Ankara'ya Kızılcahamam ve sonrasında Kazan yolunu takiben gireceksiniz.Ankara merkezi çok büyük değil.Ankara'nın girişinden ( Konya yolu üzerinden) çıkış yapacaksanız 20 km. Yok Kırıkkale-Samsun yolu üzerinden çıkış yapacaksanız yine bir o kadar mesafe var.Çevre yolunu kullnanarak çıkış yapmak ise çok daha uzun.Kazan'dan sonra şehre girin-Rotanızı bilmediğim için örnek veriyorum-Konya yolunu takip ederek Gölbaşı yakınlarında kamp kurabilirsiniz.Yok,şehri de gezeyim,diyorsanız bisikletinizin ve malzemelerinizin güvenliğini sağlar,uygun bir misafiraneye yönlendiririz."Güvenli yer" ? Ben Bu memlekette bisikletli için güvenli bir yer bilmiyorum,zaten yok da.Bisikletle yıllardır yollardayız ve çeşitli riskleri alıyoruz.Tavsiyem her zaman en az iki üç kişi olunması (kamplı çadırlı turlar için) Bu mümkün değilse en güvenli yerler benzin istasyonları. Tuvalet,yiyecek içecek,hatta gözünüz tutar ve onların gözü de sizi tutarsa ev yemeği,ocak duş vs...Gelmeden önce haber verin,yardımcı oluruz.Elbette bir de rotanızı yazın.Nereden gelip,ne zaman ve nereye gideceksiniz.