"Cahil cühela (süzme cahil) ifadesini çok severim ama şu an bu ifadeyi kullanmayacağım. Daha o noktaya gelmedik.
Kurtuluş arkadaşın da dediği gibi Canan Karatay aynı zamanda dahiliye uzmanıdır da. Zaten dünyaya baktığımızda beslenme konusuna takılan (kitap yazan, yorum yapan) doktorların genelde kardiyolog olduklarını görürüz. Çünkü vakitlerinin çoğu tıkanan damarları açmakla geçer. Ve şu konuya gözlerini dikmişlerdir: Damarlar neden tıkanır?
Ayrıca Canan Karatay'ın beslenme tavsiyelerinin sporcuları kapsamadığı gibi bir iddia forumda derinden seslendirilmeye başlandı.

Ama gözden kaçan bir şey var. Canan Karatay gençliğinde Amerika'da master, doktora ıvır zıvır gibi şeyler yaparken aynı zamanda basketbol takımında da basket oynamış. Sporculuğu uzun yıllar devam etmiş. Yani kadın sporcu. Spor yapmanın ne olduğunu biliyor. Sporcu beslenmesinin nasıl olduğunu biliyor. Kadın gençliğini de bu beslenme yöntemleri ile geçirmiş. Yani yazdığı şeyler bizim için yeni ama kendisi için yeni değil.
Ayrıca profesyonel sporcuların kendi antrenörleri var ve antrenörleri bu sporcuların beslenmesini kontrol altında tutuyor. Zaten çoğu sporcu sporu bıraktıktan sonra şişiyor. Neden acaba? Hani çok bilinçli besleniyorlardı?
Sorun şu ki bu forumda bazıları kendilerini profesyonel sporcu sanıp onların reçetelerini bir yerlerden edinip kendilerine uygulamaya kalkıyorlar. Ya da "öyle beslendiklerini" sanıp bir takım beslenme yöntemleri uyguluyorlar. Kendilerine uyguladıkları sürece diyeceğim bir şey yok. Ben de bazen eczaneye gidip kafama göre ilaç alıyorum sorumluluğu bana ait olmak üzere. Ama kimseye ilaç reçetelemiyorum.
Canan Karatay Amerika'da doğurduğu çocuklarını karbonhidrattan koruyarak büyütmüş. Amerika gibi karbonhidrat bombardımanı altındaki bir ülkede bence başarılı bir durum.
@Murat B.
Bir insan 6 senelik temel tıp eğitimini aldıktan sonra ileriki yıllarda birden fazla uzmanlık elde edebilir. Evet kardioloji ile dahiliye çok içiçedir ama sonuçta vaktini ayırmış o işin de uzmanlığını almış.