Scudo Sports

Aliexpress

Benim merak ettigim bi konu var eğer farklı satıcılardan aynı gün sipariş versek kargolama işlemi ayrı ayrı mı yoksa bütün ürünler aynı kargo ile mi geliyor bilgisi olan var mı ?

Scudo
@Engin YAĞIZ
Sahibinden gibi düşünün, aynı anda sepete ekliyorsunuz ama ürünleri farklı şehirlerdeki satıcılardan almış olabiliyorsunuz, haliyle ayrı ayrı kargolanıyor...

@Mustafa Şener

Bisikleti gönderdiğine inanıyor musun? Deniz yolu ile 3 ayda ancak gelir.

china post air mail zaten en geç gönderen hocam boşuna uzatmıssınız adam dolandırıcı

@ykaracavus

Sağol Teşekkür ettim...

4 tane sipariş vermiştim hepsi sorunsuz gelmişti tekrar 3 adet sipariş verdim onları bekliyorum bakalım gelecek mi :) yirmi gün oldu

Aliexpressten forma siparişi vermiştim bu gün elime ulaştı. Satıcının verdiği takip numarası 5 gün geçmesine rağmen aktif değildi mesaj yazmıştım cevap vermemişti. Dispute açtım durumu izah ettim. Takip numarasını hatalı yazmış ve doğru takip numarasını verdiğinde gerçekten yoldaydı. Ben ürünü yetiştiremedi diye sahte takip numarasıyla oyalamaya çalışıyo diye düşünüştüm ama satıcının günahını almışım.

aliexpress ten 10. ayda pannier çanta siparişi vermiştim 32 gün oldu takip kodu hala çinden kargonun ayrılmadığını söylüyordu satıcıya mail attım cevap vermiyordu zamanın dolmasına 7 gün kalmıştı dispute açtım kargo yollandı diye çince sayfasının screenshot unu almış dispute a eklemiş baktım ondada en son işlem tarihi çindeki tarih escalate dispute açtım sitede hakem tayin edilen kişi 15 ine kadar süre verdi o zamana kadar gelmezse bakalım ne olacak

@Abdullah Cimis
Abdullah bey bankanızı arayıp paranızın karta yüklenmesini talep edin. Para provizyona takılıyor. Türkiye'de de oluyor. Endişelenmeyin.

@Cuneyt Erkman
Saat 11.59 itibarı ile Gonderi (Varis)alip verme merkezinde alindi TÜRKİYE ibaresi ptt sayfasında oysa ki kendimi pannier gelmiyecek commuter katlanır metal sepete hazırlamıştım :) başka bir bahara kaldı büyük ihtimal ilkbahar yapacak birşey yok dispute kaldırıyorum.

Merhaba arkadaşlar,
Ben şu malum çin sitesinden ayakkabı satın aldım. Fakat adam bana dönmedi defalarca yazmış olmama rağmen. En sonunda open dispute açtım. Siteden bana paramın iade edileceğine dair mail geldi. Fund processing butonu vardı fakat o gitti yerine readdtocart diye bir buton geldi.Fakat hesabımı kontrol ettiğim zaman para iadesi gerçekleşmemiş görünüyor. Ne anlama geliyor bu daha önce alışveriş yapmış olan arkadaşlar böyle birşeyle karşılaşmış mıydı? teşekkürler...

Arkadaşlar şöyle bir mesaj aldım. Bu konuda bilgisi olan var mı ?
You should receive your refund within 7-10 working days. If there is a delay, please check with your issuing bank or contact us for help.

merhaba aliexpresten ürün aldım iade etmek istiyorum ama hiç anlamıyorum bu konuda acil yardım edebilicek olan var mı?
bilgilendirirseniz sevinirim

Öncelikle ürünü aldım derken 'teslim aldınız mı ' ve de daha sonradan Aliexpress üzerinden ürüne onay verdiniz mi bunlar önemli kriterler...

@samet durdu

ürünü teslim aldım. 2 gün önce elime ulaştı. fakat beğenmediğim için iade etmek istiyorum

Öncelikle hemen satıcıyla iletişime geçin beğenmediğiniz için yani satıcı kaynaklı veya postane kaynaklı bir sorun olmadıgı için kargo ücretini siz karşılayabilirsiiz taktir edersiniz ki Çin e kargo ücreti (çin'den aldıgınızı varsayıyorum) baya fazla tutacaktır.

Size önerim ürüne onay vermeyin satıcıya iade içerikli mesaj gönderin zaten alışveriş kurallarına göre iade hakkınız var fakat kargo ücretini siz karşılarsınız ürünü iade olarak işaretleyip kargoyu yaparsınız takip numarası varsa onu da bildirirsiniz.

Zorlu bir süreç sonuç alırsınız fakat aldıgınız ürün ucuz bir ürünse astarı yuzunden pahalıya gelecektir.

peki söyle bi soru sorayım. açıkçası ürüne 40 tl verdim ben. kargo yüksek tutar derken ne kadar tutar? iadeyle uğraşmaya deger mi sizce?
satıcıyla iletişimimde pek sağlıklı değil, malum translate çevirisi kullanıyorum :D

@samet durdu

Aşağıdaki linkten hesaplama yapabilirsiniz boyutu da önemli fakat ağırlıgı 1.000gr a kadar olan paketiniz için en az 35 TL ödersiniz.

(link)

çok mantıksız geliyor, zaten ürün 40 lira. neyse bu bana ders oldu. hocam çok teşekkür ederim yardımlarınız için

@samet durdu

Rica ederim ürünleri alırken özellikle 'details' 'description' yani açıklama kısmına çok dikkatli bakın inceleyin ve mümkünde videoları varsa videolarına bakın istediğiniz renkte ve özelliklerde boyutta mı diye çünkü geldikten sonra gitmesi sıkıntılı oluyor maalesef.

iyi alışverişler

Geri