Merhabalar arkadaşlar
Öncelikle kendimden bahsedeyim biraz. 24 yaşında üniversite mezunu biriyim. 2 tekere gönülden bağlıyım motosiklet olsun bisiklet olsun. Motosiklet için A2 ehliyeti aldım eski yasa olduğu için A sınıfı sayılıyor şu an ancak yakın tarihte motosiklet alacak gibi gözükmüyorum.
Aşağıda yükleyeceğim harita görüntüsünde sağ üst tarafta gözüken yer evim, alt taraf da işyerim oluyor. Haftanın 6 günü çalıştığımdan ve mesailerim belli olmadığından ( kendi işimiz olduğundan iş bitene kadar çalışıyorum ) bu mesafeyi bisikletle gidip gelmek istiyorum. Duş alma , ıslak ekipman vs. sıkıntı değil ofiste halledebilirim bunları.
Adanalı olmayan arkadaşlara yolu tarif edeyim. Evim t.özal bulvarında hayal kahvesinin arka sokağı, ofis de kıyıboyu caddesi ile alparslan türkeş bulvarının kesiştiği kanalköprü 1. durağın cadde hizzasında. Genelde ana caddeler üzerinden vermiş google maps rotayı, daha sakin olması amacıyla arka sokakları da kullanabilirim, gerektiği yerlerde kaldırımdan da gidebilirim. Adana'da yaya kaldırımları sabah saatleri pek kalabalık olmuyor sürüş açısından pek sıkıntı değil oralar. Eğim olarak da nasıl hesaplayacağımı bilmiyorum topografya haritaları mı var belediyelerden mi hesaplanıyor bilmiyorum da sağ üstteki nokta sol alttaki noktaya göre baya yukarda tahminimce, yani sabahları iniş akşamları tırmanış şeklinde olacak rota.
Bisiklet tecrübeme ve fiziksel özelliklerime gelecek olursak. 1.83 boyunda 99 kiloyum. Kilo biraz fazla hep bu iş hayatı yüzünden, hareketsizlikten oldu, eylül ayında 83 kiloydum

. Bisiklet olarak da yazlıkta düzenli kullanırdım, baskete futbola bile bisikletle giderdim yazlık yollarında arkadaşların sitelere gidecem diye 10km'ye kadar gittiğimi bilirim.
Sizden ne istediğime gelirsek, bu yolu keyifle gidebileceğim, tecrübesiz bisikletsever kardeşinize bir bisiklet, bisikleti nereden alacağım, bakımlarını yapabiliyorsam kendim, yapamıyorsam nerede yaptıracağım, genel önerileriniz. 1-2 haftadır araştırıyorum, comutter ya da yol bisikleti almam gerektiğini, mtb almamam gerektiğini anladım sadece. Adanalı arkadaşlar rota için de önerilerde bulunabilir.
Saygılarımla
(link)
Resme tıklayıp zoomlarsanız net gösteriyor. şekildeki rota 4.1 km imiş.
Beğendiğim bisikletler :
(link)
(link)
(link)
Alüminyum almam gerekiyor sanırım kadroyu, bianchi kahverengi retro avantajlı gibi