Scudo Sports

Akra gran fondo yol bisiklet yarışı 2019

Vay arkadaş vay
Efsane genel klasmancı İvan Basso ve efsane klasikçi Andrea Tafi ikisi de Antalya'daymış ve de granfondoda yarışmış. :harika:
İvan Basso ile foto çektirmek isterdim.Bassoyu izledim ama Tafi'ye yetişememiştim.Tafi de müthiş bir klasikçidir.Paris Roubaix,Ronde,İl lombardia gibi 3 tane monument kazanmış bir bisikletçi.
Andrea Tafi klasikçiliğini konuşturmuş uzunda kendi yaş grubunda(53 yaşında) 1. genel klasmanda 5. olmuş.:harika:
İvan'la peleton yaptık erken kesildi süre dışı kaldı 😂

• Beğen
Tepkiler: okaancetin
Scudo
İvan'la peleton yaptık erken kesildi süre dışı kaldı 😂

Nibali'yi aramıştır.Nibali gençliğinde Basso'ya domestiklik yapmıştı.Basso gençliğinde dopingle anılan bir adamdı.Belki onların etkisi geçmiştir.:ssrtcbya:Yine de severdim.Düzenli eğimleri seven bir tırmanışçıydı.

Nibali'yi aramıştır.Nibali gençliğinde Basso'ya domestiklik yapmıştı.Basso gençliğinde dopingle anılan bir adamdı.Belki onların etkisi geçmiştir.:ssrtcbya:Yine de severdim.Düzenli eğimleri seven bir tırmanışçıydı.
Şimdi Contador ile Kometa-Xstra isminde kendi takımları var. World tour seviyesinde eleman çıkartmaya çalışıyorlar :)

Vay arkadaş vay
Efsane genel klasmancı İvan Basso ve efsane klasikçi Andrea Tafi ikisi de Antalya'daymış ve de granfondoda yarışmış. :harika:
İvan Basso ile foto çektirmek isterdim.Bassoyu izledim ama Tafi'ye yetişememiştim.Tafi de müthiş bir klasikçidir.Paris Roubaix,Ronde,İl lombardia gibi 3 tane monument kazanmış bir bisikletçi.
Andrea Tafi klasikçiliğini konuşturmuş uzunda kendi yaş grubunda(53 yaşında) 1. genel klasmanda 5. olmuş.:harika:

Güzel PR. Ve güzel bilgiler :)

Acaba ne kadar ücret karşılığında geldiler; insan merak ediyor...

Benim katıldığım en nefis organizasyondu.

Havada güzel olsa on numara yarış olacaktı. Bu sene sınıf atlayan Tour of Antalya'nın son etabının da aynı noktada finish görüyor olması. kaliteyi bir kat daha arttırmış.

@burcinhan Hangi bisikletle katıldınız yarışa. :)

Merhaba,

Akra Granfondo 2020 tahmin edeceğiniz gibi yine yağmurlu ve sulu bir parkurda tamamlandı. Katıldığım 61 km lik kısa parkur yarışının bisiklet kamerasından montajlı özet bir videosunu aşağıdaki adresten seyredebilirsiniz.

-->

Efsane bisikletçilerle yapılan sohbetler ve Berkem Ceylan ile Sarper Günsal'ın da Akra da aramızda olması etkinliğe renk kattı...

Merhaba,

Akra Granfondo 2020 tahmin edeceğiniz gibi yine yağmurlu ve sulu bir parkurda tamamlandı. Katıldığım 61 km lik kısa parkur yarışının bisiklet kamerasından montajlı özet bir videosunu aşağıdaki adresten seyredebilirsiniz.

-->

Efsane bisikletçilerle yapılan sohbetler ve Berkem Ceylan ile Sarper Günsal'ın da Akra da aramızda olması etkinliğe renk kattı...

12:58 ile 14:30 arasında arkasına girdikleriniz biziz. Domestik olarak yarıştım bu sene. Güzel bir takım işi ile kadınlar genel klasman 3.lüğü ve yaş kategorisi 1.liği gördü formamız.

Katılan herkesi tebrik ederim. Lakin bu granfondo dediğimiz eğlence amaçlı düzenlenen halk yarışları değil mi? (Yanlışım varsa duzeltiniz. Bildiğim kadarı ile para ödülü yok) Burda ki başarılar biraz fazla abartılıyor gibi. Takım arkadaşımızı taşıdık falan ne bileyim. (Kesinlikle küçümsemek anlamında yazmıyorum sadece ufak bir eleştiri. Burda ki dereceleri abartmamak gerekir diye düşünüyorum)

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@Tutmosis89 Her ne kadar amatör bir yarış olsa da takım halinde sürmek, hedefe gitmek çok zevkli şeyler. Yeri geliyor pes etmek üzere olan takım arkadaşınızı (Kulüp arkadaşınızı) gaza getirip yarışı bitirmesini sağlıyorsunuz. Bu organizasyonlar etkili organizasyonlar takımlara, kulüplere sponsor olan firmalar üzerinde reklamları olan formaları kürsüde görmek ister elbette.

ben abartıldığını düşünmüyorum. arkadaşına domestiklik yapmak bir tercih. istese kendisi derece kasardı. arkadaşına derecek aldırmak hedef olabilir. o da biliyor bunun için para ya da ödül almayacağını. ayrıca eğlence amaçlı düzenleniyor diye hedef koymamak tuhaf olurdu bence. @Tutmosis89

Lakin bu granfondo dediğimiz eğlence amaçlı düzenlenen halk yarışları değil mi?

Bir kısım için evet. diğer bir kısım için kendini denemek, geliştirmek ve sonuç almak için güzel bir platform.

ben katılacak olsam mesela, hedefim 25 ort ile bitirmek olur :)

• Beğen
Tepkiler: Tutmosis89
Kısa parkuru 2 saatin altında bitirme planım vardı, başaramadım :komik:
Daha iyi durumda olsaydım, daha büyük hedefler koyardım.
Evet eğlence amaçlı ama öyle veya böyle yarış sonuçta. Eğlence amaçlı olması, çirkefliği ortadan kaldırıyor, yarışmayı değil.
İnsanların çoğu kendileriyle yarışıyor benim gördüğüm. Bu arada yarışı kazananların dereceleri de hiç kötü değil -ki bana göre uçuk süreler- yani, ortada sportif olarak bakıldığında da bir başarı var.Bir hedef olmayacaksa, şehiriçinde -bence eğlencesiz bir güzergahta- bisiklet sürmenin nesi eğlence ki? Ben ilk defa katıldım. Ve mutlu bir pazar günüydü benim için. Güzeldi.

Her şeyden önce çok büyük eğlence. Etkinliğe katılmayı bile beklemek insanı heyecanlandırıyor. Kürsü varsa bu bir yarıştır. Para ödülü olan yarışlar bu kadar keyif vermiyor. Gran fondolar evet pahalı ama bu sayede yaş olarak daha olgun insanlar çoğunlukta oluyor ki bu durum çirkin durumların oluşmasını minimize ediyor. Şu an ki performansımda ancak 37 km/s ortalamalar ile bitirebileceğim elit yaş grubunda kürsü göremem, ama kürsü görme sansı olan bir arkadaşıma yardım ederek onunla kürsü sevincini paylaşabilirim. Takım olma olgusunu yaşıyorsun, arkadaşlık bağların güçleniyor, birlikte anılarınız oluşuyor.

İlk defa katılan arkadaşlarınız oluyor, onlarla o ilk heyecanı yeniden yaşıyorsunuz, tecrübelerinizi aktarıyorsunuz. Yarış öncesinde ve sonrasında yeni insanlar ile tanışıyorsunuz.

Ayrıca insanlar bu yarışlar için ciddi şekilde hazırlanıyor, özveri sarf ediyor, yarışta da bu hazırlanışın sonucunu görerek mutlu oluyorlar. İlla ucunda para, ödül olmasına gerek yok. Profesyonel olsan belki bu kadar mutlu olmazsın. Derler ya her şey para değil.

Her şeyden önce çok büyük eğlence. Etkinliğe katılmayı bile beklemek insanı heyecanlandırıyor. Kürsü varsa bu bir yarıştır. Para ödülü olan yarışlar bu kadar keyif vermiyor. Gran fondolar evet pahalı ama bu sayede yaş olarak daha olgun insanlar çoğunlukta oluyor ki bu durum çirkin durumların oluşmasını minimize ediyor. Şu an ki performansımda ancak 37 km/s ortalamalar ile bitirebileceğim elit yaş grubunda kürsü göremem, ama kürsü görme sansı olan bir arkadaşıma yardım ederek onunla kürsü sevincini paylaşabilirim. Takım olma olgusunu yaşıyorsun, arkadaşlık bağların güçleniyor, birlikte anılarınız oluşuyor.

İlk defa katılan arkadaşlarınız oluyor, onlarla o ilk heyecanı yeniden yaşıyorsunuz, tecrübelerinizi aktarıyorsunuz. Yarış öncesinde ve sonrasında yeni insanlar ile tanışıyorsunuz.

Ayrıca insanlar bu yarışlar için ciddi şekilde hazırlanıyor, özveri sarf ediyor, yarışta da bu hazırlanışın sonucunu görerek mutlu oluyorlar. İlla ucunda para, ödül olmasına gerek yok. Profesyonel olsan belki bu kadar mutlu olmazsın. Derler ya her şey para değil.
Bisiklet tutku işi proflarında ödül ve para için sevindiklerini sanmıyorum açıkçası kazanma hissi farklı birşey olmalı.

• Beğen
Tepkiler: PuncherZ
@Ziya On Road 37 ortalama, düşününce yoruluyorum o_O tebrik ederim valla, büyük iş benim gözümde :harika:

bizim gruptan arkadaşlar yarışa geç geldikleri için arkadan başlamışlar. ön grubu kaçırıp 2. grupla beraber yarışı 37,7 ortlama ile beraber bitirdiler. bu tip yarışlarda hedef ön gruba tutunabilmek oluyor genelde.

• Beğen
Tepkiler: BayCicik
Geri