Scudo Sports

Aliexpress

Aliex 'ten alışveriş yapanlar Sinotrans'ı da hesaba katsın o nedir diye sorar gibisiniz bir google yapın bakın görün nasıl bir tezgah kurmuşlar..

Başka bir forumda olan yazımı buraya da atayım..

''
Ekşi de şikayetvar da orda burda yüzlerce kişi şikayet etmiş çözüme ulaşan 0 .

Organize çökme operasyonu olduğu her halinden belli muhatap yok cari açığı bu şekilde kapatmaya çalışıyorlar belli almayın deniyor artık yurtdışından ürün vs vergisini de ödesen çökerim diyor arkadaşlar..

Ekşiden alıntıdır..
edit: aradan geçen birkaç aydan sonra başkası tarafından şahsi hesaptan aranıp “ürünlerinizi biz ihale ile gümrükten aldık hala ihtiyacınız var ise aynı fiyattan size satabiliriz” dediler.
parasını verdiğiniz ürüne el koyup birkaç ay sonra başkasına satıp (yersen) tekrardan size para ile satmaya çalışan rezalet ötesi firma/oluşum. ''

COOSPO BC200 alacaktım vaz geçtim para verip üstüne %30 vergi ödeyip birde dert sahibi olmaktansa..

Scudo
Sinotrans işini duymamıştım, araştırdım, gördüm ama şaşırmadım. 14 Mayıs sonrası bu sorunların da tarih olmasını diliyorum.

• Hahaha
Tepkiler: RmzBurak
Ben bu gümrüklerdeki gelişigüzelliğe anlam veremiyorum. Gümrük memurları, müşavirleri vs. adeta yargılar üzeri bir yetkiye sahip gibi.

Şimdi olayın aslına bakılınca Sinotrans cidden çin merkezli bir firma gibi duruyor. Ülkelerde de bayilik gibi gümrük ve çin arasında bir merkez kurup özellikle çinden gelen ürünlerin iadelerini bu firma üstleniyor. Bu yetkiyi nasıl almış bilmiyorum ama burda Çin'in verdiği bir yetkilendirme de söz konusu gibi duruyor.

Haliyle burda kafasına göre fiyat çıkartma yetkisi de kimse tarafından denetlenmiyor veya sorgulanamıyor. Memur malı kafasına göre gümrüğe takıyor ve bu firma 3bin tl lik ürün için "5-6 bin masrafı var yoksa vermem" diyip üzerine çöküyor. Geri göndermeyi de kabul etmiyor "masrafım var bunu öde diyerek" ürünün ücretini ver al ondan sonra sen kendin geri gönder taktiği var. Yani 3 binlik ürüne 6 bin daha ödiyceksin illa. Cimer'e vs millet kayıt oluşturuyor ama nafile. Düpedüz tezgah yani.

Gümrükteki bu başıboşluğu aklım almıyor. Seneler önce çalıştığım firmada transparan ekran getirtmeye çalışıyoruz. HDMI girişi var diye bunu monitör değil TV kategorisinde değerlendirmeye alıyor memur. Bana göre HDMI'dan ötürü TV olarak da kullanabilirsin diyor. Dolayısıyla farklı bir mevduata göre değerlendirilir, hatalı bildirim yapılmış diyor. Malı almak için müşavirlik firmasıyla görüşme vs. muhtemelen belli ödemeler karşılığı bi şekilde aldı patron ürünü.

Yani cidden hiç bir yargı kurumunda veya hiç bir haberde bu gümrükçüler hakkında tek bir olay yok. Ama alenen kafalarına göre iş yapabiliyorlar. Yani bunları denetlemeye yetkisi olan bir kurum var mı acaba? Bunlar nasıl yasal olarak, bu kadar keyfe keder iş yapıyor?

Son düzenleme:
Hocam canlı desteğe de yazdım sizin gibi anlaşmazlık başlatın dediler. Nasıl başlatacağım dediğimde ise sizin gibi iade geri ödeme kısmından açabilirsiniz dediler. Şimdi yazdım bakalım. Bu arada sipariş kargolandı çinden. Kargoda bir sıkıntı olmaz değil mi? Sipariş idsi paylaşmam doğru mu bilmiyorum o yüzden paylaşmıyacağım. Sorun çıkmayacak gibi görünüyor inşallah
Screenshot_2023-04-12-10-17-15-644_com.android.chrome.jpg
Şuan kargo linehaul office diye bir yerde 3 gündür takıldı kaldı.( Türkçesini bilmiyorum ancak kargo şirketlerinin ana merkezi gibi bir yer herhalde)
Normalde dağıtıma çıksa SMS ile bilgi gelirdi diye tahmin ediyorum.

302719 dosyayı görüntüle
Şuan kargo linehaul office diye bir yerde 3 gündür takıldı kaldı.( Türkçesini bilmiyorum ancak kargo şirketlerinin ana merkezi gibi bir yer herhalde)

Türkiye'ye varmış ama henüz gümrük işlemi başlamamış. 3 gün normal bir süreç. Bazen daha uzun sürebiliyor. Süreler çok değişken. Bazen 1 günde işlem yapılırken bazen 5 gün olabiliyor. Biraz sabredip bekleyin, sorun olmayacaktır.

Aliexpress'ten 17 Mart tarihinde forma siparişi verdim. Bugün elime ulaştı. Vergiyi alırken aliexpress'e ödedim, PTT kargoyla geldi ek ödeme çıkmadı.

İlgilenen olursa ürün linki: (link)

1681298710123.png

Merhabalar aliexpressden sipariş veremiyorum. Ödeme yapa basınca iptal ediyor yaş ile ilgili olabilirmi?

Aliex 'ten alışveriş yapanlar Sinotrans'ı da hesaba katsın o nedir diye sorar gibisiniz bir google yapın bakın görün nasıl bir tezgah kurmuşlar..

Başka bir forumda olan yazımı buraya da atayım..

''
Ekşi de şikayetvar da orda burda yüzlerce kişi şikayet etmiş çözüme ulaşan 0 .

Organize çökme operasyonu olduğu her halinden belli muhatap yok cari açığı bu şekilde kapatmaya çalışıyorlar belli almayın deniyor artık yurtdışından ürün vs vergisini de ödesen çökerim diyor arkadaşlar..

Ekşiden alıntıdır..
edit: aradan geçen birkaç aydan sonra başkası tarafından şahsi hesaptan aranıp “ürünlerinizi biz ihale ile gümrükten aldık hala ihtiyacınız var ise aynı fiyattan size satabiliriz” dediler.
parasını verdiğiniz ürüne el koyup birkaç ay sonra başkasına satıp (yersen) tekrardan size para ile satmaya çalışan rezalet ötesi firma/oluşum. ''

COOSPO BC200 alacaktım vaz geçtim para verip üstüne %30 vergi ödeyip birde dert sahibi olmaktansa..

Konu gündeme gelince sistemi düzeltmişler herhalde, gümrük aşamasındayken AliExpress sipariş takip arabiriminde kırmızı renkte "sorun çıkarsa sinotrans tarafından SMS alacaksınız, detaylar için falanca adresten ulaşın" mesajı çıkan 3 farklı siparişim birer gün arayla gümrükten sorunsuz geçip ücretsiz teslim edildi.

302719 dosyayı görüntüle
Bugünle beraer 9 gün oldu. Kargo Hala bekliyor. Ne yapayım yardımcı olursanız sevinirim

Bugünle beraer 9 gün oldu. Kargo Hala bekliyor. Ne yapayım yardımcı olursanız sevinirim
Bugün sonunda kargonun durumunda değişiklik oldu
Şu an ürün gümrükte bekliyor bakalım :D

Parcel status:In customs
nation:Mainland China -> Turkey

2023-04-17 09:00:00 Import clearance start
2023-04-17 09:00:00 Arrived at customs
2023-04-09 23:43:00 Turkey-Linehaul Arrival:Arrived Turkey
2023-04-09 13:23:00 Left from departure country/region
2023-04-09 08:00:00 Leaving from departure country/region
2023-04-08 20:13:07 Export clearance success
2023-04-08 19:18:06 Export customs clearance started
2023-04-08 08:23:45 Arrived at departure transport hub
2023-04-07 21:52:24 Outbound in sorting center
2023-04-04 16:22:31 Inbound in sorting center
2023-04-04 15:52:32 Accepted by carrier
2023-04-04 13:26:57 Leave the warehouse
2023-04-04 13:26:45 Package finished
2023-04-04 01:36:38 Order received successfully

Bugün sonunda kargonun durumunda değişiklik oldu
Şu an ürün gümrükte bekliyor bakalım :D

Parcel status:In customs
nation:Mainland China -> Turkey

2023-04-17 09:00:00 Import clearance start
2023-04-17 09:00:00 Arrived at customs
2023-04-09 23:43:00 Turkey-Linehaul Arrival:Arrived Turkey
2023-04-09 13:23:00 Left from departure country/region
2023-04-09 08:00:00 Leaving from departure country/region
2023-04-08 20:13:07 Export clearance success
2023-04-08 19:18:06 Export customs clearance started
2023-04-08 08:23:45 Arrived at departure transport hub
2023-04-07 21:52:24 Outbound in sorting center
2023-04-04 16:22:31 Inbound in sorting center
2023-04-04 15:52:32 Accepted by carrier
2023-04-04 13:26:57 Leave the warehouse
2023-04-04 13:26:45 Package finished
2023-04-04 01:36:38 Order received successfully

Aliexpresten 7 günde gelen ürünüm de oldu 1 aydan fazla süren de oldu:) ama son zamanlarda 3 hafta civarında geliyor genelde

AliExpress’ten forma tayt siparişi verdim, hoşuma giderse buradan paylaşacağım ✌
Ürün linki verebilir misiniz?
Forma bir şekilde idare ediyor da tayt konusunda 2 sefer aynı hatayı yaptım bir daha sanırım aliamcadan tayt almam. 1 taytım olsun kaliteli olsun.

Forma bir şekilde idare ediyor da tayt konusunda 2 sefer aynı hatayı yaptım bir daha sanırım aliamcadan tayt almam. 1 taytım olsun kaliteli olsun.
Aliexpressten tayt almayın benim için Türkiye sınırları içerisinde Sora 1 numara Decathlona ın üst düzey denebilecek taytları 2 numara.

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Aliexpressten tayt almayın benim için Türkiye sınırları içerisinde Sora 1 numara Decathlona ın üst düzey denebilecek taytları 2 numara.

ilk zamanlarımdı, bir daha almam ya. Şimdi jordanred taytları bana çok iyi geldi. Belki sora alsam o daha iyi gelecektir.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Ben geçen yaz (link) ve (link) bu iki taytı almıştım. Pedleri bana kötü gelmedi, şuana kadar max 60 km sürmüşümdür. Uzun mesafelerde tecrübem hiç olmadı yorumlarda var zaten isterseniz bir inceleyin.

Ben bi kumar oynadım tabiri caizse :) bir arkadaşım aldı cok memnun ona istinaden bende sipariş geçtim, halihazirda tayt var ama denemek maksadıyla aldım.

TRY 730.95 12% İndirim | SPEXCEL 22 yeni kargo önlüğü şort uzun seyahat binmek yol MTB bisiklet şort İtalya yüksek yoğunluklu ped yeşil siyah
(link)

TRY 617.75 15% İndirim | SPEXCEL 2021 yeni yarış Fit Cut PRO TEAM BIB şort yoğunluk Pad ile 3.0 yol Mtb bisiklet alt
(link)

Bikeinn de kaliteli bilindik markaları makul fiyattan almak varken (Forma ve tayt) neden AE gibi yerden alışveriş yapıyorsunuz anlam vermek güç gerçekten. Gerçekten yazık AE de harcanılan paralara.

Bikeinn de kaliteli bilindik markaları makul fiyattan almak varken (Forma ve tayt) neden AE gibi yerden alışveriş yapıyorsunuz anlam vermek güç gerçekten. Gerçekten yazık AE de harcanılan paralara.
Ornek vermek isterseniz ne kadar makul bir fiyattan bahsediyorsunuz? Ortalaması nedir yani ? Fiyatı atıyorum bir castelli forma burada 5k ise sizin bahsettiğiniz sitede vergiler kargo dahil 1,5k ya mi geliyor biraz detay verebilirseniz bahsettiğiniz siteyi incelemek isterim haberdar değilim o siteden.

Geri