Scudo Sports

Alanya'da tünelde kamyon bisikletlileri biçti

@mariokaldato ölümlü kaza olmuş iki kişi hastaneye kaldırilmış direk siyaset yapıyorsun.TC yollarının hepsini bu hükümet mi yaptı.Bu nasıl bir mantik.

• Beğen
Tepkiler: yusufgs36
Scudo
Kafam karıştı. Yaptılar mi yapmadılar mi?

Ben de ise giderken tünelden geciyorum. Bisikletçiler için bir planlama yapılmamış. Yol kenarı biraz daha geniş yapılabilir. Arabalar hemen dibimden geçiyorlar. Buyuk araç gecerken çok korkunç oluyor.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@özgür. ayrıca o yolların güvenliğini sağlamak da kimin görevi? kimi eleştireceğiz bu konuda? böyle durumlarda sen kimi eleştiriyorsun mesela?

@özgür.
Yok kardes bunlar hep amarihanin oyunlari
Tünel lobisinin guclu Turkiye istememesi

@Fırat Ç.
Hukumet hizmet yaparken farkindaysan daima parasi olana hizmet veriyor.
Gelin hatirlayalim , hemde secim meydanlarinda bagirarak reklami yapilan sloganlara bi bakalim;

"_ Tünel yaptih ( buyuk alkis , halk cosmus vaziyette gururlu )
= PARALI
"_Köpru yaptih ( halk kendinden gecerek tempo tutuyor )
= PARALI
"_ Yol yaptıh ( Hadi bu beles olsun bari )
= Yok oda paralı
=PARALI
"_HAVA ALANI
Oda PARALI

Adamlar yapiyor

Tünel beleş ama ondada yaya yada bisikletliye ayrilan yol yok.
Kesin faiz lobisinin işi bu, yapan mutahit, mimar, taşeron Allah rizasi icin yapiyor canim. Onlarda binneyiversinler bisiklete, zaten vergide vermiyorlar

Turkiye-turuna-cikan-bisikletlilere-kamyon-carpti-1-olu-2-yarali-407774.jpg

Mekanı cennet olsun. Yaķinlarına sabırlar diliyorum.

@Şayzeettin Neumann tünelin güvensiz ve tehlikeli olduğu haberde ve konuda belirtilmiş.bisiklete binmeyip kenardan götürenler var.kilometrelerce yol dolaşırım diyenlerde var.Kazada ölen abimize Allah rahmetini göstersin.O tünelden bende geçebilirdim.Bir şey olmaz deyip geçerdim.Yollara çıkıyoruz asfaltın sağını kullanıyoruz.Bazen çok geniş şeritli yolarda oluyor.Hiç bir yolun güvencesi yok.Biz sağdan giderken araçlar veya yüksek cc'li motorlar sağdan sollama yapabiliyorlar.Bisikletliler yolun sağını kullanacak ama arada bariyermi varki güvenli olsun.Ben istemezmiyim her güzergahta bisiklet yolunun olmasını.Biride çıkmış haberi okuyunca direk siyaset yapıyor.Akp düşmanlığı aklını almış.chp veya başka parti başa geçince biz bisikletlerden vergi alacağız onlarda karayollarını kullanıyor derse ne diyeceğiz.hükümetin her hizmetten para aldığını sanan zavallı herif,sana küçük bir örnek vereyim.hukumetin okulları var.yıllarca her çocuk bu okullarda öğrenim görür.üniversite bitirir.senin aklın eriyormu bu okullara sınıflara öğretmenlere hizmetlilere okullların giderlerine devletten ne kadar para gidiyor.parasız hizmetmi var diye zırvalayacağına dwvletin okullarında okuyup diğer ülkelerde çalışanlara kendi ülkesine faydası olmayanlara,daha çok para için ecnebilere hizmet edenlere hayıflan.

@Fixie Cem seni anan baban dünyada getirmedi.seni imtihan için Allah bu dünyaya gönderdi.Annene babana emanet verdi seni.Sen ananın babanın hakkıni hiç bir şekilde ödeyemezsin.onlara öf bile demeyin diyor peygamber efendimiz.

@hamlet2006 eleştirerek eline ne geçecek vergi verdikten sonra.ikinci cümlendede kınamak kelimesini kullanmışsın.herif kelimesinin anlamını bilmiyorsun diye düşünüyorum.sözlükten bir bak istersen.eleştirmek kınamak çamur atmak kolay.sen önce elini taşın altına koy.

@Çağdaş78 japonya atom bombasını yedikten sonra taş kalmadı.şimdi geldiği yere bak.Türkiye Cumhuriyetinde taşlar bitmez.Gözünü kapayan kendine gece yapar.

@özgür.

@özgür. Güzel Türkçemizde kelimelerin anlamları kullanıldıkları cümle veya paragrafa göre değişir.Bir cümle veya paragrafta olumlu bir anlam ifade eden söz veya söz öbeği başka cümlede olumsuz anlam ifade edebilir.
Örnek veriyorum.
Komşumuzun oğlu çok akıllı bir çocuk olduğu için tıp fakültesini kazandı.Burada ''akıllı'' sözcüğü olumlu anlam ifade ederken bir de aşağıdaki cümledeki anlamına bakın
Ne kadar akıllı(!) bir adam olduğu yazdıklarından belli.Burada ise'' akıllı ''olumsuz bir anlam ifade ediyor.

Kusura bakmayın ama sizin yazdığınız paragraftan çıkan anlama göre zavallı ''herif'' kelimesini karşınızdaki kişiyi aşağılamak küçük düşürmek olarak kullandığınızı görüyorum .

Elhamdülüllah Müslümanım ,kimseye çamur atmam kimseyi ötekileştirmem.

Bilmiyormusun bilmemezlikten mi geliyorsun?
300 civarında kamyonu olan belediye başkanları var bu memlekette . Aldıkları iş için şehir merkezinden geçirdikleri kamyonlar yüzünden 2 defa yol yapıldı. Sefer kapmak için yarışan az ücrete çalıştırılan şoförler kaç sefer kaza yaptı kendi arkadaşları ölďü.Yollardaki durumu herkes görüyor. Burada daha öncede yazdım 4 sarıya dikkat diye. Hafriyat kamyonu, ticari taksi, dolmuş ve dikkatsiz sarisinlar diye. Hafriyat kamyonları şehir içinde ticari taksi gibi hızlı gidiyor, manevra yapıyor. Ve bunlar 3 kuruşu 4 kuruş yapabilmek için. Kime ne anlatmaya çalışıyorsun. Hiç ölmüs insandan kalan beyin sıvısının kokusunu aldın mı 1 hafta geçmesine rağmen. Ve orada çalıştın mi? Klavyeden olmuyor o propagandalar.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006 ve Rip
@hamlet2006 Kardeşim sen öyle anlamış olabilirsin.Niyetim kimseyi kırmak değil.Benim gibi heriflerin yüzünden kırılmanı alınmanı istemem.@.Çağdaş 78 yazdıklarının konuyla alakasını kuramadım.Bisikletle yola çıkan herkez bilirki bu iş güvenli değil.Güvenli olmadıgı için yola çıkmayacakmıyız tabiki de.......(noktaları doldururmusun)

@özgür.
“Herkez” diye yazıldığına emin misiniz? Sözlüğe bir bakın isterseniz.

Konu amacından sapıyor, yalnız sapan kısmın da yanlış yorumlar var. Birbirimizi kırmaya gerek yok, yapılan yanlışları tarafsız dile getirmek isterdim ama son 20 yıldır başka bir yönetim görmediğim için yapacağım eleştirinin tarafsız görünmesine imkan yok. Birinci eleştirim yurt dışından son 10 yıldır gelen ucuz kredilerin yanlış yatırımlarla heba edilmesi. Duble yol yerine Demir yolları, Avrupa da bizde ki gibi pırıl pırıl duble yollar yok deniyor,yalnız Avrupa sanayi devrimini bizden 100 yıl önce tamamlamış. Demir yollarını Ülkenin her bir yerine örmüş, yük ve yolcu taşımacılığı havadan uçakla,yerden trenle hem daha güvenli hem de bakımı ve işleyiş bakımından çok daha masrafsız. Oto yollarını ise kendi araçlarını ürettikten sonra yapmaya başlamışlar. Eğitime değinirsek, bence durum içler acısı. 20 yılda kaç Milli Eğitim Bakanı gördük, kaç müfredat değişti bu Ülke de. Yine Avrupa da yıllar öncesinden oturtulmuş sistemler var ve bu sistem üzerinde devam ediliyor. Çocuklar, öğrenmesi için okutuluyor, diploma alıp cinlik yapsın, bilimi bırakıp, parayı bulsun diye değil. 20-25 yıl önce ki liseler de ki eğitim sistemi bu günün Üniversite seviyesindeydi, geldiğimiz nokta bu. Günü kurtaran, katma değer üretmeyen, sanayi devrimini gerçekleştirmeden betona gömülen yatırımlarla ekonominin geldiği durum orta da. Kusura bakmayın savunulacak tek bir şey yok orta da. Yanlış tercihler, olmadı işte kabul etmek lazım.

(link)

Son günlerde dünyada olan ölümlü bisikletli kazaları.
Dünyanin her yerinde böyle kazalar oluyor. Tek fark biz birbirimize düşüyoruz. Onlar bir araya gelip bunu protesto ediyor.

Geri