Forumda yazdıklarınızdan gördüğüm kadarı ile bozuk yada kalitesiz ürünler genelde size gelmiş. Yada siz biraz daha titiz "ince eleyip sık dokuyan" olarak adlandırılan grupta yer aldığınızdan dolayı aklınızdaki gibi çıkmıyor. En basit verebileceğim örnekle gpsli bisiklet saati seçiminiz arada garmin'e bile geçmişsiniz ama beklediğinizi alamamışsınız. Ki hala beklediğiniz performansı aldığınızı düşünmüyorum.
İlk görseldeki ürün aliexpressteki ikinci siparişim olur ve 2016 yılında aldım hala kullanıyorum. Geçenlerde şarj giriş yerindeki lehimleri kopunca doğrudan bir tane usbli kablo lehimledim mis gibi oldu. Keza diğer görsellerdeki ürünlerim hala aktif kullanıyorum. Gitar askısı aldım duruyor, 10m rgb led aldım yarısı mutfakta yarısı bilgisayar masamın üzerinde, cibinlikli hamak, 3x3m tarp, kamp için pişirme seti, 3 set farklı zamanlarda alınma bisiklet forması, sele, aydınlatma, gpsli yol bilgisayarı, sj8pro kameram gibi.
(görseldeki fiyatlara takılmayın orada yazandan farklı fiyatlara almıştım mesela anahtar setini 9 liraya almıştım.)
Çetin Abinin başlığını açıp kullandığı
İnceleme - Arsuxeo mont burada bahsetmiş olduğum softshell hala kullanıyorum hatta bisikletten çok bahar mevsimlerimde üzerimde normal mont niyetine kullandım.
Bence aliexpressin en temel kuralı fiyatı kadar o ürüne gelen geri bildirime bakıp tercih yapmak. Aynı ürünün 5 lira fazlasına daha çok yorum varsa onu tercih ederim. Şimdiye kadar aldığım ürünlerden memnun kalmadığım bir tek gidon bandı oldu onda da zaten beklentim yoktu. Adamlar dünyanın öteki ucundan 10 liralık ürünü ücretsiz gönderiyor. Ben geçen hafta Rize'ye o-ring gönderdim 100gramlık ürüne ptt 77 lira aldı. Diğer firmalar 120 lira ve üzeri fiyat çıkarmıştı.
Eğer amaç fiyat düşük olsun işimi görüsün ise aliexpress. Yok değilse hiç aliexpress bakmadan yurt içi ve yurt dışından marka adını dünyaya duyurmuş ürünler tercih edilmeli. Aydınlatmada yönünden forumun çoğunluğunun moon kullanması buna bir örnek olabilir.
son olarak 2016'dan 2023'e kadar 65 siparişim olmuş. 4 tanesi hiç gelmemiş, 1 tanesi siparişten sonra satıcı tarafından iptal edilmiş, 2 tanesinden de ben memnun kalmamışım.
Son zamanlarda frenlerle meşgulüm, yedek parça olarak yağ iğnelerinden hidrolik fren kablolarına kadar çin den sipariş vermiştim geçen sene. hidrolik kablosu taş gibi sert şu anda ve yine geçenlerde bh59 un bir tanesi kolun içerisinde kırıldı. arada zoom un 4 pistonlu hidrolik frenini denemek için bir tane sipariş vermiştim, ilk kol kablosu değişiminde kol çöp olmuştu ki çok yumuşak bir çelikti.
jant çemberi vardı helix sl, o da eğik. boştayken bile tepiyor ki örmek için edindiğim jant telleri de çöp oldu. çemberde eğiklik olduğundan daha sonra emin oldum.
O jantı toplarken novatec d792 göbek de sipariş vermiştim, bir süre sonra göbek artık ses vermemeye başladı.
Arada yamulttuğum aynakol dişlisi, sıkarken bile yamulacak kadar yumuşak çelik kaset dişli vs derken benim liste bayağı kabarık.
bilmiyorum, belki de bana öyle denk geldi. Nasip.
Benzer bir şekilde elcikleri de çin den sipariş vermiştim, şu köpük elcikler. Bayağı memnunum, tek sorun su olmadan çıkarmak çok zor.
sağlam marka düşüncemin temelinde kilometre saatleri vardı. bu sene elimden birkaç tane geçti, uygun fiyatlarda çok iyi cihazlar ve dayanıklılar. evet, herkes garmin garmin derken ben hep sorunlarıyla uğraşıyordum ve firma sıfır cihazı çizik var diye değiştirmeyi reddedip beni suçlamıştı. cihazda herhangi bir çizik yokken.
Daha birkaç gün önce xoss nav ın gelişmiş modelini sipariş ettim, 120 dolar lık cihazda yan yolları da gösteren bir harita var. süslü oyuncakları yok belki ama çoğu ihtiyacıma yönelik özellikleri var. elimde bir tane de cycplus g1 var, 20 dolar a uydudan veri çekebilen cihaz. arada bağlantı kopuklukları sorunu var dense de 20 dolar a garmin ya da başkası bisiklet bilgisayarı tutacağı vermiyor. nabız sensörü ve diğer sensörlerde de çin cihazları kullanıyorum. her ne kadar cycplus sensörlerimden birisi durduk yere bozulsa da ucuz, bir tane garmin sensör fiyatına 5 tane bulabiliyorum. bozuldukça da değiştiriyorum.
Ama bu kısım hariç genellikle fiyaskoydu benim için, xoss g 2 gibi bisiklet bilgisayarlarında da ciddi sorunlarla karşılaştığım oldu bu arada.
Sonuç olarak bazı şeyler gerçekten çok ucuz, bir tane hidrolik yağ iğnesi bisiklet mağazasına tonla para vermeye gerek yok. bu tarz şeyleri çin den sipariş vermeye devam edeceğim fakat özellikle bisiklet aktarma organları konusunda kararım net. Hep kötü deneyimler yaşadım.
Ben genellikle eleştirme dilini kullandığımı düşünüyorum, yine de bu mekanik şeylerle yaşadığım sorunların üzerini örtmüyor.
Bu arada uygun fiyatlı sjcam lardan bir tanesine bakıyorum. c100 dikkatimi çekse de 1080 p de nasıl 60 fps video çekmediğini anlamadım. çok fazla param yok, sj 4000 ya da c 100 olabilir. 4000 de de 32 hafıza kartı sorunu var muhtemelen.
Bildiğim kadarıyla dağ bisikleti kullanıyordunuz, dağ bisikleti için hangisini tavsiye edersiniz?