Çok zor ve cevabı değişken bir soru aslında bu. Ben daha çok antreman sırasındaki beslenme konusundaki düşüncelerimi ifade edeceğim. Öncelikle antremanın süresi ve şiddetine göre beslenme yapmak gerektiğini düşünüyorum. Örneğin 30-45 dk'lık bir aktif dinlenme sırasında sadece su size yetebilecekken 3-4 saatlik dayanıklık antremanında mutlaka beslenmeniz gerekebilir. Tabi yine bu beslenme olayı kişiden kişiye değiştiğini de unutmamak gerek. Kendi uyguladığım sistem şu şekilde:
* antremana çıkmadan min 1 saat max 2 saat önce yemeğimi yemiş oluyorum,
* 1.5 saatten uzun süren antremanlarım için sandiviç hazırlıyorum (içine evde ne varsa koyuyorum, genelde peynir, zeytin. salam, fındık ezmesi vb),
* antremana başladıktan 15. dk dan itibaren su tüketmeye başlıyorum (her 10 dk da bir gibi, tabi bu kişinin su kaybına göre artabilir-azalabilir),
* sert antremanlarımda çikolata gibi şeker almaktansa tuzlu kuruyemiş tüketmeyi tercih ediyorum (tuz kaybı çok olduğu için).
Unutmadan şunu da ekleyeyim antreman sırasında beslenmeye dikkat etmezsek antremandaki performansımızın düşmesi ihtimal dahilindedir (özellikle sıvı kaybı).