Scudo Sports

Antalya

buluşma yeri belediye binasının önü olabilir. buradan evren büfenin önündeki parka doğru rota belirledim. gelmek isteyen olursa saat 20.30 a aldım. hala pc başındayım kimseden ses çıkmayınca..

Scudo
@extremunction

Merhaba Emre
Antalya da bisiklet forum ekibi olarak geleneksel buluşma yerimiz hep Selekler karşısındaki parktır. Bu kararı oy birliği ile aramızda aldık. değişik yerlerde toplanma ekibi karıştırıp, yanlış yerlerde toplanmasına sebep olabilir.
Bilginize sunarım.
Perşembe akşamüstü Seleklerde toplanabiliriz. saatini sonradan kararlaştırırız.

Teşekkürler,
Sevgi ve saygılarımla.

affedersiniz, küçük bir gezinti amacıyla çıkmıştım ve yakınlardan gelen olursa diye buraya yazdım. her gezinin seleklerden başladığını bilmiyordum ama öğrenmiş oldum. bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

@extremunction

Yok Emrecim herhangi bir özür dilenecek bir durum yok. Perşembe akşamı bir işin olmazsa Selekler karşısı parkta saat 20.00 de buluşup şehir içi turu atabiliriz. isteğe bağlı rota çizeriz. Hemde tanışmış oluruz.

sevgi ve selamlarımla.

bu arada ilginç ve üzücü birşey paylaşmak istiyorum. belediyeden sampinin arkasındaki parka gittikten sonra dönüşte arık caddesinden geliyordum ve elinde biskleti ile yürüyen birini gördüm. buraya kadar normal gelebilir ama bisikletin ön tekerleği 8 çiziyordu. geçmiş olsun dileyip yanına gittim(ismini sormayı unuttum). akşam sporu için bisikletiyle yola çıkmış ve mazgala girmiş. ciddi birşeyi yoktu abinin fakat gidona kasıklarını çarpmış. evi yakınlardaydı ve durumu kötü değildi. bir süre konuştuk ve foruma davet ettim. umarım katılır. burdan da geçmiş olsun diliyorum tekrar.

Merhaba Antalya'da olan bisiklet sever dostlarım.

Havaların ısınması, dolayısıyla, gündüzleri bisiklet gezilerimiz, sıcak zorundan, sıkıntılar yaşamaya başladı.
Bundan sonra, her hafta yeni bir duyuru yapmadan, perşembe akşamları , Selekler Karşısı parkta buluşup, isteğe göre şehir içi turları atmaya başlayalım .

Tabi çalışanlarında, katılabilmeleri amacıyla, bu Perşembe akşamı turlarımızı, saat 20.00 de başlatalım derim.

Hem perşembe akşamları buluştuğumuzda, bir parkta oturup sohpetler ederiz, hemde Pazar günü için gezi planları yaparız. Bisiklet ile ilgili sorunlarımıza çareler üretiriz. Tabi gene pedallarız.

Yeni arkadaşlarımızla tanışırız. Aradaki kopuklukları azaltırız.

Trafiği aksatmadan, grub halinde, gideceğimiz için, katılmak isteyen herkes katılabilir. Kilometre olarak, herkesin gidebileceği kilometre olacaktır. Yani şehir içi olduğu için en fazla 20-25 kilometre olmaz bile.

Buradan katılmak isteyenler ve yeni fikirler vermek isteyenlerin cevaplarını bekliyoruz.

Her perşembe gece turu
Saat 20.00 de
Selekler karşısı parkta buluşup hareket.

Rota olarak .
-Selekler tarafından çıkıp, Beach park tarafı hatta boğaçayı köprüsüne kadar olabilir.
-Seleklerden çıkıp karaoğlan parkından , fenere kadar olabilir.
-Daha başka, şehir içinde geceleyin, emniyetle gidebileceğimiz her yer olabilir.

Olmazsa olmazlar:
Kask, Eldiven, (Kişinin emniyeti açısından)
Ön ve arkada uyarıcı ışık. (Gece gezisi olduğu için kesinlikle olması gerekmektedir.)
Yedek iç lastik, yama takımı, pompa. (Kişinin yolda kalmaması için.)

Cevapları ve katılımcıları bekliyoruz.

sevgi ve selamlarımla.
Hoşçakalın.

• Beğen
Tepkiler: r_scribble
Ender Bey,

Perşembe akşamı turlarına bende katılıcam:) ,
kimse cevap vermediğine göre bu turu yine ikimiz yapıcaz öyle gözüküyor:):) :)

• Beğen
Tepkiler: Ender Alıcıoğlu
bende artık bisiklet turlarına katılmak isterim. ben?ben erhan:) @pelo-selo

@pelo-selo

Valla İlknur hanım tandemde ön teker nereye giderse arka tekerde oraya geilr.
Bak yeni grubumuza katılan Erhan bey gelirim dedi. Ercan gelir, Boraya da söyledik o da gelecek.

@bigblue

Erhan bey merhaba

Sizden ayrıldıktan sonra sıkı bir tempoyla eve geldik. Ne iyi bir tesadüf oldu tanışmamız. :)
Müsait olursanız sizide bekleriz, yarın akşamki gece turumuza.
Tabi bundan sonraki tüm turlarımıza da bekleriz. :)

Görüşmek üzere.
sevgi ve selamlarımla.

Herkese merhaba

Şansımıza da bu gün hava yağışlı gözüküyor :mad: . Hemde sağnak yağışlı. Eğer hava böyle kapalı ve yağışlı olursa bu akşamki Perşembe turumuz tabiki iptal olacak.
Havanın durumuna göre yapacağız.

Ama bundan sonra her perşembe bu turlarımıza devam edeceğiz.

Sevgi ve selamlarımla.

Dün Ercan, ben , yolda yeni tanıştığımız Erhan bey ( yeni üye de oldu forumumuza) ve yoldan da Bora katılınca güzel bir akşamüstü ve gece karanlığı gezimizi yaptık.
Çok ta zevkliydi. Güneş ve sıcaklık yoktu. Benim çok hoşuma giti , bundan sonra hep yapmayı düşünüyoruz.

Sevgi ve selamlarımla.

Ender abicim hafta içi turlarınıza bende katılırım...hiç olmazsa hafta içi gezelim...hafta sonlarına gelemıyoruz bari sizinle...

@freeRide07

Semih'cim merhaba

Çok memnun oluruz. Hem bu akşam için, yağmurda yağsa ben ve eşim çıkma kararı aldık. Şemsiyelerimizi, yağmurluklarımızı giyip şehir turu atacağız. :eek: :eek:

Tabi deli gibi sağnak yağarsa olmaz o iş.
:D
Sevgi ve selamlarımla.

Ben de geliyorum ama kesin olur inş gelince seleklerde kimseyi göremesem hüsrana uğrarım

Köpekler bisiklet sevmez!

"Köpekler insanın en iyi dostudur" tezinin her ortamda doğruyu yansıtmadığını, bisiklete binenler çok iyi bilirler.
Köpekler, bisikletçiler için trafikten sonra gelen, nereden ve ne zaman ortaya çıkacağı belirsiz en büyük tehlikedir.

Nedir bu hayvanın derdi...

Köpekler size ve altınızdaki gösterişli bisiklete, "çekici bir oyun aracı" veya "potansiyel yiyecek" gözüyle bakarlar.
Yanlarından geçerken kendilerine ait bölgeyi istila ettiğinize ve mutlaka incelenmeniz veya kovalanmanız gerektiğine inanırlar.
Bazıları sadece meraklıdır. Tuhaf bir aletin üzerine binmiş, garip giysiler içindeki yabancıyı keşfetmek isterler ve sizinle tanıştıktan sonra bir daha rahatsız etmezler.
En tehlikeli köpekler, kovalamak ve hatta saldırmak üzere eğitilenlerdir. Sahipleri, kimi zaman zevk olsun diye, bir işaret vererek onları bisikletlilerin üzerine salarlar.
Bir de intikam peşinde olanlar vardır. Geçmişte bisiklet sürücüleri ile tatsız deneyimleri bulunan bu köpekler, yaşadıkları olayın acısını sizden çıkartmaya çalışırlar.

Nelere hazırlıklı olmalısınız

İşin kovalama ve saldırı kısmında, köpeklerin değişik tarzları vardır. Kimileri sadece havlar ve hiçbir harekette bulunmaz. Bazıları, kendi dolaşım sınırlarını geçtiğinizde takibi sona erdirirler. Belirli bir mesafe bırakıp havlayarak izleyenler; etrafınızda dolaşarak koşanlar da vardır. Direkt bisiklete odaklanıp sürücüyü düşürmeyi hedefleyen, bisikletin önüne geçerek sizi durdurmaya çalışan, çalıların arasına usulca saklanıp aniden ön tekerleğinize doğru zıplayan ve ne yapacağını kendi de bilmeyen köpek karakterleri ile karşılaşmak da mümkündür.
Köpek saldırılarında uygulanacak en basit strateji, pedallara yüklenip, kaçmaktır. Tabii formda ve antrenmanlıysanız
Köpekler çoğunlukla sesli komutlara tepki verirler. Abartılı bir "Hoşt!" çığlığı, size kaçmak için zaman kazandırabilir. Yumuşak bir ses tonuyla "gel kuçu kuçu" veya "ooo cici köpek" diyerek yaklaşmak, kafalarını karıştır çoğu zaman. Bu tavrınız onlardan ürkmediğinizi, oyuna katılmayacağınızı gösterir ve kovalama işinin zevkini kaçırır. Bir de "Otur!" komutunu denemelisiniz. Köpek eğitimli ise bu komutu mutlaka anlayacaktır.
Güzergahınızda her zaman karşılaştığınız bir köpek varsa, durup onu yakından tanımak ve dost olmak da iyi bir yöntemdir. Su matarası bazen mucizeler yaratabilir. Mataranızı sıkarak suratına fışkırtacağınız su, hedefe kilitlenmiş bir köpeğin geri çekilmesini sağlar.

Birkaç tedbir daha...

Köpekler yüksek sesten nefret ederler. Tecrübeli bisikletçiler yanlarında yüksek ses çıkaran aletler veya "ultrasonik köpek caydırıcısı" taşırlar. Yüksek ses çıkaran aletlere bir süre sonra alışabilen köpekler, caydırıcıdan ise her zaman rahatsız olurlar. Gelişmiş ultrasonik teknolojisini kullanan bu cihaz, sadece köpekler tarafından duyulabilen, rahatsız edici, güçlendirilmiş yüksek ses üretir.

Ne yaparsanız yapın, ama sakın bisikletinizi köpeğin üzerine sürerek ondan kurtulmayı denemeyin. Mutlaka dengenizi kaybedip düşersiniz ve oyunu rakibiniz kazanır.
Farz edelim yere kapaklandınız ve saldırgan köpeğin size doğru taarruza geçtiğini gördünüz. Hemen bisikletinizi kavrayıp, ayağa kalkın ve onu kendinizle köpek arasında bir set oluşturacak şekilde tutun. Bu hareket, mütecaviz çomarın size ulaşmasını engelleyecektir.

Tesadüfen bu yazı karşıma çıkınca sizlerle paylaşmak istedim.Herkese sevgiler...

Şölen

• Beğen
Tepkiler: d.berkay
Geri