Scudo Sports

İkinci el ilanların onaylanmaması

Scudo
imageshack sitesinden upload ederken 800*600 ile ayarlayarak daha sonra linklerdende forum linkini direk olarak kopyalarak görünür sekilde büyük reism elde edebilirisn.

Alternatif olsun buda.

• Beğen
Tepkiler: caner ünsal
Merhabalar,

İkinci el bölümünde bulunan bir ilana fiyatın yüksek olduğunu belirten bir mesaj yazdım ve hoş olmayan bir cevap geldi ilan sahibi tarafında. Cevap vermeden önce sormak istedim; forum kurallarına göre ikinci el bölümünde bulunan ilanlara yorum yapmak yasak mı? Sanırım değildir, neticede burası forum ve saygı çerçevesinde fikirlerimizi beyan edebilmeli, bilgi alışverişinde bulunabilmeliyiz diye düşünüyorum.

elbette yorum yapmak yasak değil de bazı yorumlarda satılan malı kötülüyorlar gibi bu gibi durumlarda özel mesaj yolu ile iletişime geçerseniz daha iyi olacaktır :) Hoş olmayan cevaplarıda bildirebilirsin moderatorlara

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=62029
Kurallara bu linkten ulaşabilirsiniz.
Bu gibi durumlarda şu şekilde düşünmek lazım sizin için pahalı olan bir ürün başkası için normal olabilir yada yaşadığı şehirde alma şansı yoktur.Sonuçta ikinci el ve isteyen istediği fiyatı yazmakta serbesttir.Satılır satılmaz o satıcının sorunudur.
Sizin yazdığınız mesaj konusunada gelince daha önceden yaşadık tecrübeyle sabittir ki ikinci el ilanlara yorum yazmak serbest oldugu zaman ilanlara o kadar çok yorum yazılıyor ki hangi ilan güncel hangisi satıldı fıyat neydı ne oldu takip edilemiyor.
Satıcının size yazdığı mesaj hoş olmamış keşke daha uygun dilde size yazıp banada mesajın silinmesini söyleseydi daha güzel olurdu.
Ben şimdi sizin yazdığınızı ve sert cevabı sildim umarım yorgan gitti kavga bitti olur :) konuyuda fazla germeden kapatırız.
Herkese iyi forumlar.....

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Budak
@ferhat köse

Öncelikle cevapladığınız için teşekkür ederim. Kurallarda yorum yapmanın yasak olduğuna dair bir ibare göremedim ama mesajınıza dayanarak yasak olduğu sonucunu çıkardım.

Söylediğiniz gibi serbest piyasa ve satıcı istediği rakamı yazmakta özgür. Fiyatı normalleştiren unsurlar olduğundan bahsetmişsiniz (yaşanılan şehirde alma şansı olmaması vs.) bu noktada haklısınız. Ancak ben farklı bir noktadan da bakmak gerektiği kanaatindeyim. İlanı inceleyen kişi aynı ürünü farklı bir yerden çok daha avantajlı şekilde temin edebilir ve ilanda göreceği bir mesaj bu noktada uyarıcı olabilir. Ben bir ilan açsam ve yüksek bir fiyat istesem fiyatın yüksek olduğunu belirten mesajlar gelmesinden rahatsız olmam, o fiyatı koyduğum için rahatsız olurum.

Bahsi geçen ilandaki mesajları silmeniz iyi olmuş, o konuyu elbette ki uzatmayacağım.

İyi forumlar.

@Doğukan Yıldız

öncelikle anlayışınız için teşekkür ederim.Ayrıca bu konuda sizin kadar hassas biri olarak fahiş bulduğum ilanların sahiplerini tanıyorsam ki çoğunu tanırım :) özel mesaj ile hatırlatıyorum bu fıyata satılmaz diye.İlana yazmak herkeste aynı etkiyi yapmaz. sizin gibi anlayışlı düşünmesini de bekleyemezsiniz kimseden.Bu kadar yoğun ve kalabalık bir forumda da bu tip tartışmalar olabilir.ben foruma yeni üye olup ta fikrimi soran çoğu arkadaşa aynı şeyi tavsiye ediyorum buradan da yazayım.Üye olur olmaz birşeyler alıp satmaya başlamayın önce insanları tanımaya başlayın sonra malzemeleri donanımları tanıyın.Bununda tek yolu sadece ikinci eli takip etmek değil tüm forumu fırsat buldukça okumaktır.
herkese iyi forumlar......

Doğukan arkadaşımıza gösterdiği hassasiyet konusunda katılıyorum. isteyen sattığı ürünler için istediği fiyatı belirlemekte serbesttir ve forum üyeleri de yüksek fiyat ya da pahalı ürün olduğu konusunda yorum yapmakta ya da eleştirmekte de serbest olmalıdır. Bazı satıcılarda "almıyorsan uza" ya da "gölge etme" tarzında yaklaşımlar olduğunu da hatırlatmak isterim. buradaki alışverişlerin genel olarak kar etmeye değil, bisiklet kültürünün yaygınlaşmasına yönelik olması taraftarıyım. zaten tamamıyle ticari bi etkinlik olsaydı, vergi ve devlet denetimine tabi olması gerekirdi. gözlediğim kadarıyla genel eğilim de kar etme çabasından çok bisikletseverlere yardımcı olmak yönünde...

Satış ilanı açtıktan sonra fiyat veya ürün bilgisi ile ilgili düzenleme yapmak istediğimizde sizleri gereksiz yere meşgul ediyoruz ve satan taraf olarak da zaman kaybediyoruz. Örneğin fiyatı değiştireceğiz, değişikliği yalnızca topiğin devam eden sayfalarında yapıyoruz oysa ilanı ilk okuyan ilk fiyattan haberdar olduğu ve belki de bütçesini aştığı için bir daha aynı ilanla ilgilenmiyor, muhtemelen GÜNCELDİR ibaresini göreceğini düşündüğü için bakmıyor. Örneğin gidon ve boğazı için fiyatı yarı yarıya düşüreceğim ama bunu ilanın başlığı ile duyurmak daha iyi olurdu. Tabii değişiklik sadece fiyat değil örneğin satıcı parça satışına da başlamış olabilir ama ilanın ilk hali akıllarda kaldığı için aynı şekilde algılanıyor. Ben diyorum ki,satış başlığı ile ilgili düzenleme yapma yetkisini satan tarafla paylaşsanız sakıncası olur mu. İşlerlikde tatminkar sonuçlar doğuracaktır ama teknik anlamda ya da forum işleyişinde sorun yaratır mı?
Teşekkürler

yusuf bey çok haklı, ben de bu durumun düzeltilmesi gereken bir sorun olduğunu düşünüyorum.

hem parçaların değişen fiyatları için, hem de satılmış parçaların ilk mesajda rahatlıkla belirtilebilmesi için bu duruma bir düzenleme gerekiyor.

sadece ve sadece 2. el kısmındaki başlıklarda, sadece başlığı açan kişiye sınırsız düzenleme yetkisi veren bir kod yazmak zor olmamalı. ayrıca bu bir kez uğraşılıp yapıldığında, zaten yeterince yoğun olan moderatörlerin de üzerinden belli bir yük sonsuza kadar kalkmış olacaktır.

kısacası herkesin çıkarına uyacak şekilde, asıl olması gerekenin bu olduğunu düşünüyorum. saygılar...

• Beğen
Tepkiler: Veysel KOYUNCU
@Yusuf Z. Şipal
Bugün itibariyle ikinci el ilanların başlık ve iç kısımlarında düzenleme yapabiliyorum.Bana özel mesaj atman yeterli dostum :) (yanlış anlaşılma olmasın tüm üyeler atabilir mesajı. Yusuf ile özel arkadaşlığımız olduğundan bu şekilde yazdım)
İşin teknik kısmı ise ilan sahibine bu çeşit bir yetki benim bildiğim kadarıyla çok zor.Tek tek tüm ilan sahiplerine forum yönetim sayfasından kullanıcı kontrol paneline girip yetkilendirme yapmanız gerekiyor ki komplede yapamazsınız sadece o ilana ait yapmanız lazım .Kısacası cidden çok zor bana yada diğer moderatör arkadaşlara mesaj atmak çok daha kolay:)

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Z. Şipal
@ferhat köse

Sadece belli bir kategori'de, kullanıcılara mesajlarını düzeltme yetkisi verilebilir. Bunun için herhangi bir kod filan yazılmıyor. Zaten vbulletin'de öyle haybeye kod yazılmaz, hep plugin'e geçti. Eskisi gibi değil yani. Yetki sadece belirli bir bölüm için verilebilir, ola ki her bölüm için verilmiyorsa. Onun mantığını da anlamış değilim ama neyse..

• Beğen
Tepkiler: Veysel KOYUNCU
Bence de satış yapanların ilanlarını değişebilme başlıkla oynayabilme yetkisi olmalı. hem çok daha az konu kirliği olmuş olur hemde kolaylık olur hem moderatörler hem de satış yapan üyeler açısından.

@Hüseyin Vuruşkan

Bana hitaben yazmışsınız ama ben en başta bildiğim kadarıyla diye belirtmiştim anladığımıda idda etmem zaten bu tip konuları.

Sorunun ana kısmına da gelirsek uygulamanın bu şekli en ideal olanıdır.Mantık arayan arkadaşlara en kısa mantık şudur ;kadro daki bir çizik için bile burada insanlar birbirini yiyor bu tip bir mesaj düzenleme olursa bunun ispatını kim nasıl yapacak verilen ilan kargoya ürün verilir verilmez değiştirilebilinir bu birinci sebep.

Ayrıca ikinci elde ilan vermenin kuralları var ,çoğu arkadaş okumaz ama var. Fotoğraf boyutları,Sıfır ürün olmaması,yurtdışı kaynaklı ürünler,50 mesaj sınır,uygun olmayan karakter kullanımı.Mesaj düzenleme yetkisi üyeye verilirse bununda kontrolü olamaz.

Bugün ikinci el satış sitelerinde bile (bu işten para kazanmalarına rağmen) moderatör onayı olmadan hiçbir ilan yayınlanmaz ,ilanda değişiklik yapılmaz,hatta fiyat bile değiştirilmez.Burası bisiklet forum sadece ikici el satış sitesi değil.(Bir takım arkadaşlar forumu sadece ürün satmak ve aradığını bulmak için kullandıklarından bu durum ters gelebilir.)

Bu yazdıklarım şimdi bir anda aklıma gelenler düşünülürse daha birçok sebep çıkacaktır.

Not:Bu yazdıklarımın forumdaki görevimle bir ilgisi yok tamamen kişisel düşüncelerimdir.Zaten yönetim okuduğu zaman gerekli cevabı verecektir.

Ben olayın teknik kolaylığını söyledim. Öyle birşeyi yapmak, sadece 1 dk'sını alır admin paneli olan arkadaşın. Siz işi duygusallığa bağlayıp çok açıklama yapmışsınız da ikimiz aynı şeyleri konuşuyoruz, karşıtınız değilim yani :)

ayrıca burdan şunu söyleyeyim. hiç kimseden ama hiç kimseden havale/eft ile ürün alınmamalı. Ya ptt kargo ile kapıda ödemeli yada malum siteler üzerinden kredi kartıyla GET sistemiyle ürün alınmalıdır. Böylelikle ürünü kontrol ettikten sonra ödeme yapılır. Diğer şekilde siz altın alırsınız, adam size salatalık gönderir, kalırsınız ortada, kimseye de hiçbirşeyi ispat edemezsiniz.

sevgiler.

@Hüseyin Vuruşkan

Benim yaptığım açıklamanın sadece en üstteki iki satır sizeydi :) diğerleri geneldir konu itibariyle.

Admin panelim yok :) o işlerden de anlamam ben mevcut uygulamayı yıllardır kullanıyorum mantıklı yönlerini söyledim.İkinci elde alışveriş meselesinede gelirsek bugün bu forum sayesinde tanıştığım ve dost seviyesine geldiğim ne kadar arkadaşım varsa yüzde doksanına ya ürün satmışımdır ya sattığı ürünü almışımdır.O konuda sizin kadar karamsar değilim.Get sisteminde de paranızı geri almak için epey mücadele ediyorsunuz bunuda yaşayarak öğrendim :) ptt ürün alırken ödeme sisteminde de kutuyu açamıyorsunuz önce parayı veriyorsunuz imzayı atıyorsunuz sonra kutuya sahip oluyorsunuz yani altın yerine kutuya salatalık koyduysa yine koymuş olabilir :)

Kısacası söylediğim gibi yüzlerce alışverişim oldu bu forum üzerinden hiç sorun yaşamadım.Şurada 2 aydır mod yardımcısıyım ondan öncesi onlarca ilan açtım hiç sorun yaşamadım.Başlıklarımı değiştirttim yine yaşamadım .Meşhur ikinci el sitesinde ilan onayı için 3 defa sorun yaşamışlığım var ama :) eskiler tanır modaratör arkadaşımız Deniz Gökhan Tercana yol jant seti satmıştım.Kredi kartı ile taksit yapalım diye get açalım dedik ben jantları paketledim gönderdim cumartesi günü ilanın onayı kaç tane mesaj atmama rağmen olmadı. müşteri hizmetlerini salı günü telefon ile aradım ilanı açtılar :) ( 4 gün sonra) jant seti Mersine çoktan ulaşmış hatta bisiklete bile takılmıştı aynı gün onayı verdi Deniz Cuma günü para elime geçti :)

açıkcası yararlı bulsamda bir nebze zararlıda buluyorum..

nedeni kötü niyetli elemanların fiyatı belirtip sonradan yükseltmesi dolandırıcılık vs gibi durumlara davetiye çıkarmasıdır. ürüne ait bir hatanın resmini koymaz ürünü satar sonrada ilanı düzenleyip fotoyu koyar. "aa bak ben koymuştum sen görmemişsin" diye birde alanı mağdur eder yetkisini kötüye kullanır... Bence bu düzen olmamalı.

Arkadaşlar Bana Hak Vereceğinizi Düşünüyorum.
İlanlar Birbirine Girmiş Durumda Bir Ürün Ararken Hepsini Okumak Zorunda Bakmak Zorunda Kalıyoruz Bunun İçin Bir Örnekleme Yaptım

Örnek: İlan Açan Arkadaşlar

1) Satılık 16 inc Kadro Diyor
2) 16 inc Kadro Diyor
3) Trek-Corratec-Vs Kadro Diyor
4) Hafif Kadro Diyor
5) Ucuz Kadro Diyor
6) 2.El Kadro Diyor
7) Bisikletten Çıkma Kadro Diyor

Çözüm Olarak

16 inc Kadro Trek-Corratec Vs.
16 inc Kadro 2.El
16 inc Kadro Hafif
16 inc Kadro Ucuz
7-8-9-10 Lu Deore- XT-XTR (.......) Ruble veya Zincir Artık Neyse
Yedek Parca (A-B-C-D Ürün) Gibi
Gidon (A-B-C-D Ürün) Birden Fazla Ürün İçin
Sele (A-B-C-D Ürün) Gibi
Maşa veya Amortisör (A-B-C-D Ürün) Gibi
Aynakol (A-B-C-D Ürün) Gibi
Ruble (A-B-C-D Ürün) Gibi
Ön+Arka Attırıcı (A-B-C-D Ürün) Gibi
Zincir (A-B-C-D Ürün) Gibi
Fren Takımı (A-B-C-D Ürün) Gibi
Jant (A-B-C-D Ürün) Gibi
Ön+Arka Göbek (A-B-C-D Ürün) Gibi

Satılık Olduğu Zaten 2.El Bölümünden Belli tekrar Satılık Yazmaya Gerek Yok

Ben Böyle Olursa Çok Daha Güzel Olur Düşüncesindeyim Ya Sizce?

• Beğen
Tepkiler: erendiz çetiner
İyi günler,

İnfo adresine iki kez email atmama ve ikinci el şehir bisikleti bölümü sorumlusu moderatörümüze dün sabah msj rağmen, cumartesi gününden bu yana herhangi bir bilgi ve geri bildirim alamadığım bir ikinci el şehir bisikleti ilan başvurum var.

Mecburen buradan bir kez daha sormak zorunda hissettim.

Sistemde mi arıza var, ilan da mı bir eksik gedik var, bilgi alamıyorum. Herhangi bir aksaklık yoksa yayına koyulması daha fazla gecikmezse uygun olacaktır.

Site yönetimimiz başvurum hakkında beni bilgilendirirse sevinirim.

Teşekkürlerimle,

Onuralp Armağan

ilan verebilmeniz için ilk önce 50 mesaj barajını geçmeniz gerekir. o yüzden yayınlanmıyor ilanınız.

Geri