Konu amacından sapıyor, yalnız sapan kısmın da yanlış yorumlar var. Birbirimizi kırmaya gerek yok, yapılan yanlışları tarafsız dile getirmek isterdim ama son 20 yıldır başka bir yönetim görmediğim için yapacağım eleştirinin tarafsız görünmesine imkan yok. Birinci eleştirim yurt dışından son 10 yıldır gelen ucuz kredilerin yanlış yatırımlarla heba edilmesi. Duble yol yerine Demir yolları, Avrupa da bizde ki gibi pırıl pırıl duble yollar yok deniyor,yalnız Avrupa sanayi devrimini bizden 100 yıl önce tamamlamış. Demir yollarını Ülkenin her bir yerine örmüş, yük ve yolcu taşımacılığı havadan uçakla,yerden trenle hem daha güvenli hem de bakımı ve işleyiş bakımından çok daha masrafsız. Oto yollarını ise kendi araçlarını ürettikten sonra yapmaya başlamışlar. Eğitime değinirsek, bence durum içler acısı. 20 yılda kaç Milli Eğitim Bakanı gördük, kaç müfredat değişti bu Ülke de. Yine Avrupa da yıllar öncesinden oturtulmuş sistemler var ve bu sistem üzerinde devam ediliyor. Çocuklar, öğrenmesi için okutuluyor, diploma alıp cinlik yapsın, bilimi bırakıp, parayı bulsun diye değil. 20-25 yıl önce ki liseler de ki eğitim sistemi bu günün Üniversite seviyesindeydi, geldiğimiz nokta bu. Günü kurtaran, katma değer üretmeyen, sanayi devrimini gerçekleştirmeden betona gömülen yatırımlarla ekonominin geldiği durum orta da. Kusura bakmayın savunulacak tek bir şey yok orta da. Yanlış tercihler, olmadı işte kabul etmek lazım.