Scudo Sports

Aliexpress

Scudo
Yanwen gönderimlerinde alıcının adının ve adresinin gösterilebildiği bi internet sitesi var mı biliyor musunuz?
Bi siparişimi takip ediyorum ama pttde sadece alıcı isminin baş harfleri görünüyor ve yanlış. Kargo da şu an başka bi şehire gitmiş. Ptt kaynaklı bi yanlışlık mı satıcıdan kaynaklı mı bilemedim.

11.11'de aldığım maşa nihayet geldi. Gerçi satıcı iki hafta sonra anca kargolamıştı. 42+5 Dolarlık maşaya 16,6 TL vergi ödedim çünkü pakete 5 dolar yazmış satıcı. Maşayı seçerken şüphelerim vardı. Mâlûm bir süredir Aliexpress'te kargo ücretleri fahiş. Uygun fiyatlı hafif bir maşa bulmak zor oldu. Satıcı da dükkanı yeni açmış, yorumu yoktu. Risk aldım ama maşa fena gözükmüyor, umarım bir sakatlık çıkmaz. Maşanın linkini de bırakayım, 11.11 indiriminden sonra bir miktar zam görmüş;

(link)

Ağırlığı 370 gram. Boruyu kesince yüzde 10 azalacak.

Dosyalar

• maşa1.jpg
    maşa1.jpg
    54,2 KB · Okunma: 71
(link)

Bu linkteki ışıklardan aldım 2 adet fakat 1 tanesi arızalı geldi yani çalışmıyor.

Ne yapmamı önerirsiniz, nasıl bir yol izlenmeli?

Mağaza yazışmalarda mesajları dahi okumuyor yani mağaza ile iletişim kuramiyorum, bunu da belirteyim.

IMG_20201209_183030.jpg

(link)

Bu linkteki ışıklardan aldım 2 adet fakat 1 tanesi arızalı geldi yani çalışmıyor.

Ne yapmamı önerirsiniz, nasıl bir yol izlenmeli?

Mağaza yazışmalarda mesajları dahi okumuyor yani mağaza ile iletişim kuramiyorum, bunu da belirteyim.

250097 dosyayı görüntüle

Siparişlerim kısmından ürünü bulun. Altında -open dispute-yada Türkçe kullanıyorsanız —tartışma aç- sekmesini işaretleyip ilgili seçeneklerden size bozuk ürün gönderildiğini işaretleyin ve para iadesi isteyin. Oradakanıt olarak resimve video yükleyebiliyorsunuz. Ürünün çalışmadığı ile ilgili kısa bi video çekip yüklerseniz daha iyi olur.
Bundan sonra mağaza ile birlikte AliExpress yetkilileri de ilgilenir ve çok büyük ihtimalle para iadesi alırsınız.

• Beğen
Tepkiler: amasseia
@Nadir.T cevap için teşekkürler. 2 ürün almıştım ve yalnızca bozuk olan ürünün para iadesi yapılacaktır o halde.

Video çekip yüklemek mantıklı 👍

Ekleme: Tartışma aç butonunu tıkladığımda orda iki adet ibare var:
1. Ucret iadesi(eşya teslim edilmediyse)
2. Ucret ve Esya İadesi(Ürünü iade ederek)

Hangisini seçmek gerek?
@Nadir.T

Son düzenleme:
@Nadir.T cevap için teşekkürler. 2 ürün almıştım ve yalnızca bozuk olan ürünün para iadesi yapılacaktır o halde.

Video çekip yüklemek mantıklı 👍

Ekleme: Tartışma aç butonunu tıkladığımda orda iki adet ibare var:
1. Ucret iadesi(eşya teslim edilmediyse)
2. Ucret ve Esya İadesi(Ürünü iade ederek)

Hangisini seçmek gerek?
@Nadir.T
1. yi seçin diğerinde ürünü geri göndermeniz gerekir o zaman kargo ücretini de ödemeniz gerekebilir.

• Beğen
Tepkiler: amasseia
Track.aliexpressten baktığımda son aşama aşağıdaki gibi görünüyor.
2020-12-09 21:59
Clearing Customs
Gümrükte tutuluyor

global.cainiaodan baktığımda aşağıdaki gibi görünüyor.
Import clearance failure
2020-12-09 21:59:00

Pttden baktığımda gümrüğe geldiği görünmüyor.

Sizce bir problem mi var?

Aliexpress karbon jant tavsiyesi verebilecek olan var mı aranızda arkadaşlar, campagnolo uyumlu olması gerekiyor bunu satıcıya söylememiz yeterli mi yoksa kendimiz ayrıca satın mi almamız lazım? Tecrübesi olan varsa bilgilendirme bekliyorum sevgiler...

yavuzkosar
Bende karbon jant baktığım zamanlarda çok araştırmıştım,birçok firma karbon jant üretiyor ama bu işi layığıyla yapan çin menşeili bir kaç firma tespit etmiştim,tabi profesyonel bilir kişilerden de bilgi almıştım,bunlardan biri ''farsports'' isminde bir firma,aliexpreste satış sayfaları mevcut,mesela yazıştığım firma yetkilisi prime markasına jant ürettiklerini fotoğraflarıyla anlatmıştı,örneğin bir jant istiyorsun profil ön 50mm arka 80mm,teller,göbekler dtswis 240t olsun diyorsun ona göre üretiyor,kişinin isteğine göre seçim hakkı sunuyor,siparişe göre üretim yapıyorlar.Bir göz atın isterseniz,kullanan arkadaşım var pek memnun,mail veya watsap yoluyla iletişim kurup isteklerinizi sıralayabilirsiniz. (link)

Son düzenleme:
yavuzkosar
Bende karbon jant baktığım zamanlarda çok araştırmıştım,birçok firma karbon jant üretiyor ama bu işi layığıyla yapan çin menşeili bir kaç firma tespit etmiştim,tabi profesyonel bilir kişilerden de bilgi almıştım,bunlardan biri ''farsports'' isminde bir firma,aliexpreste satış sayfaları mevcut,mesela yazıştığım firma yetkili prime markasına jant ürettiklerini fotoğraflarıyla anlatmıştı,örneğin bir jant istiyorsun profil ön 50mm arka 80mm,teller,göbekler dtswis 240t olsun diyorsun ona göre üretiyor,kişinin isteğine göre seçim hakkı sunuyor,siparişe göre üretim yapıyorlar.Bir göz atın isterseniz,kullanan arkadaşım var pek memnun,mail veya watsap yoluyla iletişim kurup isteklerinizi sıralayabilirsiniz. (link)
Teşekkür ederim bir bakayım buralara.

yavuzkosar
İlave edeyim bunların avrupada iletişim ofisleri vardı,sanırım Almanya'da:harika: teslimatı oradanda tercih edebiliyorsunuz.

Kargo daha pahalıya gelmez mi
Her halukarda gümrük vergisi kargo parası vardır muhakkak,ama sanırım Almanya teslimatı,Avrupa birliği ülkeleri için bir vergi avantajı olduğundan bu alternatifi sunuyor olabilirler.Malum ab ülkeleri kendi aralarında birbirlerine gümrük vergisi uygulamadığından.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Her halukarda gümrük vergisi kargo parası vardır muhakkak,ama sanırım Almanya teslimatı,Avrupa birliği ülkeleri için bir vergi avantajı olduğundan bu alternatifi sunuyor olabilirler.Malum ab ülkeleri kendi aralarında birbirlerine gümrük vergisi uygulamadığından.
Doğrudur, şimdi aliexpress mağazalarına baktım da satış yapmıyorlar, kendi siteleri üzerinden bakayım birde.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Aliexpress'ten Shimano grup set almak Türkiye'ye göre uygun olur mu gümrük vergi dahil olunca attığım taş vurduğum kuşa değer mi? Bildiğiniz önerebileceğiniz satıcılar var mıdır? Ya da herhangi bir tavsiye çok iyi olur.

attığınız taş vurduğunuz kuşa değmiyecek emin olun.

Onun yerine wiggle ya da merlincycles den almak daha avantajlı

• Beğen
Tepkiler: Metcansen ve MakRo
Alivio Altus 9 lu kollara baktım ucuz olan 30 40 50 lira olan 70 80 100 lira kargo istiyor. Kargo ücretsiz olanlar 150 den başlıyor. Yine Türkiyedeki fiyata geliyor. Hem de bir ay bekleyeceğim. Çıktım siteden canım sıkıldı. Burada ikinci el bakıyorum bir yandan. Merlin wiggle Türkiyeye göre ucuz mu geliyor gümrüğe rağmen?

Aliexpresste alınan shimano ürünlerinde sahte çıkma ihtimalini mutlaka göz önünde bulundurun, çünkü 2 sene önce aldığım shimano spd pedallar sahte çıktı ve 2 ay içinde rulmanlarından bozuldu, çöp oldu. Kutusuna kadar herşeyiyle orjinal gibi yapmışlar ama kalitesiz ve farkı bakarak çok zor anlıyorsunuz.
Aldığım dükkan; (link)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Metcansen ve MakRo
Geri