Scudo Sports

Anadolu performans hazırlık antrenman

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/406497_330415200324394_100000677512973_1076834_491051392_n.jpg

adamlar nerde gidiyor sayko yollar ile zemin toprak,taş, bu sayko cross olayı oldukça masraflı,zor zeminlere gire gire kompenantlar eskir dünya para ,yuro uçtu,,,

Scudo
abi ceyize mi koyacaz ya eskisin :D her turlu ihtiyacima cevap versin yeter, yolsa yol , topraksa toprak , tursa tur hepsine yetsin yeter ki. gerci benim su an ki bisikletim hepsine yetiyor ama genede gonul istiyor biraz daha performans alabilecegim bisi olsun diye.

@yilmaz kaynak

performans paraya bakıyor ,,,,şimdi benim derdim fren sistemini somunluya çevirmek bunu başardığım an yaşadık gitti ,,yalnız kadro hidrolik fren sistemine göre bu işin altından nasıl çıkacağız bakalım,,,,,

abi pazar günü hava süperdi ben sonunda şifayı kaptım grip oldum cuma cumartesi dinlendim pazar bu hava kaçmaz dedim 15 20 km yaptım

@bahtiyar közen

bu yalancı bi güneş eve gelince hapşurduk ama nezle olmadık çiğ çiğ yedim sarımsağı ,,,,,,bahtiyar çarşambadan itibaren kar geliyor yalancı bahar bitiyor,,,

(link)

trigon türkiyede bu bisiklet yok,,,,,

http://i00.i.aliimg.com/photo/v0/113469612/Trigon_cyclocross_bike_model_XQC01.jpg

her yola uygun toprak stabilize asfalt son durak bu,,,,,

http://4.bp.blogspot.com/-MZfDI29zLL0/TrCRNNGzaEI/AAAAAAAAAPs/1Rput9hcNYU/s1600/220.JPG

güzel bisiklette yarış bisikleti insanı yoruyor ben mtb dan vaz geçmem
abi bizde kartopu oynarız

@bahtiyar közen

şu bi gerçekki 28 jant kullandım polinez rampalarında zorlanıyordum bu 26 ile iş daha kolay ama bu da düz yolda ve inişte para etmiyor 28 inişte süratlidir ve düz yolda süratlidir teker çapından dolayı,,,evet ne yapalım gülü seven dikenine katlanır benim bisiklet tam bir deneme tahtasına döndü evet bu karbonu değiştirdik, mtb karbon çatal iyi oldu gereksiz amortisör gitti bu mtb çatal stabilizede beni yormadı,,,evet bu gün balata takdım yeni,,,,,,bu işide öğrendik ,,,bahtiyar korkarım bu sezon anadolu yakadan bıçkıdere etabına gelen olmayacak valla sen ben erkan üç kişi bu işi yaparız bize fazla adam lazım değil zati,,,,dudulluda buluşarak hem polinez hem bıçkıdere etaplarına devam deyip çalışırız,,,,

Geçmiş olsun Bahtiyar Abi. Bu havalara kanmamak gerekiyor. O gün 31 Ocak'ta bitirdiğim ilk ilerleme raporu ve kötü geçen havalar sonrasında ilk sportif faaliyetimi yaptım. Allahtan eldiven ve altıma 2 eşofman giymiştim de üşümedim. Dün, ilk ilerleme raporunu tez jürimdeki hocalarıma onaylatıp enstitüye teslim ettim. Artık bundan sonra daha sık spor yapacağım. Elbette haftada 2 günü tez danışmanımla görüşmeye ve literatür araştırmasına ayırmak kaydıyla.

• Beğen
Tepkiler: bahtiyar közen
cen arkadaş sagol şu yaz gelsede turlara devam etsek arkadaşları da özledik be enson aralıkta tur yaptık bana eve dönmem 8 saate patladı yaza şurda nekaldı

kudret abi evet yarış bisikletleri çok süratli bende olsa uçarım benim bisiklette süper

@bahtiyar közen

bahtiyar, yazı bekleme yaparsak yandık biteriz ben şahsen,12 şubat-19 şubat -26 şubatta harekete geçeceğim ,bu pazar zemin kuru olursa çamlıcada rampalarda olacağım ,

abi kuru hava olursa antıramana devam durmak yok,bende sahil turu yaparım

ağır tur etapları,,,,,,

anadolu yaka,,,,

1- bıçkıdere 130 km -rampalar ile 160 km ye eşdeğer ,,,gidiş farklı - dönüş farklı,
2- şile--- 200 km dir
bostancı- şile benzinci-eski şile yolu- ulupelitin ulu rampaları ,gidiş farklı dönüş farklı,,,,

istanbul dışı,
3- kartepe otel 188 km ,,,bostancı-kartepe otel- gölcük -topçular gebze-
tam ring-
4- tavşanlı-boyalıca yolu-bostancı çıkış -44 km sonra eskihisar-feribot topçular,tavşanlı rampaları,boyalıca çıkış topçular- gebze-100 artı km

istanbula kar geldi kudret abi yine hafta sonu evde kaldık

Kudret bey selamlar,

sanırım istanbul/maltepe de ikamet ediyorsunuz eğer öyleyse bende. sizlerden bundan sonraki aktivitelerinizden beni haberdar ederseniz severek katılacağımı bildiririm. yeni üyeyim ve aktif bir gruba katılmak için biraz yardıma ihtiyacım var. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

ismim: oguzhan, mail adresim : oguzhanmollaahmetoglu@hotmail.com

@CAVOGUZHAN

malesef tüccarbaşı-erenköydeyim minibüs yolu,,,,bu topikten bizi takip edin ekibin yeniden toparlanması için polinez ve garipçe turları yapılacak şubat ayı soğuk ve yağışlı geçeceğinden 50 km üzeri etaplar mart ayı ile başlayacak tabi mart ayında havaya endeksliyiz ben face de değilim ,,tek yer burasıdır özel mesajınızı aldım antreman anlayışında çalışma yaparız ,,,hiç kondüsyonu olmayan arkadaşlar için özel antremanlar yaptık ve de yapmaya devam edeceğiz ,bu antremanlar 100 km yi aşmaz önce 50-70 km de çalışmalar yapılır süratli bisiklet kullanmak trafik içinde yetenek istemektedir gerçi trafikten mümkün olduğu kadar uzak kalmaya çalışıyoruz ,,,,

Kudret Bey

mesajınız için çok teşekkür ederim. burdan takipçiniz olucam, ve ilk fırsatta da gruba katılıp sizlerle tanışmak isterim. buarada en yakın tarih olarak aklınızda planladığınız bir gezi var mı ?
buarada çok konusu değil belki ama şuan gündemimde bir konu olduğu için sizlere sormak istedim. bisikletimi upgrade eticem bu hafta inş aşağıdaki iki bisiklet arasında gel-git yaşıyorum. fiyatları arasında sadece 100 tl felan var. eğer yardımcı olursanız çok sevinirim ama bu tip konulardan ve sorulardan başınız çoktan şişmişse de anlayışla karşılarım . şimdiden çok teşekkürler

SEDONA 751 , WHISTLE MIWOK 1161 D

@CAVOGUZHAN

valla bisiklet bisiklettir ben geroni almıştım çok düşük fiata o geroni ile 100 km lik etaplara gittim 15 kilo idi ,,,100 lira fark olması biraz daha iyi kompenant olması bütçenize göre bisiklet alırsanız çok kullandığınız vakit eskiyen kompenantları değiştirirken fazla parada vermezsiniz önemli olan bisiklet alırken bütçeye göre bisiklet almak ,ilerde malzeme değiştirirken sıkıntı yaşamamak parçalar çok pahalı ,
sedona doğru karar,,,,,,salcanoda atak yaptı ,salcano aldım 6 yıl önce ayna kol lx takdım ,ruble xt yaptım 28 şehir bisikleti idi, herkez değmez bu salcanoya dedi ama şimdi bakıyorumda bu lafı edenler şimdi konuşmuyor niye, acaip atak yaptı salcano,,,,

bu pazar yerler kuru olursa bostancıda -adalar iskele önü-saat 10.00 da buluşarak ilk 50 km lik etapta bi çalışma olabilir başıbüyük rampaları ve kayış dağı ve kartal dönüş sahilden olur ,,,

https://www.bisikletforum.com/images/icons/icon1.png

performans anadolu nelere önem verir,,,,,,,

1- önce dostluğa
2- sonra partnerlerin antremanlarını aksatmamasına,,
3- ekip çalışmasına ,bu çalışmalarda sistemi oturtmaya ,,,sistem rüzgara karşı partnerli sürüş tekniklerini bilme rüzgar önden esiyorsa partnerin 30 cm arkasında süratli tempo ile takip etmek ,,,,partnerini çok iyi tanımak,partnerinin hatasını önceden hissetmek ,bunlar anca sahada sürekli aynı partner ile , çalışma ile olur,,,,
sağ ve soldan esen rüzgara karşı değişmeli ikili yan yana sürüş şekli bunlar önemlidir uzun yollarda ,,
4- çalışmak ,,beslenmeye önem göstermek erken yatmak erken kalkmak,,,
5- en tecrübesiz arkadaşlarımızı düşünerek antreman günü onu beklemek asla arkada bırakmamak bu durum yüksek basan arkadaşlarım için zor da olsa sadece gruba yeni dostlar kazandırmak için önemlidir ,,,yalnız kısa zamanda insanlar gelişme gösterir,,,ve eski durumundan çok farklı pozisyona gelir bunları sahada bir çok kereler gördüm,,,
6- genelde spd şarttır spd bize yüzde 30 kar kazandırır ,,,,
7- bize katılan son derece düşük tempolu arkadaşlar olmuştur ama çok az kişi başarısız olmuştur ,,,,
8- 2009 dan beri bu tarzda faliyet gösterdim çok arkadaş canavar oldu ama çok arkadaşta bıraktı önemli olan bırakmamak idi,,,,
9- bir misyon edinmek ise o bende uzun mesafeleri kısa zamanda almak olarak konuçlanmıştır ,,bu tarzı severim bu tarz hoşuma gitmektedir,,
10- bisiklete biniş şekli anadolu performansta yüksek tempo esasıdır,,,,,bu esasın hakkını vermektir uzun yollarda pişmek en önemli unsurdur,,,,,,
11-sabahları ağır tura çıkmadan bir saat öncesinden yemek yenmeli bu yemek protein ağırlıklı olmalı ağır turlara soyunacak olanların akıl hocası beslenme açısından ahmet aydın doktorumuzdur ve taş devri diyeti kitabıdır,,yalnış beslenen serilir,,,fakar kırmızı etin gerek kasaplarda ve gerekse marketlerdeki fiatını görünce performans olayının maliyetli olduğuda aşikardır dana eti yenecek ,,kırmızı et şart,,,,,,power gel bar enerji barları bunlar olmaz ise ağır tur esnasında klasik beslenme metodları ama ne kadar yeterli olur bünyeye göre durum değişmekte ,açıkça bende yeterli olmamaktadır ,,evet yorgun vücuda 100 km in üstüne power gel bar bende anında etkisini göstermiş anında kana karışmış ve 100 km in yorgunluğu dizlerimdem sıfırlanmıştır tanesi 8 kağıt,,,mola esnasında dana şiş yiyerek bir buçuk saat sonra tempoya geçmişimdir ama bir buçuk saat bekleme olmuştur bu da performans sırasında zaman kaybıdır et çabuk kana karışmaz çabuk kana karışan proteinler öncelikli olmalı ,,,,bunlar genelde proların kullandığı enerji barlarıdır ekonomik sebeplerden ötürü ağır tur esnasında kuru üzüm ,kuru kayısı ,kuru incir ,muz ,maden suyu takviye ve fındık ,tuzlu bisküvi son çarelerdir,,,ama bünyeye göre ne kadar etkisi vardır tartışılır tabi,,,
12- genelde antremanlarda sırt çanta kullanmıyoruz çünki sırt çanta gereksiz ağırlık yapmaktadır bunun yerine bel çanta ufak olması makbuldur ,yazın bisiklet forma arkasına konabilir malzemeler genelde enerji barları olmakta ,,,,

ayrıca ,,,

anadolu performans daha öncede dediğim gibi temposu düşük olan arkadaşlar için antremanlar yapacaktır anadolu performans kişisel gelişimi ön plan tutmamaktadır her zaman en iyi performans sahibine ise asla tabi olunmayacaktır,,,önemli olan esas kadronun yapacağı antreman tarihleri dışında düşük tempolu arkadaşlar için antremanlar garipçe ve polinezde yapılacaktır burda kemik kadrodan yani yüksek basan arkadaşlar gelirse ki gelebilirler onlar düşük tempolulara uymak durumunda kalacaklardır programlar belirlenirken düşük tempolular için polinez ve garipçe etapları düşünülmektedir,,,,,
bir takım anlaşmazlıkları sahada halletmek için, her şeyi baştan kuralını koyarak hareket etmekte fayda vardır,,,,,

@Kudret Kurtcebe

Kudret Bey ,
tekrar teşekkürler mesajınız için, sanırım pazar günü ki aktivitenin kesinlik kazanıp kazanmayacağına dair 1-2 gün önceden bizleri bilgilenirirsiniz değil mi ?
buarada bisiklet seçimine dair vermiş olduğunuz tavsiyeler için de çok teşekkür ederim.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri