Ben de aranıza Antalya'dan (Kepez Kanal Mahallesi) yenice katılıyorum. Geçen ay bütçemi zorlayarak iki yıllık ikinci el bir Corelli Sprint KR200 aldım 2000 liraya, gerçekten çizik bile yoktu, yol bisikletinden anlamıyordum ama satan kişinin söylediği gibi geçekten az kullanılmış gibi gözüküyordu. Bu benim ilk yol bisikletim, heves ettiğim için şehir bisikleti yerine yol bisikleti almaya karar vermiştim ve şehir bisikleti gibi konforlu olmayacağını da bilerek aldım bu kararı. Yaşım 20, umarım bisiklet sporuna başlamak için geç değildir çünkü turlara katılmayı falan çok istiyorum. Yol bisikleti ile ilgili bilgilerim neredeyse sıfır, daha yeni yeni öğreniyorum. Tabi 5-6 yaşlarından beri sık sık bisiklete biniyordum ancak bu yol bisikleti olayı çok farklıymış. En ufak tümsekten geçmek bile dert, yollarımız da malum çok güzel ya... Anca otobana çıkınca rahat edebiliyorum ancak ondan da korkuyorum çünkü daha 1 aydır yol bisikletine biniyorum ve tek başımayım. Şu anlık nasıl bir antrenman yapmam gerek bilmiyorum ama akşam üstleri 1 saatte 20km sürüp dönüyorum.
Geçen hafta kötü bir olay da yaşadım maalesef, evimden yeni çıkmışken ara sokaktan sağına soluna bakmadan aniden çıkan bir bisikletli çocuk bana çarptı ve ben de düşerken park halindeki aracın arka tamponuna çaptım. Hızım en fazla 15 km/h'ydi çarparken ve o yüzden çok kötü bir sonucu olmadı: maşanın kadroyla temas eden kısmı yamuldu, lastik patladı, tekerlekte veya jant akordunda bir sorun var mı bilmiyorum yani bunu anlayabilecek kadar süremedim bu kazadan sonra. Neyse ki bende bir sorun yok, gerçekten zar zor bir bisiklet aldım ve daha 1 ay olmadan perte çıkıyordu... Lastik değişimi için Duran Bisiklet'e gittim ve oranın sahibi jantta bir sıkıntı yok demişti. Ama dün sürerken farkettim, bisiklet hafif bir şekilde yukarı aşağı oynuyor, jant akordunu kendim kontrol edebilir miyim acaba, youtube'dan videolara baktım ve çok da zor bir olay değilmiş gibi geldi. Maşayı ve jantı değiştirmek istesem pahalıya patlar herhalde
Sizden birkaç tavsiye de istiyorum yanımda bulunması gereken şeyler ve dikkat etmem gerekenler nelerdir?
Kaskımı zaten ilk bisikleti aldığımda gittim Decathlon'dan almıştım (Van Rysel Roadr 500), geçen hafta kazadan sonra gidip zil aldım gerçekten yol bisikletinde zil olur mu diye bir düşündüm ama sağdan soldan aniden çıkacak taşıtlardan tutun da bisiklet yolunda yürüyenlere kadar etkili bir çözüm oldu. Pompa da aldım BTWIN, alyan/anahtar takımı ve bir de ön tarafa aydınlatma aldım.
İnternetten de kadro üstü çanta, yeni bir gidon bandı, yeni bir matara, yeni fren papuçları, arka taraf için ışık ve bir akort anahtarı sipariş edeceğim.
En yakın zamanda da lastik değiştirmeyi öğrenip en azından Antalya'da bisikletle ilçe değiştirme denemeleri yapmak istiyorum