Scudo Sports

Amatör performans grupları

@Özcan.
Neden daha çok bekar bireylere uygun? Evli bayan arkadaşlar Altın günü , şu bu günü altında birçok aktivite yapıyor. Eşleri neden bir performans grubuna katılamasın ki? Önemli olan istek ve azim. Birşeyi yapmamak için bahane üretmek çok kolaydır, en basiti bekar değilim demek.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Scudo
@mehmetsunu
Kastettiğim performans bisikletçiliğidir, gecesini gündüzünü spora antrenmana ayırmaktır, yanlış anlamalara mahal vermeyelim :eek:

@Özcan.

Gecesini gündüzünü spora ayıran, profesyonel değilse, delidir.

"Amatör performans bisikletçisi" olmak için haftada 10-15 saat antrenman yeterli. Haftalık turlara veya 200+ kilometrelik yarışlara katılmıyorsanız, prolar gibi haftada 30-40 saat antrenman yapmaya çok da ihtiyacınız yok. Ama benim yaptığım gibi Cumartesi ve Pazar 4'er saatlik goygoy turu + haftada bir gün keyfekeder sürüş ile elbette olmaz. Antrenmanınızın her dakikası doğru planlanmalı ve uygulanmalı, beslenme ve dinlenmeye de çok dikkat edilmeli.

@Serkan Mıstınoğlu
Serkan bey egom çok yüksek trakya kulübü bize katılsıno_O

• Beğen
Tepkiler: BarkinD
bir de bu gruplarda ego ve testosteron yüksek galiba belkide bu yüzden uzun ömürlü olmuyorlar zannımca

Galiba bizde daha çok omuz omuza yada göğüs göğüse mucadele alışkanlığı var.

30 kişilik bir ekibimiz var. Amacımız ilk önce aile olmak. Sonra birlikte sürüp birlikte bir şeyleri başarabilmeye çalışmak. Herkesin bahsettiği üzere yüksek egolu insanlar, ortam dağıtmak isteyen, çıkarcı, amaçsız insanlar nedeni ile grubumuza kişi alımı sadece referans ve belirli bir süre tanıdıktan sonra alıyoruz. Biz egolu değiliz dışarıdan öyle gözüküyor olabiliriz ama değiliz. Seçiciyiz çünkü bu ortamımızın bozulmamasını istiyoruz. Performans grubu muyuz derseniz Çeşme'de uzun parkurda ilk yüzde kısa parkurda elli de kendi kategorilerinde çok çok daha iyi durumda olan arkadaşlarımız var. Herkes yarışı bitirdi. Gelişiyoruz geçen seneye oranla çok daha iyiyiz. Bence olay biraz sevgi biraz saygı biraz birliktelik takım ruhu gerektiriyor. Yüksek ego bu sporla bağlantılı değil maalesef. Şehrimizde DESK, Elite Cycling, Flamme Rouge, Symrna Train gibi önemli performans grupları da ayrıca varıdır.

Edit : KSK yazdığına bakmayın klüple hiç bir alakamız yok. Velo yani bisiklet Koşu Spor Klübü şeklinde açılımımız. (Koşuyoruz da :D)

WhatsApp Image 2018-11-07 at 10.58.05.jpeg

5.30 son zamanlarda çok kalabalık, daha az kişi olalım ama 50 ortalama hedefleyelim diyen performans tutkunları da @erkanbolukbasi nın dediği gibi Team Moon ile sürmeli kesinlikle :cool:

Ama şuan bildiğim en hızlı iki pleaton , Pelatonist ve Hi Ride
Bizim sürüşler TTT şeklinde ama onlar bu ikili düzende çok daha yüksek hızlarda başarıyorlar. :acpsnr::):):):):)

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
@ahmetyavuz

Mutlu ercevik 'in takımı tekirdağ takımı sana yakın,,

45381078_1091085544392072_5313104394621812736_o.jpg

Ertuğrul dağcı acaip,,,,,,
(link)

@Serkan Mıstınoğlu

50 ortalama yapan gran fondoda kürsü görür serkan tabi 47 km 'de ne olacak ona bakacağız, bu ülkede gran fondoda 47 km 'de 50 ortalama ile yarışı tamamlamis kim var ben bilmiyorum
2016 'dan beri gran fondolari biliyorsun takip ediyorum ve konu açıyorum,
50 ortalama ile 47 km 'yi bitireni görmedim desem doğru olur ,ha bak ne var dışardan pro biri gelirse yapar,
Gran fondo yoğun olarak 2019 'da zamana karşı yarışları bence başlatmalı,örnek 40 km zamana karşı [ duzde ]
ve hatta 2 km çok sert eğim yarışı zamana karşı olacak,
Aynen 60 mastırda eğimde varım,ha küçük bebek eğimi yarışı örnek ama orda kısa mola serbest olması lazım ,diğer bebek eğimi non stop için uygun,valla küçük bebek olmasa bile diğer bebek yarışı kesin yapılmalı

Bebek yarısında tek tek sporcular yarışacak,kategoriler,
19-34,35/39,40/44,45/49,50/54,55/59,60/64,65/ artı

Bu organizasyonu yapsa yapsa Veloturk yapar,

@ahmetyavuz

Şaka yapıyorsun galba ahmet,mutlu ercevik hoca ile tanışman lazım,antrenör kendisi
Çeşmede üçüncü oldu,kürsüde aynen gokan uzuntas gibi kürsü delisi yani,kategorisinde kürsüyü es geçmedi

@Serkan Mıstınoğlu

Serkan artık 2019 'a iddalı girip idmanlara başlayarak ,kendi kategorinde olanların ilk 10 kişinin ortalamasına bakarak kendini tahlil etmen lazım,artık seni gran fondolarda görelim

179050 dosyayı görüntüle

Serkan bu gün seledeydim,ve serdar ali akgiray ile yarış muhabbetleri yaptık 60 mastırın sıkı bisikletcisi geçen sene çeşme üçüncüsü

23172837_10155556674142631_29262234297197185_n-jpg.149111

Çeşme 2017,birinci fatih altan ikinci enis korkmaz üçüncü serdar dostum,,,

@Kudret Kurtcebe Strava’da 360 kmlik solo sürüşü 36 ortalama ile bitirip, kısa bir süre sonra katıldığı bir yarışta 80 km’yi 34 ortalamayla (pelotonla hem de) bitiren birini gördü bu gözler Kudret abi :) Strava performans konusunda güvenilir bir kaynak değil, ikna olmak isteyen Greipel’in antrenman ortalamalarına baksın :D Strava sadece kendimizi iyi hissetmemizi sağlıyor, bir nevi pisikletçinin sosyal medyası bu Strava denen meret :cool: İyi sarıyor ama. İnsanın sırf Strava için pisiklet süresi geliyor bazen :eek:

@Serkan Mıstınoğlu dediğin gibi strava garmin yalan abicim. Rüzgar kamyon otobüs tek yön sırtı dönük gibi ihtimaller var. En kral pro bile peletonla 100k da 45 50 ortalama anca görüyor. 10 kişilik bir grupla ancak kamyon motor otobüs rügara sırtı dönük tek yön olur o iş. Kalp ve wat değerleri kopuk olsa da o oranlarda boşa bile çevirmek kalbi o seviyelere çıkarar. Ayrıca 60km hız için 250w az bir değer 15 kilo isen o ayrı en az 60km hız için 500w basman lazım sürekli. Biz de çok gördük dediklerinden o yüzden gerçek antremanda görmek lazım kopuk değerleri. :harika:

@Serkan Mıstınoğlu

Aynen dogruuuuuuuu ,bende starava yok,biliyorsun cep tasimam sevmem,zorla km sayacı takdim ,yalnız göz ucu ile bakıyorum km 30 görünce hoşuma gidiyor,sonra 35 gördüm allah dedim birde baktım edirnede ilk çıkışta 40 km gördüm,valla bulgarlar işi bozdu,1 ve 2 kapıldı,3 üncülük kürsü boş kaldı,60 mastırda 7 kişi idik,neyse açmayayim ağzımı sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş :harika::harika::harika::harika::suspus::kötü::islik::islik::islik::islik:

@sargonnas

Ayneeeen katiliyorum,ekip çalışarak gran fondoda iddalı olur kürsüye oynar,Pelotonistanbul gibi,,,valla 61 yaşındayım benim işim kürsü ,ha beni geçen olur ise eyvallah deriz,edirnede zati baştan yenilgiyi kabul ederek gittik,georgi bence eski milli ,jordan ile birlikte aynı kentte yaşıyorlar,birlikte idman yapıyorlardır bulgaristan bence bisiklet sporunda türkiyeden ileride biz eskiden iyi idik ,örnek erol küçükbakirci atakci balkan şampiyonu idi,feridun tezbasaran eğim canavarı idi,,,

@ippon

Uzun ömürlü olanı bende görmedim desem doğru olur,10 ocak 2009 senesinde foruma üye oldum,forumda sahil yol grupları vardı,ve henüz ülkemize gran fondo amatör yarışları gelmemişti,daha yeni yeni gran fondo geldi,2015'de başladı sağolsun veloturk,,

(link)

Amaç olmalı,amaç nedir ?yarışlara girmek derece almak ,kendini geliştirmek,önemli olan bir performans grubunun sürekliliği ama bu her zaman mümkün değil,sadece ferdi olarak bu iş misyon edilirse ne ala,
Yapana helal olsun ,bu işi hobi olarak asla bırakmayacak olanlara burdan helal olsun
Bu spor ,birazda emekli bekar işi gibi gözüksede isteyen boşluk bulur kendini geliştirir ,tabi sağlam kaynaklardan bilgi edinerek ,bakın bahadır gürel foruma uyedir ,onun eski konuları çok değerlidir,okunması gerekir,tabi bu sporu seçecekler için kimseye burda performans'ci olacaksın diyede zorlama yapılmaz,

@Serkan Mıstınoğlu dün akşam o kadar rüzgara rağmen AYPG gençleri ile sağlam bir sürüş oldu,bu arada benim iş çıkışı yorgunluk üzerine yaptığım 20 kmlik antrenman üzerine gelmesi ve sürüş öncesi salakça yüklendiğim hatalı yemek fantezisi kaynaklı olasılık verdiğim sebeplerden dolayı bir ara koptular benden,nabız bende 190 ları gördü,ve tempoyu yeri geldi aşağı çekip benim grubu yakalamamı sağladılar... arkadaşlar çok sağlamdı,aralarında bir yarış görmeyen bendim, üstelik yarışta kürsü gören dahi varken birde dünkü sürüşte hepsi yaş olarak benden 15 20 yaş küçük olmalarından sebep benden kopmalarıda gayet doğal oldu.. Bu arada 55 kmlik total sürüşün sonucu yüzde 50 si kafadan esen rüzgara rağmen 32 33 avg aralığında oldu .Sonuçta gerçekten güzel insanlar ve onlarla sürdükçe sayelerinde farkında olmadan kendimi onlardan biri olarak gördüm...ayrıca ego ve kasılma denen zavazingolar en küçüğünden en büyüğüne kimsede yok....

Geri