Scudo Sports

Ankara

Ankara merkezdeki parkurlar bisiklet sporu için maalesef hiç uygun değil. Ben de çok denedim ama olmadı. Yoğun trafik, araç sürücülerinin bizlere insan muamelesi yapmaması, hava kirliliği, tempolu bir sürüş imkanının bulunmaması gibi faktörler yüzünden uzunca bir süredir genellikle İncek'ten başlayarak Gölbaşı ve köylerine gerek bireysel gerekse grup olarak gidiyoruz. Tulumtaş, Halaçlı, Velihimmetli, Subaşı, Ücret, Oyaca köyleri hem yol kalitesi hem de yokuş antrenmanı için uygun olmaları nedeniyle tavsiye olunur, pişman etmez. Üstelik araç trafiği de oldukça seyrek.

Scudo
Ankara merkezdeki parkurlar bisiklet sporu için maalesef hiç uygun değil. Ben de çok denedim ama olmadı. Yoğun trafik, araç sürücülerinin bizlere insan muamelesi yapmaması, hava kirliliği, tempolu bir sürüş imkanının bulunmaması gibi faktörler yüzünden uzunca bir süredir genellikle İncek'ten başlayarak Gölbaşı ve köylerine gerek bireysel gerekse grup olarak gidiyoruz. Tulumtaş, Halaçlı, Velihimmetli, Subaşı, Ücret, Oyaca köyleri hem yol kalitesi hem de yokuş antrenmanı için uygun olmaları nedeniyle tavsiye olunur, pişman etmez. Üstelik araç trafiği de oldukça seyrek.

Ben kaldırım-yol hibrit sürüş yapıyorum, güvenli oluyor. :D Yoksa sadece yol yapayım olayı Ankara içinde tam bir hayati risk. Arabalar iğne deliğinden geçmek için birbiriyle yarışıyor ve birbirlerine dahi saygısı yok. Bisikletlileri biraz tırıvırı görüyorlar. Böyle hayatını ve uzuvlarını kaybeden çok bisikletçi var. Arabalar kasap gibi. Yoğun güzergahlarda kesinlikle kaldırım arıyorum. Doğru düzgün bisiklet yolları yapılana kadar hibrit sürüş devam :) Hızla, performansla da işim yok. Rahat rahat takılıyorum

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Bende Eryaman da oturuyorum. Bazen Eryaman içinde 1tbmm, Selçuklular caddesi üzerinden Eryaman içi 15 km yapıyorum. Yada Orhan bey caddeden optimuma inip oradan çevre yoluna çıkıp kazan dönüşte İstanbul yolu, Ayaş yolu, Eryaman yapıyorum. Buda yaklaşık 70 km civarı oluyor. Eryaman - batıkent arası açılan yolda güzel ama bazen köpek sürüleri olabiliyor. Ayaş yolu-yenikent rotasıda güzeldir. ışıklandırmanız güçlü ise çevre yolundada sürmek keyifli oluyor emniyet şeridinden gidiyorum rahatça. Wurkkos ts30s adında 6bin lümenlik ön fenerim var. Geceyi gündüze çeviriyor. Arka tarafta 3 adet kırmızı çakarlı ışıgı da açınca araçlar baya baya uzagımdan gidiyor. Göksu parkı yada harikalar diyarında bir iki defa sürdüm maalesef kalabalıktan sürülmüyor vede yolları kötü performanslı sürüş yapılmıyor. Gündüz bisiklet çok nadir sürerim genelde akşam 8de çıkarım gece 1-2 gibi dönerim.

tamda oralara gitmeyi düşünüyordum :D

çevreyolunun karşısı diyince tahmin etmiştim zaten. Aslında tırmanışı bol güzel rotadır. Köpeklere dikkat ederek, mümkün mertebe kaçmamaya çalışarak en az 2 kişi gidilebilir:) İnişlerde falan aniden sağdan soldan çıkabiliyorlar dikkatli olmak lazım..

• Beğen
Merhaba bende elvankentte oturuyorum. Etimesgut elvankent eryaman taraflarında turlamak istiyorum. Bisiklette yeni sayılırım. 3 4 yildir duzenli olarak bisiklet sürüyorum. çıktığım en uzun rota 15km 😁. Hep tek başıma sürüyorum cok merak ediyorum turları ama çok uzun yol yapacak kadar ne fiziğim var ne kuvvetim ne ekipmanım (kiyafet, kask vs). Kısa mesafe güvenli yollar önerebilirmisiniz.
Bende Ahimesutta oturuyorum. Genelde batı adliyesinden ayaş yoluna çıkıyorum optimum önünden şeker fabrikası etimesgut içinden turu tamamlıyorum. Tam 20 km bu rota. Tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Bende Ahimesutta oturuyorum. Genelde batı adliyesinden ayaş yoluna çıkıyorum optimum önünden şeker fabrikası etimesgut içinden turu tamamlıyorum. Tam 20 km bu rota. Tavsiye ederim.
Çok teşekkür ederim bende adliyeye yakınım. Atakent mah. Oturuyorum.

Çok teşekkür ederim bende adliyeye yakınım. Atakent mah. Oturuyorum.
tarif ettiğim güzergah güzel yalnız ayaş yoluna çıkarken sağda yeni yapılan sitelerin ordan geçmenizi tavsiye ederim asfaltı yeni. Ayrıca Ayaş yoluna çıkarken ışık çok kalabalık oluyor onu by-pass edebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri

Katılıyorum. Ben de sık sık Fatih bey'in saydığı köylere sürüyorum. Yol kalitesi iyi, trafik az.

+1
Haftaiçi sabah 5 5 30 saatlerinde yenikent taraflarına antremana çıkıyorum. Temposu uyan arkadaşları beklerim..

Merhabalar. Ekipmanlarımı topluyorum ben de, 2 yıl aradan sonra yeni başlıyorum sürmeye. Size eşlik edebilir miyim? Hiç bilmiyorum Ankara'yı.
Bende yenimahallede oturuyorum eğer müsait olursaçevre yolunun karşı tarafında ki köylere gitmeyi düşünüyorum bu aralar
Harika olur açıkçası. Ekipmanlarımı topluyorum şu anda. Size en yakın zamanda özelden yazayım birlikte sürelim, çok memnun olurum zira.
Ben de katılmak isterim mümkünse. :)

Merhabalar, Eryaman tarafında oturuyorum. Düzenli olarak tek başıma sürüyorum günlük 50km yapacak şekilde. Civarda oturanlar varsa beraber pedallayıp, kahve sürüşleri yapabiliriz

• Beğen
Tepkiler: Mr nc
Bu hafta sonu Beştepe'den çıkıp Tulumtaş yapıp dönmeyi planlıyorum. 60-70 km arası olacak yol, saatte 20km gidiyorum. Sabah 6'da yola çıkacağım. Normalde şehir içinde 40-50 kmlik turlar atıyorum, bakalım nasıl olacak.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve krank
Ben de Eryaman'da oturuyorum Susuz bölgesinde. Bisikleti mart ayında aldım ama rutine bindirip düzenli bir şekilde sürüş yapamıyorum

• Beğen
Ben Küçükesat tarafında oturuyorum daha Ankara içinde adam akıllı rota oluşturamadım hala ama sabah erken çıkıyorum en azından trafik sorunundan feragat ediyorum iyi oluyor:)

merhaba işyerim kayaşta ev türközünde. hafta içi hergün işe gidiş geliş yapıyorum. kullandığım rota düz. eğim yok denecek kadar az. münkün olan yerlerde tren banliyö hattına paralel tenha yolları kullanıyorum. kayaştan saimekadın aktas (2-3 km kadar bisiklet yoluda var) kurtuluş parkına ordan incesu üzerinden türközü bu yolun devamı yine tamamen düz imrahor üzerinden eymir gölüne e kadar gider.

• Beğen
Tepkiler: everhard ve sonyaz
Eryaman civarında oturanlar için güzel bir rota önereyim. Eryamandan ayaş yoluna düşün, yenikente girmeden yenikent-kazan yolu ayrımına girin, oradan kazan sanayi içinden eski İstanbul yoluna, ordanda tekrar İstanbul yolu Eryaman. Toplam 50 km bir güzergah. Biz dün gece yaptık bu turu. Çok keyif aldık. Yalnız çevre yolu kısmından gelirken yol kenarında 2 defa sarı akrep gördük. Dikkat etmek lazım. Özellikle yenikent - kazan yolu çok güzel 10 km'lik yolda 3-5 araç anca geçti. Ama çok karanlık bir yol ışıklandırma şart.

Eryaman civarında oturanlar için güzel bir rota önereyim. Eryamandan ayaş yoluna düşün, yenikente girmeden yenikent-kazan yolu ayrımına girin, oradan kazan sanayi içinden eski İstanbul yoluna, ordanda tekrar İstanbul yolu Eryaman. Toplam 50 km bir güzergah. Biz dün gece yaptık bu turu. Çok keyif aldık. Yalnız çevre yolu kısmından gelirken yol kenarında 2 defa sarı akrep gördük. Dikkat etmek lazım. Özellikle yenikent - kazan yolu çok güzel 10 km'lik yolda 3-5 araç anca geçti. Ama çok karanlık bir yol ışıklandırma şart.

Kazan saray eryaman arası bisiklet için çok sıkıntılı bir yol.Emniyet şeridi bozuk yol da genel olarak bozuk zaten. Hele akşam karanlığında çok daha riskli. Bahsettiğiniz yenikent saray arası yeni açıldı ve gerçekten çok keyifli bir yol. Bu bahsettiğiniz rotayı zaman zaman sabahları yapıyorum.Ama tercihim eski istanbul yoluna düşmeden çevreyolu bağlantısına da gelmeden u yapıp geldiğim gibi yenikent üzerinden dönmek..

(link) gibi..

Eryaman'da oturan çok kişi varmış ben de haftada birkaç gün 40-50 km'lik turlar atıyorum. Birlikte antreman yapmak isteyen var mıdır?

Eryaman'da oturan çok kişi varmış ben de haftada birkaç gün 40-50 km'lik turlar atıyorum. Birlikte antreman yapmak isteyen var mıdır?
Ben amatör oldugum için ayak uyduramayabilirim. Ortalama hızım max 21. Benimkisi biraz hobi.
Valla hocam yol sıkıntılı olabilir ama ben yavaş ve dikkatli sürüyorum. Gerektiğinde varyantta bisikletten inip elime alıp öyle geçiyorum. Yani yolu süzmeden hurra Allah ne verdiyse basıp gitmiyorum. Ne zaman hızlı sürmeye kalksam ya lastik gümlüyor, ya çukura dalıyorum,yada kaza atlatacak oluyorum. O yüzden yavaş olsun dikkatli olsun.

• Beğen
Tepkiler: s0n3r ve everhard
Bu hafta sonu Beştepe'den çıkıp Tulumtaş yapıp dönmeyi planlıyorum. 60-70 km arası olacak yol, saatte 20km gidiyorum. Sabah 6'da yola çıkacağım. Normalde şehir içinde 40-50 kmlik turlar atıyorum, bakalım nasıl olacak.

Çok heveslenmiştim bu tur için ama sabah 5:30'da deli rüzgar vardı oturduğum yerde, şu anda da halen daha devam ediyor rüzgar. Bisikletin üstünde durmak imkansız. O yüzden iptal oldu..

Diğer yerler de böyle mi Ankara'da?

Geri