Scudo Sports

Alanya'da tünelde kamyon bisikletlileri biçti

Scudo
Geçen burada ''şeytan diyor ki,ez şu bisikletliyi'' diyen arkadaşı hatırladım..Olur mu?Yaparlar mı?Sorgulamak lazım..Polis sorgulasın baba..Ne yemiş,ne içmiş,baksınlar..Denetimli serbestlik deyip,dışarı salmasınlar..

@EBARS
Hocam Antalya - Alanya yolunun İstanbul E-5 karayolundan bir farki yok. Bisikletli için hiç bir cazip tarafı yok. O güzegah mutat vasıta ile pas geçmek en güzeli kanaatimce.

@ahlaksız isteseler tüm sosyal medya yazılarını incelerler ama kanun da karşılığı yok sanirim

O tünele bisiklet için yol yapılmaz yapılamaz neden mi? Çünkü;
Yol=Motorlu Taşıt
Motorlu Taşıt=Ağır Vergiler
Ağıt Vergiler=Para
Para=Yandaş,İhaleci,Suriyeli
Biz bu denklemin bozucu unsurlarıyız ve bulunan ilk fırsatta acı bir şekilde bu denklemden çıkarılıyoruz.

Allah'tan rahmet, yakinlarina sabir dilemekten baska cozum onerimiz olmayan olaydir.
Kimse de demiyor ki tum bisikletliler olarak yurt capinda organize olup haklarimizi arayalim.
Boyle kafalara sahip oldukca ölmeye devam edecegiz. Allah kitap falan kurtarmiyor kimseyi beyler. Catir catir hakkini aramak lazim.

Çok üzüldüm Allah rahmet eylesin :(
Şu haber metninin içinde ölen vatandaşımız sporcu değildi diyor ya lisans alsak olur mu acaba bunu dememesi için ?

Kimbilir belkide lisansli sporcular icin ozel bir tunel yapmislardirda biz bilimiyoruzdur !!!!

Gecenlerde yine haberlerde bir tunel rezilligini haber yapmislardi. Çobanin teki yuzlerce koyunla gecmeye calisirken ortalikda kaos hakimdi ve yandas medya muhabiri en zekice sorusunu sordu tabi :" Baska yol mu yokda buradan geciyorsun!!!"
Yanit : " _ Baska yol yok!!!"

Allah rahmet eylesin. Olayı duyduktan sonra olay yerine gittim yapabileceğimiz bir şey var mı diye. Arkadaşları hastaneye kaldırmışlardı.
Tüneller gerçekten çok tehlikeli bisikletinizde ışıklandırma olsa da bir işe yaramıyor. Tüneller dar ve ışıklandırma yetersiz. Zorunlu olmadıkça bisikletle o güzargaha gitmiyoruz.

• Beğen
Tepkiler: ATTy ve Afyon35
Allah rahmet eylesin...
Tüneller gerçekten çok riskli. Gerek ışıklandırma olsun gerek yol yaya ve bisikletlinin görünürlüğü olsun sıkıntı. Hiçbir zaman tünelden bisikleti sürerek geçmedim,geçemedim. Her defasında,tünelin başında bisikletten inip bisikleti ele alıp yolun kenarlarındaki emniyet şeritinden elimde sürerek geçtim. O bile kullanışlı bir yöntem olmuyor,hem sizi hemde yanınızdaki bisikleti yanyana alacak kadar yeterli alan olmuyor. Diğer yandan neredeyse sıfır geçen araçlar,araçların ekoları,rüzgarları falan bambaşka bir havası var. İnanın sanki tünelden geçmiyorsunuzda savaş alanında yürüyorsunuz gibi geriyor,hani tünele alternatif yol olup ama rampa olsa yine koşa koşa gideceksiz. Hep merak ederdim,ben mi çekiniyorum sadece,millet sürerek mi geçiyor diye. Bu kaza tedbiri hiç elden bırakmamayı tekrar gösteriyor..

Daha Nisan ayında o tünellerden geçerek Antalya Mersin turu yaptık. Gerçekten çok riskliydi ama geçecek yol yok başka mecbur giriyorsunuz ve 50 ya da 70 olan hız limitine kimse uymuyor ve emniyet Şeridi yok çoğu tünelde. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Çok üzüldüm. Bizim de başımıza gelmemesi şans eseriydi :(

Malesef insan hayatı bu kadar ucuz burda olan olmuş demek bşraz yersiz. Olayları olmadan önlemini almamız gerek tünelkere girerken en azından bi polis eskortluğunda geçmek gerek yada gelmeden sağ şeridi kapatıp öyle geçmeliyiz arkadaki kıçınıda yırtsa yol vermemek gerek. Tüneller zaten dar yükle yanınızdan geçen araçlar sizi savuruyor ölenlerin mekanı ceenet olsun ailelerine sabırlar diliyorum. Biz kendimizi koruyamıyoruz inşallah böyle bi olay yaşanmaz

• Beğen
Tepkiler: kerem E
@SEYYAH OZİ

Sürücü zaten tünele 100 km/h ile giriyor, tünele girdiğinde 1-2 saniye geçici körlük yaşıyor, bu esnada da ciddi bir mesafeyi kat etmiş, veya bisiklete çoktan çarpmış oluyor. Sorun, sürücünün bisikleti görmemesi zaten. Ancak çarptığında, sarsıntıdan farkına varıyor birşeye çarptığının.
Bu yüzden şeridi kapatma fikrini sakın uygulamayın, yanlış bir öneri olduğu için mutlaka düzeltme ihtiyacı hissettim

bencede şerit kapatmak çok tehlikeli bunu kesinlikle yapmayın. Tünelin içi dışarıdan çok karanlık olduğu için tünel dışından seçilmiyor içerdekiler !!!!!

Okuduğum kadarıyla tünelin alternatifi maalesef yokmuş
1f641.png
:Ücretsiz olan tünellerde Ordu Nesife Akçelik Tüneline bildiğim kadarıyla bisiklet alınmıyor. Bitlis Tatvan arasındaki tünelde de karayolları ekibi geçişimize izin vermemişti ve bizi kamyonetle karşıya geçirmişti. Özellikle uzun tünellerde, tünelin içinde yolun kısında 40-50 cm genişliğinde kaldırım gibi birşey oluyor. Bisikleti ordan sürdüğümü ya da elime alıp geçtiğimi çok bilirim... Özellikle tünellerde kamyon gibi büyük araçların çaldığı kornalar büyük korku verebiliyor...

Bisikletin arka aydınlatmasıda tünellerde yeterli olmayabiliyor... Araçlar farkettiğinde genellikle iki şeritli olan tünellerde fazla manevra şansları olmuyor... :(

Tünelden geçicek olan bisikletli tünel görevlisine bildirip ses anonsu yada tünel girişindeki uyarılara tünelde bisikletli olduğunu bildirip güvenli yolculuk yapılabilir diye düşünüyorum tabi buda bir alternatif hayalmı artık bilemiyorum

Geçen sene izlediğim bir videoda bir Türk motorcu Norveçte tünelde motor sürüyordu adam ışıklandırmanın çokluğundan yakınıyordu.Bizde ise elektrik gitmesin ucuza kapatalım diye köreze ışıklı oluyor.

@Cyclinq Norveçte evin ışıklarını sürekli açık bırakmak fiye bir durum varmış. Petrol zenginliği işte.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Geri