Scudo Sports

Alkollü iken bisiklet kullandı ehliyetini aldılar:)Bu ceza ilk

@ismail eren

sizde sanırım şaşılık var yada güneş gözlüğünüzü çıkartın öle okuyun. siz hangi zihniyettesiniz_?
memleketteki polisi sevmem... alkol alımına karşı diğilim... AYRICA SEN ACİZSİN. konuşmayı öğren ayrıca okumayıda sökersin ;)

Bisiklet sürüyordu ehliyetine el konuldu
DHA
Edirne'de alkollü bisiklet kullandığı için 700, ehliyetini beyan edemediği için de 160 lira parası cezası kesilen A.K. ve Ş.Y.’nin B sınıfı ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu.

ayrıca madem zihniyetten bahsettiniz avrupalısınız ya hani. avrupa ülkelerinde araç içerisinde ağzı açık alkol bulundurmak dahi yasak. kapağı açılmamış vaziyette bagajda bulundurmak koşulu var... güngörmüş beyfendi. kimin neyini savunuyorsunuz...

Scudo
@CEVDETBİLGE

Tartışma gereksiz. Ceza alan kişi kendini savunmak için elbette bisiklet kullanmıyordum diyecek. Aslolan mahkemenin ne dediği.

Olayın bir de şu yönünden,bakmamız gerektiğini düşünüyorum,

İçki içen bir insan,araç,motor yada bisiklet,kullanırken önüne insan yada hayvan çıksa,canından edecek..hakim yada avukat değilim ama bir ülkemiz klasiği,3 ay yada 1 sene yatıp çıkacak..

İnsan evinde içiyorsa,kimseye zararı yoksa zaten tartışmamız gereksiz..

• Beğen
Tepkiler: Naci ATAY
:)
:) . demek ki Edirne turlarında dikkatli olmak gerekiyor muş...

@Çağlayan

Burasi türkiye hersey olabilir diye suclamak dogru degil, kanun kanundur ve heryerde olabilir. Mesela almanyada alkollü bisikletsürerken yakalanmak daha kötü.
Bakin almanyadaki kanun alkollü bisiklet sürene nasil bir kanun uygulamis.

Almancasi
Das Radfahren im betrunkenen Zustand ist keine Ordnungswidrigkeit aus dem Bußgeldkatalog, sondern eine Straftat: Wegen absoluter Fahrunsicherheit – ab 1,6 Promille – oder geringerer Alkoholisierung in Verbindung mit Ausfallerscheinungen (Fahrfehler, Unfall) kann der Radler vor Gericht angeklagt werden.

Bei Radfahren mit 1,6 Promille oder mehr wird die Straßenverkehrsbehörde außerdem eine medizinisch-psychologische Untersuchung verlangen und je nach Ergebnis die Fahrerlaubnis für Kraftfahrzeuge entziehen oder sogar ein Radfahrverbot anordnen.

En iyi sekilde cevri yapmaya calistim.
Sarhoş durumda Bisiklete binme ceza kataloguna göre bir düzensizlik degildir, bu bir suçdur: 1,6 promil yada üzeri alkollü olarak tamamen sürüs güvenligini kayip ettigi icin yada daha az bir miktarda alkollüiken bir sürüs hatasai yada bir kazaya neden verirse kendisine suc davasi acilir ve mahkemeye cikar.

Bisiklet sürücüsü 1.6 promilden fazla alkollü ise tıbbi bir psikolojik tedaviye tabi tutulur ve sonuc durumuna göre motorlu taşıtlar sürücü belgesi elinden alinir ve bisiklet sürme cezasi verilir.

Türkiyede yine ehliyetini geri vermiser, almanyada adami oyarlar öyle bir durumda.

Demekki "Burasi türkiye" demek dogru degilmis.

Isteyene Almanya ceza katalogunu da göstere bilirim...

Buraya bakin cezalari listelemisler...
(link)

@murat cömez

bunu birde sayın ismail eren'in görmesini isterim.kendileri bu konuda biraz aciz..

@murat cömez

Herkesin ağzına sakız ettiği avrupa şöyle güzel avrupa böyle medeni sözünün açılımı olmuş bu yazdıklarınız :) neden avrupa böyle? birey bazında insan haklarına saygı, hakların kanunlarla korunması(Türkiye'de de var şimdi haksızlık yapmayayım), tarafsız yargı ve tarafsız infaz. Konunun kapsamı ceza kapsamında olduğu için bu 4 maddeyi yazdım yoksa yazmaya kalksam sayfalar uzar gider.

Ben olsam alkollü halde bisiklet kullanma becerisini gösterebildikleri için 700 lira para ödülü verirdim. Herhalde bisiklet sürmeyi kanepede yayıla yayıla oturma ile karıştırıyorlar. Alkolün en önemli etkisi denge düzeyinin azalmasında görülür .Bisiklet ise tamamen denge unsuruna dayanır. Yani herşeyi anlarımda alkollü halde bisiklet süren birisine sirkte bile rastlamak imkansızdır. Bence mevzu tamamen bağcıyı dövmek odaklı geliyor.

Yukarida Almanya'daki yasadan ornek verilmis. Tamam orada bu yasa ile belirlenmis. Ancak Turkiye'de gerceklesen olayda, alkollu bisiklet kullanimina dair Turk Ceza Kanununa gore belirlenmis herhangi bir hukum / madde soz konusu degil. Olay tamamen polisin keyfiyetine istinaden yapilmis.
Bu sekilde yaklasirsak Almanya veya Avrupa'da rusvet ve yolsuzluk icinde cok agir yasa ve cezai yaptirimlar var. Iran'da Afganistan'da cikan haberlere gore hirsizin elini kesmeden, isledigi suca gore kadini recm etmeye, sokak ortasinda gorevlilerce sopa ile dovulmeye izin veren yasalar var.
Baska ulkede bir sucun kanunen cezasi yasa ile belirlenmis ise bu bizde de oyle olmasi gerektigi anlamina gelmez. Bizdeki kanunda suc unsuru ve ceza gerektiren bir durum varsa, yasada yer aldigi sekilde uygularsiniz. Yoksa tasvip etmedigimiz bir konuda, keyfi uygulamayla kanunen bulunmayan bir suc icin verilen cezaya destek veremeyiz.
Burada yanlis anlasilan bir sey var; konu alkol oldugu icin bazi arkadaslarimiz "iyi olmus, dogru yapilmis" diyor. Peki konu alkol olmasa baska bir sey olsa ve kanunda bulunmayan bir sekilde polis hukum verip keyfi ceza verse buna da destek mi olmaliyiz?
Alkol alarak motorlu veya motorsuz arac kullanmak dogru degildir. Ancak motorsuz arac icin (bisiklet icin) Turkiye Cumhuriyeti yasalarina gore belge mecburiyeti aranmiyorsa, alkollu kullanim cevirme sirasinda tutanakla veya gorsel olarak veya herhangi bir sekilde kanitlanamiyorsa, konu ile ilgili olarak yasada baglayici bir hukum bulunmadan motorlu tasit ehliyetine el konulabiliyorsa, mahkeme bile bu uygulamada kismi hatalar olduguna hukmediyorsa, bu konuya "iyi olmus" demek icin bir daha dusunmek gerekir bence.
Cunku bu keyfiyet bugun alkollu bisiklet kullanmada, baska gun gidonuna astigin market posetinde, baska gun trafikte sana makas atan ve ters isikta gecerek seni kazaya iiten polisi sikayet etmeye kalktiginda, baska gun herhangi bambaska birseyde de karsiniza cikmaya baslar.
Nitekim boyle keyfi uygulamalarin magduriyetlerine ve yapilanlarin sorumlularin yanina kar kalmasina, okudugumuz haberlerde bolca rastliyoruz...
Lutfen konuyu alkolle ilgili olmasi ile degil, yasada yer almadigi sekilde bir uygulama olmasi acisindan degerlendirelim...

• Beğen
Tepkiler: Osman Paşa
İsmail eren bey bu söylediği laftan dolayı cevap vermek istedim. Siz çıkıp bu memlekette ağzına içki koymayanlardan çektiği kadar kimseden çekmedi diyorsunuz ve resmen ayrımcılık yapıp , iftira atıyorsunuz. Kurtuluş savaşında belki ağzına içki koymamış ne genç insanlar şehit oldu gitti bu vatan uğruna siz rahatca yaşayın diye. siz bu sözünüzle onlara saygısızlık yapıyorsunuz. Ne ülke evladı var vatanın gelişmesi için elinden geleni yapan ve ağzına içki koymamış. Siz ağzına içki koymayanı resmen hain yapmışınız( çektiği kadar kimseden çekmedi lafıyla). Benim yaşım 23 siz 38 yaşındasınız ben bu haberi ilk okuduğumda dedim ki bura türkiye kanıt olmadan her habere inanılmaz. Siz ne yapmışınız hemen haberin doğruluğuna inanıp yorum yapıp insanları hain ilan etmişiniz. Size soruyorum bu ayrımcılık zihniyeti mi türkiyeyi bu hale getirdi yoksa sizin zihniyetiniz mi. Bu ülkede herkes kurallar çerçevesinde istediğini yapmaya özgürdür. Bu forumdada böle ayrımcılıklar olduğunu bilmiyordum. Burda bu arkadaşımız çıkıp insanlara hakaret ediyor admin hiçbirşey demiyor. Bu forum kardeşlik üstüne kurulu konusu bisiklet olan bir site. Böle düşüncelerinizi lütfen siyasi sitelerde ve forumlarda paylaşın herkesin düşüncesi kendine. Yok içki içmesinden yok namaz kılmasından vb. şeylerden insanda ülkeye zarar vermez. Hainlik bunlarla ölçülmez ayrı birşeydir.....

Yürüyerek bile olsa trafik içerisinde ilerlerken alkollü iken alkolsüz birinin yardımı ile yürümek lazım ki onun dışında tüm taşıma araçlarını kullanırken dikkat-güvenlik ekipmanları ve sağlam bir kafa gereklidir buna alkollü olmamak da dahil..

Kişinin ceza alması doğru, ehliyetinin alınması tamamen yanlış.

Türkiye'de bisiklet kullanmak için gereken bir ehliyet yok. Bu durumda, alkolli diye ehliyetini almak kadar saçma bir şey yok.

Şeye benziyor bu;
Pilot bir arkadaşımız var. Alkollü araba kullandığı için uçuş lisansının elinden alınması. Böyle saçma bir şey olur mu?

Geri