Scudo Sports

Anadolu performans hazırlık antrenman

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Erkan Közen

o.k şimdi gezi organizasyonuna topik açıyorum garipçe performans etapları seri 1-2 diye

Scudo
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/526732_430523686980211_1413911509_n.jpg

face de duvarda avatarda bu resim asılı kalacak...

programlara bakalım..

17 haziran garipçe
24 haziran garipçe....
yalnız hafta sonu yüzde 80 bi değişim olabilir belli değil yani beykozdan riva yoluna ve ömerliden polinez ve kavacık a iniş....
24 haziran garipçe olabilir ya da bunların tam tersi..hafta sonu ct belli olacak..
1 temmuz şile dudullu çıkış saat 07.00 ....... 15 temmuz tavşanlı 06.30 bostancı adalar iskelesi...
18 temmuz ramazan ve 19 ağustosda bitiyor ramazan, burdan etap duyurusu yaparım ama ferdi yapacağım anlaşılan..gezi topiğine artık ağır tur bi adet kartepe kaldı ama işin zoru olması lazımki bi şeye benzesin açıkça şu yol güzel ve denemeye değer evet bostancı çıkış devamla pendik kurtköy sapaktan direk eski ankara asfalt yolundan molla fenari ve çene dağından aşağı izmite iniş ve ordan maşukiyeye gidiş ve tırmanış 18 km ......iniş suadiye ve tekrar sapanca yoluna bağlanış izmitten devam ve dil ovasından tırmanış benim yol temde ideal tepe girişinde biterde ne macera olur dillere destan olurda bu işi eylül sonuna bi patlatma olabilir ....

Herkese merhaba,

Ardaki sürede önce Bostancı üzerinden Kayışdağı'na çıktım. Bu Pazar önce Tuzla sahile gittim, sonra bu Salı Bissev'le sahil turu yaptım. Halen orta zorluktaki yokuşları dinlenerek çıkıyorum ama dinlenme sürelerim azalmaya başladı. Bu tempoyu sürdürürsem 2 hafta içerisinde istediğim forma geleceğim. Şimdiden 86 kiloya düştüm bile :)

@Cem Şentin

cemo 86 ya düşmen sevindirici 2 hafta ferdi çalış seni şile rampalarında görmek istiyorum ,sendeki azim kimsede yok geçen sene tek başına yedin o bıçkıdereyi ,cemo oralar bizim en zorlu mekanlarımız oralarda pişiyoruz biliyorsun

hali hazırda ekipte var olanlar...

1- bahtiyar
2- erkan
3- ogün
4 -murat

beş adam var bu yaz çetin güzergahlarda ozan okul dolayısiyle epey ara verdi ama 1 temmuz ve 15 temmuzda aramızda anadolu yakada bi biz varız bu forumda ağır turlar yapan ve sayımız az ....zati en çok 15-20 kişi yeterli olur performans ekip içinde herkezin özel hayatı var vakit ayırması bazen güç olmakta erkan bu konuda en şanslı çok ferdi çalışma yapabilir...
gezi organizasyonuna açtığım ağır etaplara davetlileri davet ediyorum herkeze açık tur gördüğünüz gibi olmuyor şile 200 ve tavşanlı etapları kış aylarından çalışması olanlar içindir kışın durmayan yazın yolları yer aksi takdirde serilir kalır..böyle hobisi olanlar yok face e baktığımda bi şey göremiyorum yüzde 80 i yemek diyor başka bi şey demiyor,biliyorsunuz biz ekip olarak pek fazla mangal turlarında bulunmadık ama benim eşlik ettiğim mangal turları oldu ve düzenledğim mangal turları oldu ama bunu sürekli kılmak ne kadar doğru,meseleye bakış tarzımız spor yapmak ve sağlıklı kalmak doğru beslenmek hamdolsun bende hiç bi arıza yok çek -updan geçtim ultrasona girdim böbrekler sapa sağlam prostat sıfır,midede yanma yok bağırsaklarda sorun yok karaciğerde -akçiğerde sorun yok kalpte sorun yok ,doğru beslenme bütün işin sırrı ayda 60 yumurta götürüyorum her sabah 2 tane ağır tur öncesi 6 adet yumurta ,kıyma dana yemeklerde her zaman demirbaş,pilav aşırı değil ,şeker azaltıldı tuz keza öyle unlu mamuller çok az ,bu arada halk ekmekte satılan altın çörek içine kaymak sürmek çok yararlı itimattan alış veriş tereyağın hasosu orda ve kaymağında aşırı yoğurt yok ,süt aşırı yok çukulata aşırı yok sucuk aşırı yok hiç yanından geçmediğim salam sosis ve pastırmadır ...kışın hakiki pekmez ve helva ama katkısız olacak içinde sitrik asit bulunduran hiç bir yiyeceği ağzıma koymadım ,tüm marketlerde bakarsanız doğal bi tane sıkılmış portakal suyu yoktur meyvelerin artık seralarda yetiştirilmesi ve aynı şeklde sebzelerin ne kadar doğru topraktan gelen her şey sıhhatlidir yeterki toprağınızı korumasını bilin ..seller sonucunda toprak üzerindeki verimli olan yüzeyler denize kayınca esas felaket orda başlar erozyon evet bunlar neden önemli bizim için bu sporu yapıyorsak doğal besleneceğiz yalnış market kültürü bize terstir..

kesin tarihler...................

24 haziran garipçe buluşma yeri üsküdar saat 08.30 motor iskele....
1 temmuz -şile 200 dudullu-saat 07.00 çıkış
15 temmuz tavşanlı...............bostancı adalar iskele önü saat 06.30

bahtiyar ,erkan bu anadolu yakadan performanscı yok anlaşılan bizlen başlayan gerisini getiremiyor antremana gelen bi daha gelemiyor....gelen arkadaşların teknik bilgilerinin yetersiz olduğunu gözlemledik ,genç dostumuzun gücünü kontrol etmede zorluklarını irdeledik, baştan asılanların nasıl dönüşte dağıldığını gördükte gördük...burda teknik bilgileri sıraladık sahada nasıl bi disiplin gerektiğini burda yazdık çizdik ve sahada uyguladık partnerli çalışmanın ne kadar önemli olduğunu gene söyledikte söyledik 2 gün çalışma yaptım eski bisiklet takımından olan dostumla yalnız altındaki bisiklet 15 kilo bi adet pejo yol bisikleti ve dostum 90 kilo olmasına rağmen dönüşte 41 km hıza çıktı ilk gün tutuktu 2 inci gün daha iyi idi 2 inci gün antremanında önden tempo verdim dostlara 26 km yi korudum ilk 9 km de bostancı -kartal arası..26-sonra 28 oldu , kartala ulaştı dostlar ,ama diğer arkadaşın bisikleti 26 jant ve kalın dişli olunca üstelik 16 kilo bisiklet ve yoruldu dostum tabi,..dönüş aynı yol 9 km öne eski bisiklet takımından dostumu koydum ,km 33 km idi sonra 41 e çıktı ama uzun zaman götüremedi rüzgar tam sağdan dövüyordu çok şiddetli idi...evet atağa geçtim 33- 38 km aralığını koruyarak 9 km yi 20 dakikakada aldım rüzgara rağmen kısa mesafe yüksek tempolar faydalıdır yalnız rüzgar 50 km olunca bu durumdan etkilendik..dostum 15 dakika sonra geldi kilosuna rağmen ve ağır tank bisikletine , tabi bu ağır bisiklet ile uzun mesafede dağılınır hele hele güçte dayanıklılık durumu ise oldukça zor 3 saat sele üstünde topçular suadiye köyü arasında durmadan bastım ama dümdüz yol idi ve o gün biliyorsun gene rüzgar şiddetli idi partnersiz asla olmaz tek olursan iş zorlaşır bu aralar rüzgarlar çok şiddetli temmuza inşallah biraz düşer bu rüzgar...evet rüzgarın pek fazla olmadığı 3 haziran dudulludan -göçbeyli köyüne gidiş 58 km tutmakta erkanın km sine göre hesaplamıştık , 6-7-10-19 rampaları hesaba katarsak km değişir.2 saat 13 dakikada olayı bitirdim biliyorsun saat tam 09.28 de göçbeyli köyünün dışındaki markete ulaştım murat dost 6 dakika önce vardı erkanda kesin varacaktı lastik patlaması teknik arıza .....bu arada herkezin aslında 100 km sonra protein barları denemesi lazım 6.5 lira bi tanesi...enerji barı o gün işe yaradı göçbeyli finalinde ve 20 dakika sonra su içince etki devam etti esas olayı protein açısından haşlanmış kıyma verdi kana karışması 1 saat etteki proteinin.......yanıma haşlanmış bi adet patates alacağım şilede ,ve haşlanmış kıyma artı bi adet enerji bar.....

selam ekip...
dün 168 km yaptım ..bostancı-eskihisar-topçular -kullar cami..dönüş aynı toplam 168 km oldu...artık topçular olayı bitti bisiklete 3.5 lira alıyorlar toplam 7 lira 7 lirada ücret 14 lira kara listeye alındı topçular bundan sonra zor etap olarak yapılacak yer kartepe tuzla üzerinden kurtköy pendik sapağı molla fenari ve izmite varış ordan maşukiye ve kartepe otel ve suadiyeye iniş sapanca istikametten direk izmite ve ordan dil ovası ve gebze devamla erenköy carrefour bana 273 km yazar bahtiyar senle erkana 283 km yazarda dönüş kötü olmakta trafik gürültüsü dün kafamı yedi o gebze bostancı harbiden çekilmez başka alternatif ise çok ağır olmakta izmite devam ordan çene dağına tırmanış ve molla fenariden aynı yoldan dönmekte iş zor olmakta senede bi kez yapacağımız şu kartepe olayı artık rafa kalkabilir ...bunun yerine molla fenariye gider ve döneriz yeni 4 üncü etap bu olur oralar oldukça sakin...

etaplar

1- bıçkıdere
2- şile
3- polinez kısa -uzun
4- mollafenari..

kudret abi bundan sonra anteraman yerimiz bıçkıdere olsun her pazar bıçkıdere yapalım
pazar günleri boşlamayalım

@Erkan Közen

valla işin doğrusu şu erkan ..bu ct resmen yoruldum 168 km de ama bıçkıdere de yorulmadım km olarak 160 a denk bıçkıdere ama nedeni şu gürültüsüz yerlerde trafiğin olmadığı yerlerde sürüyoruz işte fark burada gürültü resmen konsantremi bozuyor bundan sonra etaplar artık yukardaki gibi olacak....sessiz sakin yerler daha var aslında darlık baraj tarafı oralara tam ring düşünüyorum etabı çıkaracağım ....çerez antreman yerleri ,polinezin uzunu çerez oluyor kısası zati çerez oluyor kavacıktan çık aynı yerden dön en baba tur şile oluyor 180 e denk ikinci baba tur bıçkıdere oluyor bu molla fenari 100 km lik çerez antreman..

aşağıda bi zamanlar beraber olduğum gerçekten sıkı basan dostların isimleri var ....

1- ali emre akcan
2- çağatay çimşit
3- volkan akboga...

evet volki dost 12 ağustostan sonra almanyadan geliyor tavşanlı artık yok bisiklete para alan hatlar ile işim olmaz artık...volki buraya uğrar onunla pedallama şerefine nail olacağım .....artık şile olur yapılacak başka bi durum olmaz
19 ağustos pazara geliyor ...................

anadolu performans
tüzük.....
bizler forma yaptırarak tek tip olmayız isimlerimiz ile varız....bizler falanca bisiklet grubuda değiliz hiç bir gruba mensub değiliz sadece anadolu yakada faliyet gösteren performans yapan bi ekibiz bisiklet sporuna inanmış kişileriz....başkaların anlayışlarınada saygılıyız ama tarzımız bellidir ...bizler yarışlara sıcak bakmayız kişilerin birbirleri ile yarışına karşıyız yarışlar rekabeti getirir rekabet ise kişilerin birbirine yabancılaşmasını beraberinde getirir gerçi pro takımların avrupada olması güzel bi tablo gibi gözüksede herkez ama herkez isterse bağımsız olarak pro takımlarını oluşturabilir ...spora ,bisiklet sporuna para karıştırılması ne kadar etik bunu sorgulamak durumundayız bisiklet sporu halka mal olmalıdır..
anadolu performans özgür bireylerden oluşmuştur burda hiç kimse birbiri ile yarışmaz kendisi ile yarışır kendisini geliştirir...düşüncelerimiz çok radikal gelebilir açıkça sporun her çeşidine para karıştırılmasını tasvip etmiyoruz spor halka mal olacak bu işi para için yapmayacağız .....spor tüm halkın malıdır...............spor sektöründen paralar kazananların etik olmadığını düşünüyoruz...yalnız bisiklet firmaları için durum aynı değildir bisiklet firmalarının herkeze bedava bisiklet vermesi düşünülemez bizler sadece bisiklet yarışlarına paranın karıştırılmasına ve yarışların organize edilmesine sıcak bakmıyoruz bisiklet üzerinden rekabet kişiler arasında yapılamaz bisiklet yarışları rekabete dayandırılamaz bu düşünceler bizi bağlar evet bisiklet sporu halka mal olmuştur ve kişiler kendileri için yarışarak kendilerini geliştirmeleri esastır anadolu performans bu düşüncelerin bayraktarlığını yapacaktır

anadolu performans......
tüzük......
biz kimiz......biz alaylıyız biz mektepli değiliz..
biz bi araya gelmiş gönüllü pedal emekçileriz....bizim derdimiz şan ,şöhret ödül ,yok takım kurmak ,falanca profesyonel lisans almak değildir biz çalışırız biz idealistiz adımız sadece anadolu performanstır, grup adımıza yazılmış formalarımız yoktur ...biz farklı düşünürüz biz yarışlara sıcak bakmayız biz bisiklet yarışlarının paraya dökülmesinede karşıyız isterse bu dünya genelinde olsun spor halka mal olmuştur herkez spor yapacak ...bu sporu yaparken eksik bilgilerimiz var idi ama hataları sahada yaparak öğrendik yalnış besleniyor idik bu konuda bizi aydınlatan doçent doktor ahmet aydın değerli dostumuza teşekkürlerimi iletirim ..evet öğreneceğiz nasıl besleneceğimizi..sürat yaptığımız için ekipte herkez kask kullanmaktadır ....antreman anlayışımız, herkez sorumlulukları ile başbaşadır tura başlamadan bir saat öncesinden kahvaltı yaparız biz asla tur esnasında kahvaltı yapmayız ara öğün alırız ama bunlar lokantaya gidip sucuk et yemek değildir...enerji barları bende tek adeti faydalı olmuştur protein barları mevcuttur .........az miktar haşlanmış kıyma faydalıdır, bi adet haşlanmış patates...kızılayın maden suyu ve muz ,kuru üzüm az miktarda aşırı şeker içeren mamüller ağır turlarda adamı keser ....hafta içinden protein yükleniriz ..doğru beslendiğimiz içinde asla ekip antreman sırasında yıkılmamıştır ne bahtiyar ne erkan ne de ogün ....asla yıkılmadılar ogün yanında hep kuru kayısı kuru incir taşır fıstık, fındıkta ve bademde faydalıdır ......
amaç doğru beslenme idi ve biz bunu hep başardık erken yattık erken kalktık aşırı bira içerek midemizi şişirmedik bizim ne alkolle ne de sigara ile işimiz olur bu ekip ne sigara içer ne de alkol alır ....
evet bizler gönüllüyüz sağlımız için ...adam gibi yaşarız adam gibi sürat yaparız biz buyuz.....
anadolu performans......

saygılarımla
anadolu performans
kurucusu..
kudret kurtcebe
namı diğer çavuş............

bu sabah ki kaza benim için hiç iyi olmadı basamaklardan aşağı düştüm ayağım kaydı yerler arap sabunu ile yıkanmış idi..evet kıkırdak zedelenmesi var ve ayak davul gibi köprücük kemiğinde küçük çatlak sağ el ve sağ ayak iptal sol elle tuşlara tek tek basıyorum zor oluyor....10 gün sonra durum belli olacak bahtiyar ve erkan olayı devam ettirin artık bayrak sizde

Geçmiş olsun abi. İnşallah sağlığına en kısa zamanda kavuşursun.

Geçmiş olsun Kudret abi,bir an evvel iyileşmen dileğiyle.

Geçmiş olsun Kudret abi, üzüldüm umarım kısa zamanda iyileşirsin.

tüm dostlara teşekkür ederim ama iş ciddi bu çatlak biraz sakıncalı bakalım 10 gün sonra kemik tedavisinde ne olacak sağ ayak iner sanırım ama köprücük kemiğindeki çatlak küçükde olsa canımı sıkıyor bilmiyorum defteri kapatıp bisikleti satıp olayı artık kapatmak gibi düşünceler beni sarıyor....

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri