Scudo Sports

Ankara

Herkese selamlar ankara kazandan kimse var mı?

Scudo
Arkadaşlar merhaba,

Forumda yeniyim. Aslında bir süredir takip etmeye çalışıyorum ama bu ilk mesajım. Bisikletimi değiştirmem gerekti, eskiyi de satmak için markete ilan oluşturdum ama onaylanmadı. Deneyimli arkadaşlara sormak istedim, neden onaylanmaz acaba? Şimdiden teşekkürler...

• Beğen
Tepkiler: hamza06
mosso cavali̇er 700 sora var. 2aylık garantili faturalı. şehir -tur bisikletiyle takas düşünüyorum ilgilenen olursa

• Beğen
Tepkiler: akdo76
Giant trav

• Beğen
biraz açık yaz bişey anlamadım :)
@M.K. 5 adet foto ekledin mi ?

Yanlış oldu farkındayım. Hep acemilikten oluyor bunlar ☺

• Beğen
@hamza06 evet, 9-10 fotoğraf ekledim.

Selam herkese,
Necati Ekiz ben, Endüstri Mühendisiyim. Giant Defy kullanıyorum.
İyi sporlar dilerim herkese.

Batıkent, eryaman, bölgesinde bisiklete binen var mı? öğlenleri tercih ederim.

@mdonertas ben keçiörendeyim ama mesela bugün batıkentdeydim.susuza gidiyorum ordan batıkent üzerinden dönüş yapıyorum

Merhaba ben Ahmet. Salcano cyc02 sürüyorum. Hamamönü tarafında beraber sürüş yapacak var mı? Genelde sabah 5.45 7 arası veya aksam 7-9 arası sürüyorum.

Ben de 1-4 arası çocukları parka çıkarıyorum. o yüzden öğlenleri ya da 4 ten sonra binebilirim.

• Beğen
Tepkiler: xEscanor
Zaten otoban veya çevre yolu gibi yollara bisikletle girmek kanunen yasak. Onun dışında ana arter olarak kabul edilen, yonca kavşakların çok olduğu Eskişehir,Konya ve Samsun Yolu gibi yollardan kaçınmak lazım. Rotayı ona göre oluşturmak gerekiyor.
Ben kesinlikle böyle düşünmüyorum, çevre yolunda, ana arterlerde güvenlik şeridi var, güvenlik şeridinde bisiklet sürmek şehir içindeki herhangi bir sokaktan daha güvenli bir sürüş sağlıyor,
Batıkent, eryaman, bölgesinde bisiklete binen var mı? öğlenleri tercih ederim.
Ben de Çakırlar dayım, birlikte sürebiliriz
Sizlerden gelen cevaplar sonrasında tercihimi Peugeot R14 den yana kullandım arkadaşlar. Son üretim modelinde rengini mar haki yeşil olarak seçmişler ve ön maşa karbon olarak güncellenmiş. Dün 7 km binebildim ama çok hamlamışım ::) 244159 dosyayı görüntüle
244160 dosyayı görüntüle
Fren kollarınız yer ile 90 derece açı yapmalı

çevre yoluna bisiklet girişi yasaktır. Her girişte alttaki tabelalardan var. Eğer polis isterse ceza yazabilir. Bir kazaya karışırsanız kanunen bulunmamanız gereken bir yol olduğu için %100 haklı bile olsanız tamamen kusurlu sayılırsınız. Bu işin kanuni kısmı tabiki. Güvenlik olarak çevreyolunun giriş çıkışlarında dikkatli olunursa şehir içinden çok daha güvenlidir.

cevreyolu.jpg

Bağlıca;Etimesgut'a bağlı,geniş ve bol sayıda yolları olan sakin bir yer.Hergün,İstasyon Mah.-Bağlıca turluyorum.Tavsiye ederim.

Sanırım yanlış tarif ettim. Bahsettiğim güzergah burası olacaktı. Bu yolu kullanan arkadaşlar düşüncelerini paylaşırsa çok iyi olur.
Anadolu Bulvarı yerine Cumhurbaşkanlığı yolunu kullanırsanız çok daha güvenli olur, çünkü Anadolu Bulvarında trafik çok yoğun ve çok hızlı akıyor, ayrıca güvenlik şeridi de yok denecek kadar dar, bence çok tehlikeli, ben her zaman Cumhurbaşkanlığı yolunu tercih ediyorum:)
Merhaba bende eryamanda oturuyorum. yaklaşık 50-60 km yapıyorum günde ama son zamanlarda artık aynı rotalardan sıkıldım :) Rota önerisi olan varsa almak isterim.
Etimesgut bulvarı-bağlıca bulvarı-sabancı bulvarı-söğütözü caddesi-ankara bulvarı bu şekilde loop çizebilirsin, yaklaşık 50 km ve ışıkta bekleme gibi bir dert yok çok hızlı ve keyirfli bir rota benim favorim:)

Son düzenleme:
Herkese merhabalar,
Dahon katlanır bisiklet alarak ben de aranıza katılmış bulunmaktayım. Yenimahalle'de(Y.yahyalar) ikamet ediyorum. Bisiklet ile yola çıktığımda, polislerin ceza yazabileceği durumlar nelerdir ? Hangi ekipmanlar yanımda mutlaka olmalı ? Karayolunda, aksi tabela olmadığı sürece, sürmemin bir yasal sorunu var mıdır ? Bir de yenimahalle civarlarında hangi rotaları tavsiye edersiniz ? Cevaplayan, cevaplamayan herkese şimdiden teşekkür ederim.

@sametuslu Ben Ankara'da oturmuyorum fakat tavsiyelerim var. Kask ve eldiven kısa vadede hemen almalısınız. Gözlük de almalısınız eğer bütçeniz uygunsa onu da hemen temin etmeniz gerekecektir. Buff almalısınız çünkü araçların eksoz gazlarından ve soğuktan korunmamız gerekiyor. Özetle kask, eldiven, gözlük, buff temel bisiklet ekipmanlarıdır. Bunlar polisin ceza yazmaması için değil sizin zarar görmemeniz içindir. Bu işi adabına göre yapmak istiyorsanız yukarıdaki ekipmanları tamamlamanız şarttır.

Bu güne kadar bisiklet üstünde ceza yiyen çok az insan gördüm. Dolayısıyla bisiklet üstünde ceza yemek öyle çok sıradan bir olay değil. Ellerinizi gidondan ayırmadan(tehlikeli hareketlerden kaçınarak) sürüşünüze tam ekipmanlı şekilde çıkarsanız kimse bir şey diyemez. Ha bu arada çevre yollarına, otobanlara, battı-çıktılara bisikletlerin girmesi yasaktır bunu da göz ardı etmeyin.

Bisiklet yolları Ankara'da pek yaygın değil diye hatırlıyorum ve malesef araçlarla aynı yolda gitmek zorundasınız ama bu bir sorun değil. Yolun en sağından ortalama bir hızda(çok yavaş değil veya çok hızlı değil), ani manevralar yapmadan seyretmeniz en sağlıklısı. Dönüşlerde kolunuzu korkmadan döneceğiniz yöne kaldırın(görünürlük için iyice gösterin kolunuzu). Bu sizin hangi yöne gideceğinizi diğer sürücülere bildirir ve araçlardaki sinyal sistemi gibidir esasen. Ben bu sinyal işini hep kullanırım ve size de vereceğim en büyük sürüş ipuçlarından biridir.

Ankara'da var mı bilmiyorum pek kusura bakmayın ama Konya'da yani benim bulunduğum şehirde dağlık yollar var. Yolu asfalt ama dağların arasından kıvrılıp giden yollar. Buralarda araç trafiği neredeyse yok denecek kadar azdır ve yokuşlar, doğa harikadır. Buralarla tanıştıktan sonra şehir içinde veya şehirler arası bisiklet sürmekten uzaklaştım. Ne eksoz gazı var ne de araç tehlikesi. Size de bu tarz rotaları kesinlikle tavsiye ederim yalnız köpeklere dikkat :) Yani kısaca araçlardan ne kadar uzak olursanız o kadar keyifli.

Son olarak bisiklet dünyasına hoşgeldiniz diyorum. Çok geniş bir dünya ve içinde kaybolmamak elde değil :) Dikkatli sürüşler...

Geri