Scudo Sports

Ahmet Örken'in yeni takımı Israel Cycling Academy!

Scudo
@Murat19
Öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki yaşadığı ülke sütten çıkmış ak kaşık sanacağız.

• Beğen
Tepkiler: sccetin ve Serrchi
Bir baltaya sap olamamış Türk insanının, kendini temsil edecek insanı aşşağıya çekmesi yeni bir şey değil elbette. Tebrik ederlermiş.
Birkaç işsizin gazına gelip yaptığı siyasi artistliğin iki gün sonra pişmanlık olarak döneceğine eminim.
Bundan sonra Torku'da, orada olacağı kadar kendini geliştirip, gösterebilecek mi? Sanmıyorum. Ölene kadar Torku'da devam.

Bize laf düşmez. (kendi düşüncelerimiz olabilir elbet.) Fakat sadece politik durumdan kaynaklı klüpten ayrıldıysa saçma bir hareket yapmış hem kendi geleceği hemde Türk bisikletçileri adına. Umarım doğru karar vermiştir. Politika sporla bağlantılı olmasa da. Para politika bunlar spor sağlık dahil herşeyi değiştiren olgular bizler için. Sağlıklı düşünebilmek için sağlıklı ortam gerekir ki ben bizim ülkemizde sağlıklı bir politik ortam olduğunu düşünmüyorum. Parasal ve ekonomik konulara hiç girmiyorum. Tekrar geçmiş olsun diyorum ve bence hatalı olduğunu düşünüyorum.

Herkes Ahmet'e yüklenmiş fakat burada Ahmet yüklenilecek son kişi bence. Çünkü sanıyor musunuz ki O da kendini Eurosport'ta sprint finişinde hayâl etmiyordu kafasında tekrar tekrar... Sanıyor musunuz ki O da istemez miydi kendisini Eurosport'ta dünyaya tanıtmayı ve daha iyi takımlara geçip en önlerde sürmeyi. Bunların hiçbirini istemeseydi yılda binlerce saat seleye binmezdi ve transfer olmazdı.

Fakat antrenman yaparken yolda böcek gibi ezilmeyi göze alarak ve büyük ihtimalle de şahsen istemeyerek geri döndü.

Burada asıl yüklenilecek aklımın almadığı bir şekilde memleketçilik/ülkecilik yapan zihniyetin ta kendisi!

Yani asıl yüklenilecek nokta bizim berbat medyamız, berbat aile yapımız, berbat mahalle baskımız, yöneticilerimiz ve milliyetçiliğimiz.

Bir Türk, Alman, İsrailli, Müslüman, Yahudi, bisikletçi, bürokrat vs olmadan önce insan olmayı öğrenin insan. Gerisi gelir.

Takımın müslüman bir oyuncuyu bünyesine katmak istediği biliniyordu. Arayınca en uygun kişi olarak Ahmet'i gördüler ve teklif ettiler. Alınması zaten politikti.
Ancak Ahmet'in kabul etmesi tamamen profesyoneldi, duygularını ve belki ailesi ve çevresini değil, kariyerini düşünerek takıma katıldı.
Şimdi duygusal, ulusal veya ailesel nedenlerle takımdan ayrılma kararı almasını anlıyorum ve takdir ediyorum. Büyük ihtimalle dünyada en çok ses çıkaran spor haberi olacak İsrail'i protesto içerikli.
Bence başarılı şekilde amacına ulaşmış oldu Ahmet, sesini düşüncesini gayet güzel duyurdu. Şimdi yapması gereken Sakarya ile sözleşme imzalamak değil. Madem ICA halen geri dönmesini, kararını değiştirmesini arzu ettiklerini söylüyor, bence takıma geri dönüp kariyerindeki bu güzel fırsatı kullanmalı.

Ahmet'in ne yaşadığını ne düşündüğünü hiçbirimiz bilmiyoruz farkındayız değil mi? Yorum yapmak, eleştirmek ve yargılamak arasındaki farkı göz ardı etmeyelim.

Ahmet transfer olunca da kimseye yaranamadı bırakıp gelince de ...

Ahmet, bir gaz ile kendi kariyerini çöpe atmıştır.

Mavi Marmara için ''giderken bana mı sordunuz'' diyenler, Ahmet için de '' Bana mı sordun ayrılırken'' diyecektir.

Valla kendi adıma konuşayım, Ahmet'in ne yaşadığını gayet iyi biliyoruz. Literatürde mahalle baskısı adını uzun zaman önce aldı.
Sorun aslında tam olarak da bu, birine yaranmak gerektiği düşünceniz. Ahmet kimseye yaranmak zorunda değil. Ama yaranmazsa başına ne geleceğinin farkında.

• Beğen
Tepkiler: M.Oonnaayy
@Özcan.

Sarper Günsal'ın dünkü yazısından alıntı.

" İsrail 1949 yılından beri Kudüs’ü başkent olarak kabul ediyor, Dünya ise bu tek taraflı kararı yaklaşık 70 yıldır sallamıyor, büyükelçiliklerini Tel Aviv’de tutuyorlar. ABD Başkanı Donald Trump Aralık ayında ülkesinin Kudüs’ü başkent olarak kabul edeceğini açıklayınca büyük bir tepki doğdu. Türkiye’de de, başta politikacılar olmak üzere ciddi bir reaksiyon gelişti. Gösteriler, nümayişler büyüdü. Ve sonunda Ahmet çevresinin de talebiyle ICA’dan ayrıldı. Takım bu akşam yaptığı bir açıklamayla Ahmet Örken’in kontratını feshettiğini açıkladı. Ahmet yarın Sakarya Belediyesi Bisiklet Takımı’yla anlaşma imzalayacak. "

İsrail 70 yıldır Kudüs' ü başkenti kabul ediyor. Ahmat takıma 2 ay önce gitti. Yani, Ahmet takıma gittiğinde zaten İsrail Kudüs' ü başkenti kabul ediyordu. Şimdi Ahmet geri dönüşüyle İsrail'i nasıl protesto etmiş oluyor?

Bu haber hiç de ses falan çıkarmayacaktır. Profesyonel bir sporcunun, profestonel olmayan hareketi olarak tarihe kazınacaktır.

Ahmet takımda kalıp Giro'da, Fransa Turu' nda etaplar alıp bayrağımızı en tepede dalgalandırabilseydi; ses çıkaran spor haberi bu olacaktı.

zaten dunyada bisiklet israil takimindan ibaret. bu takima gitmedi ya simdi ahmet baska hicbir ust takimda suremez. neyin kafasini yasiyorsunuz. zaten ahmet o kadar iyiyse para icin her seyin yapildigi bir dunyada asla bosta kalmaz. bu arada her firsatta yasadigi toplumu kucumseyen sahislar. donup bir kendinize bakin. siz de o atip tuttugunuz toplumun bir ferdisiniz. boyle atip tutunca temize cikmiyorsunuz. sizin sutten cimis ak kasik oldugunuz nerde yaziyor. yani herkes kendine bakacak.

@yusufgs36burda kim ait oldugu toplumu kotuledi?
bizler ait oldugumuz toplumu,milleti yuceltecek her firsata sariliyoruz.Ahmet intransferine sevinmemiz bundandi.Ayrilisina olan hayal kırıklıgıda bundan..
Uzatmayalım siz AK'sınız..Herseyin iyisini siz bilirsiniz..
Kurun bir pro continental takımda alem takım gorsun..Mesala gecen gun bize hirsiz diyen Birlesik Arap Emirlikleri gibi..

F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@yusufgs36
Cidden hic dusunmeden konusuyorsunuz.
Israilin takimi Ahmet'i cok cok iyi oldugu icin mi aldı yoksa yeni kuruldugu ve karışık inanclardan olusan bir bisiklet takimi kurmak istediklerinden mi aldı? Bunu az bi dusun. Ahmet orada gelisip kendini gosterebilirdi, ancak bu sansi eliyle tepti. Buradaki gelisme ve gorulme sansiyla oradaki bir mi?
Ya da Israil bisiklet takimi Ahmet'ten cok daha iyi birini transfer edemez miydi?
Ahmet hemen dunya sampiyonu da olacak demedi kimse. Gelisecek denildi.
Ancak bu gibi durumlari doblocularin, portakal sıkarak, kola doküp fanta icen, ipohone kiran, turp yiyen, essegi israil bayragi rengine boyayip tasla olduren insanlar anlamiyor. Ve malesef onlarin sozlerini dinleyip geri donuyor.

Ahmet Örken'in daha bu ayki (Aralık 2017) Cyclist Türkiye dergisinde bir röportajı var. Orada ICA takımına gitme amaçlarını, kendisine sağlayacağı avantajları, faydaları büyük hevesle anlatıyordu. Hatta 1-2 yıl önce kendisine bir İtalyan kulübünün teklifte bulunduğunu ama hazır hissetmediği için gitmediğini, fakat bunu hep kafasına taktığını, ICA'nın teklifine de bu sebeple çok sevindiğini anlatıyordu.

Karara çok şaşırdım ve üzüldüm.

Ahmet, anladığım kadarıyla "başkaları ne der hapishanesi"ne düşmüş. Çevre baskısı, aile baskısı, toplum baskısı derken bir karar vermek zorunda kalmış.

Malum zihniyet yüzünden geleceği parlak bir sporcumuzun istikbali olumsuz yönde etkilendi. İleride ne olur, bilemeyiz. Belki çok daha iyi takımlardan transfer teklifi alır. Ancak hayatta her şey bir tecrübedir. ICA'da iyi kötü tecrübe edinecekti, kendini geliştirme imkanı bulacaktı. Orada edindiği tecrübeleri Türk milli takımına aktaracak, ülke başarımızın artmasını sağlayacaktı.

Bu ülkede hakim zihniyet buyken, ne spor gelişir, ne de insanlık namına yol alabiliriz.

Geri