Scudo Sports

Aliexpress

Çinden aldığım POC gözlük 1 haftada geldi. Çok şaşırtıcı.

• Beğen
Tepkiler: firestone ve Veto8
Scudo
2 hafta bekledikten sonra gümrüğe sevk edildi ilk ürünüm ve sonradan gelen. 87 Tl aldığım çantaya 3 $ yazmasını istemiştim. 14 tl tutmuş vergisi. Diğer ürünlerim 30 tl indirim kuponu ile 70 e almıştım. Onun içinde 3$ yazın dedim fakat yazılmamış sanırım 17 küsür de ona vergi çıktı.
ae.png
ae2.png

En sonunda PTT "bizim tarafımızca yapabileceğimiz bir şey yok satıcı ile görüşünüz" diye mesaj attı. Tek düşüncem var ürünü kaybettiler. Bu tip durumları daha önce çalıştığım dönemlerde ptt'de olduğunu gördüğüm için biliyorum. Buna en büyük sebep olarak da her hangi bir işlem yapılmamış olması. Daha önce iade olan talebimde adım adım tüm işlemler yazıyordu. Bunda sade giriş var çıkış yok. Yapacak yok para iadesi alacağım mecbur. 4 -14 Aralık yıllık iznimde memlekete bisiklet ile gideceğim, bir kaç rota daha eklemeyi düşünüyorum. Hamak ve uyku tulumum var olası bir yağmurda ıslanmamak adına linkteki uygun fiyatlı tarp/tente/güneşlik nereden bulabilirim.
(link) aldığım ürün buydu. 3x3 olanını 98₺ 'ye almıştım.
Ülkede özel veya resmi hiç bir kurum mu işini doğru yapamaz? Bugün postacı aradı. 2 gündür geliyorum evde değilsin diyor, bende çalıştığım için olabilir dedim. Bana önce böyle bir ürün görünmüyor, daha sonrasında yoğunluk var, daha da sonrasında alıcı adresi yetersiz olduğu için gönderici ülkeye iadesi yapıldı diyen ürünün geldiği için aramış. Bende süresi dolduğu için yarın iade talebi açacaktım. Ve malum ürün gelmeyince n11'den almıştım. şimdi 2 tane ürün olacak elimde. Yarın merkez postaneden ürünü teslim almaya gideceğim. Gümrüğe giriş ile çıkış arasında 1.5 ay var.

Dosyalar

• 1-2.JPG
    1-2.JPG
    108,8 KB · Okunma: 16
Benim son sipariş Aliexpress Standard Shipping ile Singapur'dan geldi. 8 Ekim çıkış, şaşırtıcı ama 9 Ekim yurda giriş, 21 Ekimde ulaştı.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
6-7 Ekim'de verilen üç malzeme bugün elime ulaştı.

3.20 dolarlık olana 14.5,
Aynı satıcıdan, toplamı 30 dolar tutana da 14.5 lira vergi çıkmış.

8 lirası sabit, sunum ücreti.

selamın aleykum sizce bu ürünün tahmini ne kadar vergisi çıkar ?
(link)

Ptt tam sacmalayamaya basladi.
0.15 dolarlik urune 15tl vergi aldilar.
1 dolarlik urune 14.5tl aldilar.
Faturali 60dolarlik bir cift far ampulune 65tl vergi aldilar.
Ayni ampulun degisimden gelen tek ampule 115tl vergi aldilar.
Tam sacmaliyorlar. 5tllik urune 15, 6 tllik urune 14.5tl vergi verdim.
Itirazin varsa git idare mahkemesinde dava ac diyorlar. Adam kafasina gore yazıyor oh ne ala...

• Beğen
Tepkiler: allegromoderato
Ptt tam sacmalayamaya basladi.
0.15 dolarlik urune 15tl vergi aldilar.
1 dolarlik urune 14.5tl aldilar.
Faturali 60dolarlik bir cift far ampulune 65tl vergi aldilar.
Ayni ampulun degisimden gelen tek ampule 115tl vergi aldilar.
Tam sacmaliyorlar. 5tllik urune 15, 6 tllik urune 14.5tl vergi verdim.
Itirazin varsa git idare mahkemesinde dava ac diyorlar. Adam kafasina gore yazıyor oh ne ala...

Ödemesek, bu herhangi bir borca yazar değil mi? Almıyorum ürünü desek, nasıl oluyor bilmiyorum. Ben de geçen bi şeyler söyledim, daha çıkmadı yola. Kullanıcı yorumlarında bi fotoğraf var; 2 dolarlık ürüne 10 dolar vergi ödedim diye. Kargoyu almamak bir seçenek mi?

Ödemesek, bu herhangi bir borca yazar değil mi? Almıyorum ürünü desek, nasıl oluyor bilmiyorum. Ben de geçen bi şeyler söyledim, daha çıkmadı yola. Kullanıcı yorumlarında bi fotoğraf var; 2 dolarlık ürüne 10 dolar vergi ödedim diye. Kargoyu almamak bir seçenek mi?
Evet kargoyu almama hakkınız var.

P_20191127_160546.jpg

Çinli kardeşimiz toplam fiyatını da ayrı yazdığı için, ---özellikle vergi memurunun mavi kalemle "bak bunlara vergi kesiyoruz biz, havadan değil yani" işaretlediği kısım--- vergisi 20.02 lira. Fakat bu 9 doların içinde kargosu da var. Ürünün kendisi aslen 3 dolar.

14.5 liradan aşağı da vergi vermedim, iki satırla yazılması yüzünden belki bu tip sıkıntılar olabilir, bugün kutsal mavi kalemin işaretlediği yeri görünce aklıma bu geldi.

Bildigim kafariyla urunu almayip vergisini de ödememe gibi bir seceneginiz var.

@Psikopatizm sipariş esnasında en son satıcıya not bırakma var oraya özellikle belirtin 2 dolar 3 dolar vs yazmasını isteyin son kargolarımı hep öyle getirtiyorum. 2 dolar için 14 tl çıkıyor

Arkadaşlar bu mevzu çok dallandı, yurtdışı bir ürün alacaksak özelikle aliexpressten vs 2 defa düşünün, malesef gümrük Çin menşeili ürünlere doğru ücretlendirme yapmıyor, bu komuda artık herkes hemfikir, ben malesef aliexpressten ürün almayı artık kestim. Sizede tavsiye ederim, çok zaruri değilse alış veriş yapmayalım en azından şu gümrük mevzuları güncellenene kadar...

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Katılıyorum. Simdiye kadar hic bizden yana bir guncelleme gelmedi. Once vergi muafiyet siniri dusure dusure 0a indi. Hepsine vergi moduna girdi. Bundan sonra olacak su olur vergi %20 miydi 30 olur 40 olur 50 olur. En son alanin... Hadi gene al bakalim olur.

• Beğen
Tepkiler: tekay
Geri