Arkadaşlar anladığım kadarıyla tahminlerimden daha kalabalık bir tur olacak gibi o yüzden şu tarih işini netleştirelim ondan sonra listeyi yazmaya başlarız.yeni okuyanlar için özet geçeyim bir grup Eskişehirden hareket edecek diğer Gurup Ankara ,temelli veya Polatlıdan hareket edecek ortak noktada buluşup ballı gözleme veya ızgaralarımızı yiyeceğiz üstüne muhabbetlerimizi edeceğiz sonra herkes kendi evine geri dönecek
Şimdi ilk yapılacak iş tarihi netleştirmek sonra çıkılacak noktalar Eskişehir kısmı sabit biz buradan toplanıp çıkarız.İşin Ankara kısmı biraz zorlu o yüzden çeşitli noktalardan dahil olacaklar olabilir onları ortak bir saatte buluşturmak için biraz matematik gerekebilir yada herkes Derya abiye uyar Temellide buluşur hep beraber yol yapılır.tarihten sonra bu konuyu değerlendiririz.
Abi aynı anda yazmışız kalp kalbe karşı demek ki o zaman tarih 2 Eylül Ankara kurtulamaz abi zaten işgal edilemez ama Atatürkün ankaraya gelişi 27 Aralık hava müsait olursa seve seve o zaman da etkinlik yaparız
Evet arkadaşlar tarih 2 Eylül pazar günü (başlığa ekliyorum) buluşma saati öğlen 12.Bu duruma göre listelere başlayalım .
Eskişehir ekibi:
Ferhat Köse
Eser Sevinç
Onur Şenel(sormadım ama kesin gelir)
Mehmet Gürsoylu (buna da sormaya gerek yok )
Diğer gurup arkadaşlarım ile konuşayım bazıları için 210 km cok zorlu o zamana kadar yapılan turlarda karar veririz.
Ankara:
Derya Keçeci
Mehmet Ü.
katılacağını belirten arkadaşlar bu konuya abone olup gelişmeleri takip ederlerse sevinirim.Zaman çok hava ve yol şartları ufak değişikliklere neden olabilir şimdilik plan bu.
Burak yamuk yaparsa haber ver abi annemin yattığı yere 50 metre her hafta uğramaya çalışıyorum kulağını çekerim ama teknik desteklik bir sorun olacağını zannetmiyorum yol gayet akıcı temiz emniyet şeridi geniş .ufak tefek sıkıntısı olanı da buluşma noktasında ben hallederim takım taklavat yanımda olacak.Artık tecrübeliyiz tur ortasında akort ayarı bile yapıyoruz
@Onur Şenel
Seni artık 200 km lik bir turda görmem lazım Onur kesinlikle geliyorsun.Bakalım 150 den sonraki deformasyon nasıl işliyor sende
Vallahi abi bende de artık yol bisikleti olduğuna göre ben de istiyorum 200+ km yapmak. Görelim bakalım halim ne olacak güveniyorum az çok kendime ama biliyorsun ki talihsizlikler başımı bırakmıyor. İnşallah bu turdan da ESBİG olarak alnımızın akıyla çıkacağız. Takım kurulduğunda da bizi çok sayıda taktir edecek insan da olacak.
Düz çizgide gittiğin sürece ve önüne baktığın sürece başına talihsizlik gelme olasılığı azalır Onur başına gelenlerin bir kısmı biliyorsun senden kaynaklı çok dikkatin dağınık kullanıyorsun Allah beterinden saklasın diyelim artık ......
Grubu yalnız bırakmak olmaz ben de geliyorum daha 1 ay var o güne kadar araya tatil falan sokabilirim ama döndüğümde hemen antremanlara başlarım zaten çok zorlanacağımızı sanmıyorum rotaya baktım düz bir çizgi var sadece
Mehmet o düz çizgi dediğin olay Bilecikten Bozüyük ilçesine gittiğimiz bir yol vardı ya 30 km yüzde 3 eğim dümdüz yol diyorduk 25 i geçemiyorduk, o olayı yaklaşık 40 km yaşayacağız bu sefer demedi deme
Bu arada Eskişehir ekibine Abdullah Uluşerbet de eklendi tam takım yolda olacağız inşallah...
Ferhat Köse
Eser Sevinç
Onur Şenel
Mehmet Gürsoylu
Ömer Korkmaz.
Abdullah Uluşerbet
O tip garip eğimlerden biri de Kuşadası Söke arasında.Göz iniyorsun diyor,bisiklet çıkıyorsun.İnecekmiş gibi pedal çevirmeyi bıraktığında ise durup geri geri gidiyorsun.Bir de tam tersi var.Yokuş gibi görüyorsun,halbuki % 2-3 iniş.Dediğin gibi Aankara Eskişehir arasında böyle aldatıcı güzergahlar var.Hendekle İzmit arasında da vardı ve ömrümü yedi
Abi sevilecek gibi değil ki yola bakıyorsun dümdüz duruyor hızlanmak istiyorsun hızlanamıyorsun Derya abinin dediği gibi pedalı bırakayım diyorsun yavaşlayıp durma noktasına geliyorsun .Ankara Eskişehir yolu bunlar ile dolu ama bizi en çok güldüren Bilecik-Bozüyük arasındaki 30 km idi.4 kişiydik Eser-Mehmet ve Onur. hızlanmaya çalışıp hızlanamıyoruz bir türlü.Arada bir gaz vermeye çalışıyoruz birbirimize performans esbig ortalama hız 20 diye Bozüyük ilçesine kadar çok gülmüştük. ilk geçtiğimizde de 40 derece sıcaklıkta Eser ile birlikteydi.Susuzluktan bitmiştik yol kenarındaki dereye inmeye çalıştık 20 dakika çakıl taşlarından ve tel örgüden inemedik iyice enerjiyi sıfırladık. meğer 500 metre ilerimizde ocakbaşı mangal mekanı varmış önünde de sıra sıra ağaçlar 4-5 tane çeşme orada da halimize çok gülmüştük.
Oradan ne zaman geçsek olay oluyor zaten ilk geçtiğimizdeki dereye inme çabamız taktire şayandı 40 derecede kafamız pişti bir tane gölge yapacak ağaç yok yol kenarında inemedik velasıl kelam ha gayret deyip vurduk pedala virajı döndük çölde bir vaha gibi karşımıza çıktı mangal yeri, boy boy söğüt ağaçları ortadan akan dere, çeşmeden akan sınırsız su İkinci geçtiğimizde de hava buz gibi, kış günü erken kararıyor hava, gün batıyor gündüz niyetine giyindik karanlığa kaldık olaylar olaylar...
bekliyorum 3.seferi ne gelecek başımıza
Abi Ankara yolunun Mahmudiye'ye dönülen sapağa kadar olan kısmını Kadir abi ile gitmiştik ikimiz.Yol gayet güzeldi rüzgar da arkadan esiyordu bi ara baktım Kadir abi bile 38 40 km/h'a çıkıyor o gün karar verdim bu yol benim tarzım diye hem de dönüşte bile gram rüzgar yememiştik Ama ne yazık ki işin sadece ilk 30 km'lik bölümü böyle
Mehmet haftada en az bir gün o tarafa gidiyorum gidiş söylediğin gibi arkadan rüzgarlı ama akşam saatlerinde dönüş çok sert.Ayrıca yukarıda bahsettiğimiz eğim senin gittiğin kısımda değil ondan sonra 50 nci km de başlıyor. 70 e kadar sert olacak sonra 70-100 arası hafif hafif hep tırmanma eğilimli o gıcık yol durumu olacak.
Konuyu dağıtmak gibi olmasın ama dün Eymir'e gittim bu tur için antrenman yapayım diye. 3. turu atarken ağzıma bir böcek girdi hemen türükdüm ama dilimi ısırdı ya da soktu. Hemen ilk güvenliğe gittim dilimi gösterdim, buz koyduk falan şişmedi şükür. Sonra ilerdeki büfeden de buz alıp dilime yerleştirdim. Arı soktuğunu zannettim ama iğne yoktu dilimde ya da ben onunla birlikte iğneyi de türkürdüm. Çok şükür dilim iyice şişmedi. Yoksa ballı gözlemeden önce helvamı yiyecektiniz
geçmiş olsun Mehmet.Özellikle alacakaranlık ve gece turlarında en tehlikeli durumlardan biri.Gündüz fazla dışarıda durmuyorlar.Daha önce bir kaç tane yutmuşluğum var en güzeli yutmak mide asiti kesinlikle hakkından geliyor bunların hem protein ihtiyacına da faydası oluyor tekrar geçmiş olsun....