Scudo Sports

Almanya gerçekten de bitmiş mi? Yerinde inceliyoruz

Scudo
Valla adama ayıp oldu yaw. Ben kendim utandım yani konuyu bıtch ettik diye. keşke yazmamış olaydım hiç

Amerika'da bizdekinden farklı bir kültür var. Mikail Melek'in vahiylerine inanışının olduğu toplumlarda iyi kötü ayrımı parayladır, yani nihai hedef budur. Herkes iyiye yeltenir ama onlarda az çalıştığınızda kötüsünüzdür; çünkü kolaya yeltenmişsinizdir. Onların maneviyat algısı, çabayı içeriyor.
Bizde ise tamamen tersi, çok çalışmak hırstır, arınmayı zorlaştırır. Biz hırs yaparak birşeylere ulaşmayı kirlenmek sayıyoruz, biz de çalışıyoruz ama bunu yapış biçimimiz tamamen farklı. Bizde niyetimizi Allah biliyor, çalıştığımızı göstermiyoruz ama bizim de henüz bilinmeyenleri bulmak gibi bir mücadelemiz var. Cebrail Melek'in Allah'ın rahmetini, yani maddi olmayan gelecekte tecelli olacaklara dair mesajlarını bize iletmesiyle bunu açıklayabiliriz. Gelecek görünür olmadığı için, aklımızı geliştirerek Allah'ın yolunda ilerlememiz, şu zamanda maddi olmayan ama gelecekte olacak olayları öngörebilmemiz manasına geliyor. Sonuçta iki inanış da Allah'ın rahmeti için çalışıyor ama birisi görünür şeyler için çalışıyor, biz ise tecelli olacak şeyler için aklımızla ama çok hırsa kapılmadan çalışıyoruz çünkü bugün geçecek, biz de Allah gibi ebedi olmadığımız için biz de ölüp gideceğiz ama bu demek değil ki, iki insan aynı ölecek. Birisi eser verecek, zamanda izi kalacak, diğeri ise hiçbir şey başarmadan kendi varoluşunu harcayacak. Sonuçta herşey Allah'ın rahmetini görebilmek için. Biz de zamana yenilmeyen işler yapabilirsek biraz Allah'tan rahmet görmüş olacağız.
Atatürk'ün bir sözü var, bir Türk dünyaya bedeldir diye, aslında müslümanlıkta da böyle sözler var, "Gerçek müslümanlardan 20 tanesi 200 dinsizi yener," gibi. Herşey eğitimli insanın çabasının eğitimsizden sonuç üstünlüğünü anlatmakla ilgisi var.

Tabii tabii, ilginize teşekkürler. Mesela bizim peygamberimizin musevilerle münasebetleri oluyor, neden bizim inanışımızı siz de paylaşmıyorsunuz diye soruyor. Onlar da biz Mikail Melek'ten vahiylere inanıyoruz diyorlar haklı olarak, sorgulamak bize düşmez ama şöyle birşey dikkatimi çekti: Mikail Melek, Allah'ın ilk meleği, cennetin bekçisi olarak tasvir ediliyor. Allah'ın mülkünü koruyor. Doğal olarak onlar da maddiyata odaklı bakıyorlar; çünkü yaratılanlar Allah'ın mülkü ve serveti. Bizse Cebrail Melek'ten mesaj alıyoruz, Cebrail Melek bize gelecekte olacak Allah'ın rahmetini taşıyor, biz Allah'a kulak verdiysek bunu duyabiliyoruz, faniliğimiz bir anlığına Allah'ın ebediliğinden güç buluyor, ânda kaybolmuyoruz.
Bu yatırım saçmalıklarından ondan bahsediyorum, Calvinistler para biriktirdikleri için Amerika'yı kurmuşlar. Nasıl bir güç insanın eline geçiyor eğer bugün elindekini harcamayıp geleceğe biriktirirse onu anlatmaya çalışıyorum. Calvinistler bu nedenle iz bırakabilmiş çok ilginç bir toplum sentezi oluyorlar.
Meleklerden ve o saydığınız isimlerden falan pek anlamıyorum ancak 2022 senesinde kimsenin meleklerle bir yatırım planı yaptığını düşünmüyorum. Dini konuların paylaşıldığı bir mecrada mı bu yazdıklarınıza cevap arasanız acaba? Yazdıklarınızı anlamaya çalışırken neye ne yazdığımı, kimin ne yazdığını, konuyu falan her şeyi unuttum. Mavi ekran veriyorum.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Kuzey Ege
Meleklerden ve o saydığınız isimlerden falan pek anlamıyorum ancak 2022 senesinde kimsenin meleklerle bir yatırım planı yaptığını düşünmüyorum. Dini konuların paylaşıldığı bir mecrada mı bu yazdıklarınıza cevap arasanız acaba? Yazdıklarınızı anlamaya çalışırken neye ne yazdığımı, kimin ne yazdığını, konuyu falan her şeyi unuttum. Mavi ekran veriyorum.
Ben de mavi ekran verdim Almanya kadar politik karışıklık yaşamış bir ülkeden hacıyatmaz gibi bahsedilince. Herkesten özür dilerim.

Konu başlığı altıncı hissime feyk atarak fast break bir hücumla teoloji saflarına kaydı ..
Konunun sabote edilmesini önce konu sahibine sonra da forumdaşlara yapılmış bir küstahlık olarak görüyorum....

Almanya gerçekten de bitmiş mi? Yerinde inceliyoruz

NOT; İmf verisi

Dosyalar

• 2022-10-21-11-09-08-332.jpg
    2022-10-21-11-09-08-332.jpg
    114,1 KB · Okunma: 59
Son düzenleme:
Almanya gerçekten de bitmiş mi? Yerinde inceliyoruz.
Not; İmf verisi
Evet, Almanya bitmiş. Neyse ki enflasyon %69 yazılmış. Aman diyeyim; doğrusunu falan yazmamak lazım. Kanun da çıktı şimdi. 😉

Bu Almanlar ne biçim kıskanç insanlar. Devamlı bizi kıskanıyorlar, şimdi de bizim bitmemizi kıskanmışlar.

Bu Almanlar ne biçim kıskanç insanlar. Devamlı bizi kıskanıyorlar, şimdi de bizim bitmemizi kıskanmışlar.
Geçtiğimiz aylarda Hamburg'daydım. Bir caddede yürürken arka arkaya Audi, Porsche, VW, Ford, BMW ve Mercedes dizilmişlerdi. Mercedes ve BMW'den birkaç tane vardı. Kendi kendime "Bu arabaların hepsinin doğduğu ve bu hale geldiği yer burası lan" dedim. Yazık yani, acıdım. Hep teknoloji hep teknoloji... Nereye kadar? Kıskanırlar tabii.

Audi, Sauber f1 takımını 2026'da satın alacakmış. Herhalde bizim Togg'umuzun başarısını kıskandı.
Geçtiğimiz aylarda Hamburg'daydım. Bir caddede yürürken arka arkaya Audi, Porsche, VW, Ford, BMW ve Mercedes dizilmişlerdi. Mercedes ve BMW'den birkaç tane vardı. Kendi kendime "Bu arabaların hepsinin doğduğu ve bu hale geldiği yer burası lan" dedim. Yazık yani, acıdım. Hep teknoloji hep teknoloji... Nereye kadar? Kıskanırlar tabii.
İsviçre'de araban kirli olursa ceza yazıyorlarmış, acaba Almanya'da da böyle mi?

Audi, Sauber f1 takımını 2026'da satın alacakmış. Herhalde bizim Togg'umuzun başarısını kıskandı.

İsviçre'de araban kirli olursa ceza yazıyorlarmış, acaba Almanya'da da böyle mi?
İkisi hakkında da bilgim yok. Bu arada TOGG'a benzer bir araba da görüyorum ara sıra. Pininfarina tasarımlı başka bir araç herhalde. Görürsem fotoğrafını çeker paylaşırım.

Kirli araba yüzey sürtünmesini artırır. Kaporta veya cam yüzeyindeki kir tabakaları drag etkisini artıracağından yakıt tüketimi artar. Vay arkadaş bakış açısına bak adamlardaki.Neyi hesaplamışlar:krktm:

Almanya 8milyon
Türkiye 28 milyon.

Açık ara farkla, kıskan Almanya çatla.😂😂😂😂

(link)

Ben de 2 aydır Almanya’nın kuzeyinde Hamburg’da yaşıyorum. Kişisel gözlemime göre Almanya bitmese de görece bir kötüye gidiş söz konusu. Ama Türkiye ile kıyaslanmaz tabi.
Bana göre artıları
- Bisiklet çok yaygın ve bisikletliye gösterilen saygı muazzam
- Doğaya ve yeşile gösterilen özen
- İyi çalışan bir toplu ulaşım ağı
- Başarılı bir iş/özel yaşam dengesi
- Marketlereki ürün çeşitliliği ve alım gücüne kıyasla fiyatların makul olması ( Her ne kadar fiyatlar artmış olsa da)
- Toplanan vergilerin çarçur edilmeyip bir şekilde size harcandığını bilmenin verdiği rahatlama hissi

Burası eyalet şehir ve hem Almanya hem de Avrupa çapında metropol sayılabilir. Bunun etkisi ile ciddi bir göçmen nüfus var. Tabii ki azınlıklar içinde en çok nüfusu Türkler oluşturuyor.
En azından burada ingilizce ile hemen hemen her işinizi halledebiliyorsunuz. Eğitim sistemlerinden kaynaklı olsa gerek çoğu Alman, İngilizceyi iyi konuşuyor. 10 yıldır burada yaşayıp Almanca öğrenme ihtiyacı hissetmeyen insanlar tanıyorum. Ama yine de öğrenmeye çalışıyorum.

Bana göre eksileri
- Barınma işi dert. Hem kiralık ev bulmak zor hem de kiralar yüksek. Maaşınızın 1/3 ünden fazlasına ev vermek istemeyen ev sahipleri ve emlakçılar işi daha da zorlaştırıyor.
-Bürokratik işleri halletmek yoruyor. Pandemi etkisi ile randevusuz işlem yapılmıyor ve randevular için çok beklemek gerekiyor.
-Her şeyi mektup ile bildiriyor olmaları bana tuhaf geldi. 2 ayda bir klasör mektup birikti. Online form ile hallettiğim işlerin sonucu için bile 2 mektup aldığımı biliyorum.
-İçki ucuz olunca çevreye rahatsızlık veren ayyaş da az değil. Kırılan içki şişelerinin sonucu çok cam parçasına rastlıyorsunuz. Biri ayakkabımı deliyordu.
- Bisiklet yollarının çoğu kaldırımda ve sürekliliği zayıf. Nerede normal yolu nerede bisiklet yolunu kullanacağımı şaşırıyorum. Ama normal yolda sizi geçemeyen arabalar arkanızda konvoy yapsa da bir tane korna duymuyorsunuz.
-İklimi bana ters geldi. Bazen sürekli yağmur yağıyor ve uzun süre güneşi göremiyorsunuz.

@krank peki sahiden kıskanıyorlar mı bizi :hımm:

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@krank peki sahiden kıskanıyorlar mı bizi :hımm:
Bu soruyu bir Almana soramadım henüz. Birebir tercümesini sorsam suratıma bön bön bakacaklarından eminim. Ama doğma büyüme Almanya’da yaşayan bazı Türk kökenliler kıskanıyor nedense.

Yazmayı unutmuşum şu ana kadar ırkçılığa dair bir durumla karşılaşmadım. Ama Hamburg’a özgü bir durumda olabilir bu. Kuzeye geldikçe muhafazakarlığın ve ırkçılığın düştüğü yönünde duyumlar almıştım ve gözlemlerimde doğru olduğu yönünde. Ama güneyi de görmediğim için karşılaştırma yapamıyorum.

şu başlığı gördükçe almanya'daki akrabalarıma bisiklet aldırmak istiyorum ama nerdee :)

Geri