Scudo Sports

Ankara Bolu (Çadır Kamplı) Turu

@cember3454
Bayıldım, bayıldım..
Turculukta elde taşımakta var demişti bir ağabey, " gocunma sakın, hep o seni taşıyacak değilya" ..Gerçektende gururumun incinmesine engel olamasamda almıştım elime...Buda maceranın bir parçası..Tebrik ederim...Kamp ne olacak bu akşam? Çadır ve kamp fotolarını bekliyoruz...👍

Scudo
@HakanAydn EC86B92E-A609-46BB-929C-E1904030C60D.jpegA9848A04-6034-4125-8EDD-C2A29BEA92A0.jpeg

Güvenlik kamp yapacak her insanı Derin Göl’e yönlendiriyor. Tam şelaleye inecekken Yedigöl Milli parkı görevlisi bir hanımefendiye denk geldim. Nazlı göl tarafına kamp kurarsan daha iyi daha sakin dedi. Bir de akşam 18.00/18.30 dan sonra biz gidiyoruz o zaman çadır kurarsan para ödemezsin, öğrencisin para verme dedi. Normalde 40 tl çadır kurma ücreti varmış, ordan yırtmış olduk :D Girişte de kamp mı kuracaksın diye sordu görevli evet dedim, giriş ücreti almadı benden. Bisiklet ile gelip ücret ödeyen var mıdır bilmiyorum ama. Tabela vardı motorsiklet, otomobil giriş fiyatı falan ama bisiklet yazmıyordu tabelada da.

@HakanAydn İnşallah Abi bakalım. Bir de arkamdaki çadırda kalan 2 Abi var, motorsiklet ile gelmişler. Çift teker birbirini çekiyor demek ki :D Sağolsunlar her zaman burdayız sorun olursa bilgimiz olsun diye numaramı da aldılar, Bolu’da yaşıyorlarmış:harika:

@cember3454 iyice dinlenip zinde olmadan orayı gezmeden dolaşmadan aşağı inme zor olduğunu söylemiştim.Foruma yeni girdim çok usursen yak ateşi ortada bir yerde de kalabilirsin ama yol yenilenmis şanslısın

6929B5DA-BB3F-413F-A108-D6436930463F.jpeg

Çift çorap + poşet ile gece mışıl mışıl uyudum. 10dereceye kadar düştü hiç üşümedim :harika:
Tavsiye için çok teşekkürler iyi bir uyku uyudum sayenizde

14F59A79-5D84-4716-B0C1-FA15946BC3F3.jpeg

Bugün Yedigöller’den indikten sonra çok yorgun hissettim. Bolu Merkez’de biraz dolanıp yemek yedikten sonra Gölköy’e geldim. Bu gece burada kamplayacağım. Yarın dönüş yolculuğuna başlayacağım. Sabah Gölcük’e çıkıp çıkmamakta kararsızım. Yarın için varmak istediğim yer Yeniçağa.

@cember3454 Naçizane tavsiyem, yarın çok bezginlik olursa ya extradan 1 gün ayır ve paso yat 😁, ya da km kuralı koyma, gidebileceğinin yarısını git, zorlamadan uygun yerde kampını kur... Çok iyi devam ediyorsun...👍

@cember3454 Naçizane tavsiyem, yarın çok bezginlik olursa ya extradan 1 gün ayır ve paso yat 😁, ya da km kuralı koyma, gidebileceğinin yarısını git, zorlamadan uygun yerde kampını kur... Çok iyi devam ediyorsun...👍

@cember3454 Hakan Ağabey gibi düşünüyorum. Bence dediğini yapmalısın. Gölcük'e de çık. Belki ileride bulamıyabilirsin. :tskler:

@cember3454
Çok güzel gidiyorsunuz. Son fotoğrafın yaklaşık 3 km kuzeyindeki kampüste 5 yılım geçti 😀.
Dönüş rotasında değişiklik yaptınız sanırım, geldiğiniz yoldan dönmek niyeti hasıl olmuş. @HakanAydn a katılıyorum, zorlamaya hacet yok. Ancak eğer daha önce görmediyseniz Gölcük'ü görün derim. Şu an kamp yaptığınız yerden sadece 20 km. Ama son 12 km si pis tırmanış 😀. Öte yandan eğer gölcüğe gider ve orada kamp yaparsanız (ki çok zorlamaz bence sizi), dönüşü Seben - Kıbrıscık - Nallıhan - Beypazarı - Ankara şeklinde yapabilirsiniz. Ki şiddetle tavsiye ederim harika bir coğrafyadır.

@everhard Geldiğim rotadan geri dönme kararı aldım :harika: Yarın Gölcük’e de çıkacağım. Buraya kadar gelmişken zaten 3 hedefim vardı, Abant’ı devreden çıkardım Gölcük’e gitmeden olmaz:):harika:

Açıkcası Sebe’nin inişi çok teknik yer yer tehlikeli ve çalışma var ben inmezdim. Kıbrısçık mıcırı bol şu da var Kıbrısçık-Beypazarı yolunda manzara güzel geçiti saymazsak güzel yol 😉 soğuk asfalt 😅

@cember3454 çok teessüf ederim kardeşim. Dün beni rezil ettin ama bugün Gölköy fikrini de ben verdim bunu söylemiyorsun. 😀😀😀 Şaka bir yana ama telefonda da belirttiğim gibi Gölcük'ü görmeden gitme bence.
bozuk satıh çok gerçi bazı yerleri asfaltı yeni atmışlar
Gölcük'e en son ne zaman çıktınız bilmiyorum ama Gölcük'e kadar hep asfalt ve aşırı bir bozuk satıh yok. Yolun darlığına katılıyorum.
Açıkcası Sebe’nin inişi çok teknik yer yer tehlikeli ve çalışma var ben inmezdim. Kıbrısçık mıcırı bol şu da var Kıbrısçık-Beypazarı yolunda manzara güzel geçiti saymazsak güzel yol 😉 soğuk asfalt 😅
Seben inişi tehlikeli katılıyorum ama yol çalışmaları bitti. Ayrıca Kıbrıscık tarafına son 1 ay içinde mıcır attilarsa bilemiyorum ama en son gittiğimde mıcır yoktu. Kıbrıscık sonrasından bahsediyorsaniz orayı bilmiyorum.
Şu an kamp yaptığınız yerden sadece 20 km. Ama son 12 km si pis tırmanış 😀. Öte yandan eğer gölcüğe gider ve orada kamp yaparsanız
Hocam dün ben korkuttum arkadaşı bugün de siz korkutmayin. Pis tırmanış sadece 7 km @cember3454 bu sefer eminim kardeşim. 😀😀 Gölcük'te kamp yasak diye biliyorum ben ama yanılıyor olabilirim.

Gölcük 2 Ağustos ta gittim sebende çalışma devam ediyordu pekte biteceğe benzemiyor bence 2 menfez var yapılacak anlaşılan Kıbrısçıkta ise ayrımdan 5 km sonra mıcır başlıyor oraya da 19 Temmuz’da gittim eski hali daha iyiydi 😊

Sabah 6 da köpek hırlaması sesiyle uyandım. Belli bir süre tulumun içinde hareketsiz durdum. Sonra karga sesleri ve köpek sesleri gelmeye başladı. En son domuz sesi duyunca iyice korkmaya başladım :krktm: Cidden birkaç domuz sesi geliyor ardından koşuşturan 4 ayaklı hayvan sesi geliyordu. Ne yapacağımı bilemedim, çadırda kaldım belli bir süre. Ardından @abidin3714 Abidin Abi’yi aradım saat 6.30 gibi sanırım. Orada domuz hiç olmaz aslında, sorun olursa geleyim falan dedi. Sağ olsun sabahın erken vakti rahatsız etmeme rağmen elinden geleni yapmak için çaba sarf ediyor her seferinde.
En son 6.45 gibi cesaretimi toplayıp, çadırdan çıkayım en azından bir bakayım çevreye dedim. Çadırdan çıkınca ne göreyim; 2 köpek çevrede koşturup duruyor, kargalar ağaçlarda ötüyor. Hiç bir sorun yok. Ama çadırın içinde 1 saat ne yaşadığımı bir Allah bir ben bilirim:hoop::koptum::koptum:
18E59F42-2A3B-4622-8373-773B00202821.jpeg

Saat 8 e doğru yola çıktım. Gölcük’e çıkmadan evvel bir kahvaltı yaptım. 8.45 gibi 20km lik yola devam ettim. 10.20 gibi Gölcük’e vardım. Son 7-8 km çok dik yokuş, bisikleti ara ara elimle taşıdım.15D301A8-FF84-47B8-A9E0-EFDFB169E7D1.jpeg D86A5356-8A64-4D8A-AF90-A7A45EC96BFE.jpeg

Girişte görevli benden para almadı ancak araç girişlerinde 21tl alıyorlarmış. Fotoğrafta görülenden daha fazla bir şey yok, güzel bir yer sabah piknik yapıp kafa dinlemeye gelinebilir ancak 21 tl bence çok pahalı. Öyle bir göreyim gideyim diyorsanız bence bir daha düşünün. En azından bir piknik yapın boşa gitmesin:D

Birazdan Yeniçağa’ya doğru yola koyulacağım. 23km civarı yol yaptım, önümde de 50 km var. Yavaş yavaş gideceğim.:harika:Problem yok şimdilik, sabah yaşadığım adrenalin patlaması dışında. Ama kargalar da tam domuz zesi çıkarıyordu yemin edebilirim, sanrı değil yani:kötü::D

Ardından @abidin3714 Abidin Abi’yi aradım saat 6.30 gibi sanırım. Orada domuz hiç olmaz aslında, sorun olursa geleyim falan dedi. Sağ olsun sabahın erken vakti rahatsız etmeme rağmen elinden geleni yapmak için çaba sarf ediyor her seferinde.
Estağfurullah ne rahatsızlığı. Ters bı zamana denk geldi çok fazla yardımcı olamadım.
Girişte görevli benden para almadı ancak araç girişlerinde 21tl alıyorlarmış. Fotoğrafta görülenden daha fazla bir şey yok, güzel bir yer sabah piknik yapıp kafa dinlemeye gelinebilir ancak 21 tl bence çok pahalı. Öyle bir göreyim gideyim diyorsanız bence bir daha düşünün. En azından bir piknik yapın boşa gitmesin:D
Önceden bisikletlilerden de para alıyormuş bizim arkadaslar sağolsunlar ikili iletişim ile bisikletten para almamaya başladılar. 21 lira pahalı ama öyle pek birşey yok demeyi hakaret sayarım 😀😀 4 mevsim farklı güzeldir. Özellikle Sonbahar ve kış aylarında muhteşem manzarası olur. Ama ister şöyle bir gezmeye ister 1 günü burada geçirip piknik yapmaya gelin kesinlikle hafta içi gelin derim. Hafta sonu özellikle de pazar günleri tıklım tıklım dolu oluyor. Girişte araç kuyrukları oluyor.

Geri