Scudo Sports

Aliexpress

Scudo
Son 3 alışverişin 2 si fiyasko oldu, dolar sonrası çokta cazip gelmiyor, ara verdim ben..

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve Myali
@HakanAydn gümrük vergisi mevzusunu bilmiyordum 10 tl bişey aldım ptt görevlisi 16 tl vergi diyince şok olmuştum :)

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn ve Myali
Gümrük işi zaten tam kumar. Kafalarına göre yazıyorlar şikayet etsen sonucu dört ay sürüyor TL dört ayda dört kez kaybediyor,son olarak YTD :))

Aliexpressten takipli gönderilen ürünün hareketleri aliexpressten takip edilebiliyorken ptt den kontrol etmek istediğimde takip numarası hatalı diyor.
PTT ürünü hiçbir zaman adresime teslim etmediğinden hep şubeye gidip teslim aldım. Kargom şubeye geldiğinde takip numarası sistemlerinde görünmediğinden paketi bulamayacaklar.

Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu?

Aliexpressten takipli gönderilen ürünün hareketleri aliexpressten takip edilebiliyorken ptt den kontrol etmek istediğimde takip numarası hatalı diyor.
PTT ürünü hiçbir zaman adresime teslim etmediğinden hep şubeye gidip teslim aldım. Kargom şubeye geldiğinde takip numarası sistemlerinde görünmediğinden paketi bulamayacaklar.

(link) gibi sitelerden kargonuzun aldığı TR uzantılı kodu öğrenebilir ve sonrasında PTT üzerinden takibi o kodla yapabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: TafLan

Kargoya verildiyse ptt sistemine hemen düşmez birkaç gün sonra ptt sistemine düşecektir.

@izzetince Takibi oradan zaten yapabiliyorum. PTT den yapamıyorum.
@hrnkral Yeni sipariş değil. Paket şuan gümrükte görünüyor.
Bende de hata veriyordu ama birkaç gün sonra düzeldi hatta az önce bildirim geldi istanbul pim torba kapandı diye

@noyanyan baktığınız sitede aşağılarda açılamalarda bir tane daha kod veriliyor Türkiye girişinde o kodu oradan bulup onu takip etmeni gerekiyor RH ile başlar genelde

• Beğen
Tepkiler: hrnkral
@atilayb Dediğiniz gibi. Altlarda farklı takip numarası var gerçekten. Onunla PTTden takip yapabiliyorum. Teşekkür ederim.
@hrnkral Teşekkür ederim.

@noyanyan rica ederim. bazen Türkiyeye girişte takip numarası değişebiliyor

@HakanAydn gümrük vergisi mevzusunu bilmiyordum 10 tl bişey aldım ptt görevlisi 16 tl vergi diyince şok olmuştum :)
Selam. Gümrük zaten 8 TL gümrüğe sunma ücreti aliyor. Sonra senin aldığın ürünün %20sini alıyor çıkan rakam facia oluyor.
türkiyeye girişi yapılan ürünün gümrük vergisi neden görünmüyor? bilgisi olan var mı?
Bu arada gümrük PTT sisteminden görünüyor. Gümrük ücreti çıkınca sisteme düşüyor.

Aliexpress'ten aldığım 2 ürün de aynı şubeye gelmiş ve ikisi de bugün dağıtıma çıkmış görünüyor sistemde. Biri geldi az önce, eşim almış. 2 ürünü farklı 2 kuryeye verme ihtimalleri var mı? 🤔

Edit: 15 dakika sonra diğerini de farklı bir kurye getirdi harbiden :D

Sanırım satıcıların deklare ettiği fiyatla alakalı, 90 liralık ürüne de 170 liralığa da aynı vergiyi ödedim.

Son düzenleme:
@Savgat83 öğrenmiş olduk ama iş işten geçti artık...

• Beğen
Tepkiler: Savgat83
@Robinson Crusoe
Satıcının yazdığı fiyat öncelikli baktıkları şey oluyor vergi için ama o fiyat akıllarına yatmazsa internetten araştırıp gerçek ya da gerçeğine yakın bi fiyat belirleyip ona göre de vergilendirebiliyorlar. Paketleri açıp bakmalarının bi nedeni de bu.
Tabi bi de hangi memur bakıyorsa onun insafına çalışma şekline kalmış. Geçen sene Bluetooth kulaklık aldım 105 lira gibi bi fiyatı vardı ama 52 lira vergi çıkardı ptt. Sonra aynısından 2 kez daha sipariş verdim onlarda 20 lira vergi ödedim.

• Beğen
Tepkiler: Robinson Crusoe
Geri