Scudo Sports

Aliexpress

Aliexpressde gözüken bu Trek bisiklet niye bu kadar ucuz . Çakma bir ürün mü bilgisi olan var mı

(link)
Bence orjinale benziyor,Trek için kadro üreten çin imalatçılarından biridir muhtemelen,Trek te ha sahte ha orijinal hepsi lastik gibi esniyor zaten 🤣ve Türkiye gönderimi yok, gümrük limitini geçtiği için😃

Scudo
Henüz açılalı 1 ay olmak üzere, bence bir şans verilebilir, şirket ilerleyen zamanlarda daha fazla ürün yelpazesi sunacaktır bizlere :harika:

Ekran Resmi 2023-10-13 18.01.50.png

bugün biraz geçmiş liexpress siparişlerime baktım, sipariş verdiğim şeylerin % 80 %85 i bir yıl kullanımdan sonra çöp olmuş. bunların içinde bisiklet ışığı gibi şeylerden tutun da bisiklet aktarma organlarına kadar çoğu şey var.

çin parana göre ürün sunuyor, katma değerli ürünler istiyorsan parasını vereceksin. sadece işçiliğin ucuz olması çin in çok ucuza sağlam ürün satabileceği anlamına gelmiyor.

sadece çok ucuz şeyleri ya da belirli standartlara ulaşmış marka ürünlerini sipariş ediyorum artık.

parasını verirsen çoğu bilinen firma ürünlerinden daha iyi ürünler var piyasada fakat bulmak zor. sonuç olarak 200 den fazla sipariş ve bodrumu doldurmuş bir sürü çöp, özellikle elektronik bisiklet ürünleri birkaç ay bile geçmeden artık eski işlevlerini yitiriyor.

En azından benim tecrübem bu yönde, çin menşeli iyi ürünler arıyorsanız kesenin ağzını açmanız gerekiyor. Bu arada çin in satış stratejisi henüz değişmedi, sayı odaklı satış stratejisine devam ediyorlar.

bugün biraz geçmiş liexpress siparişlerime baktım, sipariş verdiğim şeylerin % 80 %85 i bir yıl kullanımdan sonra çöp olmuş. bunların içinde bisiklet ışığı gibi şeylerden tutun da bisiklet aktarma organlarına kadar çoğu şey var.

çin parana göre ürün sunuyor, katma değerli ürünler istiyorsan parasını vereceksin. sadece işçiliğin ucuz olması çin in çok ucuza sağlam ürün satabileceği anlamına gelmiyor.

sadece çok ucuz şeyleri ya da belirli standartlara ulaşmış marka ürünlerini sipariş ediyorum artık.

parasını verirsen çoğu bilinen firma ürünlerinden daha iyi ürünler var piyasada fakat bulmak zor. sonuç olarak 200 den fazla sipariş ve bodrumu doldurmuş bir sürü çöp, özellikle elektronik bisiklet ürünleri birkaç ay bile geçmeden artık eski işlevlerini yitiriyor.

En azından benim tecrübem bu yönde, çin menşeli iyi ürünler arıyorsanız kesenin ağzını açmanız gerekiyor. Bu arada çin in satış stratejisi henüz değişmedi, sayı odaklı satış stratejisine devam ediyorlar.

Forumda yazdıklarınızdan gördüğüm kadarı ile bozuk yada kalitesiz ürünler genelde size gelmiş. Yada siz biraz daha titiz "ince eleyip sık dokuyan" olarak adlandırılan grupta yer aldığınızdan dolayı aklınızdaki gibi çıkmıyor. En basit verebileceğim örnekle gpsli bisiklet saati seçiminiz arada garmin'e bile geçmişsiniz ama beklediğinizi alamamışsınız. Ki hala beklediğiniz performansı aldığınızı düşünmüyorum.

İlk görseldeki ürün aliexpressteki ikinci siparişim olur ve 2016 yılında aldım hala kullanıyorum. Geçenlerde şarj giriş yerindeki lehimleri kopunca doğrudan bir tane usbli kablo lehimledim mis gibi oldu. Keza diğer görsellerdeki ürünlerim hala aktif kullanıyorum. Gitar askısı aldım duruyor, 10m rgb led aldım yarısı mutfakta yarısı bilgisayar masamın üzerinde, cibinlikli hamak, 3x3m tarp, kamp için pişirme seti, 3 set farklı zamanlarda alınma bisiklet forması, sele, aydınlatma, gpsli yol bilgisayarı, sj8pro kameram gibi.
(görseldeki fiyatlara takılmayın orada yazandan farklı fiyatlara almıştım mesela anahtar setini 9 liraya almıştım.)
Çetin Abinin başlığını açıp kullandığı https://www.bisikletforum.com/konu/arsuxeo-mont.154148/post-2345333 burada bahsetmiş olduğum softshell hala kullanıyorum hatta bisikletten çok bahar mevsimlerimde üzerimde normal mont niyetine kullandım.

Bence aliexpressin en temel kuralı fiyatı kadar o ürüne gelen geri bildirime bakıp tercih yapmak. Aynı ürünün 5 lira fazlasına daha çok yorum varsa onu tercih ederim. Şimdiye kadar aldığım ürünlerden memnun kalmadığım bir tek gidon bandı oldu onda da zaten beklentim yoktu. Adamlar dünyanın öteki ucundan 10 liralık ürünü ücretsiz gönderiyor. Ben geçen hafta Rize'ye o-ring gönderdim 100gramlık ürüne ptt 77 lira aldı. Diğer firmalar 120 lira ve üzeri fiyat çıkarmıştı.

Eğer amaç fiyat düşük olsun işimi görüsün ise aliexpress. Yok değilse hiç aliexpress bakmadan yurt içi ve yurt dışından marka adını dünyaya duyurmuş ürünler tercih edilmeli. Aydınlatmada yönünden forumun çoğunluğunun moon kullanması buna bir örnek olabilir.

son olarak 2016'dan 2023'e kadar 65 siparişim olmuş. 4 tanesi hiç gelmemiş, 1 tanesi siparişten sonra satıcı tarafından iptal edilmiş, 2 tanesinden de ben memnun kalmamışım.

Dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    42,6 KB · Okunma: 17
  • çoklu anahtar.JPG
    çoklu anahtar.JPG
    39,3 KB · Okunma: 15
  • gözlü.JPG
    gözlü.JPG
    34,7 KB · Okunma: 14
  • soft.JPG
    soft.JPG
    38,9 KB · Okunma: 14
Forumda yazdıklarınızdan gördüğüm kadarı ile bozuk yada kalitesiz ürünler genelde size gelmiş. Yada siz biraz daha titiz "ince eleyip sık dokuyan" olarak adlandırılan grupta yer aldığınızdan dolayı aklınızdaki gibi çıkmıyor. En basit verebileceğim örnekle gpsli bisiklet saati seçiminiz arada garmin'e bile geçmişsiniz ama beklediğinizi alamamışsınız. Ki hala beklediğiniz performansı aldığınızı düşünmüyorum.

İlk görseldeki ürün aliexpressteki ikinci siparişim olur ve 2016 yılında aldım hala kullanıyorum. Geçenlerde şarj giriş yerindeki lehimleri kopunca doğrudan bir tane usbli kablo lehimledim mis gibi oldu. Keza diğer görsellerdeki ürünlerim hala aktif kullanıyorum. Gitar askısı aldım duruyor, 10m rgb led aldım yarısı mutfakta yarısı bilgisayar masamın üzerinde, cibinlikli hamak, 3x3m tarp, kamp için pişirme seti, 3 set farklı zamanlarda alınma bisiklet forması, sele, aydınlatma, gpsli yol bilgisayarı, sj8pro kameram gibi.
(görseldeki fiyatlara takılmayın orada yazandan farklı fiyatlara almıştım mesela anahtar setini 9 liraya almıştım.)
Çetin Abinin başlığını açıp kullandığı İnceleme - Arsuxeo mont burada bahsetmiş olduğum softshell hala kullanıyorum hatta bisikletten çok bahar mevsimlerimde üzerimde normal mont niyetine kullandım.

Bence aliexpressin en temel kuralı fiyatı kadar o ürüne gelen geri bildirime bakıp tercih yapmak. Aynı ürünün 5 lira fazlasına daha çok yorum varsa onu tercih ederim. Şimdiye kadar aldığım ürünlerden memnun kalmadığım bir tek gidon bandı oldu onda da zaten beklentim yoktu. Adamlar dünyanın öteki ucundan 10 liralık ürünü ücretsiz gönderiyor. Ben geçen hafta Rize'ye o-ring gönderdim 100gramlık ürüne ptt 77 lira aldı. Diğer firmalar 120 lira ve üzeri fiyat çıkarmıştı.

Eğer amaç fiyat düşük olsun işimi görüsün ise aliexpress. Yok değilse hiç aliexpress bakmadan yurt içi ve yurt dışından marka adını dünyaya duyurmuş ürünler tercih edilmeli. Aydınlatmada yönünden forumun çoğunluğunun moon kullanması buna bir örnek olabilir.

son olarak 2016'dan 2023'e kadar 65 siparişim olmuş. 4 tanesi hiç gelmemiş, 1 tanesi siparişten sonra satıcı tarafından iptal edilmiş, 2 tanesinden de ben memnun kalmamışım.

Son zamanlarda frenlerle meşgulüm, yedek parça olarak yağ iğnelerinden hidrolik fren kablolarına kadar çin den sipariş vermiştim geçen sene. hidrolik kablosu taş gibi sert şu anda ve yine geçenlerde bh59 un bir tanesi kolun içerisinde kırıldı. arada zoom un 4 pistonlu hidrolik frenini denemek için bir tane sipariş vermiştim, ilk kol kablosu değişiminde kol çöp olmuştu ki çok yumuşak bir çelikti.

jant çemberi vardı helix sl, o da eğik. boştayken bile tepiyor ki örmek için edindiğim jant telleri de çöp oldu. çemberde eğiklik olduğundan daha sonra emin oldum.

O jantı toplarken novatec d792 göbek de sipariş vermiştim, bir süre sonra göbek artık ses vermemeye başladı.

Arada yamulttuğum aynakol dişlisi, sıkarken bile yamulacak kadar yumuşak çelik kaset dişli vs derken benim liste bayağı kabarık.

bilmiyorum, belki de bana öyle denk geldi. Nasip.

Benzer bir şekilde elcikleri de çin den sipariş vermiştim, şu köpük elcikler. Bayağı memnunum, tek sorun su olmadan çıkarmak çok zor.

sağlam marka düşüncemin temelinde kilometre saatleri vardı. bu sene elimden birkaç tane geçti, uygun fiyatlarda çok iyi cihazlar ve dayanıklılar. evet, herkes garmin garmin derken ben hep sorunlarıyla uğraşıyordum ve firma sıfır cihazı çizik var diye değiştirmeyi reddedip beni suçlamıştı. cihazda herhangi bir çizik yokken.

Daha birkaç gün önce xoss nav ın gelişmiş modelini sipariş ettim, 120 dolar lık cihazda yan yolları da gösteren bir harita var. süslü oyuncakları yok belki ama çoğu ihtiyacıma yönelik özellikleri var. elimde bir tane de cycplus g1 var, 20 dolar a uydudan veri çekebilen cihaz. arada bağlantı kopuklukları sorunu var dense de 20 dolar a garmin ya da başkası bisiklet bilgisayarı tutacağı vermiyor. nabız sensörü ve diğer sensörlerde de çin cihazları kullanıyorum. her ne kadar cycplus sensörlerimden birisi durduk yere bozulsa da ucuz, bir tane garmin sensör fiyatına 5 tane bulabiliyorum. bozuldukça da değiştiriyorum.

Ama bu kısım hariç genellikle fiyaskoydu benim için, xoss g 2 gibi bisiklet bilgisayarlarında da ciddi sorunlarla karşılaştığım oldu bu arada.

Sonuç olarak bazı şeyler gerçekten çok ucuz, bir tane hidrolik yağ iğnesi bisiklet mağazasına tonla para vermeye gerek yok. bu tarz şeyleri çin den sipariş vermeye devam edeceğim fakat özellikle bisiklet aktarma organları konusunda kararım net. Hep kötü deneyimler yaşadım.

Ben genellikle eleştirme dilini kullandığımı düşünüyorum, yine de bu mekanik şeylerle yaşadığım sorunların üzerini örtmüyor.

Bu arada uygun fiyatlı sjcam lardan bir tanesine bakıyorum. c100 dikkatimi çekse de 1080 p de nasıl 60 fps video çekmediğini anlamadım. çok fazla param yok, sj 4000 ya da c 100 olabilir. 4000 de de 32 hafıza kartı sorunu var muhtemelen.

Bildiğim kadarıyla dağ bisikleti kullanıyordunuz, dağ bisikleti için hangisini tavsiye edersiniz?

Bu arada uygun fiyatlı sjcam lardan bir tanesine bakıyorum. c100 dikkatimi çekse de 1080 p de nasıl 60 fps video çekmediğini anlamadım. çok fazla param yok, sj 4000 ya da c 100 olabilir. 4000 de de 32 hafıza kartı sorunu var muhtemelen.

Bildiğim kadarıyla dağ bisikleti kullanıyordunuz, dağ bisikleti için hangisini tavsiye edersiniz?

Vallahi kamera konusunda bir şey diyemem tamamen incelemelerinize bağlı olarak cebinize ve tercihinize kalmış durumda. Şu an bir kamera alacak olsam kesinlikle insta360 x3 veya dji osmo 3 veya 4 şeklinde tercih ederdim.
Ben SJ8Pro modelini kullanıyorum o dönem aliexpressten bundle set almıştım. Vergiler dahil o zaman 1100-1200liraya mal olmuştu. Neredeyse bu yaza kadar 1080p olarak kullandım. Sonradan baktım ki meğer 4K 60FPS dahi çekimi varmış. Eski model kamer olmasının en kötü yönü housing (koruyucu kılıf) olmadan su geçiriyor olması. Birde 1080p üzerindeki çekimlerde 50-60fps tercih edilirse elektronik görüntü sabitlemeyi kapatıyor. Şuan 1440p 30fps olarak çekim yapıp video düzenlemesi yapıyorum. Görüntü kalitesi olarak imzamdaki kanaldan bakabilirsin. 3 ay önceki ilk attığım bisikletli videom 1080p kayıt ile alındı. Şelale turu isimli olan 1140p 60 fps görüntü sallanmasından fikir oluşturabilir. Ondan sonraki daha yeni videolar 1440p 30fps kayıtlı.

• Beğen
Tepkiler: Awacs7n
Arkadaşlar bir ürünü sipariş verdim ,ödeme de kartımdan çekildi fakat siparişi iptal ettim. Mail geldi siparişiniz kapatıldı diye,siparişlerim kısmında iptal edildi olarak görünüyor.Ücret iadesi için ne yapmalıyım?
Çok ilginç bir şey oldu. Siparişi iptal etmeme rağmen Aliekspress ürünü yolladı ve ürün elime ulaştı. Aynı üründen sipariş iptalinden 2 gün sonra başka bir arkadaştan sipariş geçmiştim o da geldi. Şikayetçi değilim zira 404 TL 'ye 2 tane taytım oldu

Çok ilginç bir şey oldu. Siparişi iptal etmeme rağmen Aliekspress ürünü yolladı ve ürün elime ulaştı. Aynı üründen sipariş iptalinden 2 gün sonra başka bir arkadaştan sipariş geçmiştim o da geldi. Şikayetçi değilim zira 404 TL 'ye 2 tane taytım oldu
Siparişi hangi aşamadayken iptal ettiniz de böyle oldu?. Muhtemelen kargo bilgilerini geç girdiler ve siz iptal edince ürün çoktan yola çıkmıştı.

bu ara acayip saçma şeyler dönüyor. sipariş verdiğim parça dün teslim edildi görünüyor fakat herhangi bir şey gelmedi. aynı zamanda sipariş verdiğim bisiklet bilgisayarı pili var diye kargo şirketine takıldı.

ilk durum iki kez daha başıma geldi geçmişte, birinde teslim edildi işaretleyip ertesi gün teslim ettiler fakat bu sefer öyle olmadı. ikincisinde ise komşumun posta kutusuna atmışlardı. o sefer de komşum kolimi getirmişti fakat bu sefer yine öyle bir şey olmadı. koli ortada yok, kayıp.

• Beğen
Tepkiler: Ahmed Heysem
bu ara acayip saçma şeyler dönüyor. sipariş verdiğim parça dün teslim edildi görünüyor fakat herhangi bir şey gelmedi. aynı zamanda sipariş verdiğim bisiklet bilgisayarı pili var diye kargo şirketine takıldı.

ilk durum iki kez daha başıma geldi geçmişte, birinde teslim edildi işaretleyip ertesi gün teslim ettiler fakat bu sefer öyle olmadı. ikincisinde ise komşumun posta kutusuna atmışlardı. o sefer de komşum kolimi getirmişti fakat bu sefer yine öyle bir şey olmadı. koli ortada yok, kayıp.
Aliexpress siparişlerini bu tarz durumlar yaşanmasın diye hiçbir zaman teslimat adresinde evi seçmem. Çünkü ptt o kadar dandik ve umursamaz bir kurum ki kargoyu kimin teslim aldığını umursamıyor. Evde olsanız bile paketi komşuya teslim edebiliyor ve size teslim etmiş gibi yazıyorlar. Ya da ortak kullanılan posta kutusuna bırakıp gidebiliyor. Sisteme de kargo teslim edildi diye işaretlendiği için hakkınızı arayamıyorsunuz. Kötü bir komşu olsa o kargoyu alıp size vermeyebilir ve kargonun kimde olduğunu hiçbir şekilde öğrenemezsiniz.

Bu yüzden işyerini seçiyorum ve buna rağmen ptt görevlisi gelip kargoyu güvenliğe bırakıyor. Şimdiye kadar sorun yaşamadım ama evine sipariş veren arkadaşlarım bu sorunları yaşıyorlar.

• Beğen
Siparişi hangi aşamadayken iptal ettiniz de böyle oldu?. Muhtemelen kargo bilgilerini geç girdiler ve siz iptal edince ürün çoktan yola çıkmıştı.
11:59da siparişi verdim,12:04'te iptal ettim. Dolayısıyla sizin dediğiniz gibi bir durum olması söz konusu değil gibi. Bu arada bahsettiğim ürünler sizin Fırsat Reyonu sayfasında bahsettiğiniz ürünler.Tekrar teşekkür ederim size :)

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici

Satıcıya bildirdiniz mi yaptığı hatayı?

Satıcıya bildirdiniz mi yaptığı hatayı?
Sınırlı İngilizce bilgisine sahip olduğumdan ve ürünün düşük maliyetli olmasından mütevellit böyle bir işlem yapmadım. Mobil uygulamada ve bilg.üzerinden hesabıma girdiğimde sipariş detaylarında sipariş durumu iptal edildi gözüküyor, ama altta da sipariş bilgileri yazıyor. Anlayamadım valla.Eğer iptal edildiği için ücret iadesi yaparlarsa ürünü göndermelerine rağmen,bu durumda iletişime geçeceğim satıcı ile

• Beğen
Ben çok fazla sipariş verdiğim için evi işaretliyorum. geçenlerde koliyi yanlış adrese bırakmışlar, postana ulaşmak için internetten başvuru göndermiştim. 2 gün sonra tekrar posta kutuma bırakmışlar, bu arada sipariş verdiğim kadans hız sensörü de elime 1 ayda ulaştı. birleştirilmiş kargo olmasına rağmen nabız sensörüm gelmedi, şu sıralar acayip saçma şeyler dönüyor.

kargo süreleri de uzadı, sipariş verirken iki defa düşünüyorum. birkaç sene önce o kadar ucuzdu ki 1 aydan fazla kargo beklemeye değiyordu bazı şeyler, vergisiydi vs eskisi gibi cazip değil.

Arada 250 sipariş barajını aşmış gibi hissediyorum kendimi, üyelik zaten son seviye.

anlaşmazlıklarda rutbeli üyeler için para iadesi daha kolay, bu zamana kadar tahmini 5 - 7 civarı anlaşmazlık denediğim oldu. ürün sorunlu olmadığı sürece anlaşmazlık açmam, birkaç kanıt yükledikten sonra genelde benim lehime sonuçlanıyor durum.

Hatta satıcıyla bile uğraşmıyorum, satıcının teklifini reddedip sisteme bırakıyorum. 2 gün içinde genellikle benim lehime karar veriyorlar.

Geçenlerde 8100 frenlerim hasarlı geldi, yaklaşık % 15 lik bir tartışma açtım. satıcı kabul etmedi. ben depodan sağlam gönderiyorum diyor ki kolide bir hasar yokken frenler darbeliydi. kocaman çizikler vardı.

tamam dedim, sen bekle. direk talebi reddedip sisteme bıraktım kararı, 2 gün inceleyip direk lehime verdiler kararı. vasat rutbeli üye iken süreç uzuyordu.

anlaşmazlık açacak arkadaşlar için birkaç tavsiye;

- birkaç kanıt yükledikten sonra satıcının cevabını bekleyin.

- satıcı işleri zorlaştırmak için ürünü geri gönder ve paranı göndereyim yöntemini kullanabilir. geri istediğinden değil, genelde işleri zorlaştırmak için kullanıldığını düşünüyorum. bu tuzağa düşmeyin, zaten geri gönderim ücretini siz ödersiniz ve paranızın size geri gelmesi haftaları bulur.

- mağduriyetinizin giderileceği kadar bir geri ödeme satıcı tarafından reddedildiyse ya da çok daha küçük bir rakam teklif edildiyse yine kabul etmeyin.

- acele etmeyin. mesele burada acele etmemek, acele edince süreç hızlanmıyor.

- son aşama, mağduriyetinizin garantisi varsa geri ödeme kararını sisteme bırakın. birkaç gün bekletir fakat sistem tarafından birileri anlaşmazlık talebinizi incelerse ve mağduriyet için birkaç argüman eklerseniz karar lehinize verilebiliyor.

- son kural ise açgözlü olmamak, üründe kullanımı engellemeyen basit sorunlar var ise ben bunun hepsinin geri ödemesini isteyeyim demeyin. gerek yok.

8100 den başka 8000 frenler de sipariş vermiştim geçenler, onda da darbeden kaynaklı iki tane küçük oyuk vardı. çizik değil, küçük oyuk. bir kenarından darbe gelmişyi, baktım küçük ve kullanıma engel değil. gidip % 17 civarı bir anlaşmazlık açtım, aynı satıcı olduğu için yine yok dedi. ben de sistem tarafından incelenmesini bekledim talebimin, tıpış tıpış ödediler.

kargo gecikmeleri yine devam ediyor.

geçenlerde 1200 lümen bisiklet lambası siparişi verdim, bir hafta oldu çin den çıkmadı. yahu bugünlerde çoğu şey böyle. benim bisiklet bikgisayarı da ortada yok, kargo güncellemesi vs de yok. mağazaya mesaj gönderiyorum onlar da bana aynı kargo bilgisini veriyorlar, ben zaten görüyorum aynı bilgiyi. bazı ürünlerin kargo süreleri uzun olduğu için bir aydan fazla bir süreye yakın tartışma açılamıyor. birkaç gün önce magene sensörlerim geldi, bir aydır bekliyordum. 7 günde gelen kargolarım vardı geçmiş aylarda, kargonun çin den çıkması 10 günü bulabiliyor şimdi.

ciddi anlamda sipariş verirken düşünüyorum, ekonomik kargo seçeneğine hiç yaklaşmıyorum.

birkaç sene öncesine kadar 2 aya yakın kargo bekliyorduk fakat sorun olmuyordu.

• Beğen
Tepkiler: oscak41
jant çemberi vardı helix sl, o da eğik. boştayken bile tepiyor ki örmek için edindiğim jant telleri de çöp oldu. çemberde eğiklik olduğundan daha sonra emin oldum.
Boştayken bile tepiyor? Ne demek bu? Ayrıca, çember örülmeden önce elle mümkün oldukça daireleştirilip sonrasında kusursuz akort yapıldığında bi sorun olmadan kullanılır. Youtube'da millet ne çemberleri adam ediyor.

Arada yamulttuğum aynakol dişlisi, sıkarken bile yamulacak kadar yumuşak çelik kaset dişli vs derken benim liste bayağı kabarık.
Bu aliexpress'in çeliği çelik değil bildiğin Play-Doh oyun hamuru sanırım. Hileci aliexpress. Kaset dişliyi sıkarken yamultmak ne demek bu arada?

20.10.2023 tarihinden verdiğim siparişim ülkeye geldi. Teslim süresini yine bildiririrm.

@Can Çelik ile beraber Çin'den bir ürün aldık. Aynı ürün, aynı satıcı. Aynı anda AE üzerinden sipariş geçtik. Ona ürün benden 10 gün önce ulaştı. Ben ürünü daha dün teslim aldım. Bursa'daki Ptt kargo berbat. Ptt ile gelen bir bisiklet bagajı da bağlantı noktasından kırık geldi elime. Kargoda kırılmış. Mümkün oldukça Ptt kullanmayacağım artık. 500-600 fark olsa bile gönderici Ptt ile gönderiyorsa alışveriş yapmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
@Can Çelik ile beraber Çin'den bir ürün aldık. Aynı ürün, aynı satıcı. Aynı anda AE üzerinden sipariş geçtik. Ona ürün benden 10 gün önce ulaştı. Ben ürünü daha dün teslim aldım. Bursa'daki Ptt kargo berbat. Ptt ile gelen bir bisiklet bagajı da bağlantı noktasından kırık geldi elime. Kargoda kırılmış. Mümkün oldukça Ptt kullanmayacağım artık. 500-600 fark olsa bile gönderici Ptt ile gönderiyorsa alışveriş yapmıyorum.

Hocam ben şöyle yapıyorum. Yıldırım dağıtım md. geldiği zaman (gürsu da yaşıyorum) gidip kendim teslim alıyorum hemen. Yoksa en az 3-4 gün dağıtım için bekliyor.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Hocam ben şöyle yapıyorum. Yıldırım dağıtım md. geldiği zaman (gürsu da yaşıyorum) gidip kendim teslim alıyorum hemen. Yoksa en az 3-4 gün dağıtım için bekliyor.
Bir dönem ben de öyle yapıyordum da şuan Nilüfer'deki yeri bana uzak kalıyor. İş yerinden araç çıkartamıyorum git gel yapmak için. Bir de bir iki kere o şekilde gidip teslim alamayıp döndüğüm de oldu. O yüzden kullanmıyorum :D

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Geri