Scudo Sports

Ankara

@murty

Merhaba Murat abi eminim Mert arkadaşımız "elit" kelimesini bildiğimiz anlamda kullanmak istememiştir...Elit seçkin, üstün gibi anlamlara geliyor...Sosyalizimde eşitsizliğin tarifidir.Sınıflaşmanın tarifidir...Bizim Türk tarihimizde hiçbir zaman efendi-köle veya sınıflaşma olmamıştır.

Scudo
@lordarren

Simdide tarih dersine mi basliyalim ?

Tarih dersine gerek yokki cevabı bu kadar kolay olan bir soru niye cevapsız kalsın. Türkiye'nin neresindeyseniz evinizden dışarı çıkmanız yeterli...Türkiye de sınıflaşma yok demek çok saçma geliyor. Sürç-i Lisan ettiysem affola... :)

eymir gölü odtü'nün arazisi içinde kalmaktadir.

Melih Gökçek istediği gibi orayi alirsa iki şey gerçekleşecektir, birincisi arkadaki araziye müstakil evler yapilacak ve satilacaktir, ikincisi ise alkol kullanimina izin olmayan mogan gölü modeli seri üretim piknik yerleri kurulacaktir. gölün ortasina bir fıskiye de hiç ihtimal dışı değildir.

şehircilik anlayışı şehrin ortasindan dört şeritli yol geçirip karşidan karşiya geçişleri engellemeyi normal görecek kadar sınırlı bir arkadaş, eskişehir yolunun ortasina rengarenk ışıklı egzost gazi içinde oturulmasini öngören bir alan inşa eden hayal gücüne sahip biri eymir gölüne neler yapabilir hayal etmesi bile güç.

odtü eymir gölüne tipini begendiğini alma otesini almama politikasindan vaz geçip genel geçer bir standart kural oturtursa (ör sadece üniversite ile ilişiği olanlar, üniversite ogrencileri, yıllık şu kadar para verenler vb) bence hiç problem yoktur. fakat girerken bana kimlik dahi sormazken benden sonra gelen birilerinin tipine bakip da almamalari yanliştir. objektif herkese uygulanabilir kurallari olmalidir çünkü odtü'nün olsa da en nihayetinde özel mülkiyette değildir, kamu malıdır.

kişisel fikrim ise, araç girişine tamamen kapatilmasi ve odtü ile ilgisi olmayan kişilerin de girişinin ücretli hale getirilerek girişin sağlanmasıdır. buradan alinan ücret gölün bakımına, odtü nün öğretim ile ilgili bütçesine vb ayrilabilir. fakat bu gölü belediye denetiminde alkol alinmasi yasak, seri üretim yan yana binlerce mangal olan Mogan gölü faciyasi gibi görmek cok aci olacaktir.

arkadaşlar mrb..
ben şuanda ülke dışındayım..
irandayım.. ve iranda ki bisiklet tutkusunu görünce.. neden ben daha önce başlamadım dedim.. ve yarış için en ideal bisiklet hangsi ise onu alıp.. aranıza en kısa zamanda katılmak istiyorum...(marka kalite vs hiç bir bilgim yok) dolayısıyla tecrübelerinizden ve fikirlerinizden faydalşanmayı ümit ediyorum... bu yaşıma kadar işe bile bisikletimle gittim ama spor olarak yapmak hiç aklıma gelmemişti.. büyük bir hevesle aranızda olmayı istiyorum.!
şimdididen teşekkürler.!

• Beğen
Tepkiler: muratdo
Kapatılmasın herkes medeni bir şekilde fikrini söylüyor. Özel hayata laf yok, küfür yok, din, dil, ırk ayrımı yok, kırma-kırılma yok neden kapatılsın ki. Konuşmadan çözülmez arkadaşlar bu işler. ;)

• Beğen
Tepkiler: fecredall
Konunun kapatılması fikri pek mantıklı değil.. Sonuçta insanlar maduriyetlerini paylaşıyorlar burada ki sonuna kadar haklılar.. Göl tüm Ankaralılarındır ve orayı sahiplenip benimseyen insanlar vardır.. Hatta her haftasonu kafa dinlemek, hayatın stresini portakalcının orada veya bekçinin orda bırakmak için taa nerelerden gelen insanlar var.. Oranın araç trafiğine açık olması bana hiç mantıklı gelmiyor.. Hatta asfalt yol özellikle tek şeride düşürülüp yanına kocaman bisiklet yolu yapılsa herşey harika olur.. Araç yoluda sadece çok özel durumlar için trafiğe açılsa günde 10-20 araba girse bak o zaman hafta sonu herkes nasıl orada bisiklet sürüyor, bisikletli popülasyonu nasıl artıyor..

Bisikletlerimiz bizi bir araya bağlayan ortak araçlar. Bizi bir araya getiren onlar. Dostluklar arkadaşlıklar oluşturan sebep o. Ancak forumun tamamı bisiklet olamaz herşeyini çözdün bisikletin herşeyini öğrendin sıkılmaya başlarsın. Yeni katılanlara cevap vermeye usanırsın. Dolaysıyla bir süre sonra bizi burada tutan dostluklar olur. Bisikleti gözümüz görmez olur. Yani bisiklet amaç değil araçtır. Amaç nedir dostluktur. Bisiklet harici konular da medeni bir şekilde konuşulabilmeli ki bu konu da çok alakasız değil. Hatta Ankara için tam göbeği diyebiliriz. Ben sabit konu olmasını talep ediyorum. ;)

• Beğen
Tepkiler: fecredall ve murty
Olay tamamen politika yani " Melih Gokcek " ...
Yani hic umrumda da degil kim kimi sever yada sevmez ,yanlis anlasilmasin kimsenin destekcisi degilim yalniz ortaya "elit insan olup olma, ODTU lu olmak falanmis... vs" artik bunlari asmak lazim .Adam ta Edirne den gelip Eymir e yorum yapip sonrada ayrimcilik yapilacaksa "hopp durmak bakalim " deriz .

Ben Kizilcahamamliyim Ankarada olup da Kizilcahamam Soguksu Milli Parkina gitmeyenimiz yoktur herhalde ,basta bizde karsi ciktik buyuksehir belediyesinin mudahalesine ,sonra oturup konusuldu "olan yada ileride ortaya cikabilcek meseleler " cozum bulundu ve simdi herkes yararlaniyor .
Eymir icinde cozum basittir ki yine abartiliyor ....

Kufur yok,saldiri yok ,saglikli bir tartisma ortami ,tabi ki tartismalara " yikici degil yapici olmali " diyerek haddimizi bilerek ,sorularimizi soruyoruz ,cevap ariyoruz,katiliyoruz ki cozelim kimsenin aklinda bir sey kalmasin...

Tekrar uyari niteliginde ki haddime degil " olayi siyasi boyuta dokmeyelim inanin alayina kufur etseniz gikim cikmaz hicte umrumda degil ,laf attiginiz adamlar da sonucta oda bu milletin insani herkes bir daha dusunsun derim"

@d.berkay

Çok küçük bir kopukluk var galiba. Diğer sayfada konunun kapatılması yönünde söylediğim cevap, siyasî gerginlik olmasın o konu kapansın diye idi. Yoksa Eymir ve araç kalabalığı adlı sorunun kapatılması anlamda söylemedim. Ki bu soru daha iyi bilen sizlersiniz.Zaten gerekli cevapta verilmiş... :)

@Mithrelios

konuyu açan kişi olarak; arkadaşım biz odtüdeki araç kirliliğinden ve trafiğinden bahsederken sen konuyu farklı bir yöne çekmişsin şimdi nereden çıktı melih mangal vb. anlamadım. istersen önceki mesajları bir oku ondan sonra konuya hakim olarak konuyla ilgili fikrini beyan et. Ayrıca bu forumdaki birçok kişi oranın farklı bir yer olduğunu kabul ederek o şekilde ,doğal ,olarak kalmasını kabul edecektir ve tartıştıgımız konuda bu değildir...

• Beğen
Tepkiler: civil
arkadaşım eğer melih'in icraatlarının ,yaptığı piknik alanlarının tartışılmasını istiyorsan bir konu aç ama başlık "eymir ve araç kalabalığı" olmasın ve orada bu durumu tartışalım. Benim şahsi görüşüm bu forumda siyasetten değil spordan konuşmalıyız ve şunuda belirteyim siyasetin giripte bozmadığı ortam yoktur.

siyasal bilgiler fakültesi mezunu bir arkadaşın olarak nacizane görüşüm...

pazar günü bende eymirdeydim.
sabah 11-13 arası bisiklet ve 15-17 arası gezmek için gittim.
öğleden sonra gerçekten çok kalabalıktı ama bisiklet yaptığım saatlerde çok kötü değildi durum.
yani sadece baharda pazar öğleden sonra bisiklete uygun değil eymir, o nedenle çok da şikayetçi olmanın ve balık ekmeğin 5 lira olduğu bir yerde odtüyü suçlamanın anlamı yok sanırım.
gölbaşı ile karşılaştırarak da kolaylıkla anlaşılabilir durum.

İnşallah 29,30 nisan ve 1 mayıs tarihlerinde bisikletimle beraber Ankara da olacağım.

Müsait olanlarla birlikte gezi yapabiliriz.
Ankaradaki arkadaşların tekliflerini bekliyorum.

Selam ve sevgiler.

Geri