Scudo Sports

Ankara

Scudo
İstanbul yolu ve konya yolu aslında genişlikleri nedeni ile uygun. Fakat kavşak geçişlerinde iyi niyet bekleme kimseden :D Dikkatli olmakta fayda var. Ben de Engin gibi ayaş yolunda sürerim hafta sonları optimumdan - yenikente kadar. sıkıntılı bir yol Çok fazla kavşak ve beyinsiz sürücü var. Orandan eymir gölüne giden yollarda ve eymir gölünde sürebilirsin hem güvenli hemde doğa ile içiçe :)

Aynı durum benim için de geçerli, yollardan değil de üzerlerindeki sürücülerden çok korkuyorum :D

Tek cümle: Yokuşlarda toplu taşıma araçlarına dikkat!!! Adamın sinirini zıplatıyorlar taşıt değilmişsiniz gibi davranıyorlar :s

Bi ara bi yerde buluşup bi tur yapalım mı Ankara içinde, ne biliyim Oran'a falan gideriz güzel oranın yolları. Korkuyorum yalnız yollara çıkmaya, kazadan falan hem tecrübe edinmiş olurum. Hem eğleniriz hem de Ankaralı bisikletçiler olarak tanışırız, güzel olur. Ne dersiniz?

Tekrar hoşgeldiniz :) Bisikletlerin fotolarını bekliyoruz. Özellikle geotech oxy'i merak ediyorum.

Merhabalar teşekkürler, oxy gitti, hanıma yar oldu bayan kadrosu ile :) Benim için optimum kavramına uygun şehir bisikleti ihtiyacımı karşılamak için cannondale bad boy 8 alfine aldım. Motosikletle zaten arazi yaparken mtb ile kendimi yormaya gerek olmadığını düşündüm sonradan fotoğraflar yakında :)

Yeni Bad boy fotoğraflarım bisiklet resimleri içerisinde :)

Merhaba arkadaslar,

Turkiye'ye geldikten sonra ilk arazi surusumuzu bugun bir arkadasla gerceklestirip Eymir'e gittik. Portakalcidan girip once ust taraftaki patikalarda surduk, sonra da dik ve gole kadar inen taslik bir yoldan asagiya yardirdik. Asagi vardigimizda benim diskler artik ses yapmaya baslamis ve dokunulmayacak kadar sicak haldeydiler:)

Golun etrafini turlayip balik ekmegimizi yedikten sonra bu sefer daha az egimlidir diye dolambacli bir patikadan indigimiz yolu oflaya puflaya cikmak zorunda kaldik. Bir saat civari da etrafta guzel patika aramak icin pedallamakla gecti ve 8'de basladigimiz yolculugumuzu 2'de bitirdik. Eymir'in Turan Gunes tarafinda tepelerde cok guzel singletrackler mevcut, gole dogru inen cok hos downhill rotalari da var.

Balikcida karsilastigimiz birkac surucu araziye girmektense asfalti tercih etmislerdi ve cogu kisi dag bisikletlerini tepelerdeki cok hos dar ve golgeli patikalar yerine Eymir etrafindaki asfalt yolda suruyordu. Buna pek anlam veremedik acikcasi. Ben dizim sis halde arkadasim da kol ve bacaklarinda ciziklerle arabaya donduk, ama gayet memnunduk halimizden.

Bu mentalitede birlikte surmek isteyen arkadaslar var midir acaba Cayyolu dolaylarinda? Ayrica Ankara civari onerebileceginiz arazi rotalari var midir? (araziden kastim stabilize yol/itfaiye yolu degil patikalar:))

Simdiden tesekkurler:)

selamlar, ben de Ankaralıyım, hoş memleketime eskisi kadar sık gelemiyorum artık ama, hatırladığım kadarıyla Hacettepenin Beytepe kampüsü civarında aradığınız tarz yerler vardı (hala duruyorsa) bir de Eryaman' a yakınsanız orada, 4-5. etap konutların arkaları müsaitti (belki de bir zamanlar).
Eymire zamanında Turna avına çok gittim, o zamanlar daha da müsaitti, çevresinde Gölbaşına yakın TEK lojmanları vardı, oralarda da boş arazi çoktu.
Biraz daha iç tarafta AOÇ arazilerinde de eskiden bisiklet sürülürdü ama malum şahıslar ne AOÇ den, ne de Gazi' nin ruhunda eser bırakmamışlar, son duyduğum haberlere göre.
Size bol pedallı günler, biraz nostalji de oldu benim için.

Herkese merhaba! Ankaradan BMX ciler varmı??? (street-flatland fark yapmaz:)) buluşalım, tanışalım bilgi alışverişinde bulunulalım...

Merhaba, yurt dışında daha ucuz olduğunu düşündüğünüz ürünleri alıp türkiyeye ulaştırabileceğiniz alternatif bir site önermek isterim ben de. Ben Amerika’dan alışveriş yapmak için ücretsiz bir paket gönderme sitesi var, onu kullanıyorum. Sitenin adı Viaddress.com. Örneğin Amazon.com ve Ebay.com alışverişlerinde kullandım ve gayet güzel işliyor. Alışveriş yapmak için ücretsiz bir paket gönderme sitesi var www.viaddress.com . Örneğin Amazon.com ve Ebay.com alışverişlerinde gayet güzel işliyor. Bu siteye ücretsiz üye olabiliyorsun. Sana sanal bir Amerika adresi temin ediyorlar, böylece istediğin Amerikan mağazasından ya da eBay satıcısından alışveriş yapabiliyor ve paketini kolayca Türkiye'ye ulaştırabiliyorsun. Hatta eğer uluslararası kredi kartlarını kabul etmeyen Amerika mağazalarından alışveriş yapmak istersen Viaddress istediğin ürünleri hiçbir komisyon eklemeden satın alıp sadece taşıma ücretini ödemen karşılığında paketi sana ulaştırıyor. bir göz atın derim.

@onur demirer

Onur hocam selamlar,
bende çayyolunda oturuyorum...şu bahsettiğin olay çok güzel..bende size katılmak isterim :) eymir tarafına fazla gidemedim içimde kaldı.
bisikletimide yol bisikleti veya tur bisikleti gibi değil hakkını vererek kullanmak istiyorum :)

bizde geçenlerde Dodurga köyüne gittik. Köyün içerisinden tepelere doğru 2 patika çıkıyor, sağlam bir tırmanıştan sona tepenin zirvesine ulaştık. engebeli yollar, çoban köpekleri(dağ, bayır demeden en fazla hızı çoban köpekleri sayesinde yaptım o tepelerde:)) tepeye ulaştıktan sona inişi çok güzel...ve indiğin noktada tam ihtiyacımız olan güzel bi pınar suyu var, tabi direk kaskı çıkarıp soktum suyun altına. kolları eldivenleride keza :) daha sonra yaşamkent arkasındaki bilimum dağ,tepe bayır bozuk yollardan geçerek Alaçatlı köyündeki mesire yerine çıktık. Orada bir çay keyfinden sonra tekrar çayyoluna döndük...

isterseniz sizlerlede tekrar bu organizasyonu yaparız.
SDS cilerde gelir özellikle :)

görüşmek üzere...

işte bu bisikletin hakkını vermek ;) ankarada çok teknik bir parkur keşfetti iso çankaya yıldızda. yakında adresi paylaşırız ;)

Teknik olsun diyorsan Odtü..
Biraz teknik olsun biraz eğlenceli diyorsan Eymir..
Evime yakın olsun diyorsan SDS'nin yarış düzenlediği Park Caddesindeki arazi.. Biraz zorlayan çıkışlar ve eğlenceli inişler, merdivenler arzuluyorum diyorsan Beytepe..
:)..

Geri