@JanLeo
Merhaba bisikletiniz hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde bininiz.
Büyük ihtimalle değiştirmeye ihtiyaç hissetmezsiniz.
Çok hafif bir bisiklet tüm aksesuarlarıyla birlikte 13 kilogramın altında olması gayet ideal.
Arka bagajı öne de bagaj alacaksanız değiştirmenize gerek yok.
18kg'nin üzerinde taşısanız da 25kg'ye kadar bir sorun yaşatacağını zannetmem.
Ön bagaj alacaksanız tubusta çok fazla alternatifiniz yok yanlışlıkla tubus duo almayın sizin bisikletinize uyumlu değil.
Tubus ergo biraz daha ağır, avantajı ön çamurluk takılabiliyor olması.
Grand expedition front modeli ön tekerin üzerine ayrıca çadır yükleyebilmenizi sağlıyor ama yine çok ağır ve hantal.
Tubus logo classic doğru tercih olacaktır.
Benim size önerim şimdilik hiç bir aksesuar almaksızın bisikletin orijinal halinin tadını çıkarın 30-50km gibi kısa turlarla.
Şehir içinde fırsat yaratın bisikleti kullanmak için.
İlk uzun 3-5 günlük turunuz için back roller plus ve gidon çantası olarak ultimate 6 plus kullanabilirsiniz.(Ben bunları kullanıyorum)
Bu işi daha kapsamlı yapacağım derseniz gidon çantanızı değiştirmenize gerek yok fakat arka çantayı bike-packer plus yapabilirsiniz.(biraz daha kullanımı kolay, geniş hacimli, ağır ve daha pahalı)
Bu ilk turunuzda hacim sorunu yaşarsanız bir sonraki turunuzda Tubus Logo Classic ile birlikte Sport roller plus kullanabilirsiniz(Ben bunları kullanıyorum)
Yine bu işi daha kapsamlı yapacağınızı düşünüyorsanız Sport - Packer plus tercih edebilirsiniz.(biraz daha kullanımı kolay, geniş hacimli, ağır ve daha pahalı)
Bu şekilde 2. 3-5 günlük turunuzu yapınız.
Bu ikinci turunuzda yine hacim sorunu yaşarsanız. Aldığınız sete ek olarak rack pack 31litre alırsınız ve seti tamamlamış olursunuz.
Bundan sonra da hacim sorunu yaşamayacağınız giysi ve kamp ekipmanları kullanırsanız dünyayı bile dolaşabilirsiniz.
Ben beyaz seti tercih etmeme rağmen en çok chili rengini beğeniyorum Ortlieblerde.(chili ultimate 6 plus gidon çantası aldım rengi çok hoş)
Ne kadar paranız olursa olsun seti belirttiğim şekilde ihtiyaç duydukça aşama aşama almanızı öneririm.
Bisikletiniz çok iyi bir tercih inanın koga'nın yükleme kapasitesi ve kadro işçiliği dışında "hatrı sayılır" bir üstünlüğü yoktur.
Tekerinize taş değmesin keyifli pedallamalar.
Saygılarımla...