Antrenman ve tur sonrası halsizlik, yorgunluk ve isteksizlik...

Salih Dinçer

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Haziran 2011
Mesaj
1.002
Tepki
691
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Sedona
@Candan Cığız
Yani!

Yarışcıları bilemem onları da örnek alamam. Ne amacım, ne de param yeter...:)

Tamam, onlar cola içiyor, Snickers yiyor veya ilaç takviyeleri kullanıyor. Dediğiniz madem sağlıklı kalmak için yapıyoruz o zaman vücudun temelde neye (karbonhidrat, şeker vb.) onların en doğalı neyse (leblebi, kayısı vb.) almalı. Gerisi hikaye veya acil durumlarda alınamalıdır diye düşünmekteyim. Yanıldığım noktalar olabilir...
 
Scudo

Ufuk Yılmaz 45

Aktif Üye
Kayıt
23 Haziran 2011
Mesaj
105
Tepki
28
Şehir
Akhisar
Sporu yaptığın zamana dikkat et.
Uykunu tam almış ol.
Tok karnına spor yapma.Yemekten sonra en az 2.5 saat bekle spor yapmak için.
Spordan önce yağlı beslenme.Karbonhidrat ağırlıklı beslen.
Spordan sonra ise protein ağırlıklı beslenebilirsin.

Bu tür şeylere dikkat edeceksin.

Spor yapacaksan eğer bilinçli yapmalısın.Yoksa kendini sakatlarsın kendini hasta edersin.Yaptığın sporun tekniklerini öğrenmeye çalış.

Ayrıca doktora gidersin doktorun vereceği ilk ve tek iş hap veya ilaç vermek olur.Sen kendine iyi bir spor hocası veya bilgili bir arkadaş bul onlarla yap sporunu.
 
  • Beğen
Tepkiler: jazzxy

xibabla

Üye
Kayıt
16 Temmuz 2007
Mesaj
71
Tepki
55
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Cannondale
Bugün başıma gelen şey:) Açıkçası kendimden yola çıkarak şunu söyleyebilirim. Beslenme düzenin bozulunca, uykunu iyi alamadığında ve vücudun kondisyondan düşmüşse kendini fazla zorlamamak gerek. Ben daha önce hoplaya zıplaya geçtiğim 60kmlik yolun yarısında tükendim. Geri dönmek akıllıcaydı ama oho önceden gittim deyip bastım pedallara. Lakin eve kendimi zor attım.
Kendi sınırlarını bilirsen, vücudun zaten sana tüm ihtiyacını söylüyor.
Nacizane tavsiyem, iyi uyu,dengeli beslen, düzenli bisiklete bin ve parkurları kademeli arttır.
Geçmiş olsun...
 
  • Beğen
Tepkiler: CandanC

İbrahim Aslanhan

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Temmuz 2008
Mesaj
2.016
Tepki
814
Şehir
Diyarbakır
Bisiklet
Scott
Diğer arkadaşlarımızın da dediği gibi yapmak doğru olacaktır.

Uykunu iyi almış olman gerekiyor ve en önemlisi düzenli uykudur. Ardından Beslenmen gelir. Doğru besleneceksin. Spor yapmadan en az 2 saat önce yemeğini bitirmiş olam gereklidir. Yoska seni kötü yönde zorlar ve rahatsız eder. Sağlığa da zararlıdır. Spordan önce karbonhidrat tüketmeye bak.Tabi her zaman bu olcak aynı olcak diye de bir kaide yok. Spor sonrasında da acıkmış olacaksın.Saat geç olmamışsa yemek yersin protein içeren yemekler olursa güzel olur. Çünkü vücut proteine ihtiyaç duyacaktır spor sonrasında kasları yenilemek adına. yenilemek derken kaslar güç kaybettiği için kendini toparlamak isteyecektir.

Ayrıca, spor yaptıktan sonra kaslarını dinlendir yani 24 saat boyunca tekrar sürme bisiklet taa ki alışana kadar. Yoksa kaslarını fazla zorlamış olursun. İlk etapta bir gün bin bir gün binme.

Vücut spor yaparken sıvı kaybeder. Bunu geri kazanıp vücudundaki eletrotları geri kazanmalısın bunun için yanına Powerada al. Zararı yoktur. Sporcu içeceğidir. Tavsiye ederim. Sen sıvı kaybettikçe kandaki şeker düşecektir. Powerade onu dengeler.

Uzun mesafe yapacaksan da ilk başlarda yapma. Yavaş yavaş yap. Kuru kayısı , muz ye. Muzu yanında taşıyabilirsin. Kasları rahatlatır. Lifleri rahatlatır. Dogal yoldan beslenmek en doğrusu. Zaten forumu iyi takip et konuları oku. Antreman bölümünde güzel bilgilendirmeler var.
 

CandanC

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Nisan 2011
Mesaj
1.968
Tepki
1.347
Yaş
46
Şehir
Ankara
Bisiklet
Whistle
arkadaşlar bir de... hani antrenman sonrası protein diyoruz ya... eğer antrenmanı geç saatlerde bitirdiysek, yemek yemek faydası kadar zarar da getiriyo...

ben hem protein olsun hem hafif olsun mantığıyla yoğurt yiyorum... açlık durumuma göre yanına bi dilim kepek ekmeği alıyorum... yanına da meyve ekliyorum...

iyi mi?
 
  • Beğen
Tepkiler: Ufuk Yılmaz 45
Kayıt
16 Haziran 2010
Mesaj
46
Tepki
10
Şehir
İstanbul
Çikolata kola meyvesuyu pratik yieyecekler ancak meyvesuyu da dahil bunların içerisinde hiçbiri sağlıklı değil düşen kan şekerini hızlıca yükseltiyor bunlar.
Yapabiliyorsanız eğer yoldaki manavdan 1 tane elma muz falan alın yani alcağınız çikolata falan neyse aynı para hatta alacağnız meyve daha sağlıklı.

Eğer anladığım halsizlik elin ayağın titremesi kaslardaki gücün tükenmesiyse durum kan şekerinin düşmesi. Geçen gün denedim bakkaldan kola aldım 1-2dk içerisinde güç kaybı geri geldi ancak sağlıklı değil.
Makarna yemek doğru ancak bunu günlük yaşamda uygulamak zor, disiplinli sporcu bir hayatınız yoksa...

Benim uyguladığım şeyler işe giderken bisiklet kullanıyorum 8.2km civarında.
İnişler ve çıkışlar mevcut. Güzergahım Fatih'ten Unkapanı-Şişhane-Taksim-Harbiye üzerinden Meidiyeköy Cevahir AVM...
Sabah kalvaltı yapamazsam eğer kuru üzüm atıştırıyorum su içiyorum. Ardından mesaiye başlamadan 1 adet muz ve 200ml süt içiyorum. Yani bunların tok tutması önemli değil tabiki. İlerleyen saatlerde yemek saatine kadar 1 tane daha muz yiyebiliyorum.
Kaybettiğim suyu geri alabilmek için 2-3 bardak duruma göre sornaki 1 saat içerisinde 6-7 bardak su içmek.
 

Ahmet Can Yakışır

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Kasım 2008
Mesaj
749
Tepki
1.137
Yaş
38
Şehir
Maltepe / İstanbul
Bisiklet
Sedona
ben naçizane kendi tecrübelerimden yola çıkarak birkaç öneri sunayım:

1) antrenmana başlamadan önce iyi beslenin. ne yiyeceğinize de, çıkacağınız antrenmanın tipine göre karar vermelisiniz. uzun bir yolda temponuzu fazla zorlamadan basıp gidecekseniz, enerji ihtiyacınızı karşılaması açısından bol karbonhidrat almanız gerekir ki zaten diğer arkadaşlar da ondan bahsetmişler. ayrıca antrenman sırasında kaslarınıza yüklenecekseniz, antrenmandan sonra proteine ihtiyaç duyacaksınız. bunu da önceden sindirim sisteminize sokmuş olacağınız besinlerle sağlarsınız. et, yumurta, süt gibi hayvansal proteinlerin yanısıra mercimek gibi aminoasit açısından zengin baklagilleri de tüketebilirsiniz. antrenmana başlamadan 1 ila 1 buçuk saat öncesinde sofradan kalkmış olmanız gerekiyor, ancak sabah erken saatte yola çıkacaksanız elbette buna vaktiniz olmaz. öyle durumlarda da kahvaltıda çok aşırı yememeye, ve sindirimi çok daha kolay olan sıvı besinler tüketmeye dikkat etmelisiniz.

2) antrenman sırasında vücutta sıvı kaybı çok olur. bu kaybı sadece suyla karşılarsanız bir eksiklik hissedersiniz, bu da mineral kaybından kaynaklanıyor. maden suyu buna en iyi çözümdür, ancak limon da gerekiyor. siz iyisi mi limonlu soda için ya da mataranızı doldururken her yarım litre suya çeyrek limon sıkıp o karışımı yanınıza alın ;) antrenman sırasında belli aralıklarla su için; zamanla şişiyorsanız fazla içiyorsunuzdur, arada susadığınız oluyorsa az içiyorsunuzdur. içeceğiniz suyun miktarını buna göre ayarlayın. ayrıca özellikle bu sıcak havalarda, başınızı güneşten iyi koruyun. kaskın altına incecik, beyaz bir kumaş koyup o kumaşın fazla gelen kısmını ensenize doğru sarkıtabilirsiniz. bu sayede hem teri kolayca emip buharlaştıran, hem de rengi sayesinde güneş ışınlarından koruyan basit ama etkili bir kalkanınız olur :)

3) antrenmana başladığınızda bir süre vites büyütmeden, yüksek kadansta gidin. kaslar en iyi bu şekilde ısınır ve sonrasında tam verimlilikle çalışırlar.

4) bacak kası yapmak için yola çıkmadıysanız, antrenman sırasında da kadansı yüksek tutun. yüksek kadansın sayılamayacak kadar çok faydası vardır, alıştıktan sonra siz de farkı hissetmeye başlarsınız :in: bazı antrenmanlarınızı sırf yüksek kadans çalışmaya yönelik olarak da programlayabilirsiniz.

5) antrenmanın sonlarına doğru tempoyu iyice düşürün. son birkaç dakikanızda; bacaklarınıza neredeyse hiç güç uygulamadan rölantide gidin. bu şekilde soğutma egzersizi yapmış olursunuz ve damarlarınız açık kalarak kaslarınız hem taze kanla beslenir, hem de laktik asidi rahatlıkla atar.

6) tamamen durmanıza yakın, bir süre ayakta gidin. böylece bacak arasından genital bölgeye giden kan damarlarındaki dolaşımı hızlandırırsınız ve seleden kaynaklanacak uyuşmaların önüne geçersiniz.

7) durduktan sonra 10-15 dakika kadar önce ayakta, sonra oturarak dinlenin ve bu esnada bir miktar sade su için. sonra serin bir duş alın, kan dolaşımınız tamamen kendine gelsin. sonra ayaklarınızı uzatmış otururken en iyi gidecek şey soda-ayran karışımıdır :)

8) yoğun fiziksel aktivitenin sonrasında, maksimum verimlilikte bir uyku çekmeniz çok daha kolay olacaktır. yatmadan önce odayı güzelce havalandırın, uyumadan 1 saat önce 1 avuç fındık ya da az miktarda kuru üzüm yiyin. bu sayede; uykunun ilk evrelerinde vücudun ihtiyaç duyacağı yüksek enerjiyi karşılamış olursunuz ve ertesi gün zinde olarak uyanmanızın önünde hiç bir engel kalmaz :in:

benim bildiklerim de bu kadar... iyi pedallamalar :)
 

CemAydin

Üye
Kayıt
5 Nisan 2011
Mesaj
26
Tepki
7
Şehir
istanbul
Çikolata, cola gibi çözümler kısa vadede etkili yiyecek başka birey yoksa. Bu tip yiyecekler yüksek oranda şeker içerir. Aldığınız vakit kandaki şeker oranınız deli gibi artar vücudda kan şekerini dengelemek için deli gibi insülin salgılar ve şker bir anda tüketilir. Yüksek insülin salınımı sizi yorar, ayrıca kısa süre sonra tekrardan açlık ve yorgunluk hissedersiniz. Pankreasınızı deli yorar ve ilerde pankreas sorunlarına yol açabilir. Ayrıca cola, fanta ve meyvesuları (gerçek meybe suyu değilse) hepsi glikoz şurubu içerir, glikoz şurubuda bildiğin şekerli su, doğrusu rafine şekerden uzak durun özellikle sürüşlerde. Snickkers, mars bunlar anlık ve sağlıksız çözümler yiyecek başka birşey yoksa tercih edilecek en son şeyler olsun.

Yapılması gereken spor öncesi iyi beslenmek, spor sırasında kuruyemiş yada kurutulmuş meyve tüketmek. Complex karbonhidrat almak, bunlar kan şekerini bir anda uçurmaz. Böyle incir ezmesi var etrafına fıkdın ve fıstık parçaları serpiştirilmiş onlarda gayet lezzetli.

Mesela ben müsli ve süt içine fımdık fıstık kuru üzüm ve kayısı doğrarım, yanındada 2 haşlama yumurta yapar öyle çıkarım eğer o gün pedallayacaksam, iyi bir başlangıç oluyor.
 

Çagatay Çimşit

Daimi Üye
Kayıt
24 Mayıs 2010
Mesaj
240
Tepki
277
Şehir
İstanbul
Egzersiz sonrasında yorgunluk olması doğal. Bisiklete binen çocuklar da, yarışçılar da yoruluyor. Bu yorgunluk kasların çalışmasından kaynaklanıyor. Kan şekeri ile bir ilgisi yok.

Beslenmek spor için önemli. Özellikle antrenmanlar sonrasında kasların tamiri ve gelişimi için gereken proteinleri ve harcanan kas glikojenini vücuda sağlamalısınız.

Yolda şeker içerikli sıvı ve yiyecek alımı vücuda hazır enerji kaynağı sağlamak için yararlı olur. Harcayacağınız kaloriyi yaklaşık olarak hesaplayarak buna göre sürüş süresince bu besinleri kullanabilirsiniz.
 

Koray Uzun

Daimi Üye
Kayıt
4 Mayıs 2011
Mesaj
260
Tepki
253
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Sedona
@İbrahim Aslanhan



Yaptığımın çok hoş bir şey olmadığının farkındayım ama yazıda yer yer eksiklikler ve yanlışlıklar var. Yeni başlayan birisinin yazıyı okuyup ciddiye alması, yanlış ve eksik bilgi edinmesi ihtimaline karşı yazmak zorunda hissettim kendimi. Lütfen ukalalık olarak algılamayın. Kandaki sıvı düzeyi ve elektrolit, kasları rahatlatan yiyecekle, kan şekeri ve glisemik indeks konusunda biraz araştırma yapıp kendinizi geliştirirseniz hepimiz için daha faydalı olur.
 

Sercan KOCA

Aktif Üye
Kayıt
30 Mayıs 2011
Mesaj
111
Tepki
57
Şehir
istanbul
Çok ilginç bir durum ilaç veya vitamin isimleri havalarda uçuşuyor sanki biraz iyi olmayan bir davranış gibi geliyor bu. (kişinin sağlık durumunu bilmeden doktor bile olsak pek iyi bir davranış değilmiş gibi geldi bana)
 

Bahadır Kubaş

Aktif Üye
Kayıt
23 Haziran 2011
Mesaj
188
Tepki
97
Şehir
istanbul / Fatih
Bisiklet
Cannondale
BEn şahsen antremandan 30-45 dakika öncesinde ve hemen antrenman sonrasında protein tozu, amino asit ve creatin kullanmaktan yanayım. Bu tür ürünleri kullanmak bir sprorcu için hem performans açısından hemde sağlık açısından çok önemlidir ki ; bu ürünleri illaki vücut geliştime yapanlar kullanır die birşeyde yok. Konuyu biraz daha açacak olursak :

Spor yapan birinin yapmayana göre daha fazla protein ve karbonhidrata ihtiyaç duyacağını sizde biliyorsunuzdur. Burada önemli olan nokta sudur ; bu daha fazla karbonhidratı özelliklede proteini bir şekilde aldığınızı varsayarsak bunu nasıl aldığınızdır ? Protein oranı yüksek olan gıdalar et,süt yumurta vs vs, yüksek protein oranlarıyla beraber yüksek oranda yağ ve kolesterol içerir. Performansını artırmak isteyen bir sporcu, zayıflamak isteyen bir insan yada sağlıklı beslenmek isteyen birisi vücudun ihtiyacı olan temel besin maddelerini en düşük yağ ve kolesterol oranı ile almalıdır. Bu noktada aslında protein tozları yalnızca sporcular için değil, zayıflamak isteyen veya sağlıklı beslenmek isteyen herkes için faydalı olabilir.

Fakat çok önemli bir konu vardır ki o da su : Hiç bir zaman bu tip ürünler sizin asil öğünlerinizin yerini tutmaz. Vücudun proteinlerden başka pek çok şeye ihtiyacı vardır

Protein tozu spora yeni başlayan birinin ilk günden itibaren kullanmaya başlaması gereken ilk ve en önemli takviyedir. Sporun hemen sonrasında protein takviyesi antikatabolik etkisi açısından çok önemlidir. Vücudun ihtiyacı olan proteini karşılaması için ilk bakacağı yer kaslardır. Eğer protein takviyesi alınmıyorsa vücuttaki protein kaynakları kullanıldıktan sonra kaslardan bu ihtiyaç karşılanacağından kısa süre içinde kas yıkımı oluşmaya başlayacaktır.

Spor yapan birinin kullanabileceği bir çok takviye vardır. Protein tozu, amino asit, creatine, glutamine, bcaa, tribulus, L-arginine gibi. Ancak bunların en başında dediğim gibi protein tozu gelir.

Protein tozu en temel takviyedir. Spora yeni başlayanlar yada profesyoneller için olsun protein tozu kullanılmıyorsa hiç spor yapılmaması kaslarımızın korunması için daha faydalıdır.
 

Anıl Aşkın

Aktif Üye
Kayıt
7 Eylül 2010
Mesaj
148
Tepki
39
Şehir
İstanbul-Hisarüstü
Merhabalar,

Yorgunluğun önlenmesi için eminim biyolojik ve kimyasal gerçeklere dayanan açıklamalar yapılabilir ancak tüm bu gerçeklerin yanında bu tarz hesaplara çok detaylı girmenin insanı obsesifleştireceğini düşünüyorum; hele bu forum kullanıcaların büyük bir çoğunluğu bu işi amatör ruhla ama ciddiye alarak yapıyorsa.

Yaklaşık 1 senedir aralıksız forumu takip ediyorum ve ''sessiz okuyucuların'' ziyadesiyle fazla olduğunu düşünmekteyim çünkü referans olabilecek birçok konu başlığı var. :)

Naçizane kendi tecrübemi paylaşmam gerekirse de supplement kullanmanın uzun vadede zararı olup olmadığıyla ilgili yorum yapamam ama, sporla uğraşan yabancı sporcuların ya da sporla ilgilenenlerin bu ürünleri sürekli yani natural beslenmenin önüne geçecek derecede kullandığını sanmıyorum. Ki bu sohbeti bisikletçi ve sporcu bazı yabancı arkadaşlarla yaptığımızda şu an söylediğimi teyit eden şeyler söylemişlerdi.

Antreman sonrası yorgunluğunsa bence neden olduğu düşünülmeli, antreman süresiyle, şekliyle ya da yanlışlarla alakası olabilir diye düşünüyorum. Beslenme konusunda da eğer benim gibi öğrenciyseniz ve evde yaşıyorsanız kendi sistemlerinizi yaratmanız ya da bütçe-kalite arasında bir oran tutturmanız gerekiyor :)

Özetle spor insanı fiziksel olarak yorduğu kadar supercharge etkisi de yaratır!

İyi günler!
 

Ufuk Yılmaz 45

Aktif Üye
Kayıt
23 Haziran 2011
Mesaj
105
Tepki
28
Şehir
Akhisar
Arkadaşlar ben 17 yaşındayım.Dün bisikletle sabah vakti muz,kuru üzüm,salatalık ve biraz domates yiyip 30dk sonrasında bisikletle çıktım.4-5 km gittim ve yanıma suluğumu almadığımı fark edip dönmeye karar verdim ve durdum bisikleti dönüş için çevirdim.Bisikletin tepesine biniyim dedim pedal da kilitli olduğu için ayağıma geçirmeye çalışırken ayağım kaydı ve bisikletle küt sağa düştüm.Aynı şekilde aynı yerden dün de kilitli pedal yüzünden düşüp orayı kanatmıştım.Herneyse o şekilde hızlı hızlı pedal çevirerek eve geldim ve birkaç saat sonra başladı başım da ağrı,uyuşma,baş dönmesi,halsizlik,yorgunluk vs.

Bugün sağlık ocağına pansuman yaptırmak için gittim baş ağrımı da söyledim.Tansiyonumu ölçtürdüm 9 6 çıktı.Doktorun yanına gittim gitmeden önce de bir tuzlu ayran içtim 10.5 6 oldu ama tuzlu ayran geçici çözümmüş tekrar kendimi aynı,kötü hissediyorum.

Bundan 3 hafta önce sağlık ocağından kan grubumu öğrenmek için biraz kan alınmıştı kolumdan.Kan alındıktan 10dk sonra kolum uyuştu önce sonra başım yandı gözüm karardı tansiyon 8 5 olmuş olduğum yerde dona kaldım bilincimi kaybetmişim.

Yaranın olduğu yer çok sulu ayrıca.Deri yüzülmüş ve çok sulanmış.

Anlayamadım gitti.

Daha önceden hiç böyle sorun yaşamamıştım başka.Bozcaada'da 10km koştum Bisikletle de aynı şekilde uzun mesafeler gittim ve hiçbirşey yokmuşcasına gayet rahattım.

Önceden kiloluydum kilo vermek için tuzu azalttım sonrasında da bisiklete başladım ama bisiklete başlayınca tuzu artırmadım onun eksikliğiyle de olabilir mi acaba ?
 

leeroy

Aktif Üye
Kayıt
26 Şubat 2006
Mesaj
115
Tepki
284
Yaş
59
Şehir
İstanbul
İsim
Ümit
Başlangıç
1971—72
Bisiklet
Marin
Bisiklet türü
Şehir - Tur
muz ve kuru üzüm glisemik endeksi yüksek gıdalardır.hızla kan şekerini yükseltir.metabolizma da bu ani çıkan şekeri düşürmek için insülin salgılar ve kan şekerini gıdaları almadan önceki seviyenin de altına düşürür.
büyük ihtimalle düşme nedeniniz kan şekerinizin ani düşmesiyle bağlantılı olabilir.

ani güç patlaması gerektiren sporlar yapmıyorsanız kana daha yavaş karışan yani glisemik endeksi düşük gıdalar almanız daha uygun olur.

bunun için internette "glisemik endeks" diye aratırsanız birçok bilgiye ulaşabilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ufuk Yılmaz 45

Ufuk Yılmaz 45

Aktif Üye
Kayıt
23 Haziran 2011
Mesaj
105
Tepki
28
Şehir
Akhisar
@leeroy

Peki bu tansiyon düşüklüğü 36 saattir devam ediyor.Buna bağlı tansiyon düşmelerinde tansiyon düşüklüğü süresi bu kadar uzayabilir mi ?
 

leeroy

Aktif Üye
Kayıt
26 Şubat 2006
Mesaj
115
Tepki
284
Yaş
59
Şehir
İstanbul
İsim
Ümit
Başlangıç
1971—72
Bisiklet
Marin
Bisiklet türü
Şehir - Tur
kandaki şekere bağlı anlık tansiyon problemi mümkündür ancak sizi rahatsız edecek derecedeki hipotansiyon için mümkünse en kısa sürede bir doktora görünmenizde fayda var.çünkü hipertansiyon gibi hipotansiyonun da çok çeşitli sebepleri olabilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ufuk Yılmaz 45

Number Pİ

Üye
Kayıt
1 Eylül 2015
Mesaj
65
Tepki
42
Şehir
İSTANBUL
İsim
EMRAH BAYINDIR
Bisiklet
Mosso
Genel olarak sorduğumda antrenmanı sabah saatlerinde yapanlar gün boyu dinç ve zinde hissettiklerini söylüyorlar bende sabah yapılan antrenmanları çok seven bir insanim şehir uyanmadan antrenmanı yapmak gerçekten çok zevkli ve rahatlatıcı ancak sabah antrenmanı ile ilgi bir sorunum var sabah yaptığım antrenmanlar sonrasında yorgunluk hissi çok fazla oluyor ve bu yorgunluk gün boyu verimliliğimi çok düşürüyor normal bir boyut da da değil üstelik sürekli bir uyku uyuma isteği uzanma isteği ile akşamı zor etmeme yol açıyor bunu sorunu nasıl çözebileceğim hakkında fikir ve önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.
 

Uğur S.

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Nisan 2014
Mesaj
1.678
Tepki
1.818
Yaş
43
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Bianchi
Çözüm düzenli antrenman... Bir süre sonra yorgunluk bayağı bir azalacaktır.
Sabahları ne kadar mesafe yapıyorsunuz?
 
  • Beğen
Tepkiler: Number Pİ

Number Pİ

Üye
Kayıt
1 Eylül 2015
Mesaj
65
Tepki
42
Şehir
İSTANBUL
İsim
EMRAH BAYINDIR
Bisiklet
Mosso
@Uğur S. Genel olarak 40bazi gunler 100 haftada 1 yadav2 defa uzun antrenman yapip dier gunler nispeten daha kisa rutmaya calisiyorum