Scudo Sports

Almanya

@edipo aynısını ben de düşünüyorum. Ordan bisiklet alıp pedallayarak gelmeyi..

Scudo
@ali önder Hamburg da bazı haftasonları 2. El bisikleyçt pazarı oluyor ve çok uygun fiyata bisiklet bulmak mümkün. Fotoğrafta tarihler var.55CB344A-0B22-4300-BD1B-88A7B082DA16.jpegBD8EFFC1-AB70-47D7-9415-51578DF9E6C2.jpeg55CB344A-0B22-4300-BD1B-88A7B082DA16.jpegBD8EFFC1-AB70-47D7-9415-51578DF9E6C2.jpeg

@edipo
Edip Bey merhaba,
Sele altı çanta genel olarak yeni nesil tur akımı olan ve bikepacking de denen hafif çantalı sportif, yani yüksek hız ortalama hedeflenen ve çoğu zaman günü birlik ya da en fazla 2-3 turlarda işinizi görebilecek hacmi size veren çantalardır. Bunlar genelde kadro arası ve önde gidon çantası ile takım kullanırlar. Aerodinamik olarak hedef, rüzgara karşı en az direnci sağlamaktır. Mesajınızın başında belirttiğiniz gibi Almanya'dan Türkiye'ye gezerek gelmeyi hedefliyorsanız ön heybe çantalarla da olsa arkada sele altı çanta size yetmeyecektir. Asgari şartlarda yetebileceğini düşünsek bile ismini verdiğiniz bisikletlerle bu çantaları ya da benim paylaştığım resimdeki çantaları kullanmanız açısından pek bir hız ya da zorluk farkı olmayacaktır.
Yani bahsini ettiğiniz 3 bisikletten birini alırsanız, bence geniş geniş çantalar alıp rahat rahat ülkeler arası uzun tur yapabilirsiniz.

Çok çeşitli fiyatlarda, çok çeşitli marka aynı işi yapan bisiklet çantaları vardır. Pro ve Topeak çok kaliteli bisiklet aksesuar markalarıdır. Fakat ortlieb yalnızca bisiklet çantası üretmesi nedeniyle işin mühendislik kısmında bir adım daha önde oluşundan ötürü bir çok dünya turcusunun Vaude ile birlikte ilk tercihleri arasında yer almaktadır. Aralardaki fiyat farkları çok değillerse ben Ortlieb'i tavsiye ederim. Fakat sele altı çanta için konuşmuyorum çünkü sele altı çantası ile tur yapma fikrinden eminseniz bahsini ettiğiniz bisikletler yanlış tercih olacaktır. Bahsini ettiğiniz bisikletlerle tur yapma fikrinden eminseniz de sele altı çantası ile tur yapmak yanlış tercih olacaktır.
Arkada sele altı çantası ile sportif hafif yüklü tur yapacaksanız (yani bikepacking yapacaksanız) gravel ya da endurance tarzı alüminyum ya da karbon yol bisikletleri tercih etmeniz daha makul olacaktır.

Carraro World Tour bisiklet tam aksesuarlı bildiğim kadarıyla yerli üretim, alüminyum, v fren ve disk frene uyumlu kadrolu, deore ve üzeri donanım sahibi, ön göbeğindeki dinamo ile aydınlatma sistemi olan, dahili kilit sistemli, taşıma kapasitesi yüksek jantlara sahip, alman magura hidrolik v frenli, alman tubus bagajlı, bir turcunun bisiklette olmasını istediği her şeyi üzerinde bulunduran özelliklerine göre makul fiyatlı bir bisiklet.
Cromoly bisikletlerin kendilerine özgü bir esneklikleri var buna aslında çeliğin bisiklete verdiği sürüş zevki de diyebiliriz. Fakat genelde turcuların tercih etme sebeplerinin birisi de aylarca süren turlarda kadroda meydana gelmesi olası çatlama kırılma durumunda cromoly kadronun kaynakla tamir olabilmesidir. Bunun dışında alüminyum genel olarak daha hafiftir. Carraro World Tour'da benim eksik bulduğum alt boruda 3 matara kafesi montaj vidalarının olmamasıdır ve tercih etmeyeceğim kelebek gidondur. Bu sayfada paylaştığım resimde de görebileceğiniz gibi daha önce kelebek gidon kullanmış biri olarak, düz gidon bence uzun turda en iyisi. Belki ek barend denen boynuz takılabilir. Uzun tur için 2. seçenek de dropbar olabilir. Her ikisi de; kokpitte km saati, gps, telefon tutucu gibi cihazlara yer sorunu yaşamıyorsanız bence kelebek gidondan daha iyi.

Özetle Carraro sizi Almanyaya da götürür oradan da getirir.
Almanyadan Vsf ya da Koga alacaksanız ve ülkeler arası tur yapacaksanız da en azından ön - arka heybe, gidon çantası, almanızı öneririm.
Ortlieb için de bütçeniz uygunsa saydığınız markaların 1 tık önündedir diyebilirim gönül rahatlığıyla tavsiye ederim ama diğerleri de kesinlikle iş görür.
Sevgi ve Saygılar...

@eren konu Fakat çanta konusunda ülkemizin ünlü turcusu Gürkan Genç bile hacim ufaltmaya gidiyor. Yani hayatınızın geri kalanı yollarda geçmeyecekse benim aşağıdaki resimde yaptığımı yapmayın. Makul ebatta asgari ihtiyaçlarınız kadar bisikleti yükleyip biraz daha küçük modellerden alın derim.
Yukarda ifade ettiğinizi sele altı,kadro arası, ön gidon + ön heybe olarak düşünmüştüm. Ön ve arka heybe olarak öneriyorsunuz. Peki hacim ufaltmayı nsl düşünüyorsunuz? Arka heybeler yokuş çıkışlarında menfi etkilemiyor mu?
Tabii çadır, uyku tulumu gibi malzemeleri de yenilemek gerekecek sele altında! çadırım 1,300, tulumum 0,500 kg olmasına rağmen çok ufak parçalar değiller.
Benim planım, Avrupa seyahatinde muvaffak olursam Iran, Ermenistan, Gürcistan turu yapmak. Ama bir dünya gezgini olarak gitmeyi düşlediğim çok uzak diyarlar var ve yaşım bisikletle oralara varmaya müsait olmayabilir.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@ali önder
Hayir agabey 26 jant bu . Onlar daha yere yakindirlar. Hem ayro hem dayaniklidirlar

Edip Bey tekrar selam bayramınızı kutlarım.
Gezerek yapilacak Almanya Türkiye turu yaklaşık olarak 1 - 2 ay sürecektir. Çadır, uyku tulumu ve mat dışında yeteri kadar giysi, ayakkabı, kamp mutfağı ve tamir ekipmanı, deterjan, askı gibi billimum gerece ihtiyacınız olacaktır. Geniş çanta bu gereçlere daha rahat ulaşımınızı sağlar. Ben alıntı yaptığınız yazımın hemen üzerinde çantanın ihtiyaç olduğunda almasını anlatmaya çalışmıştım. Çünkü tavsiyede bulunduğum kişi şehir içinde de bu bisikleti kullanacağından hafta sonları 50km gibi yakın yerlere ulaşacağından ve sık olmamakla birlikte 10-15günlük turlara çıkabileceğinden bahsetmişti yani tur hedefleri sizinkiler kadar uzun değildiler. Son olarak belirttiği 10-15 günlük turlar dışında neredeyse çanta gerektirecek bir durum bile yok o yüzden ihtiyaç olduğunda tüketmelerini önerdim.

Üst düzey küçük hacimli ekipmanlarınız varsa ve bu paketleme noktasında pratik ve el çabukluğuna sahipseniz iseniz tercih ettiğiniz çantalar da tabiki biraz istiflemesi güç de olsa yeterli olacaktır.
Fakat minimum 1 - 2 ay sürecek bir tur için bahsini ettiğiniz bisikletlerle bu tür çantaların uyumsuz olacağını anlatmaya çalıştım. Sonraki mesajınızdan anladığım üzere muvaffak olursanız yıllar süren bisiklet maceranız olacak gibi bence ön ve arka almanızda fayda var.
Yokuşlarda eğer karşı rüzgar yoksa hacmin zorluğa önemli bir etkisi olmaz çünkü zaten yokuşlarda 15km üzeri hız yapılamadığı için kayda değer rüzgar direnci olmaz.
Yokuşlarda zorlayıcı olan ağırlıktır. Yine aynı mantıkla hafif ürünler seçerseniz heybe ya da sele altı çanta "yokuşlarda" çok farketmez.
Saygılarımla...

• Beğen
Tepkiler: ilker.prime
Eren Bey ben de size iyi bir bayram dilerim.
Detaylı yanıtlarınız için verdiğiniz zamana teşekkür ederim. Çanta meselesi kafama oturdu.
Koga' da ilgimi çeken modeller +2.250 euro. (çantalar hariç) biraz fiyatlı!
vsf 1,600 E'ya TX400'ü satıyor galiba. Carraro world tour 900-950 euro.
Almanya'daki arkadaşlarım 2.el Cannondale, Bulls, gibi Trekkingrad bisikleti alıp düzenleyebileceğimi söylüyorlar. Ama bu işlerde yeniyim ve ancak tecrübeli birisiyle yapabilirim.
Velhasıl bir karar verip yola çıkmak lazım. Bazen yol da cevapları verir ...
Aşağıda web sitem var. Varsa sizinkini de öğrenmek isterim. Barış ve sevgi sizlerle olsun
edip
(link)

• Beğen
Tepkiler: eren konu
Merhaba arkadaşlar. Biraz önce üye oldum foruma. Köln de yaşıyorum. 35 yaşındayım. Çok aktif olmasa da hafta 2 3 gün 20 30km bisiklet kullanıyorum. Herkese iyi forumlar dilerim.

@bymerthan

Yolunuz açık olsun, tekerinize taş değmesin.
Umarım daha uzun yollara çıkarsınız.
Birazdan bir Polonya yapasım var.
Git-gel 115 km..

@eren konu merhaba Eren bey. Sonunda Cube Travel Sport 2019 model bisiklet aldım. Bisiklet alüminyum kadro ve komple XT, düz maşa ve Lowrider takılabiliyor. İş durumumdan dolayı maalesef uzunca bir süre uzun soluklu turlara çıkma şansım yok. Bu nedenle Koga almaktan şimdilik vazgeçtim. Ama bir Rollhoff Worldtraveler ile uzun yolculuklara çıkmak şimdilik ertelemek zorunda kaldığım bir hayalim. Şimdiki bisikletimle maksimum on günlük bir seyahatte bana yetebilecek bir Ortlieb ön ve arka çanta modeli önerebilirseniz minnettar kalırım. Bisikletin arka çanta taşıyıcısı Standwell Bag Carrier Small ve taşıma kapasitesi 18 kg. Bunu Tubus Logo Classic ile değiştirmeye gerek var mı sizce? Lowrider olarak da Tubus Tara düşünüyorum, bu konudaki görüşünüz nedir acaba?
Saygılar, selamlar.

@JanLeo Soruyu Eren Bey'e sormuşsunuz ancak ben yine de kendi tecrübelerime dayanarak bir cevap vereyim :)

Eğer heybeler için Ortlieb alacak kadar bütçe ayırdıysanız onun yerine Vaude'nin Aqua serisini öneririm size. Hem Vaude hem de Ortlieb kullanan biri olarak, Vaude'nin hem kalite hem de kullanışlılık açısından önde olduğunu söyleyebilirim.

Tubus Tara oldukça kullanışlı ve bir o kadar da sağlam bir bagaj, düşünmeden alabilirsiniz. Tubus'un her ürünü için geçerli bu zaten. Arka bagaj olarak ben de Logo Classic kullanıyorum ama halihazırda bir bagajınız varken onun yerine yeni bir bagaj almaya lüzum var mı çok da emin olamadım. Anladığım kadarıyla Avrupa içinde turlar yapacaksınız. Yolda sorun çıksa bile medeniyetten çok uzakta olmayacaksınız, çözüm illa bulunur. Ben sizin yerinizde olsam elimdeki bagajı kullanırdım başlangıçta. Sonrasında deneyimlerinize göre karar verirsiniz zaten.

Bahsettiğim ekipmanları eklediğim fotoğraflarda, bisiklet üzerinde görebilirsiniz.

IMG_20190601_153129.jpgIMG_20190603_160954.jpg

@JanLeo
Merhaba bisikletiniz hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde bininiz.
Büyük ihtimalle değiştirmeye ihtiyaç hissetmezsiniz.
Çok hafif bir bisiklet tüm aksesuarlarıyla birlikte 13 kilogramın altında olması gayet ideal.
Arka bagajı öne de bagaj alacaksanız değiştirmenize gerek yok.
18kg'nin üzerinde taşısanız da 25kg'ye kadar bir sorun yaşatacağını zannetmem.
Ön bagaj alacaksanız tubusta çok fazla alternatifiniz yok yanlışlıkla tubus duo almayın sizin bisikletinize uyumlu değil.
Tubus ergo biraz daha ağır, avantajı ön çamurluk takılabiliyor olması.
Grand expedition front modeli ön tekerin üzerine ayrıca çadır yükleyebilmenizi sağlıyor ama yine çok ağır ve hantal.
Tubus logo classic doğru tercih olacaktır.
Benim size önerim şimdilik hiç bir aksesuar almaksızın bisikletin orijinal halinin tadını çıkarın 30-50km gibi kısa turlarla.
Şehir içinde fırsat yaratın bisikleti kullanmak için.
İlk uzun 3-5 günlük turunuz için back roller plus ve gidon çantası olarak ultimate 6 plus kullanabilirsiniz.(Ben bunları kullanıyorum)
Bu işi daha kapsamlı yapacağım derseniz gidon çantanızı değiştirmenize gerek yok fakat arka çantayı bike-packer plus yapabilirsiniz.(biraz daha kullanımı kolay, geniş hacimli, ağır ve daha pahalı)
Bu ilk turunuzda hacim sorunu yaşarsanız bir sonraki turunuzda Tubus Logo Classic ile birlikte Sport roller plus kullanabilirsiniz(Ben bunları kullanıyorum)
Yine bu işi daha kapsamlı yapacağınızı düşünüyorsanız Sport - Packer plus tercih edebilirsiniz.(biraz daha kullanımı kolay, geniş hacimli, ağır ve daha pahalı)
Bu şekilde 2. 3-5 günlük turunuzu yapınız.
Bu ikinci turunuzda yine hacim sorunu yaşarsanız. Aldığınız sete ek olarak rack pack 31litre alırsınız ve seti tamamlamış olursunuz.
Bundan sonra da hacim sorunu yaşamayacağınız giysi ve kamp ekipmanları kullanırsanız dünyayı bile dolaşabilirsiniz.
Ben beyaz seti tercih etmeme rağmen en çok chili rengini beğeniyorum Ortlieblerde.(chili ultimate 6 plus gidon çantası aldım rengi çok hoş)
Ne kadar paranız olursa olsun seti belirttiğim şekilde ihtiyaç duydukça aşama aşama almanızı öneririm.
Bisikletiniz çok iyi bir tercih inanın koga'nın yükleme kapasitesi ve kadro işçiliği dışında "hatrı sayılır" bir üstünlüğü yoktur.
Tekerinize taş değmesin keyifli pedallamalar.
Saygılarımla...

Bisikletiniz çok iyi bir tercih inanın koga'nın yükleme kapasitesi ve kadro işçiliği dışında "hatrı sayılır" bir üstünlüğü yoktur.
Tekerinize taş değmesin keyifli pedallamalar.
Saygılarımla...
Bu dediklerin yoksa ne kaldi geriye sevgili kardesim :D

• Beğen
Tepkiler: eren konu
Cok merak ediyorum, lutfen yanlis anlamayinda almanyadaki bisiklet dükkanlari canta hakkinda size bilgi veremiyormu yada hangisi iyi hangisi kötü diye öneride bulunamiyormu?

@BveP aydınlatıcı açıklamanız için çok teşekkürler. Saygılar, selamlar.

@Murat Cömez ben bisikleti internetten aldım, çantaları da internetten sipariş edecem. Ayrıca, ürünü kullanmış olan arkadaşların deneğimlerini daha değerli buluyorum. Mağazala çalışanlarının bilgi ve deneğimlerinin sınırlı olma olasılığı var.

• Beğen
Tepkiler: eren konu ve BveP
Merhaba arkadaşlar garmin almayı düşünüyorum almanyada arkadaşım var o alsa bana gönderirken gümrükte sıkıntı olur mu

Sevgili bisiklet dostlari, Bochum ve civarinda NRW'da bisiklet turlari yapiyoruz. Günlük 50-60 km. Bazen cadirli 3-4 günlük turlar . Buralarda yasayip iletisime gecmek isteyen olursa veya Türkiyeden gelip kuzey, orta veya güney Almanya'da pedallayacak olanlarla zamanimiz uydugu sürece beraber pedallamak isteriz👍
Merhaba arkadaşlar garmin almayı düşünüyorum almanyada arkadaşım var o alsa bana gönderirken gümrükte sıkıntı olur mu
Kargoyla göndermeyi tavsiye etmem ama arkadasin türkiyeye gelirken yaninda getirebilir

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Geri