Erdem kardeş bu arada hoşgeldin demek istiyorum sana. Tatilin sadece dokuz gün mü sürdü? Bana daha uzun gibi gelmişti.
Karagöle gelen tüm arkadaşları kutluyorum, şamata gırgır bol bi turdu.. Kendime hayret ettim, sabah yola çıktığımda beş onuncu kmlerde herhalde tamamlayamayacağım, son yaklaşık beş kilometredeki tırmanışta da artık bisikletle dönmem mümkün değil dediğim turu bisiklet üzerinde tamamlamayı başardım. Üstelik akşam dönüş yolunda sabah yola çıktığımdakinden daha iyi hissediyordum kendimi.
Bir ara nerede kaldı bu Karagöl, acaba geçtik mi soruları, hatta neredeyse birilerinin Karagöl diye bir yer yok aslında geri dönelim demesini beklediğim bir yerden elli metre sonra gölü görmemiz ilginçti...

.
Ama en güzel noktalardan biri de oraya varınca yediğim üç tane gözleme, normalde şekersiz içmem rağmen dört beş şeker attığım üç bardak çaydı. Ve hala da yiyebilirdim
Haftasonu yaptığım iki Karagöl turundan sonra bir iki hafta titreyeceğim galiba ve bileklerim epey ağrımış.
Bu arada Çubuk Belediye Başkanını da kutluyorum. Spora hele de bisiklete gönül vermiş bizleri elinden geldiğince ağırladı. Dinledi ve kendisinin bisiklet ile ilgili beklenti ve planlarını anlattı. Aynı haftasonu Şam'a doğru ikibin kilometrelik tura çıkan bir grup Türk bisikletçisini de mekan ve diğer imkanları düzeyinde ilçesinde ağırlamaktaymış. Bir belediye başkanında olması gerektiği gibi önüne siyasi düşüncesi yerine işini ve planlarını koydu. Açıkçası bende saygı uyandırdı. Partisi veya siyasi fikri ne olursa olsun planları ve uygulamaları bu yönde olacak ve bunda kararlı ve ciddi ise özlenen bir siyasetçi tavrı sergiledi. Eğer faaliyet alanları içerisinde kalıyor ise kendisinden; adını duyunca bizden ücret almayan Karagöl görevlisinin de talebi olarak (iletmek boyun borcu oldu ama ben de aynı düşünüyorum tabii) Karagöle giden yoldaki yaklaşık onbeş kilometrelik bozuk yola düzenleme getirmesini talep ediyorum. Hem araçla hem de bisikletle giderken yolun bu kısmı mahvetti beni. Kendisinin deyimi ile;
"Bisikletin yolu Kuzeyin incisi Çubuk'da"