egitim seviyesi ve yasanan kulturde isin icine girince bu surec uzar, kisalir veya bazen oldugu gibi kalir hic sona ermez...
O zamanda kimisi yetenek zannettigi davranis ve surus tarzini devam ettirir, kimi parasi ile karsisindakini dovmeye kalkar!
Ben genc arkadaslara bu konuda pek birsey demeye gerek oldugunu dusunmuyorum. Kendi davranis ve tarziniz ile ornek olursaniz zamanla onlarda dogruyu bulacak ama arasira simarikliklarina devam edecektir. Olsun varsin :)
Sadece ve sadece her zaman soylenmesi gereken;
baskalarini riske atacak davranislari yapmamalari, bu tip hareketleri trafige kapali alanlarda ve kimseyi rahatsiz etmeden denemeleri, guvenlik onlemlerini almalari ve teknigi arastirarak dogru uygulamaya calismalari olmalidir.

Kontoru olmayan cagri atici I-phone 6 lilar, arabasi yokken devletin bir koltugunu kapinca kursun gecirmez mercedes cektirenler, Istanbulda saatte 20 km hizla akan trafikte Ferrarisini bagirtanlar, uzerine yagmur damlasi degse inip silen asfalt suslusu haline getirilen agir arazi araci suruculeri... Bunlarda genc degil ve bahsettiginiz sinifa giriyorlar.
Kisacasi is sadece genclikte degil! Insani olan hirs, heves, kibir ve sovenistlikte :(

Bu arada bende firsatim olsa en iyi bisikleti alir, bunny hop, wheelie yaparak, kendi beceri sinirlarimda keyfime bakarim yalan degil :)
Ama yardima ihtiyaci olan en alt seviyedeki bisikletli cocugun lastigini tamir etmek icin yine dururum, kask ve eldivenimi cikarir dikkatini cektigi icin onlarin faydasini anlatirim, beraber turlayacagim genc-yasli bisikletci ile kondisyonum tutmuyorsa yavaslar motive ederim vesaire...

Kisacasi yeri gelince tehlike yaratanlari uyarin, geri kalanina da ornek teskil edin :D
Nasil gidonu kasmaz ama basibosta birakmazsaniz teker yolunu bulur akar, insanlarda gordukleri ve kendi deneyimleri ile hayat yolunda akislarini ayarlar ;)

@eozalp1914
Markası belli olmayan bisiklet konusu şöyle;bisiklet ya da donanım tavsiye ederken hani hep söylerler ya ''kadro hepsinde aynı sen donanıma bak'',böyle bir şey yok bunu hepimiz biliyoruz şimdi burada bir de kadroları tartışmanın manası yok kimse tutup da ''bizim yerli firmaların kadrolarıyla dünyada ün yapmış markaların kadroları aynı kalitede'' derken içinden öyle olmadığını tahmin ediyorum ki farkındadır onun ispatını istiyorsan da yine forumdaydı sanırım yazmıştım piyasada 70tl'ye satılan kadrolar ve aluminyum marka belli değil ve kadro önemli değil diyen arkadaşlardan rica etmiştim kadrolarını değiştirip bu kadronun üzerine istedikleri en iyi malzemeleri dizip kullanmalarını sonucun ne olacağını az çok sanırım tahmin edebiliyorsunuz asfalttan çıkıp da toprağa geçince :)

''Ben neden canyon aldım'' konusuna gelirsek. . .Açıkçası (ırkçılık sevmesem de) Alman mühendisliğinin ürünleri hep cazip gelir,otomobilde,motosiklette v.s ve az çok canyon firmasının tarihini okuduysanız ve genel firma vizyonuna göz attıysanız piyasayı kasıp kavuran 1'e üretip 10'a satan bazı firmalara inat yapar gibi ürünü aşırı abartılı fiyatlarla satmayan bir firma ve yaptıkları kadrolar gerçekten de hoşuma gidiyor (2015 model değil ama canyon sonuçta) ayrıca hem inchi düşük,hem renkleri sevdiğim renkler,el yapımı kadro üstüne bir de ''Necati Günüç'' kardeşimden sağolsun zamanında çok da uygun bir fiyata ilanını görünce hemen ilana yapışmıştım :) yani sizin anlayacağınız yerli kadro parasına alman kadro almış olduk tabi aldık ama düzene kadar birsürü tantana,zaman geçti tabi (kadro ve diğer parçaları aldığımda lise sonda staj maaşımla haftada 50tl biriktirerek almıştım o da çok daha farklı bir konu zaten yani hepsi alın teri. . . )

Profesyonellik zamanla oluyor meselesine gelince,benim bahsettiğim tarzdaki arkadaşlar prof. olmak için uğraşanlar değiller,yani onların kol-bacak kırmaları aşırı üst düzey malzeme kullanmaları sizce doğru mu ?

Son olarak kimseye tabi ki karışamam,karışmaya da çalışmıyorum zaten,isteyen altından bisiklet yapar biner bana ne :) benim bahsettiğimle sanırım sizin sorduklarınız tam olarak uyuşmuyor sanki . .

@Çağlar Çağlayan
Farkindamisiniz bilmiyorum ama insanlaru hor goruyorsunuz sehirdeki mtbciler gibi herkesin her kosul icin ayri bi bisiklet alicak durumu yok

@suat akman
Düzeyli bir şekilde anlatmışsınız anlatacaklarınızı teşekkür ederim,hemen hemen katılmadığım tarafı yok,ben de genel olarak bisiklet kültürünün içinden bir şeyler yazdım ama demek ki Türkçe'm yeterli gelmedi,ya yanlış anlattım ya da çok sert anlattım,fakat konu çok alevli olduğuna göre kesin bir yanlış yapmışım konuyu açarken :)

edit:sadece gençlerde olan bir olay değil dediğiniz doğru hatta onları yanlış yönlendiren bakarsak belki de bu işte biraz eski olanları. . .

@ozan erdem

hocam milletin amacı alnında mı yazıyor? Belki yönlendirilmeyi bekleyen bir yetenek?

Aynen, ben de uyuşmamazlık konusunda sizinle aynı fikirdeyim.

• Beğen
Tepkiler: gmfaruk
@ozan erdem
Yuzyuze ve yazili anlatim cok farklidir. Ve sozlu anlatimda karsinizdakinin tepkisini yuzunden okuyarak yanlis anlatimi farkeder hemen duzeltme avantaji saglayabilirsiniz. Ayrica okudugu kelimelerde algilamaya calisirken karsinizdakiler, sizin dusundugunuzden tamamen farkli bir anlam cikarabilirler ve bu cok normal bir durumdur. Ayrica bazen konu acan, bazen konuya yazan kisiler, klavyede olmanin, o gunku ruh hali ile kisiligine gore desarj olmanin rahatligini kullanarak sert veya saldirgan davranabiliyor. Bu konu ve konuya yazanlar icin demiyorum! Yanlis anlasilmasin!
Sosyal ag ve forumlarin genel sorunu maalesef bu...

@eozalp1914
neyse,sonunda bir noktada hemfikir olmuşuz :)
şaka bir yana burada aynı amaç için bulunuyorsak,aslında aynı şeyleri söylüyoruzdur belki ama söyleme tarzımız yanlış olabilir fakat bu da aşılabilir sanırım. . .

@suat akman
Çok doğru.Aynı şeyi tekrar tekrar yazdım şimdi bir daha yazacağım fakat;konuyu açarken,kimseyi üzmek,kırmak v.s niyetim yoktu,hala da yok.Burada bu forumdaysak büyük ihtimalle hepimiz bisiklet sevdalısıyızdır demektir zaten,orada sorun yok.Konuyu açma sebebimle gidişatı çok farklı oldu yalnız :) Ben yeni yetişen genç bisikletlileri marka bağımlısı,sokakta apaçilik yapıp birilerini rahatsız eden,bisikletli olmakla değil de bisikletinin maddi değeriyle övünen kısacası yanlış profilde bisikletliler olmamasını istediğim için açmıştım konuyu.Ama sanırım ilk mesajımdaki sert tavır doğal olarak buna yol açtı . . .

son olarak konunun genel gidişatı ve durumuna bakacak olursak sanırım yersiz olmuş. . . belki daha da gerilmeden,birbirimizin boşu boşuna kalbini kırmadan konu kilitlense/kapansa sanırım daha uygun olacak,adminlerden rica edeceğim bilginiz olsun arkadaşlar . . .

Geri