Scudo Sports

Anadolu performans hazırlık antrenman

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
barış ve murat dostlarım ufak bi hatırtlatma yapacağım....
aytekin bisiklet olayına acı der ve acı çekeceksin der onun için durmak yok basmak var ve en iyi performansa ulaşma var..
murat yukardaki yazısında,,,

arkadaşlarını keşfetmek ya da seçebilmek vb diye baktığın zaman ortam biraz rahatlıyor, keyif alabileceğin yelpaze genişliyor..yarışma değil ama keşfetme duygusu her yaşa açık..yarışma ne kadar inciticiyse keşfetme de o kadar olumlu ve destekleyici.sonuçta kişiye özel bir denge durumu var..

şimdi biz burda ne yapmaya çalışıyoruz kendimizi geliştirmeye o zaman bizim olay hangi katogoriye giriyor performans peki ben ne istiyorum gençlerden performans bisikletçiliği benim istediğim budur ben sadece yeteneklerimi iletirim neyin ne olduğunu anlatmaya çalışırım 2005 den beri bir çok uzun yollarda ter döktüm sürat yaptım bunları burda paylaşacağım
biz burda birbirimiz ile yarışmıyoruz kendimiz ile yarışma bilincini açıkça kavrayacağız bu nedir bu kendini geliştirmektir sahada süratli bisiklet kullanma tekniği tabi....süratli viraja giremeyiz toplayamayız yetenek sahada en zor etaplarda çalışa çalışa öğrenilir...sadece öğrenmek kendini geliştirmek kendin ile yarışmanın alfebesidir şimdi keşfetme ile işimiz olabilirmi keşfetme bizim açıdan ne olabilir kendini geliştirme keşfi tabi.......performans yaparakta pek ala keşfedilir....arkadaşlık performans yaparakta keşfedilir..partnerler aracı ile...kısaca bu topik dostlarım ,antreman ağır turlar topiği ise burda çalışacağız kendimizi geliştireceğiz ve en iyi duruma geleceğiz bana bakmayın siz ben artık 55 yaşa göre performans doğrultusunda devam edeceğim tempo 28 en uzun yollarda hedefte ama kazın ayağı öyle olmayacak bunuda çok iyi biliyorum evet 13 saatte tamamlanan son kartepe- rube temposu 278 km de 21 dir ,28 ler ile ,yaşlar 30 larda evet kim bu arkadaşlar evren tuğutlu ve faruk iki kişi başardı ....tebrikler onlara..

Scudo
kıssadan hisse çalışmalara devam gelişmeye devam yarışlara katılmıyoruz kendimiz ile yarışıyoruz hiç kimseye rakip değiliz ve sadece çalışmak istiyoruz öğrenmek istiyoruz uzun yollarda acıya talip olmak istiyoruz acıdan herkez kaçar ama zevke herkez koşar performans bisikletçiliğinde zevk yoktur acı vardır ama acıdan zevk alabiliriz................

bizim için hava hoş. önemli olan gençlere ve çocuklara sevdirmek, onlara kaldırabilecekleri kadar yük vermek.bugün japonyada belki 100 bin kişi maraton koşuyor.

Nedeni açık..Kültüre yerleşmiş.. maratonun hikayesini yazan kendisi de koşucu olan romancıları var. yeni zelanda, 4-5 milyon nüfus, kadını erkeği hepsi sporcu..norveç..daha birçok ülke..bir de çin gibi örnekler var.onlar da negatif taraftan geliyorlar. madalya yarışında geri kalmamak için çocuklara yapmadıkları işkenceyi bırakmıyorlar.son olimpiyatta cimnastikte 2nci olan kız asla sevinemedi, hüngür hüngür ağladı, çıkamadı üzüntüden..normaldir.. yaş olarak kemale gelmediği için olimpiyatta madalyanın yüz milyonlarca kişi arasından sıyrılıp alındığının farkında değil.dünyanın bile farkında değildir belki daha..

bir de bizdeki ortamlar var.burası bizden sorulur havası.1982 de üniversitede öğrenciyken anadolu dağcılar birliği ile dağa gitmiştim.o zamanlar ligde ve üniversite takımında lisanslı futbol oynuyorum.dağda sorguaya çeker gibi "dağa neden geliyorsun?, futbolcu adamın dağda ne işi var?".vs vs.

sonra netice ne oldu, bunların havasından kaprisinden, birinci sınıf bir spor olmasına rağmen dağdan uzak kaldık, araya terör yılalrı girdi, bir ömür boşa gitti..

Sporu sevdirmek önemli. illa sporcu olmak da şart değil. Eurosporttan Caner Eler mesela, Gabrilowski 'den daha çok sevdirmiştir bisiklet sporunu bu ülkede, anlatımıyla, kültürüyle, ciddiyetiyle..Diğer yorumcuları da unutmayalım..Seksen yaşındaki komşu teyze de takip etti Caner'i.. Fransa bisiklet turunu geçen yıl onun anlatımıyla etap etap seyretti..

İçinde hayat mücadelesi, azmi olan kişiye hiçbir zorluk acı olarak gelmez, engelli sporcular var, çok sayıda örnek verebilirim, bir kısmına kendim şahit oldum.

Yeter ki biz herkes hak ettiği saygıyı gösterelim, bu dünyayı dar etmeyelim.iyi bayramlar

• Beğen
Tepkiler: Barış Güney
Arkadaşlar yine bostancıda buluşalım yarın 7-8 gibi nasıl uygun olursa, aynı yolu alalım şahsen ben alacağım kimse gelmesse fındıklı üzerinden gelen olacaksa bostancıdan alacağım.

• Beğen
@yılgör

yılgör akşam 17.00 de çıkalımmı aynı yeri..müsaitmisin?

@Barış Güney

bugün bayramlaşmaya ve dinlenmeye ayırdım çıkmıyayı düşünmüyorum. hava da dün dediğin gibi yağışlı eğer siz çıkıcaksanız dikkat edin.

• Beğen
@Barış Güney

valla akşam saat 17.00 de bostancı adalar iskelede olurumda ama sabiha felan uzak şimdi ora,, akşama kalınır ben sahilde kalacağım herhalde fenerbahçe tarafı..

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri