Scudo Sports

Adana

@iogee bizde bisiklet sezonu yazın kapanıyor zaten:) sadece şu son birkaç hafta hava 10 derecenin altına düstü onun haricinde 17-18 derece gündüzleri uzun bir forma ve tayt yeterli oluyor.

Scudo
Camgöz bisiklet e uğra derim adliyenin karşısı

Merhabalar arkadaşlar

Öncelikle kendimden bahsedeyim biraz. 24 yaşında üniversite mezunu biriyim. 2 tekere gönülden bağlıyım motosiklet olsun bisiklet olsun. Motosiklet için A2 ehliyeti aldım eski yasa olduğu için A sınıfı sayılıyor şu an ancak yakın tarihte motosiklet alacak gibi gözükmüyorum.

Aşağıda yükleyeceğim harita görüntüsünde sağ üst tarafta gözüken yer evim, alt taraf da işyerim oluyor. Haftanın 6 günü çalıştığımdan ve mesailerim belli olmadığından ( kendi işimiz olduğundan iş bitene kadar çalışıyorum ) bu mesafeyi bisikletle gidip gelmek istiyorum. Duş alma , ıslak ekipman vs. sıkıntı değil ofiste halledebilirim bunları.

Adanalı olmayan arkadaşlara yolu tarif edeyim. Evim t.özal bulvarında hayal kahvesinin arka sokağı, ofis de kıyıboyu caddesi ile alparslan türkeş bulvarının kesiştiği kanalköprü 1. durağın cadde hizzasında. Genelde ana caddeler üzerinden vermiş google maps rotayı, daha sakin olması amacıyla arka sokakları da kullanabilirim, gerektiği yerlerde kaldırımdan da gidebilirim. Adana'da yaya kaldırımları sabah saatleri pek kalabalık olmuyor sürüş açısından pek sıkıntı değil oralar. Eğim olarak da nasıl hesaplayacağımı bilmiyorum topografya haritaları mı var belediyelerden mi hesaplanıyor bilmiyorum da sağ üstteki nokta sol alttaki noktaya göre baya yukarda tahminimce, yani sabahları iniş akşamları tırmanış şeklinde olacak rota.

Bisiklet tecrübeme ve fiziksel özelliklerime gelecek olursak. 1.83 boyunda 99 kiloyum. Kilo biraz fazla hep bu iş hayatı yüzünden, hareketsizlikten oldu, eylül ayında 83 kiloydum :( . Bisiklet olarak da yazlıkta düzenli kullanırdım, baskete futbola bile bisikletle giderdim yazlık yollarında arkadaşların sitelere gidecem diye 10km'ye kadar gittiğimi bilirim.

Sizden ne istediğime gelirsek, bu yolu keyifle gidebileceğim, tecrübesiz bisikletsever kardeşinize bir bisiklet, bisikleti nereden alacağım, bakımlarını yapabiliyorsam kendim, yapamıyorsam nerede yaptıracağım, genel önerileriniz. 1-2 haftadır araştırıyorum, comutter ya da yol bisikleti almam gerektiğini, mtb almamam gerektiğini anladım sadece. Adanalı arkadaşlar rota için de önerilerde bulunabilir.

Saygılarımla

(link)

Resme tıklayıp zoomlarsanız net gösteriyor. şekildeki rota 4.1 km imiş.

Beğendiğim bisikletler :
(link)
(link)
(link)

Alüminyum almam gerekiyor sanırım kadroyu, bianchi kahverengi retro avantajlı gibi

öncelikle eğimi google earth pro programı ile ölçebilirsiniz. adanada çok güzel bisiklet mağazaları var. çukurova bisiklet, dağ bisiklet, cam göz bisiklet, şampiyon bisiklet ve atilla altıkatın oradaki gizerler mağazası, decathlon. bisikleti buralardan bi yerden ya da netten alabilirsiniz. rota için ise abit, pab adana gibi gruplar var, onlarla gezebilirsin.

bu tarz bisikletler ile daha rahat edersiniz.

• Beğen
Tepkiler: Nefiskenar
Eve geçince inceleyeceğim. Çok teşekkürler cevabınız için

Hocam Türkeş bulvarından gitmemenizi öneririm. Çok dar bir yol ve bisiklet için çok tehlikeli. Kıyıboyunda şu an yol çalışması var. Ara sokaklardan dikkatli gidin bence. Bianchi bisikletler de güzeldir. Ben de dağ bisikletini kullanıyorum.

Arkadaşlar merhaba. Adana'ya tayini çıkan bir öğretmenim. Görev yerime giderken mesafenin bir kısmını tramvayla gitmek istiyorum. Adana'da tramvaya bisikletle binmek konusunda sorun yaşanıyor mu acaba?

@no_education Adana'da sadece metro var katlanır ile binerseniz sorun çıkarmazlar diğer bisikletlerle binmek isterseniz de güvenlikçiye kalmış bir şey.

@öylebirbaktıydım sabah saatlerinde kalabalık oluyor mu metro? Kalabalık olmazsa sorun çıkarmazlar diye düşünüyorum. Eğer bu şekilde olursa ulaşımım çok güzel olacak.

merhabalar bende geçici olarak adanadayım salcano ng450 27.5 v bisikletim var takılıyorum şimdilik işe gidip geliyorum.

Merhaba arkadaslar bende carraro big 627 var. Firsat buldukca dilberler menderes gezi yapiyorum. Rotayi arttirip balcali menekse catalan köprüyü turlama dusuncesindeyim fakat kopeklerin kovalamasindan endişeliyim hayirlisi artik:)

• Beğen
Tepkiler: Kızılçam
Bende karataş yumurtalık ceyhan a gitmeyi düşünüyorum ama gözüm yemiyor şimdilik yakında bi çılgınlık yapacağım şafak operasyonu :)

Beyler gölhisar meslek yüksek okulunu kazandım varmı acaba oralarda bu forum dan birileri uni başladığında bisiklet sürecek kişiler?

Merhaba arkadaşlar,

Çukurova'dan sevgiler, saygılar.

Bisiklet sürmeyi severim ancak şuan bir bisikletim yok. Apartmanda oturduğumuz için büyük bisiklet problem oluyor. Hem asansör küçük hem de evin balkonu küçük. Bu nedenle katlanır bisiklet alacağım inşallah.

Marka model tavsiyeleri varsa alabilirim, başlangıçta fiyat düşüncem 1000 TL altında olması ancak f/p ürünü olursa 1000 TL üzeri olanları da değerlendirebilirim. Teşekkürler.

• Beğen
Merhaba ben Deniz . 18 yaşındayım Adana da olup beraber turlamak isteyen arkadaşlar varsa benimle iletişime geçebilir :) Hatta parkur bile yapabiliriz [emoji39]

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Adana'da grup sürüşü yapmak istiyorsan ABİT var her çarşamba ve cuma tura çıkarlar. Pazar günleri ise daha uzun mesafe sürüşleri olur. Saat 8'de hayalparkın oradaki Çukurova bisiklet evi önünde toplanıp, tura başlıyoruz.

• Beğen
@ÖnerERKUT
Abit ve Pab var biliyorum :) Ben sadece bireysel olarak var mı onu sormuştum.Yine de teşekkürler ilginiz için , bol pedallamalar :)

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dün iş icin Istanbul'dan Adana'ya gittim burada kar kış sabah yollar donmuş oraya indimki millet Seyhan nehri kenarında yaslisi genci vizir vizir bisiklet suruyor hemde çift borulu falan benden buyuk bisikletin yaşı
Dechatlona girdim +65 dayılar lastik bakiyor. Bisiklet dunyasi bir hareket icinde o arada dechatlonda fren ayarinin bile 15 Tl olmasina yuhhh tabii Icimden dedim bu Akdeniz sahilinde yaşayanlar aslinda çok şanslı....

Sizin oralar kışın nasıl millet?

Geri