Scudo Sports

Ankara

trafik bisikletli ve sorun.. çok denecek söz var polemik olmasın. Sadece şunu söyleyeyim yonca şeklindeki kavşaklarda kaç araç sinyal vererek sürüş yaptığını gördünüz ve sizlere rahat geçme imkanı verdiler. Bu memlekette önce kendi canını koruyacaksın, gerisi boş laf.(Bu hayatın her alanı için geçerlidir) Ankarada motorlu (otomobil vb) araç kullanım stili ve sürücüler ekseriyetle problem, ayrıca spor yapayım derken de egzoz yutmak hiç hoş değil. Saygılar..

Scudo
trafik bisikletli ve sorun.. çok denecek söz var polemik olmasın. Sadece şunu söyleyeyim yonca şeklindeki kavşaklarda kaç araç sinyal vererek sürüş yaptığını gördünüz ve sizlere rahat geçme imkanı verdiler. Bu memlekette önce kendi canını koruyacaksın, gerisi boş laf.(Bu hayatın her alanı için geçerlidir) Ankarada motorlu (otomobil vb) araç kullanım stili ve sürücüler ekseriyetle problem, ayrıca spor yapayım derken de egzoz yutmak hiç hoş değil. Saygılar..
Yol bisikleti almayı planlıyorum. Kış mevsimi, soğuk hava ve yağış gibi şeylerin hiçbirini kafama takmazken bu yonca kavşakları çok kafaya takmaya başladım.

• Beğen
Tepkiler: Clal
Yonca kavşakta kimse hızını kesip yol vermez. Ankaranın kültürü bu maalesef. Bu tür yerler olmayan rotalar çizmeniz gerekiyor. Yonca kavşaklar araçlar için çok güzel bir geçiştir. Bu tür yerler yapılırken bu şehirde bisikletliler dikkate alınmadığı için tehlikeli durum oluşturuyor. Yoksa araç kullananlar bu yolun kıymetini bilir.

Okumak için ankaraya 1993 yılında izmirden geldiğimde. Burası, Atatürk 'ün milletvekillerine en büyük kazığı olmuş dediydim. İstanbul başkent olsa, hepsi yalıda oturacaktı burada ömür geçiriyorlar yazık dediydim. 28 yıldır ömrüm burda geçti. Şehrin otoban oluşunun canlı şahidiyim. Eski başgan, Allah bin yıl ömür versin inşallah, 1 cm bisiklet yolu yapmamıştı. Arabalar ve de arabalar.

Yonca kavşakta kimse hızını kesip yol vermez. Ankaranın kültürü bu maalesef. Bu tür yerler olmayan rotalar çizmeniz gerekiyor. Yonca kavşaklar araçlar için çok güzel bir geçiştir. Bu tür yerler yapılırken bu şehirde bisikletliler dikkate alınmadığı için tehlikeli durum oluşturuyor. Yoksa araç kullananlar bu yolun kıymetini bilir.
Okumak için ankaraya 1993 yılında izmirden geldiğimde. Burası, Atatürk 'ün milletvekillerine en büyük kazığı olmuş dediydim. İstanbul başkent olsa, hepsi yalıda oturacaktı burada ömür geçiriyorlar yazık dediydim. 28 yıldır ömrüm burda geçti. Şehrin otoban oluşunun canlı şahidiyim. Eski başgan, Allah bin yıl ömür versin inşallah, 1 cm bisiklet yolu yapmamıştı. Arabalar ve de arabalar.
Çok haklısınız. Aslında ben bisiklet yolu meraklısı da değilim çok. Bu yolların bizim gibi bisikleti hayat tarzı haline getirmiş kişilere değil de bisikleti hobi maksatlı kullanan kişilere hitap ettiğini düşünüyorum ama eski başkan mantığıyla her yere alt-üst geçit ve yonca kavşak yapılması biz bisikletlilerin işini çok zorlaştırdı. Ankara'yı etrafı otobanlarla çevrili, o yollara da adım başı avm'lerin dikildiği bir yer haline getirdiler ne yazık ki.

@Abdullahbisiklet,

Kayı, Gökler, Anayurt, Tekke, Peçenek, Esenler, Çiçektepe, İlyakut, Fethiye köylerine sürebilirsin. Yolların kalitesi düzgün çeşmesi bol ve sakindir.
Çok teşekkür ederim. bir soru daha sormak istiyorum yol bisikletinde daha yeniyim 100-120 km kadar sürüş yaptım çevremdeki insanlar tecrübesiz olduğum için 20-30 km gibi uzak yerlere gitmemin saçma olduğunu söylüyorlar ve bana tepki gösteriyorlar. Ekipmanlarım tam bir şekilde dikkatimi bozmadan bu tarz yollara çıkmanın yanlış olmadığını düşünüyorum. Tehlike her zaman var özellikle bizim ülkemizde. bu şekilde tecrübe kazanmak daha doğru değil mi? görüşlerinizi alabilir miyim?

Çok teşekkür ederim. bir soru daha sormak istiyorum yol bisikletinde daha yeniyim 100-120 km kadar sürüş yaptım çevremdeki insanlar tecrübesiz olduğum için 20-30 km gibi uzak yerlere gitmemin saçma olduğunu söylüyorlar ve bana tepki gösteriyorlar. Ekipmanlarım tam bir şekilde dikkatimi bozmadan bu tarz yollara çıkmanın yanlış olmadığını düşünüyorum. Tehlike her zaman var özellikle bizim ülkemizde. bu şekilde tecrübe kazanmak daha doğru değil mi? görüşlerinizi alabilir miyim?
Bence sadece bisiklet alanında değil her alanda çoğunluğa uyarsan seni yolundan saptırırlar. Bana göre 20-30 km bırak bisikletle gitmeyi, yürüyüp koşulabilecek mesafeler. O yüzden kendi içinin sesini dinle, o sana doğru yolu gösterir.

Bence sadece bisiklet alanında değil her alanda çoğunluğa uyarsan seni yolundan saptırırlar. Bana göre 20-30 km bırak bisikletle gitmeyi, yürüyüp koşulabilecek mesafeler. O yüzden kendi içinin sesini dinle, o sana doğru yolu gösterir.
dediklerinizin tamamına katılıyorum. aslında ailemin de böyle düşünmesinin sebebi otoban-çevreyolu gibi geniş ve arabaların çok hızlı olduğu yollarda sürmem. bu yolların çok tehlikeli olduğunu oralarda sürmek için yeterli olmadığımı düşünüyorlar.

@Abdullahbisiklet hocam bu sadece sizin tecrübenizle ilgili bir durum değil. Her araç kullanan iyi şoför, her araç iyi araç, her yol iyi yol değil. Siz ne kadar tecrübeli olursanız olun hızlı akan yollar her zaman tehlikelidir. Özellikle ağır araçların geçtiği ve yolların iyi olmadığı yerler tehlikelidir. Yanınızdan hızla geçen bir tır veya kamyon sizi etkileyebilir ve tehlikeye düşürebilir. Yol taşlı bir yolsa araç lastiğine sıkışan bir taş size fırlayabilir. Vs vs. Dış etmenlere çok açık bir spor ile uğraşıyoruz. Ankara dikimevinden eve giderken arada refüj olmasına rağmen karşı şeritten otobüs tekerine sıkışıp benim şeridime fırlayan su şişesi önümde bir engel yokken geldi ön tekerimin altına girdi. Çok şükür bişey olmadı ama bu bana her an herşeye hazır olmamız dikkatli olmamız gerektiğini gösterdi. Muhtemelen çok hızlı gidiyor olsam düşürürdü. Eğer rotanız belliyse çıkmadan ailenizle paylaşın belli değilse şarjınız dolu çıkın ve ailenize konum atın. Her an her şey olabilir. Dikkatli olun.

dediklerinizin tamamına katılıyorum. aslında ailemin de böyle düşünmesinin sebebi otoban-çevreyolu gibi geniş ve arabaların çok hızlı olduğu yollarda sürmem. bu yolların çok tehlikeli olduğunu oralarda sürmek için yeterli olmadığımı düşünüyorlar.
Zaten otoban veya çevre yolu gibi yollara bisikletle girmek kanunen yasak. Onun dışında ana arter olarak kabul edilen, yonca kavşakların çok olduğu Eskişehir,Konya ve Samsun Yolu gibi yollardan kaçınmak lazım. Rotayı ona göre oluşturmak gerekiyor.

@Abdullahbisiklet Ankara'da gruplar var .Başta onlarla sürmeyi deneyin. Batı Ankara, Abidos gibi

Doğru söylemişler, 20-30 çok saçma çünkü o mesafede anca ısınmış olursunuz 😀

Ankarali olanlar darilmasin. Ankara'da cok bisiklet surdum. Bisiklet konusunda bu kadar kotu insanlari bu kadar kotu kosullari bir arada gorecegimi hic dusunmemistim. Bisiklet gorunce adamlarin sinir tavan yapiyor. Ustune surmeler sikistirmalar kufur etmeler...
Kızacak bişey yok kardeşim Ankaralıyım ama durum ortada. Ne diyebiliriz ki

Zaten otoban veya çevre yolu gibi yollara bisikletle girmek kanunen yasak. Onun dışında ana arter olarak kabul edilen, yonca kavşakların çok olduğu Eskişehir,Konya ve Samsun Yolu gibi yollardan kaçınmak lazım. Rotayı ona göre oluşturmak gerekiyor.
Ankara'da çıkıp da yolundan sapmadan ve uzun ve sabit efor sarfedebileceğin başka bir yol var mı ki bu bahsettiğiniz yollar haricinde. Yani çoğu yol ışıklı ve eforunuz bölünüyor.

En son kullandığım güzergah Ankara merkezden batı Bulvarı üzerinden gidiş fsm üzerinden dönüş şeklindeydi. Dönüşte sağ tarafımda askeriye olduğu için ikide bir araç çıkmıyordu. Batı Bulvarı inişli. Merkezden git gel 50 km yapar. 100km sürenler nerde sürüyor merak ediyorum 😂

Ankara'da çıkıp da yolundan sapmadan ve uzun ve sabit efor sarfedebileceğin başka bir yol var mı ki bu bahsettiğiniz yollar haricinde. Yani çoğu yol ışıklı ve eforunuz bölünüyor.
Yoncalardan kaçmak için yolu uzatmayı göze alırım.

Merhaba herkese sağlıklı günler aranıza yeni katılmak istiyorum. Bilgi birikimlerinizden faydalanmak isterim. Bugun itibariyle bisan trx 8500 ile bisiklet macerama başlamış bulunmaktayım.
AD SOYAD: MUSTAFA YILDIZ

Merhabalar Hakan Ben 45 yaşındayım bisiklete başlamak için yaşlımıyım bilmiyorum :) Henüz çok çok yeni ve amatörüm.
Bir hevesle kimsenin beğenmediği amortisörlü dağ bisikleti alıp binmeye başladım ama işin rengi öyle değilmiş.
Olsun en azından işin içine girmeme daha da heveslenmeme vesile oldu.
Her türlü tavsiyeye açığım
Saygılar , sevgiler sunuyorum

Merhabalar Hakan Ben 45 yaşındayım bisiklete başlamak için yaşlımıyım bilmiyorum :) Henüz çok çok yeni ve amatörüm.
Bir hevesle kimsenin beğenmediği amortisörlü dağ bisikleti alıp binmeye başladım ama işin rengi öyle değilmiş.
Olsun en azından işin içine girmeme daha da heveslenmeme vesile oldu.
Her türlü tavsiyeye açığım
Saygılar , sevgiler sunuyorum
Bisiklete kullanmak için yaşlı değilsiniz. 65 yaşında emekli olduktan sonra bisiklet kullanmaya başlamış 73 yaşında birini tanımıştım.. Herhangi bir kronik sağlık sorunu olmayan birinin, bisiklete başlama yaşı (bence) yoktur.

Merhaba, pandemi süreci öncesinde İzmir'de bisiklet grubumla çok fazla pedalladim görmediğim yer kalmamıştı. Şimdi üniversiteler online olunca haliyle Ankara'ya dönmek zorunda kaldım. Buradaki rotalar hakkında en ufak bilgim yok. Bir Topluluk ya da grup varsa girmek isterim. (Ortalama günlük 80-100km yol yapabiliyorum , grubunuza uyarsa birlikte de pedallayabiliriz tabiki).
Bisiklet: Peugeot T11

• Beğen
Tepkiler: mehmtsezgin ve Nis
Geri