Scudo Sports

Hollanda'da bisiklet sürücülerine telefon kullanım yasağı getiriliyor

Road_Runner

Road Runner
Tepki
24.945
Bisiklet
Cervélo
Hollanda'da telefona dalmış bir şekilde bisiklet kullanırken kaza yapanların sayısı oldukça yüksek, fakat yasak yolda. Telefonların sebep olduğun bisiklet kazalarının artması üzerine hükümetin bisiklet üzerine telefon kullanım yasağı getirmesi gündemde. Fakat hands-free olacak şekilde kulaklık ile telefon kullanılabilecek.

D929_35_452_1200.jpg

Hollanda'da zaten tüm araç sürücülerini kapsayan "sürüş esnasında herhangi bir elektronik cihaz kullanma yasağı" bulunuyor. Araçlara yönelik bu yasağın cezası ise 260 dolar. (Türkiye'de ise aynı ceza 108 TL yani 17 dolar :acpsnr: "Neden 3. dünya ülkesiyiz?" Sorusunun cevabı, çünkü insan hayatı değersiz. Kasten hayvan öldürmenin cezası bile 4.000 TL)

Bisiklete özel bu yasanın ise 2019 Temmuz'da yürürlüğe girmesi bekleniyor. Para cezasının araçlarınkiyle aynı olması bekleniyor fakat henüz net bir bilgi yok.

bike-mobile-1000x500.jpg

Bisiklet üzerine telefon kullanımının dikkati dağıttığının ve bisiklet süren bir kişinin tamamen yola odaklanması ve ellerinin frenlerde olması gerektiğinin altı çiziliyor.

Hollanda, tam bir bisiklet ülkesi. 17 milyon nüfuslu ülkede 23 milyon bisiklet bulunuyor.

Yol güvenliği uzmanlarına göre, bisikletlilerin karıştığı her beş kazadan birinin sebebi cep telefonu kullanımı.

Ülkede geçen yıl yaşanan trafik kazalarında hayatını kaybeden 613 kişinin %25'inin ölüm sebebi dikkat dağıtıcı unsurlarmış.

(link)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bizi asıl ilgilendiren yere geliyorum hemen. Hollanda'da araç sürücülerine telefon kullanımı sebebiyle kesilen ceza 260 dolar iken, Türkiye'de aynı ceza 108 TL yani 17 dolar :bsmagryr:
"ARAÇTA CEP TELEFONU İLE KONUŞMANIN CEZASI
Seyir halinde cep veya araç telefonu ya da benzer haberleşme cihazlarını kullanana 108 TL para cezası uygulanacak."
(link)

Devam ediyorum, neden 3. dünya ülkesiyiz sorusuna mükemmel cevaplar bulacağız çünkü devam edersek. Kasten, sahipsiz hayvan öldürmenin cezası 4000 TL.
"SAHİPSİZ HAYVAN ÖLDÜRME CEZASI 4 BİN LİRA
Sahipsiz ya da güçten düşmüş hayvanları Hayvan Sağlığı Zabıtası Kanunu’nda öngörülen durumlar dışında öldürenlere 600 liralık ceza 4 bin liraya çıkarıldı."
(link)
Hayvandan daha değersiz olduğumuza da bir kez daha emin olduk, tam olarak 40 kat daha değersiziz. 40 insan hayatı 1 hayvan hayatına denk geliyor, para cezası anlamında :harika:

Devam ediyoruz, bakalım ölümle ne kadar dans ediyormuşuz:
Her iki vatandaştan biri, araç kullanırken telefonla meşgul oluyor
“Bu araştırma, Türkiye dahil dünyanın 13 ülkesinde gerçekleştirilen çok önemli bir araştırma. Alınacak önlemler konusunda önemli bir güncel kaynak olacağını düşünüyoruz. Araştırmada çıkan belki de en ilginç sonuç, trafikte en çok sosyal medyada gezinen ve paylaşım yapan Avrupa ülkesinin Türkiye olması. Ayrıca, İtalya’dan sonra, araç kullanırken mesaj yazma oranı en yüksek Avrupa ülkesiyiz. Bunlar maalesef, önlem almamız gereken üzücü sonuçlar.” dedi.
(link)

ÜlkelerAraç kullanırken arama yaptığını kabul eden sürücü oranı (hands free kullanmadan)Araç kullanırken mesaj yazdığını kabul eden sürücü oranıAraç kullanırken sosyal medyada gezinen veya paylaşım yapan sürücü oranı
İngiltere20%13%7%
İspanya35%27%11%
Fransa39%26%8%
Kanada43%26%11%
İrlanda45%26%15%
Singapur46%47%23%
Endonezya51%53%29%
Polonya53%18%14%
Türkiye53%34%22%
İtalya59%41%17%
Hindistan60%43%41%
ABD63%34%22%
Çin76%28%11%
Global ortalama48%31%17%
Bizi sollayan ülkeler dikkatinizi çekmiştir; Endonezya ve Hindistan arkadaşlar. Çünkü bizim hayat standardımız bu ülkelere denk, aynı bu ülkeler gibiyiz

Scudo
Türkiye her anlamda farklı bir ülke..Jeopolitik konumu ayrı bir ülke..Bu bakımdan bu tarz haberler bizi bağlamaz..Türkiye'nin nasıl bir ülke olduğunu,şu kısa video çok net anlatıyor aslında;
:D
Adamlar tutmuş,''bisiklet kullanırken telefon kullananlara ceza yazacağız'' demişler..Haklılar bence..Yazsınlar..Sonuçta bisiklet aktif olarak kullanılıyor ve buna göre de yasal düzenlemeler yapılmalı..

Türkiye'de araba kullananların hali çok kötü..İnanılmaz şekilde kötü araba kullanılıyor,yasalara uyulmuyor..

Bir de insanlar o kadar araba hastası ki,herşeylerini arabada yapıyorlar..Bugün araba içinde şoföre oral yapanı gördüm mesela..Birkaç gün önce,arabalarla gidilen ve manzara seyredilerek içki içilen yerde iki tane çakmak gazı gördüm..Bu ara moda ha..Çakmak gazı..
Arabada çekiyorlar,sonra geberiyorlar..Geçen oturduğum yerdeki bir budala,araba içinde çakmak gazı çektiği için ölmüş..
Araba içinde içki içilmesi iyice sıradalanlaştı artık..Kafayı çekip çekip yollara çıkıyorlar,kimse de bir şey demiyor bunlara,anlamıyorum:suspus:
Ters yoldan gitmekte moda oldu bu ara..Herkes ters yoldan gidiyor:D
Yolun sağından ağır ağır gidiyorum,üstüme üstüme arabalar,minibüsler,bisikletler,motorlar geliyor..Biri de pardon veya benzeri bir şey söylemiyor,öküz gibi bakıyorlar bir de..
Şöyle,her şehirde sağlam 10 kişilik bir ekip kuracaksın..Çıkacaksın trafiğe..Hata yapanı yatırıp öpeceksin :D

@ahlaksız size bir ornek vermek isterim ; inanilir gibi degil bu durum , arkadas bisiklet yolunda karsidan geliyor ve iki eli de gidonda degil ve telefonda mesaj yaziyor. yahu bu tip insanlar nasil bu kadar rahat olabiliyor ve insanlarin hayatini tehlikeye sokabiliyorlar , lutfen biraz ciddiyet . hepimiz gordugumuz yerde bu ve buna bagli arkadaslari uyarmamiz lazim.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@a.valverde
Eğitim,eğitim,eğitim..TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SORUNU EĞİTİM..!

İnsanları düzgün eğit(e)mediğin müddetçe,bir arpa boyu yol alamazsınız..Bu kesin..%100..

Eğitilmemiş insanların bisiklete veya arabaya binmesi,bu kişilerin aklı başında olduğunu göstermez..

Bugün..300 metre önümde yan yana iki bisikletli genç gidiyor..Konuşuyorlar..Kafaları bir karış havada..16 yaşlarındalar..Ne oldu?
Biri diğerine tosladı,o da ona tosladı,bisikletler havaya uçtu,kendileri de:D
Arkadan geldim,''ne yaptınız,düz yolda nasıl kaza yaptınız öyle'' dedim:D
Benim onları canlı canlı,öyle aptalca kaza yaptıklarını görmemden rahatsız oldular:D
''Kask takın,dikkatli sürün'' dedim ve devam ettim..

@ahlaksız biliyorum burasi bisiklet forumu ve insanlar bisiklet ile ilgili konularda fikir vermek yada bilgiye ulasmaya calisiyor , hepiniz haklisiniz. Ancak su yukarida anlatilan durum sizce de , herseyden cok daha kotu degil mi? yani bisiklet kullaniminda dahi bir ciddiyetimiz , bir kurallar butunumuz , yani kisaca bir egitimimiz yok ? ne yapacagiz yahu biz?

Eğitim davranış değişikliğidir. (Allah rahmet eylesin . Üst. Ahmet Ş. EVİN eylül 2006 )
Orduevi gazinosunda bana "Eğitim nedir ?" diye soran ve sonrasında açıklama yapan 3. Blk subayı , cana yakın subay anmadan geçemedim.

Dolar euro tl değerlendirmesi yanlış. Hollandalılar Euro kazanıp Euro harcıyor. Biz ise ise Tl kazanıp TL onların parasını TL yençevirip bizim paramızı dolara euroya çevirmekle karşılaştırma yapılmaz. Şöyle bakılmalı. Orada 200 euro ise bizim paramızla 200 TL. He cezalarımız bizim insanımıza caydırıcı mı?

Hayır!

Geri