Scudo Sports

Anadolu performans hazırlık antrenman

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
evet güzel antremandı.. ozan kafana takma ilk etapda olur böyle.. zamanla çalışarak,çalıştıkça kilo vererek bu iş olur yeterki sen çok iste..bende aynı senin yolundan çok kısa bir süre önce geçtim.. halada eksiklerim var ama çalışarak kapatacağım inşallah.. sele üstünde atreman yapacağın zaman buraya yaz müsait oldukça eşlik ederim sana..

Scudo
ekip çok iyi idi...ozanı geride bırakmadım çünki yolu bilmiyordu sonuçta dönüşte açıldı ama tabi 2 haftası var hafta içinde pazartesi-çarşamba -ve cuma ayar çekebilir...2 eylüle bu ekip ortalığı dağıtır yalnız genelde ben kısa mesafede kep takarım bu sefer tabi kask takacağım doğaç sende bi adet kask al neme lazım polinezde çok ciddi inişler var..

@yılgör

solda,rodfaydır gene havladı arkadaş olmaya çalıştık sakinleşti,,,,,dönüşte rodfaydır yerinde yoktu yalnız sivas kangal benzeri bi köpekle epey haşır neşir olduk neyse bence ekip 25 ağustosa serbest ekip bence hazır kendini hazır hissetmeyenler 2 eylüle kadar antremana devam edebilir bana 80 km yazacak ,,,,,,yalnız 30 eylül şile için 16 eylül polinez uzun mesafe yaparsak iyi olur 110 km,,,
şile 145 km ama 180 e eşdeğer olacak oldukça zor etaptır ıronman turu....

şile ön hazırlık aşaması.......................

9 eylül polinez uzun ....................110 km dir...............
16 eylül bıçkıdere 130 km dir.....................
toplam iki pazar 240 km yaparız......ve böylelikle şilede olup olamayacağımızı tartarız................
ve dinlenme periyot 23 eylül o gün çok kısa tur olur çünki akabinde şile var....

pedalşörlerin durumu................................

1- murat....................bu turların bence hepsinde başarılı olur ve hatta sonlara doğru atak yapacak gücü kesin kalacaktır ........
2- bahtiyar...............................bıçkıderede iyi değil idi...............15 dakika geç kaldı ve ikinci sürüşte yani serbest sürüşte geride kaldı ...................nedenlerini kendisi dile getirdi................
3- erkan....................aynı şekilde haziranda yapılan bıçkıdere operasyonunda ilk 60 km lik etapta durmadan devam ederken ve 10-19 eğim rampaları yedikten sonra tekeri patladı ve onu yakaladım sonra göçbeyli markette buluştuk.....göçbeyli çıkışı tempo yapamadı ve aydos rampalarında geri kaldı...................o da nedenlerini söyledi...............nedenler ,haftada bir gün bu ağır tura hazır olmak yetmiyor dedi.haklı tabi...........
4- barış henüz yeni ama kısa zamanda kiloları 6 ayda verdi ve eskisinden daha iyi konuma geldi ama bıçkıdere için konuşmak bence erken ......bıçkıdere gerçekten zor bi etaptır onunda zoru şile etabıdır..evet barış kesin iki etapta bence olması lazım polinez kısa ve polinez uzun aşama aşama hedefe varacağız...
5- yılgör henüz yeni ve iki antremanda rampa çıkışları güzel idi..yalnız henüz uzun ve bol rampalı etaplarda konuşmak için erken....önce 110 km polinez etapta var olması lazım tabi 2 eylülde 80 km lik kısa polinezdede..
6- doğaç da iyi idi ilk antremanında ama dediğim gibi sistemi tam oturtmak için kısa polinez önce sonra uzun polinez yaparak 3' üncü aşamada bıçkıdere ve son hedef şile diyeceğiz....
7- kubilay artık durumları herhalde anladı o da kesin kendisini ilk iki turda tartacak polinez kısa ve polinez uzun...
8- veeeeeeeeee ozan bugün çok kötü idi artık o bu durumdan kurtulmak için ferdi çalışacak durum 2 eylülde aleyhine olabilir.... 2 hafta boyunca haftada 3 gün 06.00 çıkış ve antreman başkada çaresi yok ozanın..

ve maskotumuz cemo o ferdi olarak şilede var olacak ve kendi temposunda onun bu aşamalardan geçmesine gerek yok.....

Bu arada benim bir önerim var bugünkü parkur veya benzeri parkurları 2 günde 1 yapabiliriz hani burdan haberleşip müsait oldukça.Akşam veya sabah olabilir.110 km parkurlara hazır olmak için haftada 1 antreman hiç bir şekilde yeterli olmıcaktır diye düşünüyorum

@douach

çok haklısın doğaç şimdi ozan ile beraber olabilir ama o geride kalırsa sorun olmaz çünki yolu biliyor artık, başıbüyükten kayış dağı rampalar süratli alınır akabinde aydosa girilir yalnız orda stabilize yolda sürülür amac aslında rampa çok olan yerlere dalmak..şimdi malesef düz yolda pek hazırlık olmuyor bu güzergah ise yani sabiha böyle 64 km rampa yok..kısa polineze aslında başıbüyükte hazırlanabilinir ve aydos stabilizelere dalınabilinir ,,kısa polinezde 2 eylüldeki etapta 5 adet rampa var bunlardan ilki hekimbaşı bugünkü rampadan uzundur ve ikinci rampada çavuşbaşı köyünden sonra başlar yaklaşık 1 km dir ve sona doğru eğim yükselir çavuşbaşı sapaktan sonra iki adet rampa var ama kısa fakat diktir....bi tanede çeçenistan caddesinde var duvar ama kısa..şimdi 80 km ama 100 e eşdeğer bence bu etap..

@douach

doğru diyorsun doğaç.. özellikle benim için çok iyi olur.. normalde haftada 5 yada 6 gün öğle saatlerinde çıkıyorum.. şöyle yapılabilir;antremana çıkıcak olan bir gün öncesinden buraya yada facebook sayfamıza ne zaman çıkacağını yazarsa müsait olanlar katılabilir o antremana.. daha faydalı olur..

burada olur face de olur hafta içi ,gerçi öğle sonrası sıcak olacak , dostlar beni mazur görün ben biraz nadasa çekileceğim ama koşma yapabilirim akşam gece vakti...burda park var koşu bandı var bana yakın..ozan ,yılgör, barış ve doğaç halkaya kubilayda gelirse şık olur evet gelsin bakalım 2 eylülde sezonu artık açalım valla sıkıldım bu sıcaklardan inşallah eylülde havalar biraz düşer accuya güven olmuyor wunderde 25 günlük vermiyor hava durumunu,haftalık veriyor ...

eurosporttan bakıyorum arada sırada bisiklet yarışlarına, 5 kişi bi kişiyi kolluyor rüzgara karşı çünki o son 100 metrede atağa geçecek bu sistemi oturtmak bazen zor oluyor takımlar karışıyor takım arkadaşları geride kalıyor ve o zamanda adam rüzgara karşı basıyor ve bazende ana grubun rüzgarında gidiyor ..takım yarışları hiç ilgimi çekmez ama bi yarış varki o ayrı senede bir yapılmakta onu seyrederim paris rube 18 parkurun tamamı arnavut yol patika ve toprak yol karışımı 200 km lik etap tek ciddi duvar rampa yok gerçi...fabian orda klasını konuşturmuştu ama sinirlendiği için gomeze ,birinciliği summeren aldı, gomez fabianın ensesinde boza pişirmek istedi onun rüzgarında gidiyor ve aklı sıra son 100 metrede atağa geçerek fabianı geçecekti kendisini sömürdüğünü gören fabian öne geçmesi için hareket yapıyor öne geç çalış diye, gomez oralı bile olmuyor, çünki fabianı geçemeyeceğini biliyordu proluk buysa ben yerim böyle proluk anlayışını, gerçek proluk rüzgara karşı 200 km tek başına zamana karşı basabilme gücüdür dünyada böyle adam yok bu ülkedede yok..hepsi birbirinin rüzgarından faydalanıyor ana gruptan kopanlar ya reklam yapmak için ya da isim yapmak için yapıyorlar bu hareketleri,hiçbiri yarış sonu birinci olamıyor...........dönelim fabiana ,fabian bu duruma kızıyor ve temposunu düşürüyor ve arkadan ana grup yetişiyor ama son anda atak yaparak fabian 2 liği alıyor gomez avucunu yalıyor...

sabah saatleri daha uygun olur sanırım, öğleden sonra araç trafiği artıyor.ideal saat bugünkü saat ama uyku düzeni sağlıklı gitmiyorsa 9-10 vb gibi de çıkılabilir.bir gün önce foruma yazarsanız dahil olmak kolaylaşır.

• Beğen
Tepkiler: Barış Güney
Çavuş selam iyileştiğini duydum çok sevindim topiğine şöyle bir bakayım dedim neler yapıyorsun hesabı aşağıdaki şu yazıya denk geldim sana iyi bayramlar dilemek istemiştim ama sanırım yine bayramlık ağazımı açacağım...neyse sana iyi bayramlar iyi turlar dilerim...

abi ben de dili dışarı çıkmış, gözü yarıştan başka birşey görmeyecek şekilde yarışmayı ve sadece başarıya prim vermeyi doğru bulmuyorum.gencecik insanları hatta çocukları alternatifsiz başarı güdülemesiyle nasıl telef ettiklerini görüp karşı çıkıyorum.
diğer taraftan "kendinle yarışmak" da biraz bulanık bir iş. Sınırlarını keşfetmek, doğayı tanımak, arkadaşlarını keşfetmek ya da seçebilmek vb diye baktığın zaman ortam biraz rahatlıyor, keyif alabileceğin yelpaze genişliyor..yarışma değil ama keşfetme duygusu her yaşa açık..yarışma ne kadar inciticiyse keşfetme de o kadar olumlu ve destekleyici.sonuçta kişiye özel bir denge durumu var.. bazısı yarışmak için canından bile vazgeçer, limitsiz fedakarlık yapar, kimisi daha ılımlı bir noktada dengeyi bulur.yarışçıların bir kısmı beraber hareket ettiği topluluğa huzursuzluk verir, kimisi de önderlik yapar, insan yetiştirir..

şu yukarıdaki yazı çok talihsiz bir yazı yahu bizler yıllardır bas bas bağırdığımız emek verdiğimiz şeylerin alehinde propoganda yapılıyor ve forum yönetiminin asıl görevi olan görevi yapmamasıda çok acı zaten hep böyle değilmiydi,

Aytekin Erzan PerformanStanbuL

@GokmenOzyurt

Aytekin Bey, alıntı yaptığınz yazıyı ben yazdım, kudret'in bana, yaşımız ilerledi ( yaşın ilerledi) yazısına karşı onu doğrulamak için yazdım. siz talihsiz bulmuşsunuz, sebebini anlamadım.

vayyyyy aytekin selam..............iyi bayramlar...............gene beni hatırladın sağol,

gökmenede teşekkür yazılarını iletmekte gökmenden ricam benim yazdıklarımı sana iletsin evet sen ben onur hatırlarsan o vakit 26 lar vardı altlarımızda tabi dehşet basıyordunuz 26 da bile ama ben en yaşlı olduğum için genede arkada kalmamaya çalıştım şimdi evet murata ben dedimki yaşımız 50 i aştı ( bu arada muratta 50 yaşında sıkı maratoncu)artık biliyorsun bi yaştan sonra gençler gibi olamayız ben kendi namıma aytek artık kontrollü basıyorum kendimi yormak istemiyorum son bıçkıdere de 60 km de durma olmadı altta 28 var idi ve rampalar 6-7 -10-19 eğim idi 2 saat 10 dakika evet tempo 28 aytek bu kadarını yapabildim sana karşı boynum her zaman düşüktür bu yaşta bunu başarabiliyorum aytek kadim dostum senin başarılarının yanında benim bu derece çok cılız kalacak biliyorum ama önemli olan denge aytek bunun üstüne çıkmaya çalışmak zannederim yorulmuş ve eskimiş metabolizmayı yormak olabilir yani işin ortasında kalma bana en mantıklı gelmekte aytek biliyorsun bisiklet olayında üst dereceye 30 yaşlarda varıyorsun ne hikmetse geriye düşüyor insan tabi 50 den sonra ama dışarda 52 yaşında o bayan benden daha iyi ama marjinal durum bu durum tabi 52 yaşında hatun doğal besleniyor altın alamıyor gümüş alıyor bu londra olimpiyatlarına katılmadı herhalde ..başarısı doğal beslenme bundan tabi biz malesef burda market kültürü altında eziliyoruz kimyasal katkılı ve seralı yiyecek ve içecek ile sevgili aytek sen boşuna basmadın 400 km yi yolla 19 saatte almadın bunlar tarihe altın harfle geçti bi dek gelsek yolda esir alacağım senin valla bilesin.....

selam olsun eski kadim dost ve kartepenin tapusunun gerçek sahibi...özledik lo seni..

ek olarak aytek dost beni bilirsin ben yarışlara sıcak bakmadım ödülü küçük yarışlara ,insanlar arasında rekabete inanmadım ama kendimle yarışmaya inandım felsefem hep kendimle yarışmak idi bakalım nasıl yapacaktım ve zamana karşı nasıl direnecektim ,şimdi gene zamana karşı olacak 2 eylülde 32 km de 5 adet rampa ikisi uzun evet zamana karşı savaş var aytek ama kontrollü olacak bundan sonra, köprücük kırılması bende biraz motivasyon düşüklüğü sağladı ama psikolojik olayı aştım....biliyorum ordan şimdi ne diyeceğini esas olay polineze gidip orda 10 dakika bekleyip tekrar dönmekte ama ekip zannedersem buna hazır değil zor olabilir....onun için dönüş serbest dedim yani tempo düşecek tabi ,ama gidişte durma olmayacak...mola hiç yok..

aytekin dostum hakkında anektot..................
çok öncelerine gider dostluk ve onla iki bisiklet kuruluşunu barıştırmak için yaptığımız hareket var idi sahada sonra kendimize güldük tabi yav bizim ne işimiz olur böyle olay ile..aytek yıllar önce 16 ay hafta 3 gün sıkı bir çalışma yaparak sahalara öyle bi döndüki 30 ağustos 2009 bostancı-kartepe-bostancıyı 14 saatte devirdi 26 ile ve 109 km sonra suadiye rampalarına volkan akboğa ile vardı evet kulakları çınlasın volkanın onuda özledim tavşanlı yolunda ben volki ve aytek unutulmaz idi benim gidonun başına gelenler.....aytek bana dabıl tavşanlıyı öyle bi yedirdiki feleğimi o gün şaşırmıştım 1100 rakımı 2 ile çarpın kartepeden zor oldu o günki olay dehşet eğimler 19 eğimler...evet aytek ben onur çalıştık aytek kısa mola sever, ama böylelikle ben geliştim , 3 sırada fren mesafesinde oldum ,yüksek basan ile gelişilebilinir önceleri zor gelir ama sonra iş bayağı değişir.ayteklerin ekibinin kuralları sert idi yani en hızlıya göre oluyordu sürüşler tabi herkez açıkça korkuyordu onlar ile gitmeye şu anda performanstanbul ekibi aytekin kurduğu ekiptir ve avrupa yakada faliyet göstermektedirler öyle düz yolcu değil onlar paso rampacıdırlar uphillcilerdir...evet aytek ile hep sevdik rampaları ve kartepeyi ,,,,,aytek erciyes dağına tek başına çıktı kartepe turlarının hep zorlarına talip oldu ve başardı istanbul camiada ben onu sevenlerdenim ama onu sevmeyenler çoktur bunun nedenlerini biliyorum nedenleri kendime saklayacağım...yalnız aytekinin başarılı bir bisiklet performans geçmişi vardır..

@muradcaglidil

her kelimesine katılıyorum.. kelimesi kelimesine altına imzamı atarım.. sanırım yanlış anladı aytekin bey..

@Barış Güney

evet kutlu olsun hepimize istanbul boşaldı ben öğle sonrası bi çıkayım iki teker ile ...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri