Aybek Cihan
Forum Bağımsızı
- Tepki
- 2.780
- Başlangıç
- 1998—99
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Türkiyeye gelene kadar aslında doğoru çalışıyor. Ama depolarda yattığı için ürünler çalışmıyor sanıyoruz. Malı ne zaman içeri alıyorlar o zaman barkodu okuyup geldi diyorlar. Aradaki 15 gün aslında burda depoda yatıyor ama takipte sanki uçaktaymış gibi oluyor.
aliexpreste genelde 2 çeşit ürün var. Birisi 100 lira ücretsiz kargo, diğeri de 50 lira ama 50 lira kargosu var. ikisi de aslen 100 lira. siz kargosu ayrı kesileni alın gümrük vergisi daha az olacak o zaman. kargo dahil almamaya çalışın.
Aslında çok da uygun gelmiyor. Seçtiğiniz ülkenin para birimine çevirir. Kür ile hesaplarımızda aşağı yukarı aynı fiyatlara oturur.Arkadaşlar bu gönderim yeri Amerika olunca neden daha ucuza geliyor ürünler? Ne fark var?
Sayin @Mustafa Zeybek hakli. Oncelikle kullanici yorumlarina ve cokluguna odaklanin. Uc bes yorum aldatici olabilir ama ayrintili bir inceleme ile dusunulebilir.Mantıksız sayılmaz. Satış miktarını ve kullanıcı yorumlarını göz önünde bulundurarak alabilirsiniz.
Bilmiyorum hocam, kafamda soru işareti kaldı açıkçası.Mantıksız sayılmaz. Satış miktarını ve kullanıcı yorumlarını göz önünde bulundurarak alabilirsiniz.
Öyle yapayım o zaman hocam.Sayin @Mustafa Zeybek hakli. Oncelikle kullanici yorumlarina ve cokluguna odaklanin. Uc bes yorum aldatici olabilir ama ayrintili bir inceleme ile dusunulebilir.
Evet bu hocam, bu arada konik ve düz olanları da seçenekler arasında var diğer birkaç maşanın. Yani istediğimizi seçebiliyoruz galiba.(link)
Şu galiba. Çünkü diğerleri 150 dolar civarı. 26 inç konik maşanın kullanım alanı dardır diye tahmin ediyorum.
Bende oradan bir sürü parça aldım ama daha kullanmadım, aktarıcı gibi parçalar da var. Peki orijinal olup olmadığını nasıl anlayabiliriz?Aliexpressten aldığım shimano pedal sahte çıktı, 3 ayda pert oldu. Adamlar birebir yapmışlar, aynı orjinal gibi duruyor ama kalitesiz.
(link)
Şu galiba. Çünkü diğerleri 150 dolar civarı. 26 inç konik maşanın kullanım alanı dardır diye tahmin ediyorum.
Ben shimano m6000 arka aktarıcı ve ruble aldım. Sorunsuz kullandım. Şimdi de arkadaşım kullanıyor. Asıl mesele satıcıyı doğru seçmekte. 2. El piyasasında sürüyle aliexpress' ten alınma grupset satan insan var. Hiçbirine bir şikayet gittiğini görmedim.Bende oradan bir sürü parça aldım ama daha kullanmadım, aktarıcı gibi parçalar da var. Peki orijinal olup olmadığını nasıl anlayabiliriz?
Genelde Amazon'dan alisveris yapiyorum. Hatta hep Amazon'dan desem daha iyiBirçok farklı çeşit yedek parça aldım. Çok ince eleyip sık dokumak gerekiyor. . 15-20 dolara gidon-maşa falan almamak lazım. Gerçekten kaliteli olanlar da var. Fiyatlarından belli ediyor kendilerini zaten. Shimano için konuşursak Tourney/Altus/Acera/Claris gibi ekonomik parçalar Türkiye fiyatlarına göre uygun ve bence alınabilir. Daha üst modeller için Wiggle gibi siteleri tercih etmek lazım.