Scudo Sports

Anadolu performans hazırlık antrenman

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@yılgör

istersen zorlama kendini yılgör ısı 32 derece barış gelmez ise önemli değil tek giderim benim düz yol yapmam lazım sarıyerde asfaltlar yeni döküldü beykoz berbat...

Scudo
o.k dostlar yarın 08.30 da üsküdarda olurum yılgör sabah mesaj atarsın tabi yorgunluk olursa olmaz evet ben yattım dostlar saat 06.00 da foruma bakacağım iyi geceler..

selamlar kudret abi görünüşe göre ekip genişlemiş.abi benim sana bir sorum olacaktı bana bir antrenman programı lazım kilom 102 den 90 a düştü 15 kilo daha vermem lazım ama sizin oralara hazır olana kadar antrenman ve beslenme şekli önerir misin bana bu arada oralara en düşük oranı 39-23 olan bir bisikletle tırmanıcam ona göre bir antrenman gerekebilir.(bir de abi sram apex 10 lu sistemi olan bir yol bisikletine shimano ultegra 10 lu uyumlu zincir takılabilir mi ?)

Kudret abi..sabah gelicem dedim ama dizdeki ağrım arttı.. sanırım sabah kalkamayacağım dinlenmem lazım.. kendimi iyi hissedersem akşama laylaylom yaparım..

saat 02.19 saat 22.00 den sonra yattım uyumuşum şimdi kalktım bir saat daha uyurum......dostlar siz dinlenin ben çalışayım ....zati kısa bi olay bu düz yol....2 eylülde görüşmek üzere....

@fatihaydın

bizim oralar sıkı fatih,şöyleki şile etabı çok zor bi etap 145 km tam ring yani gidiş farklı dönüş farklı ayrıca yol bisikleti almışsın bu yol bisikleti ile stabilize yollara girmen bence zor cyclo cross lar ile bizim etaplar kolay ...malum istanbulun her yerinde özellikle anadolu yakada asfalt yollar belli yerlerde ...şile etabı senin için aynı yerden dönmekle olur bu da oldukça zorlu bi etap ömerli rampasını dönüşte almak...bıçkıdereye gelince aynı şekilde burda yol bisikleti oldukça güçtür...ekipten erkan burda yol kullanıyor ama bu yollarda gide gele pişti... polinez tam yol bisikletine göre oraya oturduğun yerden gidecen de pendikte isen direk bostancıya gelip ordan iç erenköyden gümrük ve dudullu üzerinden gidersin ,şimdi en önemli mevzu şu, 90 kilo fazla rampada kilo ağırlığın seni yorar ,bi turda birden fazla olursa rampa adeti son rampalarda durum senin aleyhine olur bunun için karatay diyeti var bunu araştır goggle' a karatay diyeti diye yaz arama motorundan ,ayrıca ahmet aydının taş devri diyeti kitabı ,şekerden uzak dur yediğimiz her şeyde şeker var meyve, kavun karpuz bunlar sana göre değil tek meyve yiyeceksin haşlama olacak senin yemekler ,
antremanlarda önce 60 km lerde çalış ,zor gelecek ise 40 km ile başla özellikle nerde oturuyorsan direk başıbüyük rampalarına gel sahilden ideal tepe tarafı ve kayış dağı rampalarını al aydosa gel uğur mumcuya ordan pendik e çık bu iyi bir güzergah sana 40 km den fazla yazar sabiha yolu dümdüz yol burda çalışacaksan tempo yapacaksın yavaş başlarsın sonra tempoyu hızlandırırsın kurtköy pendik bağlantısına kaynarcadan sonra bağlanıyorsun orada zorluk poyraza karşı pedal basmaktır hedefleri orda büyütürsün ,özellikle ordan istanbul bulvar yoluna çıkarak formulaya pedal basabilirsin daha ilerilerileri balcık ve mollafenari ..orada rakımlar oldukça yüksektir bir de goggle arama motoruna goggle maps yaz bu haritadan hedefleri belirle derim ...
sram apex 10 lu ise ultegra zincir uyum sağlarmı.bunu denemedim kullanmadım bu kompenantları ,sram ve ultegra model farkı yalnız benim lx ön aktarıcı arka xt deore shimano ile tam 50.000 km döndüler hiç bi sorun yaşamadım ama zincir olayına tam vakıf değilim farklı markalar bende uyum sağladı..aktarıcılar hakkında bilgim var kendi bisikletimdeki tüm kompenantlar hakkında bilgim var..ben mtb den bozdum bu bisikleti city bike cyclo cross tarzına dönüştü kadroya 28 jantlar oldu alexrims jantlar...

@Kudret Kurtcebe

kitabı aldım okuyorum abi karatay diyetine de bakarım.istanbul sarıyerde oturuyorum ben karşıya sürekli geçmem zor fakat burada rumeli fenerinde çalışıyorum ben etap kısa gelmeye başladığında bahçeköy tarafından rumeli fenerinin oraya giden yol var baya yokuş var orada orayı da etapa katıcam bizim evden r.feneri 40 km civarı orayı da eklersem 50 üstü olur en kötü bi dahaki sezona mart ayı gibi katılmak istiyorum size... iyi çalışmalar dilerim yakında görüşmek üzere abi...

evet bu gün beşiktaştan hareket edecektimki baktım avrupa pedal elemanları onlar ile bebek 'e bastım orda mola oldu çaylar simitler yendi avrupa pedala teşekkürler ....
evet saat 09.20 de bebekten bastım 15 km boyunca poyraza karşı pedal çevirdim 35 dakikada sarıyerde idim ,,,partnersiz zor oldu ,sahil yolları fazla rüzgar alıyor..şimdi hesap yapamadım 60 km yi 2 saat 10 dakikaya bölünce 28 tempo çıkıyor idi burda 15 km yi 35 dakikaya bölünce 0.42 gibi bi sayı çıkıyorda ben şimdi düz yolda 42 km mi yaptım zannetmiyorum bu işi çözemedim büyük rakam dakika olarak 35 idi bunu km ye bölünce yani 15 km ye 23 çıkıyor galba tempo bu ..poyraz yavaşlattı
sarıyerden motor ile karşıya anadolu kavağa geçtim ve 2 km lik oldukça dik rampayı aldım..ısı fazla idi 32 derece ............
2 eylülde ısı 32 derece olursa iş zor olacak sıvı kaybı dehşet olacak evet ısıya dayanıklıyım diyenler ile bu turu yaparız....

sanırım sıcaklık biraz daha düşecek 2 eylül de çok sorun olmaz sıcak..

@Barış Güney

cumartesi 29 derece gösteriyor ama rüzgar dehşet 35 km bi bakıma iyi pişmeyeceğiz ama duvar olacak tabi pazar günüde 35 km olursaki olabilir belli değil ısı 29 ların altına inerse şık olur ....

@Kudret Kurtcebe
Abi biz ortalama hızı 60 dakika yani1 saat üzerinden hesapladığımız için sen 15 i 35 e böldüğünde 0,42 dakikada aldığın km dir , bunu 60 ile çarparsan saatteki hızını bulursun :) 25,7 çıkıyor.

@Ozan Güner

ozan,eyvallah bilmediğim bi olayı bana öğrettin demeki 60 ile çarpacağız 26 ya yakın tempo ,,,,

@Kudret KurtcebeAz hız problemi çözmedim bu sene hazırlanırken, antrenmanlıyım :D

2 eylül, rüzgar duvar,30 km ısı yüksek 30 derece,,,,,Pazar
http://icons-ak.wxug.com/i/c/k/partlycloudy.gif
Parçalı Bulutlu. Yüksek: 30C. Rüzgar Hızı: 25-30 KM/S. Rüzgar Yönü: KKD.

Pazar Gecesi
http://icons-ak.wxug.com/i/c/k/nt_chancetstorms.gif
Parçalı Bulutlu. Düşük: 21C. Rüzgar Hızı: 30-40 KM/S. Rüzgar Yönü: KKD. Chance of Precip. 40%.

@Ozan Güner

Ozan hız problemlerindeki performansın iyi fakat yarın ki performans, antrenmanda naapıcaz nereye gidiyoruz Ballıca mı?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri