İkinci el ilanların onaylanmaması

Dizdar MERT

Forum Demirbaşı
Kayıt
21 Temmuz 2010
Mesaj
504
Tepki
216
Şehir
Ankara
[QUOTE=beli kişiler ilan parça satacak belli kişiler parça alacak. kural bumu???.

Ben forumda belli bir kişi olduğumu ya da bisiklet camiasında tanınmış biri olduğumu sanmıyorum yöneticilerin tanıdığı da değilim ama yayınlanıyor ilanlarım.

Emin olun forumda ayrımcılık yapılmıyor;)
 
Scudo

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Ben de yıllardır bu forumun üyesiyim. Benim eksiksiz ilanlarım bile bazen unutulup, yayınlanmayabiliyor. İlan bir köşede kalıyor, ya da yönetici arkadaşlar onaylamayı unutabiliyor. Ama ben hiçbir zaman böyle sert tepki göstermiyorum. Böyle konu açıp, böyle olumsuz yorumlar yazarak birşey kazanamazsınız. Sorununuzu ilgili yöneticilere özel mesaj yoluyla sorarsanız, daha çabuk cevap alırsınız. En azından hata kimdeymiş, o belli olur.
 

Bora

Forum Bağımlısı
Kayıt
24 Ocak 2005
Mesaj
893
Tepki
1.432
Şehir
İSTANBUL
Bisiklet
Focus
@Punisher(vedaT)

Sebebi muhtemelen 50 mesaj sayisina ulasmamanizdir..

Problem yasayan uyelerimiz icin, ikinci el bolum kurallarini tekrardan hatirlatmis olalim..

İkinci El Kuralları

  1. Kullandığınız forum ana başlıklarının her birinin kurallarını okuyunuz. Bu kuralların her biri uyarı mahiyetinde olup başka bir uyarıya gerek kalmaksızın cezalar derhal uygulanmaya başlayacaktır.
    Bu yaptırımlar, cezalar ve ceza süreleri BisikletForum yönetimi tarafından değiştirilebilir.

  2. BisikletForum ailesi, yasalara saygılı yapısıyla kendi alanında Türkiye'deki nadir ve en saygın sitelerden biridir. Yasal olmayan konu başlıkları ve içeriğe sahip ilanlar, her türlü lisans satışı, lisans devri, kopya cd, kopya oyun, kopya dvd, divx vs. gibi ürün satışı, ürün satınalma istekleri kesinlikle yasaktır. Bu tip medyalar pc veya oyun konsolları ile beraber satılamaz, ücretsiz bile verilemez, alenen duyurusu yapılamaz.

  3. Kullanıcı bilgileri eksik olan üyelerin ilanları yayınlanamaz.

  4. 50 mesajı doldurmamış üyelerin ilanları onaylanmaz. Satış yapabilmek için, forum içerisinde belirli miktarda paylaşımda bulunulması gerekmektedir.
    Lütfen bu mesaj limitini doldurmak adına gereksiz mesajlarla kirlilik yapmaktan da kaçınınız.

  5. Başkası adına ilan açmak kesinlikle yasaktır. Unutmayın ki bütün sorumluluk ilanı açan kişidedir.

  6. Takas ve satışlar, yasadışı olmayan konularda ve forum kuralları çerçevesinde yapılabilir.
    Yaptığınız takas ve satışlardaki tüm sorumluluğun kendinize ait olduğunu unutmayın. BisikletForum kesinlikle sorumluluk kabul etmez.

  7. Alışveriş yapacağınız kişi hakkında gerekli bilgilere ikna olmadan, sağlam referenslar almadan iş yapmamanızı tavsiye ediyoruz. Hatta mümkünse ürünleri deneyerek alınız. Farklı şehirlerde iseniz bir tanıdığınızdan rica ederek ürünleri denettirerek almanızı tavsiye ederiz. Alışveriş yapıp yapmamak kişinin hür iradesine kalmıştır.

  8. Alışveriş sırasında güvenliğiniz açısından kredi kartı(c.c) bilgilerini vermek yasaktır. Lütfen bu tip bilgi alışverişlerinizi özel haberleşme alanlarınızda yapınız. Bundan doğacak sorumlulukları BisikletForum kabul etmez.

  9. Bu bölümler, üyelerimizin ellerindeki malları satmaları için yapılmıştır.Ticaret yapmak ve toplu satışlar yapmak kesinlikle yasaktır. Dışarıdan ürün alıp ticaret amaçlı satış yapanlar forumdan sorgusuz sualsiz uzaklaştırılacaktır. Her üye sadece bir kaç ilan girebilir. Tamamen ticari anlamda satış yapan üyeler forumdan uzaklaştırılır.

  10. Bu konun adı '2.El Bölümü' olduğundan, sıfır ürün satışı yapılamaz. Her üyenin sadece 1 yeni ürün satış hakkı vardır. O da elinizdekini değerlendirebilmek adınadır.

  11. Konu başlıkları satışa uygun şekilde, net ve açık olmalıdır. Örn ( Satılık İkinci El Continental 26x2.1 Dış Lastik ) Unutmayın ki, konuyla alakası olmayan başlıklar dikkat çekmekten çok üyeler arasında rahatsızlık yaratmaktadır.

  12. İlan sahibi, malzemenin teknik özelliklerini(bütün ayrıntılarıyla), durumunu (az kullanlımış-arızalı-iyi durumda-kullanılmamış-yeni), teslim şeklini(kargo ile-elden teslim) , satıldığı ili ve fiyatını belirtmek durumundadır.

  13. İlanlarda kullanılacak fotoğraflar, satılcak ürüne ait olmalıdır. Bu fotoğraflar ürünlerin orjinal fotoğrafları olarak kabul edilecektir. Temsili fotoğraflar kesinlikle kabul edilmeyecektir. Açıklamalarda belirtilen ve fotoğraflardakinden farklı bir durumla karşılaşıldığında, alıcı için iade hakkı doğabilir.
    İlan içeriği ve fotoğraflar, bu gibi durumlarda kanıt olarak kullanılabilir.

  14. Fotoğraflar, 'link(url)' veya 'önizleme(thumnail)' formatında değil, 'direct link(image)' kullanılarak maksimum 800x600 boyutunda eklenmelidir. Resimleri link veya thumbnail formatında eklenmiş ilanlar onaylanmayacaktır.

  15. BisikletForum yöneticileri IP numaralarını görebilmektedir. Bazı kullanıcılar ürünlerini satmak için sahte üyelikler alarak mükerrer ilan vermekte veya ilanlarına sahte üyeliklerinden mesaj atıp fiyat önermekte, satıcıya kefil olduğunu belirtmekte, hayırlı satışlar dileyerek samimi ve güvenilir bir hava yaratılmaktadır. Bu tip üyelikler yönetim tarafından tespit edilerek üyeliklerine son verilmektedir.

  16. Aynı konuda, aynı kişi birden fazla topik açamaz. Eski açtığı konuyu yeni mesaj gibi yeniden yayınlayamaz. Başlıklarda ve mesaj içeriğinde, tamamı ile büyük harf kullanımı yasaktır.

  17. Forum kirliliğini önlemek için ilan sahibi güncelleme yapamaz. Ilan ile ilgili bir düzenleme söz konusu olduğunda, sadece moderator ve yöneticilerden talepte bulununuz.

  18. Pazarlıklar, görüşmeler ve satış süreci, özel mesaj, mail veya telefon yoluyla yapılmalıdır.

  19. Mevcut kurallardan herhangi birine uyulmaması durumunda üyeler ilk kural ihlallerinde uyarı yapılmaksızın 4 (dört) gün süreyle uzaklaştırılacaklardır. Tekrarlar halinde süresiz uzaklaştırma söz konusu olacaktır. Kural ilhali yapanlar ve bu kurallara uymayanlar ayrıca puan cezası alacaktır. Puan cezası alan arkadaşların yeşil gözüken dereceleri azalacaktır ve kırmızıya dönecektir.

  20. İkinci el forumlarında, ilan içeriği haricinde konu açmak suretiyle soru sormak veya mesaj göndermek yasaktır.
    Lütfen yönetici ve moderatörlerinizi bu şekilde meşgul etmeyiniz.

  21. İmzada ilanlara yer vermek kesinlikle yasaktır.

  22. Takas ve satışlar sırasında site reklamı yapmak ve başka sitelere yönlendirmek yasaktır

  23. Kurallara aykırı herhangi bir durumla karşılaştığınızda, yapmanız gereken şey ilgili yöneticilere özel mesaj atmak olacaktır. Şikayetinizi yaparken link'in alt kısmına şikayet konusunu da yazdığınız takdirde, şikayetiniz daha net anlaşılacak ve en kısa sürede gereken müdahale yapılacaktır.

  24. Herşey siz değerli üyelerimize daha iyi bir forum yaratmak amacıyla yapılmaktadır. Bu konuda bizlere tek yardımcı olacağınız husus kurallara uymaktır.

  25. Bu bölümü kullanan üyeler, bütün kuralları okumuş ve kabul etmiş sayılır.


Saygılarımızla

Bisiklet Forum Yönetimi
 
Kayıt
9 Aralık 2010
Mesaj
15
Tepki
1
Şehir
u.k,tr
merhaba dün itibariyle bmx ile ilgili 3 tane farklı ilan verdim,henuz yayınlanmadı
genel kurallar harıcınde baska bır kıstasmı vardır ılanların yayınlanması ıcın?
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@miral atlı

Forum kuralları linkini aşağıda paylaştım. Tüm kuralları okuyun. Özellikle de 4. mesaja lütfen dikkat ediniz:

(link)
 
Kayıt
9 Aralık 2010
Mesaj
15
Tepki
1
Şehir
u.k,tr
forum'a kayıt sırasında kuralları okudum fakat tahmın edemedım ıkıncı el bolumunde'de farklı kıstasların olabılecegını
dedıgınız gıbı forumu gıdısatı ve kalıtesı ıcın gereklı vede işe yarıyorsa problem degıl
ılgınıze tesekkurler
 

HASAN ŞAHBAZ

Aktif Üye
Kayıt
5 Haziran 2010
Mesaj
112
Tepki
49
Şehir
ANTALYA
Biliyorum mesaj hakkım dolmadı ama ben mesaj adeti 100 ün üzerinde olan çoğu kişiden daha fazla foruma giriyorum ve parça alıyorum bnm mesaj hakkım ilan açmadan nasıl dolacak elimde birsürü satılık parça var.lütfen ilan açmama izin verin
 
  • Beğen
Tepkiler: Enis AYKUŞ

FarukDemir

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Haziran 2008
Mesaj
646
Tepki
397
Şehir
Almanya-NRW
Öyle birşey yok malesef, 50 mesajı doldurmalısınız (gereksiz olmamak kaydı ile)
 
  • Beğen
Tepkiler: Enis AYKUŞ

sonEr´´

Forum Bağımlısı
Kayıt
15 Ağustos 2009
Mesaj
2.299
Tepki
1.421
Şehir
İstanbul/Esenler
Bisiklet
Salcano
benim her açtığım ilan neden açılıyor bi haksızlık var bu işte :D bence 2.el bolumunun kurallarını inceleyin tekrar deneyin 50 mesaj hakkınızı doldurun bollcaaa pedallar
 

Haşim Okyay

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Ocak 2008
Mesaj
5.192
Tepki
4.407
Şehir
İstanbul
@Deniz Gökhan Tezcan

Konu uygun bölüme taşındı. :in:

Diğer mesajlarda da belirtildiği üzere, lütfen (link)nı okuyunuz arkadaşlar. ;)
 

cengizakgün

Daimi Üye
Kayıt
7 Nisan 2009
Mesaj
234
Tepki
122
Şehir
İSTANBUL
Öncelikle merhaba açılmayan ilanlarla ilgili ilan sahibine. mesaj atarak ilanınızda probelm var diyerek. onaylanmayacağını belirten hazır mesaj gönderme imkanınız varmı aceba
 
  • Beğen
Tepkiler: Halil Emre Ozlu

Ferhat Köse

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Şubat 2010
Mesaj
6.263
Tepki
8.464
Yaş
48
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Bisan
@cengizakgün

İmkan var ama uğraşılamaz neden derseniz bir kaç moderatör arkadaşım olduğu için söylüyorum daha önce mevzusu oldu konuşmuştuk.Moderatör ve yöneticiler o kadar çok özel mesaj ile uğraşıyorlar ki bazen forumu bile takip edemiyorlar o derecede.hatta kendilerine gelen saçma sapan özel mesajları yayınlasalar forumun en komik ve takibi bol kısmı orası olur. :) İlan konusunda da ufak tefek hataları zaten düzeltip yayınlıyorlar.Ama kural dışı bir hata varsa onu düzeltmenin imkanı yok.Bu konuda en güzeli ilan verme kurallarını bir defa baştan sona okumak.Zaten o kurallara dikkat ettiğiniz zaman kesinlikle ilanınız onaylanacaktır.
 

cengizakgün

Daimi Üye
Kayıt
7 Nisan 2009
Mesaj
234
Tepki
122
Şehir
İSTANBUL
tekrardan okudum herhalde elimdeki kenarda bulunan her şeyi koydum ondan
ötürü yayınlanmamış olabilir ne yapalım kısmet
 

Haşim Okyay

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Ocak 2008
Mesaj
5.192
Tepki
4.407
Şehir
İstanbul
İlanınız yayına alınmıştır, (link) ulaşabilirsiniz. ;)

Genelde, eksikleri bulunan ilanları ilan sahibine bildirilip yeniden hazırlamalarını sağlıyoruz. Nasıl ilan hazırlanması gerektiği bölüm kurallarında belirtildiği için ve bölümü kullanan kullanıcının bölüm kurallarını okuduğunu varsaydığımız için, onaylamadan da geçebiliyoruz.

İlanlarınızın kurallara uygunluğundan eminseniz, lütfen bölüm yetkilileri ile irtibata geçiniz. ;)
 
  • Beğen
Tepkiler: cengizakgün

cengizakgün

Daimi Üye
Kayıt
7 Nisan 2009
Mesaj
234
Tepki
122
Şehir
İSTANBUL
açıklayıcı anlatımınız beni ve diğer ilan verecek arkadaşları çok güzel bilgilendirdi değerli zamanınızı almış bulundum teşekkür ederim saygılar
 
  • Beğen
Tepkiler: Haşim Okyay

MuratHan

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Temmuz 2008
Mesaj
1.687
Tepki
2.287
Şehir
Alanya
Bisiklet
Scott
Yaklaşık iki hafta önce İkinci El CityBike Bisikleti-Yedek Parça bölümüne içinde fotoğraf ekli ilan gönderdim. Şu gün oldu hala yayınlanmadı. Bunun belli bir süresi olduğunu biliyorum fakat bu 15 gün normal bir süre mi? İlanın yayınlanmamasını gerektirecek bir yanlışlık varsa bilmek isterim.