Scudo Sports

Antreman öncesi, sırası ve sonrası beslenme

@dost acı söyler polemiğe girmek istemiyorum bu konuda :) milli takım hocasından antreman almaktayım 1,5 yıldır. binlerce km değil bu yıl sadece 14.000 km de antremanım. bilmeden bilgi sahibi olmak ne yazıkki bisiklet forumunda büyük sorunlarından biri. yinede sizin için bisiklet forumun forum olduğu dönemlerden çok güzel bilgiler bulunmakta. kırıcı olmak veya polemik yaratmak istemiyorum. teşekkürler.

Scudo
@Kursat akin Bence siz niyeyse sadece kendinizin bildiğini varsayıyorsunuz, bu da maalesef bisiklet sporcuları arasında çok yaygın. Ufak bir arama ile "düşük kadans" temalı güç antrenmanları diye bir şeyin hakikaten olduğunu bulabilirdiniz.
Mesela
(link)

ya da burada altlara doğru "low cadence drills" başlığında bahsedilen olay;
(link)

veya burada kuvvet antrenmanı başlığında bahsedilen şey;

(link)

• Beğen
Tepkiler: dost acı söyler
@Monomorph ben yeni başlayan için önerilerde bulundum. Başlangıç seviyesi. Nabız ve kadans. Benim şuanki antremanımda olanlar bambaşka. Ama spor olarak başlangıç çok farklı. Herşeyi bilmeyle alakası yok. Ben de size bir sürü link atarım. Sadece soruyu soran kişi başlangıçta. Dikkatle okuyun yazdıklarımı.

• Beğen
Tepkiler: lightningstrike
@Kursat akin Allah tan polemiğe girmek istemiyorsun cehaletle suçlamalar akıl vermeler yok kalbimi kıracakmış.öncelikle haddini bil ben kendimce doğruları paylaştım arkadaş istifade eder etmez kimse aptal değil illaki işine geleni değerlendirir ☺️ bu genç nesil karşısındaki insanı tanımadan bilmeden aklı sıra laf sokuyor ti ye alıyor ama yemezler yedirirler

@dost acı söyler ama boş söyler. Yaşım 45 pek de genç değilim. Arkadaşlarınızla güzel bisiklet binmeler. İyi akşamlar. Dizinize dikkat edin sakatlanmasın bu arada yüksek kadans her derde deva imiş. Bunu da okuyuverin.

Yardımcı olun bence bana :)

Çok yararlı bir konu olmuş teşekkürler.

Çok zor ve cevabı değişken bir soru aslında bu. Ben daha çok antreman sırasındaki beslenme konusundaki düşüncelerimi ifade edeceğim. Öncelikle antremanın süresi ve şiddetine göre beslenme yapmak gerektiğini düşünüyorum. Örneğin 30-45 dk'lık bir aktif dinlenme sırasında sadece su size yetebilecekken 3-4 saatlik dayanıklık antremanında mutlaka beslenmeniz gerekebilir. Tabi yine bu beslenme olayı kişiden kişiye değiştiğini de unutmamak gerek. Kendi uyguladığım sistem şu şekilde:
* antremana çıkmadan min 1 saat max 2 saat önce yemeğimi yemiş oluyorum,
* 1.5 saatten uzun süren antremanlarım için sandiviç hazırlıyorum (içine evde ne varsa koyuyorum, genelde peynir, zeytin. salam, fındık ezmesi vb),
* antremana başladıktan 15. dk dan itibaren su tüketmeye başlıyorum (her 10 dk da bir gibi, tabi bu kişinin su kaybına göre artabilir-azalabilir),
* sert antremanlarımda çikolata gibi şeker almaktansa tuzlu kuruyemiş tüketmeyi tercih ediyorum (tuz kaybı çok olduğu için).

Unutmadan şunu da ekleyeyim antreman sırasında beslenmeye dikkat etmezsek antremandaki performansımızın düşmesi ihtimal dahilindedir (özellikle sıvı kaybı).

Herkese merhaba, uzun bir bisiklet geçmişimin ardından sürmeye 1 yıl kadar ara verdim. Bu ara benim için çok kötü ve verimsiz geçti. Gerek aşırı kilo alımı gerek performanstan düşüş. Dün itibariyle bisiklete tekrar başlıyorum ve sizlerden antrenman ve beslenme önerileri bekliyorum. Çok teşekkür ederim.

Sağlık bölümün de geniş bir konu var oradan bakmanı tavsiye ederim.
Bisiklet Sporcuları için Kas Gelişimi, Dayanıklılık, Yorgunluk Eşiği ve Beslenme Rehberi
Benim cımbızladığım hususlar şöyle.

1. Antremandan 1 saat önce yemek yenmediyse 1 ölçek whey protein veya sabah kalktığında.
2. Antreman sonrası 45 dakika íçinde 1 ölçek daha iciyoruz.
Not: Ben sadece antreman sonrası whey protein kullanıyorum.
3. Antreman öncesi ve sonrası 2 saat yemek yemiyor, bol su içiyorum.

Ben konu hakkinda kesinlikle uzman değilim yazma sebebim biraz da bilgili arkadaşların yanlışım varsa beni de uyarmalarını istememdir.

Geri