Scudo Sports

Aliexpress

epacket kargolarda sıkıntı yaşayan bir tek ben miyim. Türkiye'ye gelene kadar takip sistemi doğru dürüst çalışmıyor;

1.jpg

Scudo
Türkiyeye gelene kadar aslında doğoru çalışıyor. Ama depolarda yattığı için ürünler çalışmıyor sanıyoruz. Malı ne zaman içeri alıyorlar o zaman barkodu okuyup geldi diyorlar. Aradaki 15 gün aslında burda depoda yatıyor ama takipte sanki uçaktaymış gibi oluyor.

aliexpreste genelde 2 çeşit ürün var. Birisi 100 lira ücretsiz kargo, diğeri de 50 lira ama 50 lira kargosu var. ikisi de aslen 100 lira. siz kargosu ayrı kesileni alın gümrük vergisi daha az olacak o zaman. kargo dahil almamaya çalışın.

(link)

bu ürün orijinal midir?

Türkiyeye gelene kadar aslında doğoru çalışıyor. Ama depolarda yattığı için ürünler çalışmıyor sanıyoruz. Malı ne zaman içeri alıyorlar o zaman barkodu okuyup geldi diyorlar. Aradaki 15 gün aslında burda depoda yatıyor ama takipte sanki uçaktaymış gibi oluyor.

aliexpreste genelde 2 çeşit ürün var. Birisi 100 lira ücretsiz kargo, diğeri de 50 lira ama 50 lira kargosu var. ikisi de aslen 100 lira. siz kargosu ayrı kesileni alın gümrük vergisi daha az olacak o zaman. kargo dahil almamaya çalışın.

Hakli olabilirsiniz ama birazda gumruk memuruna tabisiniz malum.

Vakti zamaninda ayni urunu iki farkli gunde ayni saticidan almistim. Tee gumruk vergi siniri 22 euro oldugu zamanlar. Neyse biri 26 dolar diğeri 52 dolar iki farkli siparisi adam tatil matil diye birlestirip tek kargo yapmis. Gumruk dedi duuurr. Bu ne fiyati ne napacan bunu derken fiyati belirttim. Gumruk abi ikisini topladi tek hesapladı hersey dahil kargoyu da katti icine dedi git ode. Ee dedim iki farkli siparis var biri gümrük siniri altinda... Uzun uzun bakistik. E ben topladim napacan dedi. Dedim saygi duyacaz eyvallah. Turkiyede muadilleri 140 liradan basliyorken ben tanesine 20 lira verip 15 tane alinca. Vergiyi de fazla kurcalamadim acikcasi odedim gectin. Bu arada babam gümrükten emekli demesem adam ticariye sokacakti hepten b.ka saracakti. ?

Bir daha da almadim zaten.

Arkadaşlar bu gönderim yeri Amerika olunca neden daha ucuza geliyor ürünler? Ne fark var?

Arkadaşlar bu gönderim yeri Amerika olunca neden daha ucuza geliyor ürünler? Ne fark var?
Aslında çok da uygun gelmiyor. Seçtiğiniz ülkenin para birimine çevirir. Kür ile hesaplarımızda aşağı yukarı aynı fiyatlara oturur.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Arkadaşlar aliexpress üzerinde manitou gibi markaların 1700 gr maşaları falan var ve fiyat olarak gayet uygunlar ki kargosuyla birlikte 90 dolar falan tutuyorlar.

Sizce böyle birşey mümkün mü? Açıkçası bana pek mantıklı gelmedi.

Mantıksız sayılmaz. Satış miktarını ve kullanıcı yorumlarını göz önünde bulundurarak alabilirsiniz.

Mantıksız sayılmaz. Satış miktarını ve kullanıcı yorumlarını göz önünde bulundurarak alabilirsiniz.
Sayin @Mustafa Zeybek hakli. Oncelikle kullanici yorumlarina ve cokluguna odaklanin. Uc bes yorum aldatici olabilir ama ayrintili bir inceleme ile dusunulebilir.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
(link)

Şu galiba. Çünkü diğerleri 150 dolar civarı. 26 inç konik maşanın kullanım alanı dardır diye tahmin ediyorum.

Aliexpressten aldığım shimano pedal sahte çıktı, 3 ayda pert oldu. Adamlar birebir yapmışlar, aynı orjinal gibi duruyor ama kalitesiz.

Bilmiyorum hocam, kafamda soru işareti kaldı açıkçası.
Sayin @Mustafa Zeybek hakli. Oncelikle kullanici yorumlarina ve cokluguna odaklanin. Uc bes yorum aldatici olabilir ama ayrintili bir inceleme ile dusunulebilir.
Öyle yapayım o zaman hocam.
(link)

Şu galiba. Çünkü diğerleri 150 dolar civarı. 26 inç konik maşanın kullanım alanı dardır diye tahmin ediyorum.
Evet bu hocam, bu arada konik ve düz olanları da seçenekler arasında var diğer birkaç maşanın. Yani istediğimizi seçebiliyoruz galiba.
Aliexpressten aldığım shimano pedal sahte çıktı, 3 ayda pert oldu. Adamlar birebir yapmışlar, aynı orjinal gibi duruyor ama kalitesiz.
Bende oradan bir sürü parça aldım ama daha kullanmadım, aktarıcı gibi parçalar da var. Peki orijinal olup olmadığını nasıl anlayabiliriz?

Maşa, Gidon, pedal kırılması en büyük korkumdur. Bence risk alınmaz.

Bu maaşlar iş görür mü diye okudum. :D ahah
(link)

Bu linkteki yorumlar iyiler (%91 oranında 5 yıldız vermişler!). Sadece birisi "nereden anlamadım bir yağ sızıntısı var, satıcı tavsiye vermiyor" yazmış. Alanların Neredeyse tamamı Rusya'dan almışlar, kargo süresinin 1 ayın üzerine çıkabildiğinden bahsediliyor. Kırılıp yamulacağını sanmıyorum, ama beni düşündüren şey rus kullanıcıların tecrübesi ve üründen beklentisi :naslyany: Avrupa veya amerika ülkesinden yorum göremedim, buradan bir yorum olsa daha gerçekçi olur, çünkü bu kullanıcılar hem sayıca daha fazla malzeme kullanmış, hem de kaliteli malzemeler de ellerinden geçmiş kullanıcılar oluyor ve yorumları daha gerçekçi oluyor. Rus kullanıcıların yorumlarını çok da gerçekçi bulasım gelmiyor bu yüzden o_O

Şöyle de bir şeye denk geldim 3. sayfada:

12.jpg

13.jpg

Bulaşmayın :snzdglsn: Rus kullanıcılar konusundaki şüphelerim haklı çıktı :cool:

Son düzenleme:
Bende oradan bir sürü parça aldım ama daha kullanmadım, aktarıcı gibi parçalar da var. Peki orijinal olup olmadığını nasıl anlayabiliriz?
Ben shimano m6000 arka aktarıcı ve ruble aldım. Sorunsuz kullandım. Şimdi de arkadaşım kullanıyor. Asıl mesele satıcıyı doğru seçmekte. 2. El piyasasında sürüyle aliexpress' ten alınma grupset satan insan var. Hiçbirine bir şikayet gittiğini görmedim.

Yorumlar aldatıcı olabiliyor. Çakma olduğundan tamamen emin olduğum shimano parçalara da birçok 5 yıldız verildiğini gördüm.

Aliexpress üzerinden ben ve etrafımda ki bir çok kişi forma haricinde birşey almıyoruz. Formalarda Santic olunca sorun çıkarmıyor.
Gidon, maşa vs. komponent konusunda pek cesaret edemiyorum. Mümkünse almayın derim üzücü sonuçlara sebebiyet vermesi kuvvetle muhtemel.

Son düzenleme:
Birçok farklı çeşit yedek parça aldım. Çok ince eleyip sık dokumak gerekiyor. . 15-20 dolara gidon-maşa falan almamak lazım. Gerçekten kaliteli olanlar da var. Fiyatlarından belli ediyor kendilerini zaten. Shimano için konuşursak Tourney/Altus/Acera/Claris gibi ekonomik parçalar Türkiye fiyatlarına göre uygun ve bence alınabilir. Daha üst modeller için Wiggle gibi siteleri tercih etmek lazım.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Birçok farklı çeşit yedek parça aldım. Çok ince eleyip sık dokumak gerekiyor. . 15-20 dolara gidon-maşa falan almamak lazım. Gerçekten kaliteli olanlar da var. Fiyatlarından belli ediyor kendilerini zaten. Shimano için konuşursak Tourney/Altus/Acera/Claris gibi ekonomik parçalar Türkiye fiyatlarına göre uygun ve bence alınabilir. Daha üst modeller için Wiggle gibi siteleri tercih etmek lazım.
Genelde Amazon'dan alisveris yapiyorum. Hatta hep Amazon'dan desem daha iyi :koptum:. Son zaman dag bisikletime (link) aldim ancak bu yaziyi gormeden onceydi. Elimde aldim baktim, gayet saglam gorunuyor ya umarim uzmez beni. Yasadigim bolge daglik olmadigi icin cok fazla atlama ziplama sansim olmuyor. Tarlalar arasi yollarda ufak tefek inis cikislar oluyor genelde. En fazla 40, 50 km/sa. hizlara falan cikiyorum kisa sureli. Idare eder sanirim :D.

@Cemal Ç. Aynı markanın gidon boğazı var bende de. Sıkıntı çıkmaz diye umalım ?

Keşke (link) bir şey alsaydınız. En azından kafanız rahat olurdu.

Geri