Scudo Sports

Aliexpress

Arkasındaki QR ı okutunca çıkıyor abi .. bir de kallerin orta iç kısmında look patentli yazıyor.. daha da enteresanı made in france yazıyor 😅 çayna değil ..309920 dosyayı görüntüle
Orada üretim olup iç piyasaya giden ürün olabilir her ne kadar pakette orada üretildiği yazmasada. . Bendekinin arka tarafı, aynı herşey.

keo2.jpg

Scudo
Screenshot_20231001_033517_Chrome.jpg

Arkadaşlar merhaba. Bu bisikleti almak istiyorum. Amerikada tanıdığım var o getirebilir mi? Yada kargoya versem süreç nasıl işler ne gibi vergilerle karşı karşıya kalırım. Yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim. Konu sahibi özür dilerim yeni konu açamadığım için buraya yazıyorum.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
309998 dosyayı görüntüle

Arkadaşlar merhaba. Bu bisikleti almak istiyorum. Amerikada tanıdığım var o getirebilir mi? Yada kargoya versem süreç nasıl işler ne gibi vergilerle karşı karşıya kalırım. Yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim. Konu sahibi özür dilerim yeni konu açamadığım için buraya yazıyorum.

Sizden sonraki mesajda yazılan başlığa yazarsanız zaten her cevaba ulaşacaksınız. Bisiklet olsaydı yolcu beraberinde getirebilirsiniz derdim ama elektrikli motosiklet olunca konu tamamen değişiyor. Siz sipariş verirseniz kabaca bir bu kadar daha para ödemeye hazır olun tabi iyi ihtimalle. 150€ gümrük limiti var üzerindeki her alışverişinizde araya bir sürü ek detay, vergi ve masraf çıkıyor hiç bulaşmayın bile.

İlle de bu tarz bir şey alacaksanız Sur-Ron motorlar var elektrikli motosiklet anlamında takip ettiğim bir kaç bisikletçi de aktif olarak kullanıyor. Keza Türkiye'de de satışı var diye biliyorum ve ücret olarak 65-85000 lira civarına geliyordu.

Bir kargonun alındı onayı sadece ya getiren kargo şirketi ya da alıcının kendisi tarafından verilebilir. Gönderen tarafından alındı onayı verilmesi algoritmik olarak mümkün değildir.
Aliexpress'in TR deki ayağı PTT Kargo olduğuna göre kargonun kime ne zaman teslim edildiğini oradan sormanız gerekir. Tabiki eğer siz bu arada dalgınlıkla AE sipariş takip sayfasında dalgınlıkla siparişim teslim edildi butonuna basmadısanız.
Benim son 2 AE siparişim 9-10 günde elime geçerek beni şaşırttı. Eskiden 2-4 hafta arasıydı bu süre. Ayrıca sitenin tajip sistemi çok iyi işliyor ve ek olarak belirli aşamaları da email ile bildiriyor. Gümrük bedeli sipariş verilirken alındığı için artık gümrükte bekleme falan da yok.
AE nin son zamanlarındaki performansından fazlasıyla memnun olduğumu söylemem gerekir.

Aliexpress ten daha önce pekçok ürün aldım sürecin nasıl işlediğinden haberim var ürünü teslim almadım yanlışlıkla onay butonuna da basmadım Ptt den kargo takip numarasıyla sorgulama yapınca sonuç bulunamadı diye mesaj çıkıyo yani kargo TR ye giriş yapmamış aynı şekilde Global Express Tracking ten sorgulama yapınca paket Çin den çıkış yapmamış gözüküyor ama yine de Aliexpress te sorgulama yapınca ürün teslim edildi olarak gözüküyor Aliexpress açık ve net müşterilerini dolandırıyor her alışverişte olmuyor bu başka siparişlerim geldi ama Aliexpress arada yapıyo bunu ve bunun için yapabileceğiniz hiçbişey yok şansınıza ürün gelebilir de gelmeyebilirde bu işin mantığı matematiği algoritması yok arada oluyor ve paranız yanıyo para iadesi alamıyorsunuz 23 ağustosta anlaşmazlık başlattım vergiyi düşerek para iadesi teklif edildi kabul ettim ama para iadesi yapılmadı param yandı

Dosyalar

• Capture+_2023-10-02-15-02-46.png
    Capture+_2023-10-02-15-02-46.png
    110,2 KB · Okunma: 22
  • Capture+_2023-10-02-15-01-52.png
    Capture+_2023-10-02-15-01-52.png
    90,8 KB · Okunma: 24
  • Capture+_2023-10-02-14-58-40.png
    Capture+_2023-10-02-14-58-40.png
    78,2 KB · Okunma: 23
Şaşırtıcı şekilde ben sipariş verdim türkiyeye 5 günde geldi. 5 gün de sağolsun ptt getirdi 10 günde elime ulaştı. Eldiven ve gözlük aldım fena değiller

Şaşırtıcı şekilde ben sipariş verdim türkiyeye 5 günde geldi. 5 gün de sağolsun ptt getirdi 10 günde elime ulaştı. Eldiven ve gözlük aldım fena değiller
Benim çoğu siparişim toplamda bir hafta 10 gün içerisinde geldi normalde iki haftayı geçmiyor sipariş tarihinden ürünü teslim alma süresi ürün gelsin de bir ayda gelsin geç gelmesinde sıkıntı yok çoğunlukla da siparişlerim geldi ama arada gelmediği de oluyor bu olunca da geçmiş olsun üstüne bi bardak su içmekten başka yapacak hiçbişey yok

Uzun bir aradan sonra ben de sipariş verdim.

Screenshot 2023-10-03 171718.png

23 Eylül'de satın aldım. 25'de kargoya verildi.

Screenshot 2023-10-03 171856.png

30 Eylül'de İstanbul'a ulaştı. 2 Ekim'de Ankara'ya geldi ve teslim edildi.

Screenshot 2023-10-03 172037.png

• Beğen
Arkadaşlar bir ürünü sipariş verdim ,ödeme de kartımdan çekildi fakat siparişi iptal ettim. Mail geldi siparişiniz kapatıldı diye,siparişlerim kısmında iptal edildi olarak görünüyor.Ücret iadesi için ne yapmalıyım?

Bir kargonun alındı onayı sadece ya getiren kargo şirketi ya da alıcının kendisi tarafından verilebilir. Gönderen tarafından alındı onayı verilmesi algoritmik olarak mümkün değildir.
Aliexpress'in TR deki ayağı PTT Kargo olduğuna göre kargonun kime ne zaman teslim edildiğini oradan sormanız gerekir. Tabiki eğer siz bu arada dalgınlıkla AE sipariş takip sayfasında dalgınlıkla siparişim teslim edildi butonuna basmadısanız.
Benim son 2 AE siparişim 9-10 günde elime geçerek beni şaşırttı. Eskiden 2-4 hafta arasıydı bu süre. Ayrıca sitenin tajip sistemi çok iyi işliyor ve ek olarak belirli aşamaları da email ile bildiriyor. Gümrük bedeli sipariş verilirken alındığı için artık gümrükte bekleme falan da yok.
AE nin son zamanlarındaki performansından fazlasıyla memnun olduğumu söylemem gerekir.
Yanlışınız var, geçenlerde yeni gelen bir ürünü kutusunu açmadan sattım. Cihazı sattığım kişi cihazın bozuk olduğunu doğrulayan bir video gönderdi ve uygulamadan atıyordu sürekli.

Neyse satıcıya tartışma açıp paramın ciddi bir kısmını geri aldım, cihazı sattığım elemana gönderecektim. Eleman standart uygulama yerine yazılımı değiştirilmiş uygulama kullanıyormuş, standart uygulama ile bir sorun yokmuş. Bana bunu söyleyince satıcıya parayı göndermek istedim. Bahsettiğiniz kargo takip meselesi burada başlıyor.

Bana bir sipariş bağlantısı gönderdi, göndermek istediğim para karşılığında şey sipariş verdim. Bir de baktım ki paket teslim edildi yazıyor yeni siparişte. Yani satıcının yetkisi vardı ve nasıl yaptıysa kargo teslim edildi şeklinde göründü hemen.
Arkadaşlar bir ürünü sipariş verdim ,ödeme de kartımdan çekildi fakat siparişi iptal ettim. Mail geldi siparişiniz kapatıldı diye,siparişlerim kısmında iptal edildi olarak görünüyor.Ücret iadesi için ne yapmalıyım?
Herhangi bir şeye gerek yok, birkaç gün içinde iadeniz başlatıldı yazar.
Bence güven ile ilgili bir sorunu yok ae nin, 200 ye yakın ya da 200 üstü siparişim var bu güne kadar.

Gelmeyen sadece 2 tane siparişim oldu diye hatırlıyorum, sadece son günlerde bazı ürünlerim çizikli geldi.

• Beğen
Tepkiler: ahmet1914
Herhangi bir şeye gerek yok, birkaç gün içinde iadeniz başlatıldı yazar.
Bence güven ile ilgili bir sorunu yok ae nin, 200 ye yakın ya da 200 üstü siparişim var bu güne kadar.

Gelmeyen sadece 2 tane siparişim oldu diye hatırlıyorum, sadece son günlerde bazı ürünlerim çizikli geldi.
Teşekkür ederim yanıtınız için

...
Bana bir sipariş bağlantısı gönderdi, göndermek istediğim para karşılığında şey sipariş verdim. Bir de baktım ki paket teslim edildi yazıyor yeni siparişte. Yani satıcının yetkisi vardı ve nasıl yaptıysa kargo teslim edildi şeklinde göründü hemen.
...

Dijital ürünlerde (kod, lisans, e-para v.b.) kargoya verilme işleminden hemen sonra teslim edilmiş görünüyor. Aliexpress'te de, Hepsiburada'da da öyle. Fiziksel üründe satıcı teslim edildi olarak işaretleyemez.
AliExpress, üretici uydurma bir kargo numarası girdiğinde, o numarada herhangi bir hareket olmadan 7 gün geçtikten sonra siparişi iptal edip parasını ödüyor. Her aşama kargo hareketleriyle entegre. Fiziki gönderimde en küçük bir iş çeviremez firma. En baştan fiziki ürünü dijital ürün diye girebilir, onda da kargo hareketleri takip edilemez. "Ürün kendi kendine teslim edilmiş göründü" konusunun tek açıklaması sürecin toplam süresinin dolması.

Dijital ürünlerde (kod, lisans, e-para v.b.) kargoya verilme işleminden hemen sonra teslim edilmiş görünüyor. Aliexpress'te de, Hepsiburada'da da öyle. Fiziksel üründe satıcı teslim edildi olarak işaretleyemez.
AliExpress, üretici uydurma bir kargo numarası girdiğinde, o numarada herhangi bir hareket olmadan 7 gün geçtikten sonra siparişi iptal edip parasını ödüyor. Her aşama kargo hareketleriyle entegre. Fiziki gönderimde en küçük bir iş çeviremez firma. En baştan fiziki ürünü dijital ürün diye girebilir, onda da kargo hareketleri takip edilemez. "Ürün kendi kendine teslim edilmiş göründü" konusunun tek açıklaması sürecin toplam süresinin dolması.
Fakat benim verdiğim ikinci sipariş bağlantısı fiziksel ürünleri de içeriyordu. Bir nevi bir şeyler yanlış gittiğinde siparişin tekrar gönderilmesini sağlayan bağlantı, para ve fiziksel şeyler için birlikte kullanılabiliyorsa orası ayrı.

Fakat benim verdiğim ikinci sipariş bağlantısı fiziksel ürünleri de içeriyordu. Bir nevi bir şeyler yanlış gittiğinde siparişin tekrar gönderilmesini sağlayan bağlantı, para ve fiziksel şeyler için birlikte kullanılabiliyorsa orası ayrı.

Linki duruyorsa, geçmişten bulabilirseniz bakalım o bağlantıya.

Örnek olarak bu tür ürünler kargo süreçlerine girmiyor, (linkteki sayfanın başlarındakileri kastediyorum, ileriye doğru araya fiziki ürünler de kaçmış): (link)

O da bunlara benzer bir bağlantıdır, fiziksel gönderimi yoktur.

Linki duruyorsa, geçmişten bulabilirseniz bakalım o bağlantıya.

Örnek olarak bu tür ürünler kargo süreçlerine girmiyor, (linkteki sayfanın başlarındakileri kastediyorum, ileriye doğru araya fiziki ürünler de kaçmış): (link)

O da bunlara benzer bir bağlantıdır, fiziksel gönderimi yoktur.
Evet, bu tarz bir bağlantı. Benzer bağlantılardan kaybolan ürünlerimi tekrar gönderdikleri de oldu. Muhtemelen ikimiz de doğruyu söylüyoruz çünkü farklı bağlantı çeşitleri olabilir.

Siparişi iptal edebildiyseniz sorun yok, refund olacak paranız ama belli bir süre geçince. Satıcıyla alakalı değil durum, Ali'nin keyfine göre 1 hafta da olabilir 1ay da. En geç 2 aya sanırım refund olmuştu bende. Adamlar banka prosedürü hızından hariç bir nevi cezalandırıyor bekleterek. Giren paranın çıkması zordur, evrensel kural.🙂

• İnanılmaz
Tepkiler: ahmet1914
Datça'da oturduğum için alışverişimin önemli bir bölümünü internet üzerinden yapıyorum. Bu on yıldır böyle. Tercih ettiğim satıcılar ya çok güvendiğim yurt içi veya yurdışı siteler ya da Hepsiburada, N11, Alibaba gibi bir çok satıcının ürününü sattığı büyük siteler. Bugüne kadar herhangi bir yerde paramın boşa gittiği olmamıştır, belki arada bir kalitesini beğenmediğim ürünler elime geçmiştir ama o kadar risk her alışverişte olur.
Kargo olayına gelirsek, "dolandırıcılık amacıyla" kurulmuş bir alışveriş sitesine göderdiğiniz para için yapacağınız tek şey savcılığa başvurmaktır. Zaten o site de siz savcılığa gidene kadar muhtemelen ortadan kaybolmuş olacaktır. Gerisi artık adli makamların bu sahtekarların peşine ne ciddiyetle düşeceklerine bağlıdır. Böyle bir olay çok satıcılı mega online alışveriş siteleri için mümkün değildir, müşterinin güveni çok önemlidir ve bunu kaybetmemek için her türlü sahtekarlığa karşı elden geldiği kadar önlem almak zorundadırlar. Hele gönderilmemiş kargoya alındı bilgisi girilmesi gibi basit uyanıklıklar baştan algoritmik olarak mümkün değildir.
Yine kargo olayında, dağıtım elemanları eğer daha önce size bir teslimat yapmışlarsa kimlik bilgileriniz bildikleri için ürünü kapıya bırakıp kendi sistemlerine teslim alındı bilgisini girerler. Bu onların size olan güvenlerinin bir sonucudur. Aslında takipli bir kargoyu imzasız teslim etmek onları sorumluluk altına sokar.
Ben 15 yıl önce e-bay'den aldığım bir üründe ürünün elime geçmemesi gibi bir durum yaşamıştım. O zamanlar tracking olayı doğru dürüst çalışmıyordu ve yurtdışı sigorta için de fazladan para vermek istemiyordum. Tesadüfen apartman görevlimizle konuşurken bu olayı açtım ona, sen gördün mü bizim kapıda posta falan diye. Bana söylediği, abi ben yıllarca PTT'de çalıştım. Eğer kayıtlı veya sigortalı değilse paketinin kaderi tamamen postacının (dağıtım elemanı) dürüstlüğüne kalmıştır, şüphelendiği paketin (içinde değerli bir şey var mı diye) içine bakar, işine yarayacak veya satılacak bir şeyse kutuyu bir çöp kutusuna atar, malı da cebe atar demişti.
Ama online alışveriş olayı ve kargo takibi bugün çok daha farklı işliyor. Bir ara teslimatlarda alıcıdan imza alınıyordu, ama epeydir bu uygulama bırakıldı. Aslında benim imzamın olmadığı bir teslimat geçerli değildir ve dağıtım şirketini töhmet altında bırakır. Yani burada riski taşıyan dağıtıcıdır, çünkü teslim aldığı kargoyu teslim ettiğini kanıtlayamaz eğer alıcıdan teslim aldığına dair bir imza ibraz edemezse. Tabi dağıtım elemanları da sizi tanıyıp TCKN bilginizi bildikleri için bir sorun çıkarmayacağınızı bildilklerinden teslimat yazçiz işini kestirmeden hallediyorlar. Yalnız Aras kargo teslimat öncesinde kargonuzu evde yoksanız ne yapılmasını istediğinizi seçenekler olarak soruyor. Eğer burada kapıya bırak diye işaretlerseniz, daha baştam kargoyu yeslim almış olduğunuzu teyit ediyorsunuz.
Tabi bu yazdıklarım sadece fiziki gönderimler için geçerli. Şimdiye kadar Microsoft veya McAffee gibi siteler dışında dijital bir alışveriş yapmadım. Bunlarda da zaten bir sorun yaşamanız mümkün değil.

• Beğen
Aliexpressde gözüken bu Trek bisiklet niye bu kadar ucuz . Çakma bir ürün mü bilgisi olan var mı

(link)

Aliexpressde gözüken bu Trek bisiklet niye bu kadar ucuz . Çakma bir ürün mü bilgisi olan var mı

(link)

Orijinal olduğuna mağaza adı "Shop1103041714 Store" değil de "Trek China" olsa bile inanmam.
Sorulur ve cevap alınabilirse çok yüksek olasılıkla Trek için üretim yapan firmanın üretimi olduğu söylenecektir. Gerçekten öyle olsa üzerinde marka yazamaz. Resmi Trek üretimi olmayıp üzerinde Trek yazan her şey sahtedir, kimin ürettiğinin hiç önemi yok.

(link)
Bu fiyata replika bile olacağını sanmıyorum. 0 yorumlu bir satıcı, muhtemelen keriz silkeliyordur.

Geri