Scudo Sports

Aliexpress

Çok ilginç. Belki AE nin yaptığı anlaşma bitmiştir aras ile. Eğer durum öyle ise yine çok zor günler bizi bekliyor olacak maalesef. PTT yüzünden kaybolan kargolarım da var.
Benim de 3. ayda aldığım 2 ürün de ptt ile geldi.

• Üzgün
Tepkiler: StanicEnemy
Scudo
İşler değişmiş demek. İşin kötü yanı dağıtıma çıktığı e-postası ürün bana ulaştıktan sonra geldi :(

Aras ile en azından SMS gelirdi sabahında, ona göre evde kalma zamanımı ayarlıyordum. Gerçi ben yine şanslıyım, AND Yakası Posta Dağıtım Merkezi 2 üst sokağımda, yine de ek iş demek evde denk gelmezsek

Son düzenleme:
İşler değişmiş demek. İşin kötü yanı dağıtıma çıktığı e-postası ürün bana ulaştıktan sonra geldi :(

Ara ile en azından SMS gelirdi sabahında, ona göre evde kalma zamanımı ayarlıyordum. Gerçi ben yine şanslıyım, AND Yakası Posta Dağıtım Merkezi 2 üst sokağımda, yine de ek iş demek evde denk gelmezsek
Bende aynı durumu yaşadım. Allahtan dağıtıma çıkaran arkadaş anlayışlı çıktı. Evde yokuz diye aradı. Bıraktırdım komşuya.

Bende aynı durumu yaşadım. Allahtan dağıtıma çıkaran arkadaş anlayışlı çıktı. Evde yokuz diye aradı. Bıraktırdım komşuya.

Bazen satıcı telefon numarasını da eksik yazıyor ki öyle de oldu, son gelen paket üzerinde numaramın başındaki 5xx kısmı yoktu, geri kalan 7 rakam vardı :D

Bazen satıcı telefon numarasını da eksik yazıyor ki öyle de oldu, son gelen paket üzerinde numaramın başındaki 5xx kısmı yoktu, geri kalan 7 rakam vardı :D

Bir de şöyle bir şey yaşadım. Aldığım ürün hassas olduğu için özellikle iyi paketlemesini söyledim. Tabi tamam falan gibi cevaplar geri döndüler. Gel gör ki poşete koyup göndermiş :kötü::acpsnr:

@__bisiklet__sever__ ....Artık bedava ürün bile gelse vergisini alıyolar....
Bu sözünüz bana @sccetin'in Sony Vlog Challenge'dan kazanmış olduğu kameranın gümrükte vergilendirmeye tabi tutulmasını hatırlattı. Yerli üretime destek diye yapıyorsunuz madem de yerli üretim olarak ne var ki ihtiyaçlarımızı ülke içinden karşılayalım? Gümrük vergisinin gerekliliğini tartışmayacağım ama özgürlük kısıtlaması olarak görüyorum bunu.

• Muhteşem
Tepkiler: sccetin
@M.İhsan Vergisini ödemeye razısın, bu sefer de 150 euro üzerinde ürün olursa muamele işlemi vs diye haraç istiyolar. Ama milletin bi tarafına koyanların milyarlık vergi borçları affediliyo. Fıkra bu kadar.

Herkese iyi akşamlar302329 dosyayı görüntüle
Herkese iyi geceler. 150€ altındaki alışverişlerde vergi kesilmemesi lazım ancak vergi kesiliyor. Sizce neyden kaynakli olabilir?
Herkese tekrardan iyi geceler. An itibariyle igsport bcs100s almış bulunmaktayım. Çevremdeki ikinci el yol bilgisayarı satan bisikletçilere sorduğumda birisi 1k fiyat söyleyince bunun baya iyi fiyata olduğunu anladım.(1k eden de igsport ama igs50 mi öyle biseydi model adı) En az 1 ay içinde geleceğini düşünürsek şuan bekleme modundayız artık 👍 Ürün elime geçince inceleme yazısı yazayım.
- AliExpresste para birimini TL yerine usd yapınca yaklaşık 50 TL daha ucuza almış bulundum. ( TL bazında alsaydım 650 küsur ödeyecektim. Ben 32.05 usd ödedim. Aslında 31.45 usd de ödeyebilirmişim onu sonradan farkettim. Siparişi de iptal etmek istemiyorum artık)
- 9 dolara yakın vergi parası kesti AliExpress. Daha fazla vergi ödemeyeceğim artık değil mi?

• Beğen
Tepkiler: Samet M.
Herkese tekrardan iyi geceler. An itibariyle igsport bcs100s almış bulunmaktayım. Çevremdeki ikinci el yol bilgisayarı satan bisikletçilere sorduğumda birisi 1k fiyat söyleyince bunun baya iyi fiyata olduğunu anladım.(1k eden de igsport ama igs50 mi öyle biseydi model adı) En az 1 ay içinde geleceğini düşünürsek şuan bekleme modundayız artık 👍 Ürün elime geçince inceleme yazısı yazayım.
- AliExpresste para birimini TL yerine usd yapınca yaklaşık 50 TL daha ucuza almış bulundum. ( TL bazında alsaydım 650 küsur ödeyecektim. Ben 32.05 usd ödedim. Aslında 31.45 usd de ödeyebilirmişim onu sonradan farkettim. Siparişi de iptal etmek istemiyorum artık)
- 9 dolara yakın vergi parası kesti AliExpress. Daha fazla vergi ödemeyeceğim artık değil mi?

Vergi işi biraz sürpriz şu anda. Gümrüğe sunma ücreti vs bu tarz küçük vergiler de var. Sanırım baz model aldınız, hazır almışken sensörlerini de alsaydınız iyi olurdu aslında. Hayırlı olsun.

Vergi işi biraz sürpriz şu anda. Gümrüğe sunma ücreti vs bu tarz küçük vergiler de var. Sanırım baz model aldınız, hazır almışken sensörlerini de alsaydınız iyi olurdu aslında. Hayırlı olsun.

Normalde vergi peşin ödendiğinde gümrüğe sunma ücreti yok. AliExpress için de öyle, Amazon için de. Ancak bir nedenle ekstra kontrol gerektiğinde alınıyor olabilir. Ben bugüne kadar vergisini peşin ödediğim hiçbir siparişte (onlarca oldu) ek ücret ödemedim ama bu mesaj nedeniyle açık kapı bırakıyorum.

Normalde vergi peşin ödendiğinde gümrüğe sunma ücreti yok. AliExpress için de öyle, Amazon için de. Ancak bir nedenle ekstra kontrol gerektiğinde alınıyor olabilir. Ben bugüne kadar vergisini peşin ödediğim hiçbir siparişte (onlarca oldu) ek ücret ödemedim ama bu mesaj nedeniyle açık kapı bırakıyorum.

Daha önceden vergi ödenmeyen siparişleri ptt'nin getirdiğini biliyoruz. Şimdi değişik bir sistem var. Vergi her halükarda hesaplanıyor ama bazı siparişlerimde %50 olarak hesaplandığını gördüm. Bir başıboşluk var maalesef. Eskiden çok güzeldi...

Daha önceden vergi ödenmeyen siparişleri ptt'nin getirdiğini biliyoruz. Şimdi değişik bir sistem var. Vergi her halükarda hesaplanıyor ama bazı siparişlerimde %50 olarak hesaplandığını gördüm. Bir başıboşluk var maalesef. Eskiden çok güzeldi...

O %50 ya ürünün vergisi + sunma ücreti + damga vergisinden dolayı ürün fiyatının %50'si olarak görünüyordur, ya özel vergiye tabi bir üründür o yüzden vergi yüksek görünüyordur, eklerle birlikte %50 gibi görünüyordur, ya da bedeline ikna olmayıp kendi belirledikleri bedelden hesapladıkları için diğer kalemleri de ekleyinde %50 gibi görünüyordur. %50 vergi diye bir uygulama yok çünkü. Bir döküm varsa onun üstünden yorumlamak daha kolay olur.

Ekran Resmi 2023-04-03 22.07.13.png

Şimdi bu ürün gümrükte takılır mı? Uzmanlık sorusu sorayım. :)

Bir de buna vergi gelecek değil mi?

Evet. Evrakta kargo hariç ücret ayrıca belirtildiyse onun, yoksa tamamının %18 ya da %30'u + 22TL + damga vergisi. Kargo hariç ücret belirtilmediyse zibilyon ücret daha.

• Beğen
Tepkiler: kuzey efe
Hayırlı olsun, bir ay sürmez gelmesi, hele Yanwen ile gönderildiyse, onu da takip no sonundaki YP harflerinden anlarsınız, 1 haftada kapıda olabiliyo.

Geçen ay daha önceden aldığım bir multitool aldım aliexpressten. Geçen sene aldığımda vergiyi alışveriş esnasında ödemiştim ve aras kargoyla sıkıntısız bir şekilde geldi. Geçen aynı satıcıdan aynı multitoolu aldım vergiyi yine alışveriş anında ödedim, kargom bu sefer ptt ile geldi ve kapıda ekstra 100 lira daha vergi ödedim
Bir yanlışlık olmalı, sipariş detayınıza bakın, problem var ise satıcı ile iletişime geçin belki size o ödediğiniz miktarı iade edebilir tabi aize cıkan vergiyi fotoğraflayıp satıcıya iletin yada AliExpress ile de temasa geçip iade isteyebilirsiniz diye düşünüyorum.

Bir yanlışlık olmalı, sipariş detayınıza bakın, problem var ise satıcı ile iletişime geçin belki size o ödediğiniz miktarı iade edebilir tabi aize cıkan vergiyi fotoğraflayıp satıcıya iletin yada AliExpress ile de temasa geçip iade isteyebilirsiniz diye düşünüyorum.

Anlaşmazlık açtım hemen, aliexpress ödeme ekranında ödediğim verginin ekran görüntüsünü ve bana gelen ürün üstüne yapıştırılmış sonradan ödediğim vergi görüntüsünü de attım. Daha önceden aynı alışverişi yaptığımı da belirttim ama kabul edilmedi.

Anlaşmazlık açtım hemen, aliexpress ödeme ekranında ödediğim verginin ekran görüntüsünü ve bana gelen ürün üstüne yapıştırılmış sonradan ödediğim vergi görüntüsünü de attım. Daha önceden aynı alışverişi yaptığımı da belirttim ama kabul edilmedi.
Anlaşmazlık konusuna gireceğini sanmıyorum bu konunun bence o nedenle kabul edilmemiştir, burada sadece fazladan vergi ödeme olayı var bence satıcıya mesaj atın bi şansınızı deneyin derim.

• Beğen
Tepkiler: TalhaB.
Geri